Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Miercuri, 13 Noiembrie 2024 - Regional Press

Reabilitarea conductei de apă potabilă din str. Nae Leonard – str. Nufărului, finalizată

Operatorul regional Apă Canal Galați anunță că s-a finalizat proiectul „Reabilitarea rețelei de apă potabilă Dn200mm - Dn100mm, din Micro 14, str. Nae Leonard – str. Nufărului,  zona blocurilor S14, S1, S3, S13, SC75, S4, S7, S5, S8, S6, S9, S11, S10, S12, C17, S16, S15”, inclusiv branșamentele acestora.

Lungimea rețelei de distribuție reabilitată în cadrul proiectului este de 1.410 m. Canalul de protecție necirculabil în care este amplasată conducta a fost reabilitat pe întreaga lungime a acestuia. Pe rețeaua de alimentare cu apă au fost realizați 11 hidranți subterani, informează compania.

Lucrările, în valoare de aprox. 1,2 milioane lei, au fost realizate din profit reinvestit, în cadrul programului anual de investiții al Apă Canal Galați, care vizează reabilitarea infrastructurii de apă potabilă, cu scopul îmbunătățirii calității și siguranței serviciului de alimentare cu apă prestat clienților.

Citeşte mai departe ...

Patru persoane reținute pentru trafic de droguri de mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au documentat activitatea infracțională a 5 persoane (doi bărbați și trei femei), cu vârste cuprinse între 26 și 44 de ani, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuare de operațiuni neautorizate cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, ambele în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iulie – noiembrie 2024, fără drept, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, trei dintre persoanele cercetate ar fi achiziționat, manipulat, deținut, transportat și vândut aproximativ 200 de grame de cristal (3 – CMC, drog de mare risc) și 460 de grame de substanță psihoactivă 2-MMC.

Probatoriul administrat în cauză a reliefat că, de la finele lunii octombrie 2024 și până la data de 12 noiembrie 2024, persoana de 44 de ani cercetată în cauză, ar fi procurat, deținut, transportat și vândut, în mod repetat, aproximativ 6,6 kilograme de droguri de mare risc (3 – CMC, cunoscut sub numele generic de cristal, 4 – CMC și amfetamină) și 300 de grame de substanță psihoactivă 2-MMC.

Cu privire la femeia de 28 de ani cercetată în cauză s-a reținut că, în perioada iulie - august 2024 ar fi intermediat vânzarea unor cantități de substanță psihoactivă din clasa cathinone sintetice.

Citeşte mai departe ...

A 7-a victorie pentru United

  • Publicat în Sport

Campioana României a jucat marţi seara la Sf.Gheorghe în sala Katy Szabo cu Sepsi SIC în cea de-a 9-a etapă a Ligii 1 la futsal. Cu antrenorul principal Cacau în tribună, din cauza unei răceli şi fără Alan Sasse, menajat, United şi-a atins obiectivul şi a obţinut a 7-a victorie din acest sezon. „Tigrii” au întâmpinat o replică dârză din partea covăsnenilor şi au avut de tras pentru a fi scutiţi de vreo surpriză neplăcută. Cojocaru a deschis scorul în min.9 şi la pauză tabela a arătat doar 0-1 în ciuda ocaziilor irosite de Ricardinho, Araujo, Cojocaru. Partida s-a încins după pauză, gazdele au jucat din ce în ce mai curajos şi l-au pus la încercare pe portarul Cârdei, care a avut câteva intervenţii salvatoare. Echipa gălăţeană şi-a valorificat experienţa net superioară şi a tăiat elanul adversarei cu dubla brazilianului Ricardinho. Rezultat final: Sepsi -United 0-3 (0-1). United a început cu formula: Cârdei -Andre Sasse, Cojocaru, Ricardinho, Araujo. Au mai intrat: Crăciun, Boşneagă, Nastai, Crişan, Mihalache. United va juca pe 14 noiembrie în deplasare restanţa cu CSM Tg.Mureş iar pe 18 noiembrie va reveni în faţa propriilor suporteri pentru meciul cu CFR Timişoara.

Citeşte mai departe ...

13 noiembrie – Ziua internaţională a educaţiei copiilor nevăzători

Ziua internaţională a educaţiei copiilor nevăzători este marcată anual la data de 13 noiembrie. Scopul este de a sensibiliza societatea privind dificultăţile pe care copiii orbi le întâmpină în toate sectoarele vieţii şi, mai ales, în educaţie. Data de 13 noiembrie a fost aleasă în cinstea zilei de naştere a pedagogului francez Hauy Valenti (1745 – 1822), care a înfiinţat prima şcoală de nevăzători din lume (1784). În România trăiesc aproximativ 100.000 de persoane nevăzătoare, parţial sau total, din care aproape 3.000 sunt copii.

Citeşte mai departe ...

Prima investiție prin Planul Național de Redresare și Reziliență, finalizată de către Consiliul Județean Galați

Clădirea care aminteşte de Galaţiul de altădată şi-a recăpătat farmecul de la începutul secolului XX, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene derulate de către Consiliul Judeţean Galaţi. Este vorba despre clădirea de pe Strada Eroilor, la numărul 13, construită în 1905 și care face parte din Ansamblul Urban din această zonă a oraşului. 

De altfel, această lucrare este și prima investiție finalizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență de către Consiliul Județean. Astăzi, a avut loc conferința de închidere a acestui proiect. 

„Este o clădire cu un farmec aparte, care aminteşte de Galațiul de la începutul anilor 1900. Clădirea este ea însăși o lecţie de istorie,  pe care am reuşit să o restaurăm şi care va spune povestea Galaţiului de altădată mulţi ani de acum încolo. Lucrările au vizat în consolidarea imobilului şi eficientizarea energetică. Practic, acum, clădirea în care lucrează colegii care se ocupă cu atragerea fondurilor europene este o clădire „verde”, consumurile de energie scăzând cu până la 90%”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Principalele lucrări: 

- consolidarea seismică a clădirii existente; 

- izolarea termică a clădirii fără a afecta elementele de arhitectură;

- înlocuirea tâmplărie exterioară și modernizarea instalației de iluminat; 

- înlocuirea sistemului de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului din interiorul clădirii;

- realizarea unui sistem inteligent de umbrire pentru sezonul cald; 

- instalarea unui management energetic integrat care monitorizează, contorizează și înregistrează consumurile energetice;

- realizarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice și termice pentru consumul propriu: montarea panourilor fotovoltaice, a pompelor de căldură aer-apă, captator solar termic, etc.

Valoarea investiției este de peste 2,4 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri