Menu
RSS
Un internaţional din Capul Verde a semnat pentru Oţelul

Un internaţional din Capul Verde a …

Lovitură de imagine pentr...

Oţelul a plecat în cantonament montan la Braşov

Oţelul a plecat în cantonament mont…

Oţelul a încheiat prima s...

Premii pentru olimpicii gălățeni în competiția ,,Cultură și Spiritualitate Românească”

Premii pentru olimpicii gălățeni în…

Rezultate deosebite la et...

Damen Galați devine, de la 1 iulie, șantier militar

Damen Galați devine, de la 1 iulie,…

Directorul Damen Naval Ro...

Europarlamentarul Dan Nica: Este necesară decuplarea prețului electricității de cel al gazelor naturale pentru a proteja consumatorii

Europarlamentarul Dan Nica: Este ne…

Europarlamentarul român D...

Salbă bogată de medalii pentru gălăţenii de la Aqua Sport

Salbă bogată de medalii pentru gălă…

Weekendul trecut la Bucur...

Galaţi: "Artă" de Yasmina Reza

Galaţi: "Artă" de Yasmina…

Sâmbătă, 14 iunie, ora 19...

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani, ucraineancă, a dispărut. Unde a fost găsită

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani…

O fetiţă de 8 ani, ucrain...

Accident groaznic în județul Galați: doi tineri și-au pierdut viața. Șoferul mașinii nu avea permis de conducere

Accident groaznic în județul Galați…

Polițiștii din cadrul Bir...

La Spitalul Județean, diagnostic rapid și tratamente personalizate în cazurile de cancer. Investiții de 3 milioane de lei în laboratorul Secției de Anatomie Patologică

La Spitalul Județean, diagnostic ra…

Secția de Anatomie Patolo...

Prev Next

Vineri, 18 Octombrie 2024 - Regional Press

Ce trebuie să facem pentru prevenirea răcelilor!?

Schimbările de temperatură, timpul petrecut în spații închise și aglomerațiile din școli și locuri de muncă cresc semnificativ riscul de a contracta viroze. Pe măsură ce sezonul rece se instalează și temperaturile scad, corpul nostru devine mai vulnerabil la infecțiile respiratorii.

Specialiștii spun că este important să ne luăm măsuri de protecție pentru a ne întări sistemul imunitar și pentru a preveni răcelile și gripele specifice acestei perioade.

Pentru a ne proteja de infecțiile respiratorii, este important să adoptăm măsuri de prevenție atât prin igienă, cât și prin menținerea stării de sănătate. Printre principalele direcții vizate de medici pentru recomandări::

- Întărirea imunității prin alimentația potrivită

- Hidratarea corespunzătoare

- Menținerea igienei personale

- Ventilarea și igienizarea spațiilor interioare

Citeşte mai departe ...

Prima înfrângere sezonală pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

U Cluj şi Oţelul s-au întâlnit vineri seara pe „Cluj Arena” în derbiul celei de-a 13-a etape din Superligă. Clujenii au avut lovitura de start şi au intrat mai bine în meci dar gălăţenii au strâns bine şi s-a jucat mai mult la mijlocul terenului fără faze de poartă în primul sfert de oră. Oţelul a avut o posesie mai bună şi a beneficiat de primul corner în min.17 executat de Cisotti în braţele portarului Gertmonas. Presiunea punctelor şi-a pus amprenta pe evoluţia celor două echipe preocupate mai mult să se anihileze reciproc. Portarul Oţelului s-a remarcat în min.37 când a ieşit salvator şi a degajat cu piciorul din faţa lui Thiam după o gafă în apărarea noastră. Primul şut spre poartă i-a aparţinut lui Maciel în min.42. Peste un minut Teles a expediat primul şut pe spaţiul porţii clujene. Sabău a făcut două mutări la pauză şi viteza de joc a gazdelor a crescut. U Cluj a beneficiat de două cornere dar băieţii lui Dorinel Munteanu nu s-au pierdut cu firea. Ardelenii au deschis scorul după o oră de la debutul meciului prin Nistor care a transformat impecabil penaltiul acordat după intervenţia din camera VAR pentru un henţ al lui Zivulic. Oţelarii au încercat să revină în joc dar în min.69 Thiam a dublat avantajul celor de la U după ce în prima fază Popescu a salvat în extremis execuţia lui Blănuţă. Oţelul a căutat golul de onoare dar Gertmonas s-a opus la acţiunea lui Tănasă din prelungiri. După o prestaţie modestă, Oţelul înregistrează primul eşec din sezonul actual.

caseta tehnică
U Cluj Napoca -SC Oţelul 2-0 (0-0)
stadion Cluj Arena, spectatori: 9.140
Au marcat: Nistor (min.61 din 11 metri), Thiam (min.69)

Formaţii:
U Cluj: Gertmonas -Boboc, Van Der Warff, Cristea, Lasure (min.46 Berto) -Chipciu, Bic, Simon -Silaghi (min.46 Blănuţă (min.90 Bota) -Nistor (min.90+4 Oaidă), Thiam (min.80 Codrea)
Rezerve neutilizate: Gorcea -Oancea, Mitrea, Popescu, Raţă, Tchasem, Miranyan. Antrenor Ioan Ovidiu Sabău.
Oţelul Galaţi: I.Popescu -Maftei (min.68 Tănasă), Zivulic, Stevanovic, Silva -Teles (min.68 Adăscăliţei), Cisotti, Lameira -Maciel (min.78 Angha), Pop (min.55 Djuric), Juric ( min.78 Roşu).
Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă -Rus, Zhelev, Tomasevic, Gallo, Neagu, Andronache. Antrenor: Dorinel Munteanu

cartonaşe galbene: Lasure, Bic respectiv Angha

Arbitrii: A: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); A1: Ferencz Tunyogi (Zalău); A2: Andrei Constantinescu (Bucureşti); Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari); Arbitru AVAR: Mircea Orbuleţ (Bucureşti); R1: George Cătălin Roman (Timişoara); Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare)

Citeşte mai departe ...

Luni, se închide circulația auto pe strada Cuza

  • Publicat în Social

Luni, 21 octombrie, în intervalul orar 8.30 – 15.30, se închide circulația autovehiculelor pe strada Alexandru Ioan Cuza, pe tronsonul cuprins între muzeul Casa Cuza Vodă și str. Universității.

Motivul îl reprezintă executarea lucrărilor de reparație a hidroizolației terasei sediului Primăriei Galați, din strada Domnească nr. 54.

În acest interval, conducătorii autovehiculelor au la dispoziție următoarele rute alternative:

1. str. Domnească – str. Gării – str. Dogăriei/str. Ana Ipătescu;

2. str. Domnească – str. Universității – str. Alexandru Ioan Cuza – str. Sindicatelor – str. Dogăriei;

3. str. Dogăriei/str. Ana Ipătescu – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Alexandru Ioan Cuza – str. Egalității.

Conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale.

Citeşte mai departe ...

CJ Galați a achiziționat un aparat medical vital. Fotea: Acest lucru înseamnă diagnostice mai precise, tratamente mai bine direcționate și șanse mai mari de vindecare

Aparatul medical de ultimă generație a fost adus deja la Galați și urmează să fie montat la Spitalul Județean,  a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 Spațiul unde va funcționa echipamentul este aproape gata, totul fiind practic refăcut de la zero – consolidare, recompartimentare, climatizare, uși de plumb, instalații electrice, termice și sanitare noi.

 „Noul scintigraf, care combină medicina nucleară cu radiologia, ajută foarte mult la diagnosticarea unei game largi de afecțiuni – oncologice, ortopedice, renale, cardiace, endocrinologice, reumatismale etc.

Acest lucru înseamnă diagnostice mai precise, tratamente mai bine direcționate și șanse mai mari de vindecare”, a precizat Costel Fotea.

 Valoarea investiției este de peste un milion de euro.

Citeşte mai departe ...

Două medalii de aur la Mondiale pentru karateka Ana Maria Cucu

  • Publicat în Sport

Săptămâna trecută s-a desfăşurat la Vila do Conde în Portugalia, a XXII- a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Tradiţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori. Tot în aceeaşi perioadă a avut loc şi Cupa Europeană pentru copii. Delegaţia clubului CS Meikyo Galaţi a fost formată din 6 sportivi care au obţinut patru medalii: 2 medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz. Rezultatele individuale: Ana-Maria Cucu - locul I la proba de kata individual feminin şi locul I la proba de kogo kumite feminin, Răzvan-George Postelnicu - locul II la proba de kata individual masculin şi locul V la proba de kata echipe masculin; Ecaterina-Maria Buruiană - locul III la proba de kata individual feminin şi locul V la proba de kihon kumite feminin; George-Ioan Buruiană - locul V la proba de kata echipe masculin; Andrei Cristian Cucu - locul V la proba de kata echipe masculin. O evoluţie foarte bună a avut şi sportivul David Cristian Mocanu care a concurat la proba de fuku-go masculin. Antrenor C.S. Meikyo Galaţi, Dana Stamate Farkaş.

Citeşte mai departe ...

UDJG îndeamnă tinerii basarabeni să-și exercite dreptul la vot

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați la urne duminică, 20 octombrie 2024, pentru două voturi importante: primul tur al alegerilor prezidențiale, 11 candidați fiind înscriși în cursa pentru președinția Moldovei, și referendumul de schimbare a Constituției, în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va găzdui una dintre cele 16 secții de votare deschise în România. „Echipele secțiilor de votare vă vor aștepta începând cu ora 7,00 dimineață și până la ora 21,00. Votaţi cu încredere!”, au îndemnat reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova la București.

De altfel, Consulul Republicii Moldova la Iași, domnul Ion Coșer, a efectuat o vizită la sediul Universității pentru a aduce tehnica de lucru și toate materialele necesare desfășurării procesului electoral de duminică. Domnul Ion Coșer a avut și o întâlnire cu conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care l-a asigurat că vor fi create condiții astfel încât scrutinul să se desfășoare în cele mai bune condiții. 

Alegerile prezidenţiale şi referendumul constituţional din 20 octombrie sunt cele mai importante scrutine democratice de la declararea independenţei Republicii Moldova, a spus ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Excelența Sa domnul Victor Chirilă.

Pentru a vota, cetățenii Republicii Moldova au nevoie de buletinul de identitate valabil sau de paşaport, indiferent dacă acesta este valabil sau expirat.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Anul acesta România va intra în Schengen terestru. Cu certitudine

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că anul acesta România va intra în Schengen şi cu graniţele terestre.

„Am rezolvat Schengen-ul, după un eşec a fostului prim-ministru, maritim şi terestru, şi până la sfârşitul anului o să închidem şi terestru”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

 Întrebat dacă are garanţia acestui rezultat, Ciolacu a afirmat: „Anul acesta România va intra în Schengen terestru. Cu certitudine”.
 

„Atât eu, cât şi ministrul de Interne, cât şi ministra de Externe, am avut un dialog cu bun cu partenerii noştri în cadrul Uniunii Europene, austrieci”, a adăugat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

18 octombrie - Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane este marcată, la 18 octombrie, cu scopul de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei asupra acestei forme de crimă organizată. În perioada 13-20 octombrie 2024, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) ?ş partenerii săi au organizat o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, celebrată anual pe 18 octombrie. Această iniţiativă face parte din campania de informare şi prevenire “Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane”. Traficul de persoane este o încălcare gravă a drepturilor omului, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Victimele traficului pot fi exploatate în diverse scopuri, inclusiv muncă forţată, exploatarea sexuală, cerşetorie şi traficul de organe, iar eforturile depuse pentru conştientizarea şi educarea populaţiei sunt esenţiale în prevenirea traficului de persoane şi în sprijinirea victimelor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri