Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Joi, 21 Noiembrie 2024 - Regional Press

Agenția Națională pentru Protecția Mediului scoate pe teren noile autolaboratoare

  • Publicat în Social

25 de autolaboratoare pentru monitorizarea calității aerului, aflate în administrarea Agențiilor pentru Protecția Mediului sunt implicate, începând din această săptămână, într-o campanie națională desfășurată pe diferite categorii de poluare.

„Toate autolaboratoarele care au intrat, în acest an, în dotarea Agențiilor pentru Protecția Mediului vor putea fi văzute, începând din aceste zile și până la finalul anului, în cele mai sensibile zone la capitolul poluare, din toată țara, pentru a monitoriza calitatea aerului. Desfășurăm campanii pe zonele de trafic intens, din apropierea principalelor intrări în marile orașe, în zona depozitelor de deșeuri, precum și în zonele industriale în privința cărora sunt semnalate cele mai multe probleme de calitate a aerului. Verificările vor fi făcute pe rând și pe parcursul mai multor zile, funcție de fiecare tematică în parte, având în vedere faptul că autolaboratoarele vor face măsurători 24 de ore din 24, mai multe zile la rând. Rezultatele vor fi făcute publice de agenții, după fiecare tematică abordată”, a anunțat Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), care coordonează activitatea Agențiilor județene pentru Protecția Mediului.

Fiecare din aceste autolaboratoare achiziționate de Ministerul Mediului - România are în dotare ministație meteo, sistem de transmisie a datelor și echipamente pentru măsurarea dioxidului de sulf (SO2), hidrogenului sulfurat (H2S), oxizilor de azot (NO/ NO2/ NOX), amoniacului (NH3), compușilor volatili și particulelor în suspensie (PM 10 și PM 2,5).

Citeşte mai departe ...

A început amenajarea secțiilor de votare din Galați

Primăria municipiului Galați amenajează în aceste zile secțiile de votare din oraș pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, astfel încât procesul electoral să se desfășoare în cele mai bune condiții. Este vorba despre 176 de secții de votare, cu un total de 804 cabine, 176 de urne fixe și 176 de urne mobile.  

Informații privind numerotarea secțiilor de votare sunt disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Galați, în secțiunea „Alegeri 2024”.

Reamintim că pentru desfășurarea în condiții optime a alegerilor prezidențiale și parlamentare, Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Galați își va adapta programul de lucru cu publicul în perioada următoare, astfel încât să se rezolve în mod operativ solicitările privind eliberarea documentelor de identitate persoanelor cu drept de vot. Astfel, programul de lucru în zilele de sâmbătă, 23 noiembrie, 30 noiembrie și 7 decembrie 2024 va fi 8.00-16.00. În zilele de duminică, 24 noiembrie, 1 decembrie și 8 decembrie 2024 programul va fi 7.00-21.00.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Apărării: Avioanele F-35 sunt un element central în strategia noastră de securitate naţională

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, şi ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec, au semnat joi, 21 noiembrie, la Palatul Victoria, Protocolul privind lansarea programului de tranziţie a Forţelor Aeriene Române către aeronave de generaţia a V-a, F-35, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu şi a altor oficiali români şi americani.

În alocuțiunea susținută cu acest prilej, ministrul Tîlvăr a subliniat că semnarea acordului pentru achiziţia avioanelor F-35 face parte dintr-o strategie amplă de modernizare a forțelor armate ale României, care urmărește să asigure un răspuns adecvat provocărilor de securitate actuale și viitoare.

„Investiția în tehnologie modernă și în capabilități de apărare de vârf este o garanție pentru un viitor mai sigur. Cele 32 de aeronave pentru care s-a semnat contractul de achiziție între guvernele României și Statelor Unite ale Americii reprezintă vârful de performanță aviatică la acest moment pe plan mondial și vor asigura interoperabilitatea cu aliații din NATO”, a spus ministrul apărării naționale.

Angel Tîlvăr a arătat, de asemenea, că evenimentul de astăzi reprezintă un moment cheie pentru întărirea capabilităților militare și securității naționale a României și asigură țării noastre o poziție întărită din punct de vedere strategic în regiune, unde acționează ca pilon de stabilitate al NATO.

„Acest acord este și expresie a dezvoltării și consolidării parteneriatelor economice dintre România și SUA, cu impact economic semnificativ în domenii cheie ale industriei de apărare şi tehnologie, care dă o nouă dimensiune Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii. În actualul context de securitate, parteneriatul nostru este mai puternic ca oricând, iar solidaritatea SUA cu România, dovedită prin prezența substanțială cu trupe pe teritoriul țării noastre, contribuie la consolidarea apărării flancului estic al Alianței, în regiunea Mării Negre”, a subliniat ministrul Tîlvăr.

Ministrul apărării naționale a arătat că Guvernul României rămâne ferm angajat să aloce 2,5% din PIB pentru apărare, conform angajamentelor asumate în cadrul NATO. „Aceasta reprezintă nu doar o cifră simbolică, ci un angajament concret față de siguranța cetățenilor și față de stabilitatea întregii regiuni.Măsurile subliniază determinarea României de a sprijini stabilitatea regională și de a răspunde provocărilor cu eficiență și rapiditate. Țara noastră rămâne un aliat responsabil și un furnizor de securitate pe flancul estic al Alianței, iar semnarea protocolului pentru aeronavele F-35 reprezintă doar un pas dintr-un proces continuu de modernizare și întărire a forțelor armate”, a concluzionat Angel Tîlvăr.

Citeşte mai departe ...

De Ziua Mondială a Filosofiei, simpozionul „Cărțile filosofiei", la FIFT

Astăzi este Ziua Mondială a Filosofiei, iar la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a fost sărbătorită printr-un eveniment inedit la care au participat elevi, studenți și profesori, cu toții dornici să-și împărtășească cele mai recente lecturi, nu numai filosofice.

În mod concret, cei prezenți au argumentat de ce o anumită carte este importantă pentru ei sau pentru filosofie în particular. Un student Erasmus din Turcia, Irfan Soylu, care a ales să aprofundeze filosofia la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, a vorbit în limba engleză despre o carte care aparține gândirii arabe, menționându-l, printre altele, pe Ibn Sina (cunoscut în Occident ca Avicenna).

Domnul profesor Doru Căstăian a ales să supună atenției „Arta bunătății”, o carte de Claudia Hammond, care a stârnit discuții diverse legate de esența bunătății sau a binelui în genere, grefate pe întrebarea aparent simplă: ce este binele înainte de a-l face și de a-l cere din partea celorlalți?

Apoi, studenții la filosofie și-au susținut foarte succint opțiunile de lectură.

În finalul simpozionului „Cărțile filosofiei", moderatorii și-au prezentat propriile recomandări de lectură. Domnul profesor Ion Cordoneanu a adus un volum din noua serie de traduceri a dialogurilor lui Platon, atrăgând atenția asupra hermeneuticii nu întotdeauna inspirate a textelor antice și care uneori poate conduce la sensuri străine autorului respectiv. Iar domnul profesor Liviu Cocei a citit din recenta carte a lui Pascal Bruckner, intitulată sarcastic „Sufăr, deci exist”, în care autorul se plânge la rândul său de (auto)victimizarea existentă în societatea contemporană, susținând ideea că victima ajunge de multe ori să pozeze în erou. Între concluziile evenimentului dedicat zilei filosofiei s-a spus că lectura este un exercițiu spiritual care își dovedește eficacitatea maximă nu atunci când este practicată în solitudine, ci tocmai împreună cu ceilalți sau, cel puțin, în fața unui anumit public.

 

Citeşte mai departe ...

Dan Nica: Am încredere că experiența și dedicarea Roxanei vor contribui semnificativ la dezvoltarea politicilor europene

Europarlamentarul Dan Nica anunță o veste importantă pentru România și Uniunea Europeană. Roxana Mînzatu a fost validată de Parlamentul European în funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, cu un portofoliu esențial pentru viitorul regiunii.
 
„Am încredere că experiența și dedicarea Roxanei vor contribui semnificativ la dezvoltarea politicilor europene, având sprijinul meu total în acest demers. Apreciez implicarea activă a delegației PSD în acest proces și decizia premierului Marcel Ciolacu de a o desemna pe Roxana Mînzatu, un expert în mecanismele europene, pentru această funcție”, a transmis Dan Nica.
Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Cristina Năstase-Lovin va arbitra în premieră la Mondialul masculin

  • Publicat în Sport

O veste importantă pentru cei din familia handbalului şi sportului românesc ne-a parvenit zilele trecute. Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) le-a nominalizat pe gălăţeanca Cristina Năstase-Lovin şi buzoianca Simona Stancu să arbitreze la cea de-a 29-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal masculin programat în perioada 14 ianuarie -2 februarie 2025 în Croaţia, Danemarca şi Norvegia. Trebuie menţionat faptul că va fi pentru prima oară în istorie când 2 arbitre din România au fost delegate la un campionat mondial masculin. Cristina şi Simona vor oficia şi la Campionatul European de handbal feminin care se va disputa în perioada 28 noiembrie -15 decembrie în Austria, Ungaria şi Elveţia. Compatrioatele noastre mai au în CV: 3 Campionate Mondiale handbal feminin: 2019, 2021 şi 2023 respectiv Campionatul European 2018.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Parlamentul European a validat-o pe Roxana Mînzatu ca vicepreşedinte al Comisiei Europene şi cu un portofoliu relevant de comisar european

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Parlamentul European a validat-o pe Roxana Mînzatu ca vicepreşedinte al Comisiei Europene şi cu un "portofoliu relevant" de comisar european. 
 
„Parlamentul European a validat-o pe doamna Roxana Mînzatu ca vicepreşedinte al Comisiei Europene şi cu un portofoliu relevant de comisar european. Este încă un pas important pentru creşterea profilului ţării noastre la nivelul Uniunii Europene”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Premierul a adăugat că, din păcate, „unii din ţară” au uitat că la Bruxelles suntem toţi români, „că trebuie să tragem pentru România indiferent de ideologie” şi au încercat să blocheze această candidatură „pentru calcule politice personale de campanie”.

„Roxana este un profesionist desăvârşit şi va face cinste României! Felicitări şi mult succes!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 
Citeşte mai departe ...

CSM Arcada a fost eliminată din CEV Cup

  • Publicat în Sport

Vicecampioana României, CSM Arcada Galaţi a fost eliminată în 16-imile CEV Cup, după ce a fost învinsă miercuri seara în manşa retur cu Trentino Itas, scor 0-3 (-17, -20, -16). Echipa gălăţeană condusă de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu a încercat dar nu a reuşit să răstoarne calculele hârtiei şi echipa italiană, care să nu uităm că este deţinătoarea CEV Champions League s-a calificat cu scorul general 6-1 în faza optimilor. CSM Arcada a început partida de la Trento cu formula: Butnaru 3 puncte, Constantin 2 p, Marshall 4 p, Freimanis 6 p, Raţă 11 p, Kavogo 8 p -Kosinski, libero. Au mai intrat: Aldea, Bakonji 3 p, Ionescu 3 p, Bala 3 p, Hernandez 2 p, Mohamed -Cristudor, libero. Echipa noastră a revenit joi în ţară şi sâmbătă 23 noiembrie va reveni în sala sporturilor Dunărea pentru partida cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, programată de la ora 16.00 în cea de-a 8-a etapă a Diviziei A1.

sursa foto www.cev.eu

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri