Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Joi, 09 Martie 2023 - Regional Press

6,09 la sută, rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Galați, în ianuarie 2023

La sfârșitul lunii ianuarie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați erau înregistrați 10.091 șomeri, rata șomajului fiind de 6,09% (calculată în funcție de populația activă civilă la data de 01.01.2022).

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 6,13%, acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,04 pp.

Din totalul de 10.091 de persoane înregistrate in evidențele AJOFM Galați, 1.043 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 9.048 erau șomeri neindemnizați.

În ceea ce privește mediul de rezidență, 8.403 șomeri provin din mediul rural și 1.688 sunt din mediul urban.

Conform ultimei situații statistice lunare publicata pe site-ul ANOFM, cele mai ridicate niveluri ale ratei șomajului la data de 31 ianuarie 2023 au fost în județele: Vaslui (8,66%), Teleorman (8,63%), Dolj (7,63%), Mehedinți (6,99%), Olt (6,51%), Galați (6,09%).

Județele cu cel mai mare număr de șomeri în evidență, la 31 ianuarie 2023, au fost Dolj (17.165 someri), municipiul București (12.789 șomeri), Suceava (11.074 someri), Galați (10.091 șomeri).

Citeşte mai departe ...

Workshop la Galați, în cadrul „Atelierele CRED - Bune practici în educaţie”

Vineri, 10 martie 2023, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Galaţi, organizează la sala „Multimedia”, a IȘJ , workshop-ul cu tema „Educaţia non-formală: actori, practici, perspective”.

Proiectul „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi - CRED” continuă, astfel, seria de evenimente naţionale dedicate promovării importanţei educaţiei non-formale în contextul unui curriculum centrat pe competenţe continuă, „Atelierele CRED - Bune practici în educaţie”, organizate în colaborare cu fiecare Inspectorat Şcolar Judeţean şi cu fiecare Casă a Corpului Didactic din România.

Citeşte mai departe ...

„Olimpicele” şi „nepoatele” au început cu victorii Grupa Valoare

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de handbal rezervat junioarelor 1 a programat joi partidele primei etape din faza a doua, Grupa Valoare. Cele două formaţii care reprezintă Galaţiul , ACS Lucian Bute şi CSM au jucat în deplasare dar asta nu le-a împiedicat să obţină victorii importante. ACS Lucian Bute, antrenor Cristi Preda s-a impus clar în fieful celor de la LPS Vaslui, scor final: 43-21 (19-8). Lotul „olimpicelor”: Denisa Geamănă, Adriana Bibicu, Antonia Trifan -BeatriceDediu 4 goluri, Denisa Constandache 3 g, Ioana Anghel 1 g, Teodora Ababei 4 g, Ana Anton 2 g, Diana Neagu 2 g, Daria Gânsac 2 g, Antonia Coşovei 3 g, Ana Gavrilă 6 g, Denisa Iorga 8 g, Analisa Ioniţă 8 g.
CSM Galaţi, antrenor Sanda Asandei a obţinut o victorie meritată în faţa celor de la LPS Iaşi, o echipă incomodă pe teren propriu, scor final: 28-24 (16-13). „Nepoatele” au aliniat lotul: Amalia Popa, Ariana Ardeleanu -Sorana Chiriac 3 goluri, Maria Bălănică 1 g, Iris Baştină 2 g, Bianca Trincă 3 g, Oana Dobrea 1 g, Marina Aron 2 g, Doriana Pelin 3 g, Daria Dabija 5 g, R.Munteanu, Adina Pricochel, Maria Frăsinel 6 g, Andra Leagăn. Situaţia din clasament se prezintă astfel: 1.CSM Bacău 10 puncte, 2.ACS LUCIAN BUTE 8 p, 3.CSM GALAŢI 6 p, 4.LPS Iaşi 3 p, 5.Activ Prahova Ploieşti 2 p, 6.LPS Vaslui 1 p. Duminică 12 martie este programată o nouă etapă în care echipele gălăţene vor juca după programul: CSM Galaţi -LPS Vaslui, sala Siderurgistul, de la ora 12.00 respectiv CSM Bacău -ACS Lucian Bute.

Citeşte mai departe ...

Scandal la grădiniță: tatăl unui copil a forțat intrarea în unitatea de învățământ

Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul Serviciului Național Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că în interiorul unei grădinițe cu program prelungit, situată în municipiul Galați, pe strada Universității, un bărbat ar provoca scandal.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Galați au stabilit că este vorba despre un bărbat, cu vârsta de 37 de ani, din municipiul Galați, tatăl unui copil care frecventează cursurile acestei grădinițe. Acesta a provocat scandal deoarece dorea să își ia fiul mai devreme.

„În timpul scandalului, bărbatul i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare unei educatoare din cadrul grădiniței și a deteriorat o încuietoare de la ușa de acces în interiorul clădirii, fiind rupt zăvorul ce era aplicat pe ușa de tip termopan”, a transmis Poliția Galați.

Bărbatul a primit amendă în valoare de 1000 de lei pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare. Totodată a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind preluate de polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară.

Joi, el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați și a fost dispusă măsura controlului judiciar față de acesta pentru o perioadă de 60 de zile.

Citeşte mai departe ...

Balta Zătun a fost populată cu 2,5 tone de crap, de la o fermă piscicolă din Ialomița

Balta Zătun a fost populată cu 2,5 tone de crap, de la o fermă piscicolă din Ialomița. Acţiunea a fost realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi. 
 
„A devenit o tradiție ca an de an să populăm cu peşte balta Zătun, astfel încât toţi pasionaţii de acest sport, fie ei amatori sau profesionişti, să se poată relaxa în natură la o partidă de pescuit”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 
 
Cele peste 3000 de exemplare de crap variază între 800-1000 grame.
 
De asemenea, specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat, astfel că Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit timp de două săptămâni. 

Ultima populare a bălţii Zătun a avut loc în 28 martie 2022.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliștii și voleibaliștii gălățeni joacă acasă sâmbătă

  • Publicat în Sport
Iubitorii sportului gălăţean vor fi privilegiaţi la acest sfârşit de săptămână. Sala Polivalentă Dunărea va găzdui sâmbătă un cuplaj sportiv care se anunţă foarte atractiv. Balul va fi deschis, de la ora 17.00 de confruntarea CSM Galaţi -CSM Petrolul Ploieşti din cea de-a 22-a etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin Mozzart Bet. Partida poate fi considerată derbiul celei de-a treia etape din grupa 11-18 dacă ţinem cont că se vor duela ocupantele locurilor 1 respectiv 3. După înfrângerea dramatică din etapa precedentă de la Tg.Mureş, baschetbaliştii lui Florin Nini au tras învăţămintele necesare şi vor să le ofere suporterilor o victorie. Partida vedetă va aduce faţă în faţă, după ora 19.00, CSM Arcada Galaţi şi SCM Zalău, la debutul play-off-urilor din Divizia A1 la volei masculin. Formaţia pregătită de Sergiu Stancu, care a încheiat sezonul regulat pe locul 3 porneşte ca favorită cu ocupanta locului 6. „A venit momentul să tragem linie şi să punem cap la cap tot ce am adunat în acest sezon regulat. Urmează partea cea mai importantă şi mai frumoasă a acestui an, cu meciuri tari. Consider că acest sezon este unul din cele mai disputate din ultimii ani. Vom juca primul meci din play-off cu cei de la Zalău, după care vom avea Cupa României şi ulterior vom continua cu returul la Zalău. Vom fi montaţi 100% pentru meciurile care urmează şi mergem cu gândul să câştigăm tot ce se poate”, ne-a declarat căpitanul CSM Arcada, Marian Bala.
Citeşte mai departe ...

Restricții în intersecția străzilor Brăilei, George Coșbuc și Regiment 11 Siret

Pentru remedierea accidentului de teren din intersecția str. Brăilei cu bdul. George Coșbuc și str. Regiment 11 Siret, vineri, 10 martie 2023, între orele 10.00 și 18.00, această intersecție va fi închisă traficului rutier pe direcția nord – sud. Lucrările vizează aducerea la starea inițială a carosabilului, respectiv frezare și asfaltare.

Astfel, traficul rutier în intersecția str. Brăilei cu bd. George Coșbuc și str. Regiment 11 Siret se va desfășura după cum urmează:

 - Str. Brăilei: se va circula doar pe direcția de mers înainte sau la dreapta;

 - Bdul. George Coșbuc: se va circula doar pe direcția de mers la dreapta;

 - Str. Regiment 11 Siret: se va circula doar pe direcția de mers la dreapta.

Rute ocolitoare recomandate sunt următoarele:

Pe axa nord – sud:

 - bdul. George Coșbuc – str. Mihail Kogălniceanu – str. Gheorghe Doja – bd. Siderurgiștilor; - Inelul de Rocadă;

 - bdul. George Coșbuc – str. Mihail Kogălniceanu – str. Constructorilor – str. Brăilei;

 - bdul. George Coșbuc – str. Mihail Kogălniceanu – str. G-ral Al. Cernat – str. Brăilei.

Pe axa sud – nord:

 - str. Regiment 11 Siret (zona Complex Țiglina 1 – Cinema VIP) – str. Brăilei – bd. Siderurgiștilor – str. Gheorghe Doja - str. Mihail Kogălnicenu – bd. George Coșbuc;

 - str. Regiment 11 Siret (zona Complex Țiglina 1 – Cinema VIP) – str. Brăilei – str. Constructorilor – str. Mihail Kogălnicenu – bd. George Coșbuc;

 - str. Regiment 11 Siret (zona Palatul de Justiție) – str. Brăilei – str. G-ral Al. Cernat – str. Mihail Kogălnicenu – bd. George Coșbuc.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor.

Și în ceea ce privește transportul public vor fi o serie de modificări.

Trasee care tranzitează str. Reg. 11 Siret – 10 (Micro 19 – Damen) și 20 (Complex Siret – Gara CFR):

- ambele trasee vor tranzita str. Regiment 11 Siret doar pe sensul de deplasare Țiglina I – Romtelecom;

- stațiile Tribunal, Bloc E6 (spre Complex Francezi), Complex Francezi (spre Orășelul Copiilor) și Orășelul Copiilor (spre str. Brăilei) vor fi suspendate.

Trasee care tranzitează bdul George Coșbuc – 23, 24 și 34:

Traseul 23 (Shopping City – Auchan)

- pe relația Shopping City – Auchan nu este afectat;

- pe relația Auchan – Shopping City va fi deviat pe bdul. Siderurgiștilor – str. Gh. Doja – bdul. George Coșbuc.

Traseul 24 (Shopping City – Damen)

- pe relația Damen – Shopping City nu este afectat;

- pe relația Shopping City – Damen va circula deviat pe str. Gh. Doja – bdul. Siderurgiștilor – Inelul de Rocadă – str. Brăilei.

Traseul 34 (Micro 13B – INTFOR)

- pe relația INTFOR – Micro 13B nu este afectat;

- pe relația Micro 13B – INTFOR va circula deviat pe str. Gh. Doja – bdul. Siderurgiștilor – Inelul de Rocadă – str. Brăilei.

Citeşte mai departe ...

Parcare modernă într-un cartier din Galați: va avea terasă cu loc de joacă

O parcare modernă cu spații de joacă pe terasă va fi construită în cartierul Micro 39C, pe Bulevardul Milcov, în zona Talciocului și a blocurilor B5 și B6, unde au fost demolate vechile garaje.

Pentru noua construcție, ce va dispune de aproximativ 270 de locuri de parcare, s-au prevăzut instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare, instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, instalații electrice de iluminat, detecție și avertizare la incendiu, sistem automat de parcare, stații de încărcare pentru vehiculele electrice etc. În plus, pe terasă vor fi și spații de joacă.

Primăria municipiului Galați continuă astfel amplul program de modernizare a cartierelor orașului, incluzând crearea de noi locuri de parcare, după demolarea vechilor garaje.

Valoarea contractului atribuit în urma licitației pentru realizarea parcării este de 12.112.603,12 lei fără TVA. Durata contractului derulat de către Asocierea Dream Riviera SRL - Tancrad SRL - Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL va fi de 24 luni (4 luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuția lucrărilor).

 

Citeşte mai departe ...

Târgul Educațional Student #UDJG de la Buzău, un succes: peste 1.200 de elevi prezenți

Peste 1.200 de elevi din județul Buzău au participat la Târgul Educațional Student #UDJG, organizat în clădirea Euro Campus din strada Hangarului nr. 8. Ca de fiecare dată, reprezentanții Universității „Dunărea de Jos” din Galați au venit în fața tinerilor cu programe și specializări interesante, experimente inedite, momente artistice și o tombolă din jumătate în jumătate de oră, cu premii oferite de Prefectura Buzău și companiile Agrana și Cocorico.

La deschiderea evenimentului au fost prezenți oficialități locale și județene, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, parteneri din mediul de afaceri.

„Faptul că s-a reușit aducerea la Buzău a unor facultăți importante din cadrul UDJG reprezintă o mare oportunitate pentru tinerii noștri. Acest proiect, privit inițial, de mulți, cu scepticism, s-a dovedit a fi un succes, iar faptul că atât de mulți elevi s-au prezentat la acest târg pentru a cunoaște oferta educațională a Universității „Dunărea de Jos” din Galați vine să demonstreze, încă o dată, că Buzăul avea și are nevoie de o instituție de învățământ superior”, a declarat directorul de cancelarie Marieta Boloș, de la Instituția Prefectului - Județul Buzău.

La rândul său, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău a precizat: „Sunt absolvent al UDJG, Facultatea de Inginerie. Este o Universitate cu 75 de ani vechime, cu profesori extraordinari și studenți pe măsură. Vom dezvolta parteneriatul cu UDJG, astfel încât la Buzău să aducem și Ingineria. Primăria sprijină elevii de liceu care doresc să continue studiile universitare acasă. Buzăul a demarat un proiect destinat învățământului dual, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați”.

Daniela Palcău, inspectorul școlar general al IȘJ Buzău” i-a încurajat pe elevii prezenți să acceseze o formă de pregătire universitară: „Orientarea în carieră este o verigă și o țintă strategică a educației buzoiene. Sper să vă găsiți astăzi facultatea potrivită și îmi doresc ca după absolvire să reveniți la Buzău, să lucrați aici pentru a dezvolta orașul și județul nostru”.

Domnul deputat PNL de Buzău și fost prefect de Galați, Gabriel Avrămescu a afirmat: „Suntem interesați să oferim un viitor cât mai bun copiilor Buzăului. E importantă colaborarea cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Existența unui centru universitar de prestigiu, care dezvoltă programe de studiu performante, cu absolvenți bine pregătiți pentru piața muncii”.

„Suntem cea mai importantă universitate din regiune, aveam cea mai bună ofertă educațională și vă invităm să deveniți studenții Universității «Dunărea de Jos» din Galați. Deviza evenimentului ar putea fi «Educația unește», pentru că Universitatea a unit voința politică a autorităților publice, cu aspirațiile elevilor, cu nevoile mediului de afaceri și abilitățile profesorilor gălățeni. Educația este un drept al tinerilor, suntem obligați să oferim tinerilor toate condițiile pentru un bun traseu educațional și o carieră profesională strălucită. Salutăm prezența tuturor partenerilor noștri și le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului”, a menționat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul Universității, inițiatorul și organizatorul acestei ample campanii de promovare.

La Buzău, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este prezentă din 2020 cu trei specializări: Educație fizică și sportivă, Drept și Agricultură, oferta educațională urmând a fi completată anul acesta cu noi programe de studii de masterat.

Târgurile educaționale „Student#UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, împreună cu Inspectoratele Școlare Județene și instituții partenere din învățământul preuniversitar.

Următorul Târg educațional va avea loc pe 14 martie la Slobozia.

Citeşte mai departe ...

Razii în transportul de persoane și marfă: amenzi de peste 45.000 lei

Poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au desfăşurat, în judeţul Galaţi, o acţiune care a avut ca scop prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite săvârşite de către conducătorii de autovehicule destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone,  a celor destinate transportului de vehicule defecte sau care sunt avariate în scop comercial,  precum şi cele destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

În cadrul acţiunii au fost verificate 47 de autovehicule destinate transportului de marfă şi transportului de persoane şi cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone, fiind constatate 15 contravenţii, în cuantum de 45.885 de lei, dintre care 4 contravenţii pentru nerespectarea prevederilor O.G 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind  perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 3 contravenţii pentru nerespectarea prevederilor H.G 69/2012, 2 contravenţii pentru nerespectarea prevederilor Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie şi 5 contravenţii pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 Republicat, toate aplicate conducătorilor auto care desfăşoară acest tip de transport, fiind reţinut un certificat de înmatriculare pentru diferite defecţiuni tehnice.

Totodată s-a dispus măsura imobilizării până la îndeplinirea condiţiilor de legalitate pentru continuarea transportului, pentru un număr de 5 ansambluri de vehicule care efectuau activităţi de transport marfă, dintre care 3 înmatriculate în alte state, pentru nerespectarea prevederilor H.G 69/2012 şi 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii 132/2017.
Exemplificăm: La data de 05.03.2023, în jurul orelor 17.45, a fost depistat un bărbat, cu vârsta de 35 de ani, din comuna Schela, judeţul Galaţi, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă pe DN2B, efectuând transport de mărfuri, şi care avea montat pe impulsorul cutiei de viteze un magnet, prin intermediul căruia s-a intervenit asupra aparaturii de înregistrare, astfel încât a condus la alterarea datelor înregistrate precum şi a informaţiilor conţinute în raportul imprimat pentru ziua în curs. Conducătorul auto a fost  sancţionat contravenţional, conform prevederilor O.G 37/2007, cu amendă în cuantum de 10.000 lei.

S-a constatat faptul că atât autoutilitara, cât şi semiremorca nu deţin poliţe privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, fapt pentru care conducătorul ansamblului a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii 132/2017, fiind reţinute certificatele de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare până la îndeplinirea condiţiilor de legalitate pentru continuarea transportului.

De asemenea au fost identificate trei ansambluri de vehicule înmatriculate în alte state care efectuau transport marfă, ai căror conducători nu deţin atestat/certificat care atestă competenţa/calificarea profesională conform activităţii desfăşurate, fapt pentru care a fost dispusă măsura imobilizării, în conformitate cu prevederile art.12 alin.1 lit.A şi art.14 alin.1 lit. B din H.G 69/2012, până la achitarea amenzii aplicate sau a unei sume egale cu amenda şi îndeplinirea condiţiilor legale pentru continuarea efectuării transportului, potrivit IPJ Galaţi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri