Menu
RSS
Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Prev Next

Marți, 16 Aprilie 2024 - Regional Press

Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

  • Publicat în Social

Federaţia Băncilor pentru Alimente din România (FBAR) organizează, în perioada 19 - 21 aprilie, cea de-a 10-a ediţie a Colectei Naţionale de Alimente, sub sloganul "Împreună hrănim speranţa".

„Colecta Naţională de Alimente, una dintre cele mai mari campanii de solidaritate la nivel naţional, organizată de Federaţia Băncilor pentru Alimente din România - FBAR, împreună cu cele nouă Bănci Regionale din Bucureşti, Cluj, Roman, Braşov, Oradea, Timişoara, Constanţa şi Galaţi, revine şi anul acesta în preajma sărbătorilor de Paşte. Campania mobilizează de fiecare dată mii de voluntari şi sute de organizaţii partenere, uniţi de misiunea de a-i sprijini pe cei mai vulnerabili dintre semenii noştri, iar această ediţie continuă maratonul de solidaritate şi generozitate”, precizează organizatorii într-un comunicat.

Ediţia de Paşte din acest an se va desfăşura în 828 de magazine ale partenerilor tradiţionali ai Băncilor pentru Alimente, care susţin constant misiunea acestora de a combate şi reduce risipa alimentară şi sărăcia, respectiv în toate cele 355 de magazine Lidl din ţară, în toate cele 377 de magazine Penny|Rewe, în 41 de magazine Auchan România şi în 55 de magazine Kaufland.

În toate aceste magazine, în cele trei zile de campanie, clienţii sunt invitaţi să facă un gest simplu şi concret de sprijin faţă de cei care au mai mare nevoie, achiziţionând şi donând alimente neperisabile, precum făină, orez, mălai, ulei, zahăr, conserve de carne şi peşte, cereale, paste făinoase, patiserie ambalată, biscuiţi, ciocolată, sosuri, gemuri, seminţe şi fructe uscate, ceai şi cafea. Alimentele pot fi donate în cutiile sau coşurile special amenajate, aflate după casele de marcat.

Ediţia aniversară va beneficia de sprijinul a peste 4.700 voluntari dedicaţi, care vor contribui la colectarea, sortarea şi distribuirea donaţiilor. Voluntarii, recunoscuţi după vestele portocalii, vor fi prezenţi la intrarea şi pe culoarele magazinelor partenere, îndrumând şi oferind sprijin celor care doresc să se implice. Aceştia vor distribui pungile portocalii, simbol al campaniei, în care se pot dona alimentele.

"Toate alimentele donate vor fi distribuite în scurt timp după colectare, prin intermediul Băncilor pentru Alimente şi a numeroaselor organizaţii partenere, către cei mai vulnerabili: copii din centre de zi şi de plasament, familii sărace, vârstnici din cămine şi multe persoane aflate în dificultate", susţin organizatorii.

Campania, cunoscută în 30 de state din Europa unde funcţionează Bănci pentru Alimente, a demarat în România în 2019, în parteneriat cu Lidl România. Dacă la prima ediţie erau doar 12 magazine implicate, an de an s-au alăturat alţi parteneri importanţi: Penny | Rewe, Auchan, Kaufland, iar numărul magazinelor a ajuns astăzi la 832.

În cele 9 ediţii desfăşurate până acum au fost donate peste 423 de tone de alimente, au fost implicate 510 ONG-uri partenere, alimentele ajungând la peste 120.000 de oameni.

Campania se desfăşoară în parteneriat cu Lidl România, Penny | Rewe România, Auchan România, Kaufland România şi este posibilă cu sprijinul CHEP România şi Edenred România.

Citeşte mai departe ...

"Multimodalitatea textuală-reconstrucții semantice"

Este tema aleasă pentru ultimul cerc metodic organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, de către Inspectoratul Școlar Județean Galați

Cercul metodic al profesorilor de limba și literatura română, setul VII, organizat la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", Galati, a fost un exemplu de "multimodalitate" didactică în abordarea textului literar la liceu, o demonstrație de măiestrie metodică a catedrei de limba și literatura română care ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze alături de elevi voioși și dezinvolți.

Tema aleasă - "Multimodalitatea textuală-reconstrucții semantice"- a fost tratată în mod ingenios în trei ateliere de lucru, antrenând echipe mixte, alcătuite din elevi și profesori, în activități inovative de abordare a textului liric, epic sau dramatic.

Atât produsele activităților curente de la clasă, cât și cele create în cadrul atelierelor au fost creative, bogate și complexe, vizând variate competențe de utilizare corectă a limbii române, de interpretare a operelor literare studiate, de producere de text multimodal, scris și oral, de transpunere a mesajului artistic scris în imagine, film sau joc scenic.

Citeşte mai departe ...

Primarul comunei Tulucești: Am semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare

Vești bune pentru comuna Tulucești. Primarul PSD Petrică Bratu a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în localitate.

„ Este vorba de un proiect european, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru extinderea rețelei de canalizare din comuna Tulucești, intitulat "Extindere rețea canalizare menajeră - Faza II" ! Valoare totală de 6,5 milioane de euro, respectiv 26 de km canalizare suplimentari pe 76 de străzi din Tulucești, Șivița și Tătarca ! ”,a anunțat Petrică Bratu, pe Facebook. 

Citeşte mai departe ...

Agresiune într-un magazin: un bărbat a lovit cu o sticlă doi tineri și a spart geamul unei vitrine frigorifice

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112, de către un bărbat din satul Fântânele, comuna Scânteiești, județul Galați, cu privire la faptul că, pe terasa magazinului pe care îl administrează, situat în aceeași localitate, ar fi avut loc o agresiune.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, s-a stabilit că, pe fondul unui conflict spontan, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din aceeași localitate, ar fi lovit cu o sticlă doi tineri de 25, respectiv 29 de ani, și ar fi spart geamul unei vitrine frigorifice aflată pe terasa magazinului.

În urma administrării probatoriului în cauza penală în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, în data de 15 aprilie 2024, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului de 34 de ani, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat la Judecătoria Târgu Bujor, cu propunerea luării măsurii preventive.

Citeşte mai departe ...

Crăciun a purtat banderola de căpitan şi a dat două goluri pentru România

  • Publicat în Sport

Naţionala de futsal a României a câştigat în weekend la Chiajna dubla amicală cu Albania, scor 3-1 (1-1) respectiv 3-2 (1-1). Campioana României, United Galaţi a fost reprezentată de jucătorii: Andrei Crăciun, marcator a 2 goluri, care a purtat în premieră banderola de căpitan de echipă, pe care a preluat-o de la coechipierul lui de la club, Petrişor Toniţă, accidentat şi Daniel Araujo, autor a unui gol. „Au fost două meciuri utile în care selecţionerul a testat mai multe sisteme de joc în vederea preliminariilor pentru Campionatul European, mă bucur ca am reuşit două victorii, că am marcat în ambele meciuri şi am ajutat echipa să câştige. Am fost onorat să fiu căpitanul echipei naţionale a României iar asta m-a motivat şi mai mult”, ne-a declarat Andrei Crăciun, care a avut suporteri de lux la Chiajna, familia: fiul Darius, soţia Carmen şi alte rude. Liga 1 la futsal se va relua în weekend cu partidele antepenultimei etape din play-off, United va juca sâmbătă 20 aprilie în deplasare cu FK Odorheiu Secuiesc. Cu trei etape înainte de final, clasamentul se prezintă astfel: 1.UNITED GALAŢI 55 puncte, virtual calificată pentru finală, 2.CFR 1933 Timişoara 49 p, 3.CSM Deva 48 p, 4.FK Odorheiu Secuiesc 34 p

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au prima şansă să se salveze de la retrogradare

  • Publicat în Sport

Sala sporturilor Dunărea a găzduit luni seara episodul 3 din sferturile de finală play-out Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95, dintre CSM Galaţi şi CSM Tg. Jiu. Formaţia gălăţeană antrenată de Florin Nini şi Cătălin Ştefănescu a intrat foarte motivată pe parchet, a reuşit fără îndoială cea mai bună prestaţie din acest sezon şi a obţinut o victorie foarte importantă. CSM Galaţi a condus ostilităţile de la început şi a încheiat primul sfert cu 31-16 pe tabelă. La pauza mare avantajul a crescut deja la 21 de puncte, oaspeţii au încercat să revină dar nu au reuşit decât să limiteze proporţiile înfrângerii. Rezultat final: CSM Galaţi -CSM Tg.Jiu 87-71 (31-16, 26-20, 10-14, 20-21). Lotul aliniat de echipa gălăţeană: Planutis 11 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepţie; Nelson (22 p, 2, 0, 3); Calenic (12 p, 7, 1, 0); Ciotlăuş (6 p, 10, 2, 0); Razdevsek (13 p, 3, 0, 0); Tate (5 p, 6, 7, 0); Johnson (16 p, 3, 1, 1); Berca (0, 0, 1, 0); Ştefanache; Gherman (0 p, 2, 3, 0); Răducan (2 p, 0, 0, 1); Păduraru (0, 0, 1, 0). CSM Galaţi conduce cu 2-1 la general şi mai are nevoie de o victorie pentru a se califica în semifinale şi a-şi asigura prezenţa şi în sezonul viitor în Liga Naţională.

Citeşte mai departe ...

Andrei, un copil de 14 ani din Galati, și-a recăpătat vederea, în urma intervenții chirurgicale rare

Un copil de 14 ani din Galati și-a recăpătat vederea, în urma intervenții chirurgicale complexe făcută de o echipă de medici de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi.

Andrei, un adolescent de doar 14 ani, a trăit cu umbra unei tumori orbitare timp de cinci ani. O povară pe care niciun copil nu ar trebui să o poarte. O povară care i-a furat lumina din ochi. Andrei a fost supus unei intervenții speciale și rare la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. Tumoarea orbitară de 8 cm a fost îndepărtată cu succes.

„Nu simțeam nimic. Nu mă durea. Doar pleoapa s-a lăsat în jos. Vedeam foarte puțin. Nu mi-am dat seama că am o tumoră, dar ochiul era jos și m-am dus la spital să mă caut. Le mulțumesc foarte mult. Medicii și asistentele s-au comportat foarte frumos cu mine și le mulțumesc foarte mult”, a declarat Andrei Stănescu, pacient 14 ani județul Galați:

„A venit la noi la spital pentru că ochiul stâng îi ieșea din orbită. Asta se numește exoftalmie. Nu mai vedea bine cu ochiul stâng și atât cât vedea, vedea dublu. Copilul are o evoluție din 2019 a bolii, când a fost supus prima dată unei intervenții chirurgicale într-o clinică din țară. După care a urmat încă alte trei intervenții chirurgicale, ultima fiind realizată aici, la noi, la Iași, în care s-a reușit să scoatem complet tumoarea de orbită. Mai bine zis, o tumoră de glandă lacrimala care datorită faptului că a fost rezecată incomplet a recidivat. Tumora este o tumoră benignă, drept urmare chirurgia este considerată ca și posibilitate de vindecare. Dacă o să mai crească, o să îi facem Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. Tumorile orbitare sunt tumori rare, noi nu operăm mai mult de 15 tumori pe an și incidența lor este mică datorită patologiei și frecvenței lor în populația generală. Dar atunci când apar sunt catastrofale pentru că determină un handicap major pentru pacient, scade vederea și nu mai vede bine. Sau în situații critice când poate să îi pună în pericol chiar și viața pentru că se extind în toată cutia craniană și de aceea în anumite situații nu mai putem face nimic și pacienții se pierd prin patologia oncologică pe care o au”, susține Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu, la Asociația Orașelor din România: Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

„Dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României și valorificarea potențialului fiecărei comunități constituie priorități ale guvernului”, este mesajul transmis de prim-ministrul Marcel Ciolacu la Gala de sărbătorire a 30 de ani de activitate a Asociației Orașelor din România (AOR)

În mesajul premierului susținut de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, se subliniază faptul că reducerea inegalității economice și sociale dintre diferitele regiuni ale țării va conduce la o dezvoltare durabilă și echitabilă a întregii societăți românești, iar un factor major în obținerea acestui rezultat îl reprezintă absorbția fondurilor europene. Proiectele finalizate sau în curs de implementare, derulate de autoritățile locale, sunt cel mai bun exemplu că se pot face lucruri de importanță majoră pentru cetățeni acolo unde există implicare și pricepere.

Tocmai de aceea, Guvernul consideră administrația locală un partener indispensabil pentru administrația publică centrală și partenerul direct al cetățenilor, deoarece aleșii locali sunt cei care asigură implementarea proiectelor guvernamentale și, totodată, rezolvarea problemelor oamenilor care trăiesc în comunitățile locale.

„Fie că este vorba de creșterea calității serviciilor oferite în fiecare comunitate, de noi rețele de apă şi canalizare, de școli, spitale sau dispensare moderne, de instalații de energie verde, susținerea tuturor investițiilor publice locale este prioritatea mea și a echipei mele de miniștri! Vă garantez că solicitările venite la nivelul Guvernului din partea administrației publice locale sunt și vor fi tratate întotdeauna cu importanța cuvenită. Avem un scop comun: să ajutăm comunitățile locale să se dezvolte și să recupereze decalajele dintre regiunile țării”, a mai transmis șeful Executivului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri