Menu
RSS
„Obezitatea – problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală”

„Obezitatea – problemă de sănătate …

Astăzi, 4 martie, marcăm ...

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Crăieşti, judeţul Galaţi

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhang…

În Duminica a 34-a după R...

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, la Galați

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, …

O echipă a Serviciului Pu...

Drum nou între Buciumeni și Țepu. Costel Fotea: Ieri cu piatră, astăzi cu asfalt

Drum nou între Buciumeni și Țepu. C…

O nouă investiție pe drum...

Accident la intersecția dintre străzile Traian și Rizer: două persoane rănite

Accident la intersecția dintre stră…

Accident la intersecția d...

Paul Găvănescu este dublu campion naţional indoor

Paul Găvănescu este dublu campion n…

În weekend la Bucureşti, ...

O Cerere în căsătorie la Galaţi

O Cerere în căsătorie la Galaţi

Vineri, 8 martie, ora 19:...

Ciolacu, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni: Europa are nevoie de mai multe politici sociale

Ciolacu, la Congresul Partidului So…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Miercuri, 08 Martie 2023 - Regional Press

Webinar organizat de AJFP Galați, pe tema „Înregistrarea în SPV a persoanelor fizice”

Pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost publicată lista seminariilor web organizate, în cursul lunii martie 2023, de către structurile regionale ale ANAF din țară.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați se regăsește pe această listă cu un seminar, organizat prin intermediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Galați, pe tema „Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual a persoanelor fizice”.

Evenimentul va avea loc online, pe 16 martie, de la ora 12.00.

Formularul de înscriere pentru cei interesați să participe se găsește la adresa https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_WH_NbzfSR422URfakvS7zA

Citeşte mai departe ...

#BusinessSkills4Women, un program gratuit, de dezvoltare, pentru pacientele oncologice

De Ziua Femeii, Asociația Mamprenoare, cea mai mare comunitate de mame antreprenoare din România, lansează a doua ediție a programului #BusinessSkills4Women, program gândit pentru dezvoltarea personală și profesională a femeilor din România și din Diaspora. Cea mai importantă componentă a acestei ediții este alocarea a 50 de locuri în program persoanelor diagnosticate cu cancer, precum și fetelor cu vârsta peste 16 ani ale acestora. Ideea a venit chiar de la unul dintre traineri, Gabriela Țichelea, supraviețuitor al unui cancer de gradul de III.

Din 2014, Gabriela, coach și fost sportiv de performanță, creează și livrează programe transformaționale în domeniul leadership-ului, coaching-ului, comunicării și lucrului în echipă. A generat nenumărate schimbări autentice pentru îmbunătățirea performanței clienților ei, iar acum își dorește să facă acest lucru pentru cât mai multe femei aflate la început sau la răscruce de drumuri.

#BusinessSkills4Women vine în sprijinul tuturor femeilor care se confruntă cu o perioadă dificilă, dar și celor care pur și simplu vor să se dezvolte profesional: angajate, șomere, antreprenoare, studente, chiar și eleve cu vârsta peste 16 ani.

”Alături de 4 facilitatori, vom parcurge următoarele 4 module: Discover, Organize, Monetize și SpeakUp.

Participante: fete și femei cu vârsta peste 16 ani, din toată țara și din diaspora, indiferent de statutul lor socio-profesional.

Vom acorda un număr de 50 de burse de studiu pentru femeile care sunt pacienți oncologici (au un diagnostic de cancer). Pot participa gratuit și fetele cu vârsta peste 16 ani ale beneficiarelor acestor burse”, a menționat Alina Bota, președintele Asociației Mamprenoare.

Citeşte mai departe ...

O ambulanță aflată în misiune a accidentat mortal un pieton

O ambulanţă care transporta un pacient la spital a accidentat mortal un bărbat de 76 de ani din judeţul Galaţi. Victima a traversat neregulamentar strada.

Poliţia Galaţi a fost sesizată telefonic prin 112 cu privire la faptul că pe o stradă din comuna Matca, din judeţul Galaţi, a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un pieton a fost rănit şi se află în stare de inconştienţă pe partea carosabilă.

Poliţiştii rutieri au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 63 de ani, din comuna Negrileşti, judeţul Galaţi, în timp ce conducea o autospecială de serviciu, o ambulanţă aflată în misiune, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, pe strada Tecuciului, din localitatea Matca, a surprins şi accidentat mortal un bărbat, cu vârsta de 76 de ani, din comună.

Pietonul se angajase în traversarea străzii în mod neregulamentar, iar la momentul producerii accidentului, echipajul medical din ambulanţă transporta un pacient către Spitalul Municipal Tecuci.

La testarea alcoolscop a conducătorului auto, rezultatul a fost negativ, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citeşte mai departe ...

Fetiță de 8 ani rănită într-un accident în județul Galați. A intervenit elicopterul SMURD

O fetiță de 8 ani a fost grav rănită de o mașină, în județul Galați, după ce a traversat strada prin loc nepermis. 

Accidentul a avut loc miercuri, 8 martie, în ocalitatea Corod, județul Galați. Polițiștii Biroului Rutier Tecuci au stabilit că o femeie cu vârsta de 36 de ani, din comuna Matca, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 251A, din localitatea Corod, a surprins și accidentat o minoră cu vârsta de 8 ani, din comuna Corod, care se angajase în traversarea străzii în mod neregulamentar.

Minorei i-au fost acordate îngrijiri medicale la fața locului de către un echipaj medical de la ambulanță și a fost ulterior preluată de elicopterul SMURD Galați pentru a fi transportată în regim de urgență la Spitalul de Urgență pentru Copii "Sfântul Ioan" Galați.

La testarea alcoolscop a conducătoarei auto, rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit dosar cy penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă", precizează IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

„Gârboavele Trail”: concurs de alergare și ciclism pentru sportivii amatori și profesioniști

 
În ședința ordinară trecută, Consiliul Județean Galați a aprobat un parteneriat cu Asociația Mausi, în vederea organizării în comun a activităților sportive „Gârboavele Trail”, alocând suma de 15.000 lei necesară pentru desfășurarea a două evenimente sportive.
 
„Ne ținem de cuvânt și continuăm să susținem activitățile sportive, reușind astfel să promovăm obiectivele turistice și de agrement din Pădurea Gârboavele. Scopul concursurilor de alergare, dar și a celor de biciclete offroad, tip montan (MTB), destinate atât profesioniștilor, cât și amatorilor, este acela de a aduna iubitorii sportului într-un cadru natural, în liniștea oferită de pădure, departe de zgomotul cotidian. Astfel, pe 26 martie 2023, gălățenii sunt invitați să participe la a patra ediție a concursului de alergare și ciclism, ce va avea loc în Pădurea Gârboavele”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua Internațională a Femeii: Sunteți eterna poveste a vieții noastre!

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a transmis pe Facebook, un mesaj de Ziua Internațională a Femeii. 
 
„Ați pus în inima noastră nu doar dragostea și grija voastră necondiționată, ci și nenumărate feluri de a primi Viața cu toate problemele și fericirile ei. Ne-ați învățat că a fi bine și a face bine e o luptă continuă, iar pe acest câmp de bătălie ne-ați ajutat să pășim cu mult Curaj, cu Lumină și Senin! Mame, soții, surori, colege, la mulți ani! Sunteți eterna poveste a vieții noastre!
Vă mulțumim!”, este mesajul transmis de președintele CJ Galați, Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Nu e uşor să fii femeie în România

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că femeile din România îndeplinesc mai multe roluri - mamă, soţie, contabil al familiei -, „o răspundere grea”, mai ales într-o perioadă dominată de crize sociale majore.

„Ştiu că nu e uşor să fii femeie în România şi pe lângă rolul de mamă şi soţie să joci rolul de adevărat contabil al familiei. O răspundere grea, mai ales într-o perioadă dominată de crize sociale majore precum în ultimii 2-3 ani, cu pandemie şi război, care au apăsat tot mai puternic pe umerii femeilor. (...) Daţi-mi voie să mă înclin cu respect în faţa tuturor femeilor antreprenor din această ţară şi să le spun că noi, bărbaţii, le datorăm imens. Vin în faţa dumneavoastră nu doar ca bărbat, ci şi ca om politic, lider al unui partid pentru care egalitatea de gen, ca şi egalitatea de şanse, reprezintă o valoare fundamentală a stângii moderne”, a spus Ciolacu la gala CONAF - „Women in Economy - Day by day Heroes”.
.

Citeşte mai departe ...

8 martie - Ziua Internaţională a Femeii (ONU)

Ziua Internaţională a Femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile şi condiţiile economice ale femeilor, cât şi lupta împotriva discriminării şi violenţei care îşi fac încă simţită prezenţa în multe părţi ale lumii. Ziua Internaţională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internaţională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internaţional al femeii.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Familiei, mesaj de 8 Martie: „Dragi femei, sunteți puternice, uneori mai puternice!”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, subliniind că „toate femeile au drepturi și ele trebuie respectate”.

„La mulți ani, femeie! La mulți ani, doamnă!  Dragi femei, sunteți puternice, uneori mai puternice decât credeți! Sunteți mame, soții, fiice, surori, colege. Îndepliniți toate aceste roluri cu succes, așa că puteți face orice vă propuneți.

În același timp, toate femeile au drepturi și ele trebuie respectate. Toate aceste zile, de la Mărțisor încoace, sunt despre lupta pentru drepturile femeii, o expresie a dorinței femeilor care s-a transformat, de-a lungul timpului, într-un prilej de sărbătoare a feminității, indiferent de religie și rasă. Trebuie să fim unite. Împreună suntem mai puternice!”, a transmis ministru Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Tigrii lui Florin Ignat vor să păstreze Cupa la Galaţi

  • Publicat în Sport

La Casa Fotbalului din Bucureşti a avut loc marţi tragerea la sorţi pentru semifinalele din Final Four-ul Cupei României la futsal, ediţia 2022-2023. Cele patru echipe calificate au fost introduse într-o singură urnă, fără capi de serie. Deţinătoarea trofeului, CS United Galaţi va întâlni formaţia din eşalonul secund Kereszthegy Remetea. În cealaltă semifinală se vor întâlni formaţiile hunedorene Autobergamo şi West. Partidele vor avea loc la Sala Sporturilor din Deva. Învingătoarele celor două meciuri vor disputa finala Cupei. „Avem o şansă în plus, putem spune acest lucru, mai ales că am fi putut pica atât cu Autobergamo, cât şi cu West Deva. Respectăm adversarul de Liga a II-a, tratăm meciul cu maximă seriozitate şi ne dorim să putem apăra trofeul cucerit în 2022”, a declarat antrenorul-jucător Florin Ignat. Turneul Final al Cupei României, se va desfăşura la Deva în perioada 18-21 martie şi va fi transmis în direct la DigiSport şi pe platforma FRF.tv. Organizatorii au anunţat ziua şi orele semifinalelor: luni 20 martie: United -Kereszhegy, de ora 16.30 respectiv Autobergamo -West, de la ora 19.00. Finala se va disputa marţi 21 martie, de la ora 18.00.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri