Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Marți, 19 Noiembrie 2024 - Regional Press

Reabilitarea rețelei de apă din cartierul gălățean Micro 19, încheiată

Operatorul regional Apă Canal SA Galați anunță că s-a realizat recepția lucrărilor executate în proiectul  de reabilitare a rețelei de apă potabilă din cartierul Micro 19, str. Stadionului – Aleea Comerțului.

Lucrarea fost realizată în cadrul programului anual din investiții surse proprii – profit reinvestit, amortizare, fond IID - și a avut ca scop îmbunătățirea calității și siguranței serviciului de alimentare cu apă prestat clienților Apă Canal Galați.

„Rețeaua de distribuție reabilitată alimentează cu apă potabilă blocurile de locuințe M2, T6, T5, T4, T3, T2, T1, G6, G5, G4, G3, G2, G1, O7, O8, O9, O10, O11, O12, R9, R10, SC33, M19, O2, F7, Z2, D2, C5, C4, C3, C2, C1, Grădinița nr.51, Școala Gimnazială nr.17, Școala Gimnazială nr.29 și agenții economici din zonă.

Conducta nouă are o lungime totală de 970 m și este pozată în tunel tehnic vizitabil. Reabilitarea s-a realizat pe tronsoane și a constat în înlocuirea conductei existente cu țeavă din polietilenă de înaltă densitate PE 100 SDR 17, Pn 10, îmbinarea realizându-se prin electrofuziune. S-au realizat și 6 hidranți subterani, din fontă ductilă Dn 80mm Pn 10 atm”, potrivit operatorului.

Investiția are o valoare de 895.000 lei.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Noi asfaltări pe drumurile din județul Galați

Se lucrează intens pe mai multe tronsoane de drum județean, anunță președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.
 
„Artere rutiere pe care nu s-a mai intervenit de zeci de ani sunt transformate complet în drumuri sigure și moderne: fundație consolidată, infrastructură refăcută, podețe și poduri modernizate și, bineînțeles, asfalt nou.
 
Astfel, zilele acestea se toarnă primul strat de asfalt (binder) pe drumul dintre Matca și Corod (la ieșire din Matca).
 
La fel și pe drumul dintre Cârlomănești și Gârbovăț, precum și la Cotoroaia (comuna Bălășești)”, a transmis Costel Fotea.
Citeşte mai departe ...

CSM Arcada joacă la Trento

  • Publicat în Sport

Vicecampioana României, CSM Arcada Galaţi va juca miercuri 20 noiembrie manşa retur din 16-imile CEV Cup cu Trentino Itas. În urmă cu o săptămână la Galaţi, echipa italiană, care este deţinătoarea CEV Champions League, s-a impus cu 3-1 şi porneşte ca favorită certă pentru accederea în 8-imi. Băieţii lui Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu sunt motivaţi să joace un volei bun şi să dea o replică consistentă. „Dacă acasă a fost greu, vă daţi seama ce va fi acolo. Obiectivul nostru nu este neapărat victoria, ci să jucăm un volei bun. Considerăm acest meci ca pe un antrenament cu un adversar de top mondial. Cu siguranţă, va fi foarte greu, dar când nu ai ce pierde, poţi să încerci diferite variante tactice. Trebuie să ne bucurăm de aceste meciuri şi să învăţăm cât mai multe”, a declarat căpitanul Marian Bala. Partida este programată de la ora 21.30 şi va fi arbitrată de Nikolaos Fragkakis -Grecia şi Raquel Portela -Portugalia.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Ziua cercetătorului din România

La 19 noiembrie 2024 este celebrată, în România, Ziua cercetătorului şi proiectantului.

Stabilirea datei face trimitere la ziua în care s-a născut, în 1912, savantul George Emil Palade, unul dintre creatorii biologiei celulare moderne.

Această zi este marcată începând cu anul 1994, fiind instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 764/1994 şi publicată în Monitorul Oficial nr. 317 din 16 noiembrie 1994, potrivit Asociaţiei Inginerilor Feroviari din România - AIFR, https://www.aifr.ro/.

Ziua cercetătorului şi proiectantului este celebrată în semn de omagiu faţă de activitatea savantului american de origine română George Emil Palade (1912-2008), laureat în 1974, împreună cu profesorul Albert Claude (Universitatea Liberă Bruxelles) şi cu profesorul Christian de Duve (Universitatea ”Rockefeller” New York), al premiului Nobel pentru medicină, pentru „descoperirile lor privind organizarea structurală şi funcţională a celulei”.

George Emil Palade s-a născut, la Iaşi, la 19 noiembrie 1912. A absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti (1936). A obţinut titlul de doctor în medicină cu teza „Tubul urinifer al delfinului. Studiu de morfologie şi fiziologie comparativă” (1940). În 1943, a devenit conferenţiar universitar la catedra de Anatomie a Facultăţii de Medicină din Bucureşti, potrivit volumului „Membrii Academiei Române” (2003).

În anul 1946, a plecat în Statele Unite ale Americii, în calitate de profesor invitat la Institutul Rockefeller din New York, unde, în 1961, a devenit şef al Departamentului de Biologie Celulară. Din 1972, a condus Departamentul de Biologie Celulară al Universităţii Yale din New Haven (Connecticut).

Rezultatele cercetărilor sale au fost publicate în numeroase lucrări, studii, comunicări, rapoarte apărute în reviste de prestigiu din întreaga lume, acum intrate în istoria biologiei şi medicinii.

Începând din 1965, a susţinut direct cercetarea românească în domeniul biologiei celulare, iar în 1979 a sprijinit substanţial inaugurarea, la Bucureşti, a Institutului Celular de Biologie şi Patologie "Nicolae Simionescu", realizare a cercetătorilor români Nicolae Simionescu şi Maya Simionescu.

Unanim recunoscut drept unul dintre creatorii biologiei celulare moderne, i-au fost decernate premii de înalt prestigiu ştiinţific, printre care: Premiul Passano (1964), Premiul Albert Laske (1966), Premiul Hurwitz (1970) şi National Medal of Science (1986), potrivit www.nationalmedals.org.

În anul 2007, preşedintele de atunci al României l-a distins pentru întreaga sa activitate ştiinţifică cu Ordinul „Steaua României” în grad de Colan, conform www.acad.ro.

Citeşte mai departe ...

Explozie puternică într-un bloc din Brăila: zeci de persoane au fost evacuate

O explozie violentă s-a produs într-un bloc din Brăila, 16 apartamente fiind avariate. Zeci de persoane au fost evacuate.

Potrivit ISU Brăila, explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze într-un apartament al unui bloc cu patru etaje de pe Calea Galaţi, din Brăila.
 
Proprietarul apartamentului, un bărbat de 70 de ani, a suferit arsuri de gradul I. 16 apartamente au fost avariate, iar geamurile unei grădiniţe din zonă au fost sparte. 40 de adulţi şi 9 copii au fost evacuaţi.
Citeşte mai departe ...

Ministrul Transporturilor: Românii vor putea circula, până la Crăciun, pe aproximativ 130 din cei 319 km ai Autostrăzii Moldovei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că românii vor putea circula, până la Crăciun, pe aproximativ 130 din cei 319 km ai Autostrăzii Moldovei (A7).
 
„Împreună cu președintele Marcel Ciolacu am verificat ultimele pregătiri făcute de constructor, înainte de darea în circulație, săptămâna viitoare, a tronsoanelor dintre Buzău și Râmnicu Sărat.
Urmează, în decembrie, darea în circulație a ultimului tronson dintre Buzău și Focșani (36 km), și a primelor loturi din Autostrada Ploiești-Buzău (49,35 km)”, a transmis ministrul Sorin Grindeanu. 
 
În momentul de față, se poate circula pe mai mult de 43 de kilometri din A7, cărora li se vor adăuga până la finalul anului încă 85,45 km.
 
Investițiile pentru Moldova nu se opresc însă aici, susține Grindeanu. 
 
„Se vor finaliza anul viitor toate celelalte loturi din A7, construite prin PNRR (319 km), dar și drumul Expres Brăila – Galați (10,76 km), a cărei construcție este finanțată prin PT. În plus, continuăm procedurile și pentru construcția celorlalte secțiuni din A7, de la Pașcani până la Siret (118 km). Tot anul viitor vor începe lucrările pentru construcția primelor loturi ale A8 (Autostrada Unirii) și a podului de la Ungheni”, a adăugat ministrul. 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri