Menu
RSS
VIDEO Incendiu violent într-un bloc din Galaţi. Zeci de locatari au fost evacuaţi

VIDEO Incendiu violent într-un bloc…

Un apartament situat la e...

Costel Fotea anunță investiții uriașe în infrastructura județului Galați

Costel Fotea anunță investiții uria…

Președintele Consiliulu...

FII SOCKSY!... de Ziua Mondială a Sindromului Down

FII SOCKSY!... de Ziua Mondială a S…

Pe 19, 20 și 21 martie, r...

György László Balint, noul antrenor al Oțelului

György László Balint, noul antrenor…

După ce a pierdut ultimel...

RAR. Aproape jumătate dintre mașinile controlate anul trecut – adevărate pericole pe roți

RAR. Aproape jumătate dintre mașini…

Inspectorii Registrului A...

Handbalistele de la CSM Galaţi defilează spre Liga Florilor

Handbalistele de la CSM Galaţi defi…

Cea de-a 4-a etapă din pl...

Vești bune pentru siderurgie din Parlamentul European

Vești bune pentru siderurgie din Pa…

Europarlamentarul Dan Nic...

19 martie - Ziua paşaportului românesc

19 martie - Ziua paşaportului român…

Ziua paşaportului românes...

Costel Fotea: Vom moderniza complet sistemul de încălzire al Spitalului Județean, vechi de 60 de ani

Costel Fotea: Vom moderniza complet…

Consiliul Județean Gala...

United a remizat spectaculos cu FK Odorheiu Secuiesc

United a remizat spectaculos cu FK …

Sala sporturilor Dunărea ...

Prev Next

Vineri, 25 Octombrie 2024 - Regional Press

Prima ediție a „Trofeului Vasile Ploae” la șah, pentru liceeni

În cadrul programului „Săptămâna altfel”, joi 24 octombrie, la Colegiul Național "Spiru Haret" - Tecuci a avut loc prima ediție a unui concurs de șah dedicat celui care a fost profesorul Vasile Ploae – „Trofeul Vasile Ploae”. Sub coordonarea prof. Dumitru Voinea și Felix Arhire, dar și cu ampla implicare a prof. Constantin Mihalcea, acest concurs a atras numeroși elevi (din școlile tecucene și din împrejurimi) pasionați de sportul minții.

Citeşte mai departe ...

Concurs caritabil de pescuit la Balta Zătun

Mâine, 26 octombrie, la Balta Zătun va avea loc un concurs caritabil de pescuit. Vor fi peste 100 de participanți uniți de un singur scop - ajutorarea copiilor din comunele afectate de inundații.

"Ne-am alăturat, fără ezitare și cu mare bucurie acestei frumoase inițiative, care are un singur țel – să întindă o mână de ajutor copiilor din familiile afectate de inundații. Om cu om, putem arăta că solidaritatea ne ajută să trecem peste momentele dificile, oferind tuturor o lecție de omenie. De asemenea, evenimentul va fi pentru cei aproximativ 100 de participanți și o excelentă ocazie de a petrece timp în aer liber, mai ales că vremea va fi bună pentru această perioadă a anului", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Concursul se va desfășura începând cu ora 8:30 până la 15:30, iar festivitatea de premiere a celor mai buni pescari va avea loc la ora 16:30.

Fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru achiziționarea de îmbrăcăminte pentru zeci de copii din Costache Negri și Pechea.

Evenimentul este organizat de Rotary Club Donaris Galați, cu sprijinul Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Se fac marcaje rutiere pe strada Oțelarilor

În perioada 28 octombrie –1 noiembrie 2024, în intervalul orar 7.30 – 14.00, pe b-dul Oțelarilor, pe tronsonul cuprins între str. Brăilei și b-dul Galați, se vor face marcaje rutiere pentru delimitarea părții carosabile și a locurilor de parcare. Șoferii sunt rugați să nu parcheze mașinile pe sectorul de drum menționat în această perioadă.

Lucrările se vor desfășura etapizat, astfel:

- luni, 28 octombrie, se va face delimitarea carosabilului pe partea dreaptă a direcției de mers dinspre str. Brăilei către Hotel Magnus, precum și marcaje pentru delimitarea locurilor de parcare;

- marți, 29 octombrie, se va face delimitarea carosabilului pe partea stângă a direcției de mers dinspre str. Brăilei către Hotel Magnus, precum și marcaje pentru delimitarea locurilor de parcare.
În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, se vor face marcaje pentru delimitarea locurilor de parcare.

Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră.

Citeşte mai departe ...

25 octombrie - Ziua Armatei României

Ziua Armatei României se celebrează anual pe data de 25 octombrie. Sărbătoarea a fost instituită prin Decretul nr. 381 de pe 1 octombrie 1959.
Alegerea acestei date face referire la ziua de 25 octombrie 1944. Atunci, Armata Română a reuşit să elibereze Transilvania de Nord de sub ocupaţia germano-maghiară, după Bătălia de la Carei. Această regiune fusese pierdută în favoarea maghiarilor în urma Dictatului de la Viena, de pe 30 august 1940.

Citeşte mai departe ...

Ziua Armatei, marcată prin evenimente organizate în principalele garnizoane din țară

Ziua Armatei României de pe 25 octombrie este sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din țară și în bazele militare din teatrele de operații în care sunt dislocați militarii români.

Anul acesta, Ziua Armatei României mai este sărbătorită în statele în care România are acreditați atașați ai apărării și în capitalele statelor unde România are reprezentanțe permanente.
Potrivit Ministerului Apărării Naționale, programul principalelor activități este următorul:

În București:
- Ora 10.00, Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I – Ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori, ceremonie de depunere a jurământului militar de studenții anilor I ai Academiei Tehnice Militare, Universității Naționale de Apărare și Institutului Medico-Militar, urmate de schimbarea gărzii la MON. De asemenea, aeronave militare ale Forțelor Aeriene Române vor survola monumentul.
- Ora 12.00, Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial, din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” - Ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori.
- Ora 12.00, Monumentul Eroilor Căzuți în Teatrele de Operații și pe Teritoriul României, din fața Palatului Național al Copiilor - Ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori.
- Ora 19.00, retragere cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național, Calea Victoriei, B-dul Regina Elisabeta, B-dul Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, B-dul Eroilor Sanitari, Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Șoseaua Cotroceni, B-dul Iuliu Maniu, B-dul General Paul Teodorescu, B-dul Timișoara, sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

În zilele de 25 și 26 octombrie, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Asociația O.N.O.R. – Oameni, Națiune, Onoare Respect, și Primăria Municipiului București, prin ARCUB, organizează evenimentul „ONOR Armatei României”, pe Calea Victoriei din București (tronsonul Ateneul Român – Palatul Cercului Militar Național). Deschiderea oficială va avea loc vineri, 25 octombrie, de la ora 19.00, pe scena amplasată în Piața George Enescu, cu un spectacol în cadrul căruia vor performa Muzica Reprezentativă a Armatei, Formația 1st Cavalry Division Band a armatei americane și artiști ai Operei Naționale București.

În țară:
-Ora 10.00, Cluj-Napoca, Monumentul „Glorie Ostașului” Român din Piața Avram Iancu - Ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori, defilarea militarilor și survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.
- Ora 10.00, Păuliș, Monumentul Eroilor - Ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori.
- Ora 15.00, Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” - Ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori, sosirea „Ștafetei Veteranilor Invictus” și survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. Începând cu ora 10.00, în Parcul Dendrologic din localitate va putea fi vizionată o expoziție statică de armament, echipamente și tehnică militară.
- Ora 17.00, Satu Mare, Monumentul Ostașului Român - Ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori.

Ceremonii similare au loc în principalele garnizoane din țară, la Monumentele eroilor, precum și la cimitire și la monumente ale ostașilor români din Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova, Slovacia și Ungaria.

Citeşte mai departe ...

Guvernul anunță noi măsuri de sprijin pentru Republica Moldova, în domeniul energiei și al infrastructurii rutiere

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că una dintre prioritățile sale este eliminarea influenței Rusiei. Facem tot ce putem ca să diminuăm influența Rusiei în regiune. Susținerea guvernului pro-european de la Chișinău și a președintei Maia Sandu este marea noastre prioritate, a mai spus Ciolacu.

Șeful Guvernului a spus că se va asigura din poziția pe care o deține că Rusia nu se va amesteca în procesul electoral.

„Am văzut ieri anumiți politicieni disperați să inventeze scenarii iresponsabile despre cum Rusia va profita la alegerile prezidențiale din România. Să fie clar, cât timp voi fi premier, nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi! Dimpotrivă, facem tot ce putem ca să diminuăm influența Rusiei în regiune. Iar cel mai bun mod este să aprobăm azi noi măsuri de sprijin pentru Republica Moldova, în domeniul energiei și al infrastructurii rutiere. Susținerea guvernului pro-european de la Chișinău și a președintei Maia Sandu este marea noastre prioritate. Știu sigur că Rusia înțelge asta cu claritate din acțiunile României din ultima vreme”, a precizat Marcel Ciolacu.

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va avea loc pe 3 noiembrie. În finală s-au calificat președinta în exercițiu Maia Sandu și candidatul pro-rus Alexandr Stoianoglo.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri