Menu
RSS
„Fără șoferi, nu există ride sharing!”. Protest al colaboratorilor Uber și Bolt din Galați

„Fără șoferi, nu există ride sharin…

Peste 200 de șoferi, cola...

Digitalizarea fondului de carte și modernizare educațională la UDJG, printr-un proiect transfrontalier

Digitalizarea fondului de carte și …

Universitatea „Dunărea de...

Un vis aproape să fie îndeplinit

Un vis aproape să fie îndeplinit

Sezonul atletic în aer li...

Acord pentru o „rotativă” guvernamentală

Acord pentru o „rotativă” guvername…

Preşedintele Nicuşor Dan ...

VIDEO Incendiu la depozite, în Galaţi. A fost emis mesaj RO-Alert

VIDEO Incendiu la depozite, în Gala…

Un incendiu violent a izb...

Balul IEI, eveniment caritabil organizat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare din România – Galați

Balul IEI, eveniment caritabil orga…

Asociația Femeilor Întrep...

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică readuce elevii gălățeni pe podiumul național

Olimpiada de Astronomie și Astrofiz…

Organizată de Ministerul ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a oprit de la slujire pe preotul acuzat că a violat o adolescentă

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a op…

Arhiepiscopia Dunării de ...

Spectaculoasa pistă de bob suspendat din pădurea Gârboavele, aproape finalizată. Costel Fotea: Urmează instalarea pistei de bob cu pernă magnetică

Spectaculoasa pistă de bob suspenda…

Lucrările la prima pistă ...

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu vei afla niciodată.” – Louis Armstrong

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu ve…

Vineri, 20 iunie, ora 20:...

Prev Next

Marți, 08 Octombrie 2024 - Regional Press

Trei unități școlare gălățene incluse în patrimoniul excelenței în educație

Astăzi, 8 octombrie 2024, la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, a decorat trei unități de învățământ din județul Galați:

Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați - cu Ordinul "Meritul pentru Învățământ" în grad de Comandor

Liceul Tehnologic Nr.1 din Corod și Școala Gimnazială Nr.16 din Galați - cu Ordinul "Meritul pentru Învățământ" în grad de Ofițer.

Felicitări celor trei comunități școlare! au subliniat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Galați, într-un comunicat.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate la Cotroceni pentru a marca excelența în educația românească, cu prilejul sărbătorii Zilei Mondiale a Educației.

Citeşte mai departe ...

Sediul APM Galați, inundat de trei ori în două săptămâni

  • Publicat în Social

Sediul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Galați s-a inundat de trei ori în ultimele două săptămâni, din cauza sistemului de evacuare a apei pluviale de pe acoperișul clădirii care refulează în subsolul clădirii. În zonele inundate funcționează laboratoarele, greu accesibile în prezent, și este păstrată parte din arhivă.

„O să căutăm cât mai repede o soluție”, a transmis președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru, citat de News.ro.

„Cele trei inundații pe care le-au avut de gestionat, în ultimele două săptămâni, au fost cele mai mari probleme semnalate de angajații APM Galați reprezentanților Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) aflați, marți, în delegație, în județul Galați”, au anunțat reprezentanții ANPM, într-un comunicat de presă.

„Situația sediului APM Galați este foarte gravă, din cauza sistemului de evacuare a apei pluviale de pe acoperișul clădirii, care refulează la orice ploaie mai consistentă, în subsolul sediului, inundând laboratoarele și chiar una din camerele care adăpostesc arhiva instituției”.

Apa a ajuns până la nivelul birourilor, așa că oamenii nu mai pot lucra acolo din cauza mirosului de mucegai, ci și-au mutat birourile la etaj, coborând la laboratoare doar când operează probele. O să căutăm cât mai repede o soluție, pentru reabilitarea clădirii, ca să se rezolve și această problemă", a afirmat președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

Citeşte mai departe ...

O porțiune din centura orașului Galați (între strada Macului și Calea Prutului) va fi decopertată. Costel Fotea: „Au apărut valuri în asfalt, nu putem tolera astfel de lucrări”

O porțiune din centura orașului Galați, aflată în proces de extindere și modernizare, a fost decopertată și asfaltată din nou. Motivul: nu îndeplinea standardele de calitate. Operațiunea s-a realizat la solicitarea beneficiarului lucrării, Consiliul Județean Galați.

„Pe tronsonul patru al Drumului de Centură, între strada Macului și Calea Prutului, se frezează asfaltul zilele acestea. Motivul: constructorul nu a respectat standardele de calitate, astfel că lucrarea a fost respinsă de specialiștii Consiliului Județean. Respinsă înseamnă că nu s-a plătit niciun leu și totul se reface complet pe cheltuiala firmei.

Oamenii trebuie să știe adevărul. De aceea, acum constructorul scoate practic stratul de asfalt neconform (stratul de uzură), reface toată zona și toarnă din nou asfalt. Îmi pare rău pentru disconfortul creat, însă totul este spre binele conducătorilor auto. Aceasta este dovada că nu facem niciun fel de rabat de la calitate, că lucrările sunt verificate și nu se plătește niciun leu până când specialiștii nu spun că este în regulă”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

Locul 5 pentru ACS Smart Galaţi în Superligă

  • Publicat în Sport
Staţiunea Mamaia a găzduit săptămâna trecută partidele din cadrul Superligii la şah pe echipe. Galaţiul, pentru al treilea an consecutiv a fost reprezentat în elita şahului din România de ACS Smart, preşedinte Lucian Gîlea. Echipa gălăţeană a reuşit să-şi atingă obiectivul, a ocupat locul 5 cu 11 puncte în clasamentul final. Rezultatele înregistrate: 2,5-3,5 cu CSU Universitatea de Vest Timişoara, 4-2 cu Şah Club Oltenia, 4-2 cu Phoeni Buzău, 1-5 cu Vados Finwest Arad, 5,5 -0,5 cu Pionii Regelui Bucureşti, 3-3 cu Sparta Techirghiol, 1-5 cu CSU ASE Bucureşti, 4-2 cu Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare, 3,5-2,5 cu CSU Ploieşti. Lotul de jucători: Monchil Petkov, Tsvetan Stoyanov, Samuel Timotei Ghimpu, Călin Gheorghiu, Cristi Iulian Coca, Claudiu Cristian Dobre, Robert Pîsu, Dragoş Andrei Antonică. „Al treilea an consecutiv în care ne menţinem în prima jumătate a clasamentului, în cea mai puternică competiţie naţională de şah. Am plecat de acasă cu obiectivul de a nu retrograda, anul ăsta având în lot cel mai mare număr de gălăţeni din ultimii ani, şi am reuşit din nou să ne auto-depăşim. Mulţumim tuturor pentru timpul petrecut împreună, pentru implicarea şi seriozitatea de care aţi dat dovadă în joc, şi sperăm să avem ocazia să jucăm împreună şi în viitor. Mulţumim autorităţilor locale (Primăria Galaţi) pentru sprijinul oferit, şi fiindcă menţine şahul gălăţean să se bată de la egal la egal cu orice club sportiv la nivel naţional. La ACS Smart performanţa primează”, a concluzionat preşedintele Lucian Gîlea.
Citeşte mai departe ...

Oţelul are doi internaţionali

  • Publicat în Sport

Doi jucători de la SC Oţelul Galaţi, locul 3 cu 19 puncte în Superligă, David Maftei şi Maxim Cojocaru au fost convocaţi pentru acţiunile pe care selecţionatele pe care le reprezintă le vor avea în această săptămână. Fundaşul dreapta David Maftei a fost prezent duminică la prânz la reunirea Naţionalei Under 21 a României, care a avut loc la CNF Buftea. România Under 21 va disputa două meciuri oficiale în cadrul preliminariilor Campionatului European Under 21: Muntenegru Under 21 - România Under 21, Niksic (stadion Niksic) , 11 octombrie; România Under 21 - Elveţia Under 21, Bucureşti (stadion Giuleşti) -15 octombrie.
Atacantul Maxim Cojocaru a fost prezent luni la sediul Federaţiei de Fotbal a Republicii Moldova pentru meciurile oficiale din 2024-2025 UEFA Nations League ale reprezentativei de seniori: Moldova - Andora, Chişinău (stadion Zimbru), 10 octombrie; Malta - Moldova, Malta (stadion Ta’ Qali), 13 octombrie.

Citeşte mai departe ...

România achiziționează sisteme radar Sentinel

Ministerul Apărării Naționale salută notificarea Congresului SUA transmisă luni, 7 octombrie, de către Departamentul de Stat cu privire la achiziționarea de România a unor sisteme radar AN/MPQ-64 F1 Sentinel, prin programul de asistență de securitate Foreign Military Sales (FMS).

Programul de achiziție include un număr de până la patru radare AN/MPQ-64 F1, inclusiv suportul logistic, servicii de instruire, echipamentele de comunicații, asistență tehnică și servicii de transport, pentru dotarea batalioanelor de apărare aeriană cu baza la sol ale Forțelor Terestre Române.

Radarele vor contribui la îmbunătățirea supravegherii spațiului aerian, în special împotriva celor mai recente amenințări reprezentate de vehiculele aeriene fără pilot, cu viteze mici de deplasare și amprente radar reduse.

Pentru achiziționarea primelor două radare vor putea fi valorificate instrumentele de finanțare oferite de Guvernul SUA prin programul Foreign Military Financing(FMF), ceea ce va permite contractarea în cel mai scurt timp posibil de la semnarea acordului de tip Letter of Offer and Acceptance. Acest Acord urmează a fi oferit Ministerului Apărării Naționale de către Guvernul SUA în următoarele săptămâni.

Ministrul apărării naționale a subliniat, în acest context, că tehnica militară de ultimă generație achiziționată prin colaborarea cu Statele Unite ale Americii a schimbat în mod esențial profilul Armatei României la nivelul capacității de acțiune în regiunea Mării Negre și a întărit interoperabilitatea cu armatele aliate și partenere.

„Radarele de ultimă generație de tip Sentinel vor completa capacitățile de apărare aeriană ale României, îndeosebi în ceea ce privește detecția timpurie a vehiculele aeriene fără pilot, care evoluează cu viteze mici de deplasare și au amprente radar reduse, amenințări care se manifestă în proximitatea frontierelor naționale, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.
AN/MPQ-64 F1 Sentinel reprezintă cea mai recentă configurație din familia radarelor Sentinel și este un radar tridimensional - poate măsura distanța, direcția și elevația obiectelor aeriene cu și fără pilot, date pe care le raportează automat către sistemele de comandă și control ale apărării aeriene cu baza la sol (Ground Base Air Defense/GBAD) cu rază scurtă de acțiune.

Acest sistem radar acceptă mai multe interfețe de comandă și control, oferind date consistente de supraveghere aeriană și control al focului pentru sistemele GBAD. Poate detecta, identifica și urmări vehicule aeriene fără pilot (UAV), rachete de croazieră și aeronave cu aripi fixe și rotative.

Valoarea notificată Congresului SUA de către Departamentul de Stat aferentă unui program specific procesului Foreign Military Sales Congres este determinată de Guvernul SUA în baza procedurilor interne și poate depăși valoarea efectivă a achiziției, stabilită prin acordul de tip Letter of Offer and Acceptance (LOA).
În cazul programului de achiziție a radarelor AN/MPQ-64 F1 Sentinel de către România a fost notificat Congresul SUA cu o valoare de aproximativ 90 milioane de dolari, scrie în finalul comunicatului MApN.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri