Menu
RSS
MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

MApN: Sistemul de supraveghere rada…

Mai mute echipaje de la I...

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe locul 6 în Superligă

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe …

Aşa cum ne aşteptam, atmo...

Abonamentele Transurb pentru studenții gălățeni, eliberate de luni, 2 octombrie

Abonamentele Transurb pentru studen…

Societatea gălățeană Tran...

„Panterele” de la Oţelul, duel de foc cu Vulpiţele

„Panterele” de la Oţelul, duel de f…

Liga a 2-a la fotbal femi...

29 septembrie - Ziua Mondială a Inimii

29 septembrie - Ziua Mondială a Ini…

În fiecare an, la 29 sept...

Premierul Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Premierul Ciolacu: România vrea să …

Marcel Ciolacu a vorbit d...

Maraton sportiv pentru sănătatea inimii, la Galați. Competiții de baschet, fotbal, alergare, ciclism și șah la „Festivalul Inimii”

Maraton sportiv pentru sănătatea in…

Pentru a marca “Ziua Mond...

Majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți

Majorare cu 50% a indemnizației de …

2.188 este numărul de fam...

Workshop la CCD Galați: „Resursele CRED: educație. deschisă, în clasă și acasă”.

Workshop la CCD Galați: „Resursele …

Atelierele marca „Proiect...

Prev Next

Duminică, 03 Septembrie 2023 - Regional Press

Gălăţenii Paul Găvănescu şi Culai Voicu au cucerit patru titluri de campioni balcanici Masters

  • Publicat în Sport

La Izmir în Turcia s-a desfăşurat în weekend Campionatul Balcanic Masters de atletism. Galaţiul a fost reprezentat de sportivii de la CSM Dunărea, Paul Găvănescu şi Culai Voicu care au obţinut numai puţin de şapte medalii. Găvănescu a devenit triplu campion balcanic la săritura în lungime, triplusalt şi ştafetă la categoria M 40+ iar coechipierul său, Voicu se întoarce acasă cu patru medalii la categoria M60: aur Campion balcanic la 10.000 m, argint Vicecampion balcanic în ştafeta de 4x400m, Vicecampion balcanic în stafeta balcanică (800m/400m/200m/100m), bronz la 5000 m.
„Am venit cu inima strânsă la Campionatul Balcanic din cauza problemei legate de tendonul achilian care a pus stăpânire pe mine de mai bine de două luni, dar totuşi suficient de încrezător. Mi-am dorit să înregistrez rezultate notabile, dar ce a urmat pentru mine e poveste de vis. În prima zi, cu o săritură în proba de lungime măsurată cu 5.72m (SB), mi-a oferit posibilitatea de a aduce acasă cel de-al treilea titlu balcanic consecutiv în această probă. În schimb, în cea de-a doua zi am produs marea surpriză în proba care deja m-a consacrat. Ţinta mea era o săritură măsurată peste 12.72m, acesta fiind recordul naţional care îmi aparţine din 2022. Prima săritură din competiţie a venit cu un rezultat de 12.91m, un nou record naţional, aşa că obiectivul fusese îndeplinit. Cu toate astea, am simţit pe moment nevoia unei noi incercări care a produs şi marea surpriză. Cu cei 13,34m măsuraţi, practic am înregistrat cel de-al doilea record naţional într-o singură competiţie, lucru rar de altfel, dar şi un nou record al competiţiei balcanice vechi de peste 10 ani. Însă, de departe, cel mai important aspect al reuşitei este că reprezintă cea mai lungă săritură înregistrată oficial a sezonului, la nivel mondial. Am devenit numărul 1 mondial.
Pe lângă cele două titluri balcanice obţinute, am câştigat alături de echipa de ştafetă balcanică a României la categoria 40+, cea de-a treia medalie de aur. Urmează peste 4 săptămâni participarea mea la Campionatul European de Atletism Masters în aer liber programat la Pescara, Italia, unde îmi doresc să urc pe podium. Vreau şi trebuie să mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă ascensiunea mea pe acest drum până la acest nivel, începând cu antrenorul meu, Nicu Ciocan, fără a cărui îndrumare aş fi rămas un om la fel de simplu, dar fără performanţe înregistrate. Sper să mă întorc de la Pescara cu veşti frumoase”, a concluzionat triplu campion balcanic, Paul Găvănescu. 

 

Citeşte mai departe ...

3500 de copii din judeţele Galaţi şi Brăila primesc sprijin din partea Bisericii la început de an şcolar

  • Publicat în Social

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, urmând o mai veche tradiţie din această eparhie, se desfăşoară la început de an şcolar o acţiune social-filantropică îndreptată spre copiii cu posibilităţi materiale reduse din judeţele Galaţi şi Brăila.

Astfel, Centrul eparhial, cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei derulează în aceste zile programul eparhial „Hristos în școală“, îndreptat cu precădere către copiii care provin din familii defavorizate şi marginalizate social.

Prin acest programul social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt sprjiniţi anul acesta 3500 de copii, iar valoarea totală a ajutoarelor se ridică la un cuantum de 315.000 lei, sumă oferită de Centrul eparhial în procent de 60%, cele 8 protoierii în procent de 10% şi parohiile Eparhiei Dunării de Jos în procent de 30 %.

În concret, în această perioadă premergătoare începerii noului an şcolar 2023-2024, au fost achiziţionate 3500 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare (caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle) şi predate zilele acestea protoieriilor şi parohiilor spre a fi oferite copiiilor din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Pe 30 august, protoieriile Tecuci şi Nicoreşti au livrat parohiilor din subordine 752 de ghiozdane pline cu rechizite școlare pentru a fi dăruite copiilor nevoiași din aceste protopopiate.

Mai întâi, preoţii din protopopiatul Tecuci au preluat ghiozdanele echipate la sediul protoieriei şi apoi le-au oferit celor 532 de copii beneficiari, fie la sediul acestei unităţi bisericeşti administrative, fie în cadrul bisericilor parohiale.

Şi preoţii din protopopiatul Nicoreşti au distribuit ghiozdanele celor 220 de copii din cuprinsul protopopiatului, înscrişi în acest program filantropic.

După săvârşirea unei slujbe de mulţumire în biserica ”Sf. Nicolae” - Banu din vecinătatea Protoieriei Nicoreşti, slujitorii Sfintelor Altare au oferit elevilor darurile pregătite special pentru noul an şcolar.

Ajutorul acordat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în fiecare an elevilor este de un real folos pentru familiile cu mai mulţi copii şi cu situaţii materiale precare, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar. Sursa - Pr. Rareş Bucur

 

Citeşte mai departe ...

B.V.A.U. Galați suspenda o parte din serviciile publice. Sediul intră în reabilitări energetice

Biblioteca V.A. Urechia Galați își anunță cititorii că începând cu data de 4 septembrie 2023, la sediul central, serviciile multimedia și internet vor fi suspendate pentru public. Potrivit informării publice, încep lucrările de reabilitarea energetică a clădirii, monument istoric (sediul central din strada Mihai Bravu), Marcă a Patrimoniului European. Acestea sunt parte din investiția pe care Consiliul Județean Galați o va derula în viitorul imediat apropiat, în beneficiul Bibliotecii și al comunității implicit.

În schimb, serviciile de împrumut la domiciliu și săli de lectură vor fi în continuare accesibile gălățenilor, optând, la acest moment, doar pentru varianta restrângerii activității, astfel încât gălățenii mici și mari să poată împrumuta în continuare documente de la sediul central și să poată studia la sala de lectură.

Se mai menționează că serviciile electronice și de internet, chiar dacă vor fi suspendate la sediul central, vor fi continuate de cele două filiale ale Bibliotecii, inclusiv amplul program „Servicii în sprijinul comunității gălățene”, de mare impact pentru public și premiat la nivel național, prin intermediul căruia gălățenii sunt învățați și ajutați să facă plăți online și multe alte operațiuni utile în viața de zi cu zi. Aceste servicii vor fi asigurate de bibliotecarele de la cele două filiale și cu implicarea bibliotecarelor din cadrul Serviciului Referințe electronice/Internet de la sediul central.

Pe măsură ce lucrările de reabilitare vor avansa, se vor impune și alte măsuri de restrângere a activității Bibliotecii cu publicul, la sediul central, dar cititorii sunt asigurați că vor fi ținuți la curent și informați din timp.

 

Citeşte mai departe ...

Bronz de septembrie pentru handbaliștii gălățeni de la CSU

  • Publicat în Sport

Duminică spre seară s-a încheiat pe plaja Blanco Beach by Bavaria Blu din Mamaia ediţia 2023 a Campionatului Naţional de Beach Handbal pentru juniori 1, 2, 3 şi seniori. Galaţiul a fost reprezentant din nou cu mare cinste de echipa de seniori CSU Galaţi, antrenori profesor Florin Andronic şi Cristi Mârşiu, vicecampioana de anul trecut, care a reuşit să se menţină pe podium într-o companie selectă şi să cucerească medaliile de bronz. Echipa gălăţeană a înregistrat rezultatele: 2-1 cu Arubium Măcin, 0-2 cu CS Medgidia, în grupă, 0-2 cu U Cluj, în semifinale şi 2-1 după lovituri de departajare cu Poli Timişoara, în finala mică. Lotul de jucători: Alexandru Dinu -Cristian Ioniţă, Daniel Ionescu, Tudorel Bădărău, Rareş Costea, Iulian Chiriac, Silviu Frangulea, Mihai Buţea, Robert Soare, Ştefan Pascu, Patrick Albu, Iulian Chertif.

Citeşte mai departe ...

Lieştenii lui Cătălin Savu au urcat pe podium

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal a programat în weekend partidele celei de-a doua etape. Sporting a primit vizita pe „Lieşti Arena” nou promovatei Hamangia Baia. Lieştenii profesorului Cătălin Savu au dominat categoric timp de 75 de minute, au condus cu 5-1 după care au oprit motoarele, tulcenii au profitat şi au limitat proporţiile înfrângerii. Rezultat final: Sporting Lieşti -Hamangia Baia 5-3 (4-1). Au marcat pentru învingători: Stan şi Maftei, câte o dublă şi Iordache. Antrenorul Cătălin Savu a început cu formula: Cilighidreanu -Podaşcă, Maftei, Munchiu, Bădilaş -Iacob, Crihană, Stan, Ţopa -Iordache, Costea. Au mai jucat: Filip, Chiriac, Dulgheru, Dima, Coman.
Unirea Braniştea a jucat în deplasare pe stadionul din Plopu cu Viitorul Ianca. După semieşecul din prima etapă cu lieştenii, brăilenii antrenaţi de gălăţenii Viorel Tănase şi Tudorel Pelin, cu orgoliul zgândărit, au făcut tot posibilul să păstreze cele trei puncte. Per ansamblu, meciul a fost echilibrat, brăniştenii şi-au creat mai multe oportunităţi de a marca, Ianca a fost mai pragmatică, a marcat de două ori în primele 35 de minute, băieţii lui Ionuţ Niculcea au încercat să revină dar nu au reuşit decât golul de onoare prin Răducan care a transformat un penalti. Rezultat final: Viitorul Ianca -Unirea Braniştea 2-1 (2-0). 11-le de start pentru Unirea: Paharnicu -Mihai, Enache, Manea, Hilohi -Murgoci, D.Cireş -Ţicămucă, Răducan, M.Cireş -Docuz. Au mai jucat: Popa, Lefter, Jordan şi Grădinaru. După două etape, situaţia din clasament pentru echipele gălăţene: Sporting, locul 3 cu 4 puncte, Unirea, locul 6 cu 3 puncte. Etapa viitoare, pe 9 septembrie se va disputa pe stadionul Comunal din Braniştea, de la ora 17.00 derbiul local, unul care stârneşte orgolii mari dintre Unirea Braniştea şi Sporting Lieşti.

Citeşte mai departe ...

Noaptea muzeelor la sate: ce obiective au fost vizitate în județul Galați

În premieră națională, muzeele din lumea satului au fost deschise în seara de 2 septembrie 2023, până aproape de miezul nopții.
 
„Astfel, la Galați, Muzeul de Istorie "Paul Păltănea”, instituție aflată în coordonarea Consiliului Județean, a deschis astăzi publicului , între orele 18:00 și 23:00, Casa „Hortensia Papadat-Bengescu” din Iveşti și Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu” din Suhurlui. Astfel, gălățenii au putut să vadă obiectele care i-au aparținut Hortensiei Papadat-Bengescu sau să descopere meşteşugurile din vremea bunicilor noștri”, a transmis președintele CJ Galați, Costel Fotea.
Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, anunță noi investiții în sănătatea gălățeană

Consiliul Județean Galați a aprobat o nouă investiție pentru sistemul de sănătate din Tecuci. Este vorba de un proiect de eficientizare energetică a clădirii unde funcționează Ambulanța Tecuci, investiția fiind estimată la peste 2,8 milioane de lei.
 
„Clădirea, care are o vechime de 68 de ani, va fi anvelopată termică și recompartimentată la interior. În plus, vor fi consolidate, reparate și protejate elementele structurale, șarpanta va fi refăcută și vor fi montate panouri fotovoltaice și solare.
 
De asemenea, la Tecuci vom construi și un spital nou, în cadrul unei investiții de peste 170 de milioane de lei. Astfel, în acest moment, se evaluează din punct de vedere tehnic oferta depusă la licitație”, a anunțat președintele CJ Galați, Costel Fotea.
Citeşte mai departe ...

Un bărbat de 78 de ani care i-a atacat pe polițiști cu un cuțit a fost împușcat

Poliția Orașului Târgu Bujor a fost sesizată la 112, de către o femeie, de 60 de ani, din localitatea Chiraftei comuna Măstăcani, județul Galați, cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar amenința-o cu un cuțit.

La adresa indicată, a ajuns în scurt timp un echipaj de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești – Post Poliție Fârțănești, moment în care persoana reclamată, un bărbat, de 78 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice a ieșit din locuința sa, cu un cuțit în mâna și a început să-i amenințe cu moartea și pe polițiști.

Bărbatul a fost somat să înceteze acțiunile violente, însă acesta nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au folosit spray iritant lacrimogen, aspect care nu l-a determinat pe bărbat să se oprească.

Chiar mai mult, bărbatul s-a îndreptat cu obiectul contondent asupra agenților de poliție amenințându-i cu acte de violență și cu moartea.

Întrucât bărbatul a încercat să-l lovească cu cuțitul pe unul dintre polițiști, celălalt polițist, folosind armamentul din dotare, a executat șase focuri în direcția agresorului, în zona membrelor inferioare, neavând timp necesar pentru somație în plan vertical.

În urma focurilor de armă trase asupra agresorului, acesta a suferit o plagă împușcată în zona femurului piciorului drept, a căzut la pământ, iar polițiștii l-au deposedat de cuțit și l-au imobilizat.

A fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, în vederea acordării de îngrijiri medicale agresorului, iar apoi acesta a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru infracțiunea de amenințare și a fost informat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cât și Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, cu privire la infracțiunile constatate, precum și cu privire la uzul de armă.

De asemenea, a fost completat formularul de evaluare a riscului și a rezultat faptul că există risc iminent, astfel că a fost emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor și ai Secției 5 Poliție Rurală Rădești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri