Menu
RSS
„Obezitatea – problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală”

„Obezitatea – problemă de sănătate …

Astăzi, 4 martie, marcăm ...

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Crăieşti, judeţul Galaţi

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhang…

În Duminica a 34-a după R...

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, la Galați

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, …

O echipă a Serviciului Pu...

Drum nou între Buciumeni și Țepu. Costel Fotea: Ieri cu piatră, astăzi cu asfalt

Drum nou între Buciumeni și Țepu. C…

O nouă investiție pe drum...

Accident la intersecția dintre străzile Traian și Rizer: două persoane rănite

Accident la intersecția dintre stră…

Accident la intersecția d...

Paul Găvănescu este dublu campion naţional indoor

Paul Găvănescu este dublu campion n…

În weekend la Bucureşti, ...

O Cerere în căsătorie la Galaţi

O Cerere în căsătorie la Galaţi

Vineri, 8 martie, ora 19:...

Ciolacu, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni: Europa are nevoie de mai multe politici sociale

Ciolacu, la Congresul Partidului So…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 - Regional Press

Supercampionii de la United Galaţi îşi respectă blazonul

  • Publicat în Sport

Supercampionii României de la United Galaţi au deschis cea de-a doua etapă a Ligii 1 la futsal sâmbătă. La prima apariţie în faţa propriilor suporteri din acest sezon, „tigrii” lui Florin Ignat, care de data aceasta a condus echipa doar de pe bancă au dat recital în faţa unei alte nou promovate, CSM Tg.Mureş, formaţie antrenată de Cosmin Gherman. Echipa gălăţeană a condus ostilităţile de la început şi până la sfârşit. Conştienţi de valoarea adversarului, mureşenii s-au grupat pe două linii în apărare şi au încercat să surprindă pe contraatac. Tactica a ţinut în prima repriză, United a deschis scorul prin columbianul Deiby, oaspeţii au egalat la una din puţinele contre dar Cojocaru a stabilit scorul primei reprize. Spectacolul a fost total în cea de-a doua repriză, echipa gălăţeană a declanşat spectacolul în faţa propriilor suporteri, a mai marcat de cinci ori prin: Deiby, Araujo, Crăciun, Cojocaru şi „Jaga” Petică, care a închis tabela pe filiera româno-braziliană după ce a fost angajat perfect de captain Daniel. Rezultat final: United Galaţi -CSM Tg.Mureş 7-2 (2-1). Echipa de start: Toniţă -A.Sasse, Araujo, Deiby, Dudău. Au mai intrat pe parcursul meciului: Cârdei -Crişan, Cojocaru, Boşneagă, Crăciun, Petică, A.Cireş. După două etape, United s-a instalat în fotoliul de lider cu maxim de puncte şi golaveraj 22-2. Campionatul intern se va întrerupe pentru două meciuri ale Naţionalei României, unde după toate probabilităţile vor fi convocaţi şi „tigrii” Toniţă, Crăciun şi Araujo. Cea de-a treia etapă, va programa în jurul datei de 23 septembrie derbiul de tradiţie din futsalul românesc, CSM Deva -United Galaţi.

sursa foto Sportul Ilustrat
Citeşte mai departe ...

O nouă conductă de apă potabilă reabilitată de Apă Canal Galați

Operatorul regional Apă Canal Galați anunță demararea lucrărilor pentru reabilitarea conductei de apă potabilă aferentă străzilor Călugăreni și Olănești din municipiul Galați, în zona blocurilor P1A, P6A, K1A, P4, P3A, L1A, P5‼️, inclusiv branșamentele acestora.

„Rețeaua de distribuție propusă pentru reabilitare, în lungime de cca. 475 m, situată în Micro 14, str. Podul Înalt - Călugăreni – Olănești, este pozată în tunel tehnic vizitabil. Reabilitarea se va realiza prin înlocuirea conductei existente cu țeavă din polietilenă de înaltă densitate PE 100 SDR 17, Pn 10, în gama De 110mm, îmbinarea realizându-se prin electrofuziune. Se prevede un număr minim de 3 hidranți subterani, din fontă ductilă Dn 80mm Pn > 10bar”, informează Apă Canal Galați.

Lucrările au fost atribuite S.C. Dicatymet S.R.L., iar valoarea investiției este de 201.750 lei, din surse proprii ale Apă Canal.

Citeşte mai departe ...

Captură record de droguri, descoperită de polițiștii gălățeni

Captură record de droguri de mare risc, denumită stradal CRISTAL, descoperită de DIICOT Galați, într-un autoturism oprit în trafic în județul Brăila. Trei persoane vor fi prezentate sâmbătă, 2 septembrie 2023,  la Tribunalul Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, pe 1 septembrie 2023, în urma activităților investigative și de cercetare efectuate într-un dosar penal pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au oprit în trafic un autoturism, în județul Brăila, în zona haltei C.F.R. Surdila Găiseanca, în care se aflau trei bărbați, toți cu domiciliul în municipiul Brăila, cu vârstele de 49, 26 și 19 ani. La volan se afla bărbatul de 49 de ani

„La controlul autoturismului, au fost găsite în total 30 de kg de substanță de tip Cristal, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de mare risc. 10 kg au fost găsite sub scaunul de la șofer, iar 20 de kg în roata de rezervă. Valoarea pe piață a acestui drog, care urma să fie comercializat în județele Galați și Brăila, cunoscut sub denumirea de 3 CMC, este de aproximativ 600.000 de euro, iar, la nivel național, această captură este cea mai mare de până acum”, a transmis IPJ Galați.

Potrivi polițiștilor, substanța 3 CMC a fost introdusă sub control prin modificare legislativă în martie 2023 și este asimilată drogurilor de mare risc (la fel ca și cocaina, heroina sau mefedrona).

Pe piața neagră, substanța se poate găsi în formă pură sau multiplicată cu substanțe precum glucoza, talc, creatina, pentru a multiplica profitul rețelelor.  Această multiplicare se face în așa numitele laboratoare de condiționare. În aceste locații, substanța poate fi pulverizată și pe materie vegetală, pentru a fi apoi fumată. Liantul este acidul izopropilic.  Substanța a fost prezentă pe piața neagră începând cu anul 2019 și are denumirea stradală CRISTAL.

„Până în martie 2023, era încadrată ca și substanță psihoactivă, iar pedeapsa era mică pentru traficarea substanței (de la 6 luni la 3 ani). După modificările legislative din martie 2023, pentru traficarea acestui drog, dacă se poate proba că suspecții au săvârșit infracțiunea de introducere în țară a acestuia, riscă o pedeapsa de la 10 la 20 de ani, precum și interzicerea unor drepturi”, susțin reprezentanți IPJ Galați.

Specialiștii spun că fectele sunt unele diverse, în funcție de organism, similare cu cele ale MDMA și amfetaminei. Consumatorul experimentează lipsa empatiei, agresivitate, agitație, tremur, dezinhibiție, lipsa coordonării și o sete permanentă. Efectele pe termen lung nu au putut fi bine documentate la nivel european, fiind o substanță relativ nouă.

În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor trei bănuiți

În cursul zilei de sâmbătă, 2 septembrie 2023, cele trei persoane vor fi prezentate la Tribunalul Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu despre bursele de merit: Îndreptăm nedreptatea făcută elevilor de clasa a-V-a 

 
Deputatul Viorica Sandu anunță că bursele de merit se vor acorda primilor 30% dintre elevii fiecărei clase de gimnaziu și liceu, în ordinea mediilor generale anuale, îndeplinind condițiile: de a nu fi acumulat mai mult de 20 de absențe nemotivate în anul școlar anterior și să aibă media 10 la purtare.
 
 „În data de 25 august, Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul Metodologiei-cadru de acordare a burselor școlare, în anul școlar 2023-2024. Prin acest proiect a fost modificată modalitatea de acordare a burselor de merit la gimnaziu și liceu. Dacă până acum primeau burse de merit elevii cu media peste 9.50, din noul an școlar, vor beneficia de burse de merit primii 30% dintre elevii unei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor. Există însă o problemă care pune elevii de clasa a V-a într-o postură de discriminare. Dacă bursa de merit se acordă pe baza notelor obținute în anul anterior, la clasa a V-a nu se poate face un astfel de calcul pentru că în clasa a IV-a nu se dau note, ci calificative”, a scris deputatul Viorica Sandu, într-o postare pe Facebook. 
 
Potrivit sursei citate, PSD are soluții pentru îndreptarea acestei situații. 
 
 
 
 „Pentru elevii de clasa a V-a acordarea bursei de merit să se stabilească pe baza mediei notelor obținute la testele predictive, susținute până la 1 octombrie, la matematică și la limba și literatura română  Introducerea unui criteriu de performanță pentru acordarea burselor de merit. Astfel primii 30% de elevi din clasă trebuie să aibă cel puțin media 9 pentru a putea beneficia de această bursă. (Altfel am putea avea clase mai slabe în care elevi cu media 7 să beneficieze, iar în alte clase mai bune un elev cu media 8,9 să nu beneficieze)”, a explicat Sandu.
 
Potrivit deputatului gălățean, metodologia propusă de Ministerul Educației este în dezbatere publică
 
„Nu a fost adoptată. Deci se pot face corecții pentru a se îndrepta situația”, susține deputatul Viorica Sandu.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri