Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Marți, 07 Martie 2023 - Regional Press

A început curățenia de primăvară în cartierele Galațiului

 • Publicat în Social
Citeşte mai departe ...

 Ciolacu: Egalitatea de gen, ca şi egalitatea de şanse, reprezintă o valoare fundamentală a stângii moderne

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaţilor, a afirmat că femeile din România îndeplinesc mai multe roluri – mamă, soţie, contabil al familiei -, ‘o răspundere grea’, mai ales într-o perioadă dominată de crize sociale majore.

„Ştiu că nu e uşor să fii femeie în România şi pe lângă rolul de mamă şi soţie să joci rolul de adevărat contabil al familiei. O răspundere grea, mai ales într-o perioadă dominată de crize sociale majore precum în ultimii 2-3 ani, cu pandemie şi război, care au apăsat tot mai puternic pe umerii femeilor. (…) Daţi-mi voie să mă înclin cu respect în faţa tuturor femeilor antreprenor din această ţară şi să le spun că noi, bărbaţii, le datorăm imens. Vin în faţa dumneavoastră nu doar ca bărbat, ci şi ca om politic, lider al unui partid pentru care egalitatea de gen, ca şi egalitatea de şanse, reprezintă o valoare fundamentală a stângii moderne”, a spus Marcel Ciolacu la gala CONAF – „Women in Economy – Day by day Heroes”.

Citeşte mai departe ...

Dotări importante în spitalele gălățene pentru combaterea infecțiilor nosocomiale

”Pentru sănătatea pacienților! Achiziționăm echipamente și materiale pentru lupta împotriva infecțiilor nosocomiale”, declară președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, venind cu o veste bună pentru gălățeni.

”Am obținut finanțare europeană pentru trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Galați - Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Tg.Bujor și Spitalul Municipal”Anton Cincu” Tecuci, în vederea achiziționării de echipamente și materiale destinate reducerii infecțiilor nosocomiale ” anunță Costel Fotea.

Printre aceste echipamente moderne, dotate cu tehnologii performante, se numără:

 • Analizor microbiologie cu inoculator automat pentru identificarea și testarea sensibilității la substanțe microbiene pe baza concentrației minime inhibitorii a bacteriilor și fungilor
 • Dispozitiv mobil automat de decontaminare cu emisie UV continuă
 • Lămpi de dezinfecție cu lumină UV
 • Nebulizator automat cu ceață uscată
 • Echipament profesional de curățat pardoseli
 • Echipament dezinfecție termică antibacteriană instrumentar medical cu sistem de uscare
 • Sistem integrat pentru instruire și verificarea igienii mâinilor
 • Sistem de filtrare și tratare aer hepa-ozon
 • Sistem de filtrare și tratare a aerului din săli de operații 24/7
 • Biocolector pentru prelevarea de probe microbiologice din aer și multe alte echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale.

Valoarea totală a investițiilor este de 2.622.633 lei (fără TVA), finanțare obținută în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Rotativa premierilor se va face cu certitudine!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că rotativa guvernamentală va avea loc „cu certitudine”, iar premierul Nicolae Ciucă va demisiona din funcţie „la timpul convenit”.

„Se va face cu certitudine. Atât eu cât şi domnul prim-ministru Ciucă suntem nişte oameni de onoare şi nişte oameni care am înţeles momentul complicat prin care  a trecut, în primul rând, România. (…) Într-un an şi jumătate, sunt ferm convins că se puteau face mai bine lucrurile sau mai multe sau totuşi, să fim corecţi, a fost o perioadă complicată nu numai pentru România, pentru întreaga Europă. Am reuşit să depăşim aceste crize suprapuse, onorabil”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Liderul PSD a adăugat că el este propunerea din cadrul partidului de a prelua funcţia de premier.

 
Citeşte mai departe ...

Razii la braconieri: sute de kilograme de pește și icre, confiscate

Patru persoane s-au ales cu dosar penal, iar sute de kilograme de pește și icre au confiscate în urma raziilor făcute în ultima săptămână de Poliția Transporturi din Galați.

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul de Poliție Transporturi Navale Galați au acționat pe linia combaterii infracțiunilor de braconaj piscicol, transportului, colectării și comercializării de pește și produse din pește.

În cadrul activităților desfășurate au fost depistate, în flagrant delict, patru persoane care transportau și ofereau spre vânzare, fără documente legale, 500 de kg de pește de diferite specii (crap, șalău, știucă), 36 de kg de icre de pește și 800 de țigarete, fără timbru de acciză a statului român, toate cele enumerate fiind estimate la 33.000 de lei.

„Întreaga cantitate de pește menționată mai sus, precum și cele 36 de kg de icre, au fost ridicate, în vederea confiscării, fiind predate unei societăți comerciale de profil și au fost  întocmite patru dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui şi altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din peste, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 litera h din O.U.G. nr. 23/2008”, a transmis Poliția Galați.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Navale Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliștii de la CSM Galați au pierdut pentru prima dată în 2023

 • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin s-a reluat la sfârşitul săptămânii trecute după o întrerupere cauzată de meciurile Naţionalei României. CSM Galaţi a jucat pentru grupa 11-18 în deplasare cu CSM Tg.Mureş. Partida a fost pe muchie de cuţit şi a avut multe răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj. Mureşenii au început cu motoarele turate la maxim şi au condus cu 11 puncte la pauză. CSM Galaţi a început cursa de urmărire şi a redus ecartul. Băieţii lui Florin Nini au trecut în avantaj în ultimul sfert, finalul a fost incadescent, gazdele nu au renunţat şi şi-au apropiat victoria cu şapte secunde înainte de final. Sârbul Mitrovic, principalul marcator din tabăra gălăţeană a irosit în ultima secundă o aruncare de trei puncte care ar fi putut schimba învingătoarea. Rezultat final: CSM Tg.Mureş -CSM Galaţi 94-92 (20-16, 31-24, 21-25, 22-27). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Prijovic 15 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, o intercepţie; Petică (3 p, 3, 1, 1); Mitrovic (20 p, 1, 11, 0); Calenic (8 p, 2, 2, 0); Gibbs Jr. (12 p, 0, 2, 0); Stan (5 p, 1, 0, 0), Armuş (17 p, 5, 2, 2); Ciotlăuş (6 p, 4, 1, 2); Nikolic (6 p, 2, 3, 0). Nu au jucat Azaria, Gherman şi Duică. După prima înfrângere din faza a doua a campionatului, CSM Galaţi se menţine pe primul loc cu 17 puncte şi va juca în etapa viitoare, pe 11 martie, în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 17.00 cu CSM Petrolul Ploieşti, ocupanta locului 3 cu 16 puncte.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri