Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Sâmbătă, 04 Martie 2023 - Regional Press

La Galați, a început săptămâna Open Education Week 2023

Cea de-a doua ediție a Conferinței "Bune practici în educația incluzivă", organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Galați, în cadrul proiectului "A doua șansă la educație la ORIZONT" a avut loc la sala multimedia, în format hibrid.

În acest demers, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi are partener Centrul Judeţean de Asistenţă şi Resurse Educaţionale Galaţi.

Lucrările înscrise, care prezintă experienţe educaţionale de succes, împărtăşite de profesori din comunităţile gălăţene, preocupaţi de promovarea educaţiei incluzive, au vizat tema anunțată a acestei ediții Conferinței - „Adaptarea curriculară şi educaţia incluzivă”

Cea de a II-a ediţie, a Conferinţei „BUNE PRACTICI ÎN EDUCAŢIA INCLUZIVĂ”, este înscrisă în calendarul de evenimente „Open Education Week 2023” (06-10 martie), care are loc la nivel mondial și promovează conceptul de Educaţie Deschisă.

Citeşte mai departe ...

”Revoluție” pe piața raportărilor infecţiilor intraspitaliceşti

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că managerii de spitale vor fi evaluaţi şi pe baza raportării corecte a infecţiilor intraspitaliceşti. Acesta a precizat că a aprobat un ordin cu impact asupra prevenirii infecţiilor nosocomiale, după ce s-a constatat că acestea sunt subraportate, pentru că managerii spitalelor se tem de sancţiuni.

„Indiferent ce fel de măsură ia cineva, cele mai dezvoltate spitale din această lume au astfel de infecţii. Important este să le raportăm, să luăm măsurile să le limităm, atunci când apare o situaţie, ca să nu se extindă, şi să încercăm să limităm bacteriile multirezistente. Am schimbat acum...” a declarat ministrul Sănătăţii.

Noul Ordin privind criteriile de performanţă ale managerilor vizează două criterii de performanţă, care stimulează raportarea acestor infecţii asociate asistenţei medicale. Astfel, primesc punctaj maxim cei care raportează, iar cei care nu raportează aceste infecţii, vor primi un punctaj minim sau redus

Citeşte mai departe ...

Rebeca de bronz

  • Publicat în Sport

Sala de atletism Ioan Soter din cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu din Bucureşti a găzduit în weekend finala Campionatului Naţional Under 20 indoor. O performanţă extraordinară dacă ţinem cont de condiţiile de antrenament a reuşit atleta Rebeca Daria Ciocan, legitimată la CSM Galaţi, antrenor Nicolae Ciocan, care după o cursă bună a cucerit medalia de bronz în proba de 400 metri cu rezultatul 57,89 secunde. „Sunt bucuroasă că am urcat pe podium din nou, sunt pentru al 8-lea sezon consecutiv de sală pe podium, şi n-aş fi vrut să stric tradiţia nici de data aceasta. Este o medalie obţinută cu foarte multă muncă, cu antrenamente desfăşurate de cele mai multe ori în condiţii inumane, dar, am crezut că pot obţine o medalie şi am obţinut-o. Aştept cu nerăbdare să-mi încep pregătirea pentru sezonul în aer liber, mă aşteaptă un sezon foarte lung, dar cred cu tărie că pot urca pe podiumul de la Campionatele Europene Under 20 cu echipa de ştafetă 4x400 m a României”, ne-a declarat la finalul concursului Rebe. Medalia de aur a fost cucerită de Maria Denisa Capotă, 56,68 s, de la CSM Bistriţa iar cea de argint de Ştefania Zediu, cu 57,23 s, de la SCM Bacău.

Citeşte mai departe ...

Fetele de la CSU Hygienium s-au calificat pentru Final Four Est

  • Publicat în Sport

 Divizia A 2 seria Est a programat la sfârşitul săptămânii partidele penultimei etape din sezonul regulat. Sala Flămânda din Constanţa a găzduit derbiul primelor două clasate, CSM Constanţa şi CSU Hygienium Galaţi. Fetele noastre pregătite de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic nu au putut alinia cea mai bună garnitură, au lipsit: Alexandra Iordache şi Diana Hantău, accidentate şi Sorina Răileanu, cu probleme personale şi au trebuit să se recunoască învinse. Rezultat final: CSM Constanţa -CSU Hygienium Galaţi 3-0 (12, 14, 20). Echipa gălăţeană a folosit formula: Ioana Ştefu, Camelia Vasile, Maria Vilău, Cristina Popoiu, Andreea Stănescu, Crina Arbunea -Alexandra Iordan, libero. A mai jucat: Maria Neacşu. CSM Constanţa şi CSU Hygienium Galaţi s-au calificat pentru turneu Final Four programat în perioada 21-23 aprilie. Pentru celelalte două locuri vor juca: Sport Plus Brăila -CSM 2007 Focşani respectiv CSM II Bucureşti -CTF Mihai I.

Citeşte mai departe ...

Lieştenii şi brăniştenii sunt gata pentru primele jocuri oficiale din 2023

  • Publicat în Sport

Cu o săptămână înainte de reluarea campionatului din Liga a 3-a, cele două reprezentante ale Galaţiului au susţinut ultimele repetiţii amical. Sporting a jucat pe „Lieşti Arena” cu o colegă de serie, Dacia Unirea Brăila. Lieştenii lui Cătălin Savu şi-au făcut bine temele şi au învins cu 2-0 prin reuşitele lui Gicu Iordache şi Costea. Sporting a început cu formula: A.Brăneţ -Ştefănescu, Maftei, Iacob, Dima -Chiriac, Cucu, Crihană, Stan -Iordache, Costea. După pauză au mai jucat: Cilighidreanu, Hodorogea, Mihu, Munchiu, Grigoraş, Prepeliţă, Sănduc, Angheluţă şi Călin.
Revenită acasă din Spania, Unirea Braniştea şi-a făcut reglajele pe stadionul din Şendreni cu Viitorul Cireşu. Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea au încheiat seria cu o victorie, 3-0 (2-0), marcatori: Docuz, M.Cireş şi Spînache. Formula folosită de învingători: Ursu (Petrea) -Mihai, Popa, Manea, Hilohi (Dima) -D.Cireş (Postelnicu), Murgoci (Florea) -M.Cireş (Oniciu), Răducan (Gherase), Ţopa (Spînache, Scutaru) -Docuz.
Primele jocuri oficiale din acest an sunt programate sâmbătă 11 martie: CSM 2007 Focşani -Unirea Braniştea şi Metalul Buzău -Sporting Lieşti. După 15 etape în ierarhia seriei a 2-a, echipele noastre sunt poziţionate astfel: Unirea Braniştea, locul 3 cu 31 puncte respectiv Sporting Lieşti, locul 6 cu 24 puncte.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați sprijină financiar participarea cluburilor de robotică din Galați și Tecuci la Competiția Națională de Robotică

Consiliul Județean Galați este alături de elevii cluburilor de robotică „ByteForce” din cadrul Colegiului Național ”Vasile Alecsandri” Galați și “THOBOR RO068” din cadrul Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Tecuci, care, zilele acestea, participă, la București, la etapa națională a importantei competiții de robotică ”First Tech Challenge România”.

„Am alocat 30.000 de lei, câte 15.000 de lei pentru fiecare club, astfel încât acești talentați și inteligenți elevi să aibă echipamentele de robotică necesare pentru a participa la competiție. Mai mult, o parte din fonduri vor fi folosite și pentru cazarea echipelor. Cluburile de robotică din cadrul celor două importante instituții de învățământ ale județului Galați îi ajută pe elevi să-și dezvolte abilitățile din domeniile ingineriei și tehnologiei.Mult succes, copii talentați! Suntem mândri de voi! Vă ținem pumnii strânși!”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Agriculturii: Îi îndemn pe toţi să mănânce ce trebuie şi să mânânce ce fac românii noştri!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le recomandă oamenilor să cumpere alimente produse de „românii noştri”, care oferă saţietate, dar şi gustul pe care fiecare îl caută. 

”Sunt împotriva oricărui produs sintetic. Eu îi îndemn pe toţi să mănânce ce trebuie şi să mânânce ce fac românii noştri şi să cumpere de la românii noştri. Ocoliţi aceste zone, faceţi ce aţi făcut dintotdeauna, căutaţi produsele pe care le avem şi pe care le ştim noi şi care ne asigură pe de o parte saţietate, dar ne asigură şi acel răspuns la gustul fiecăruia, ştiind că este bun. Este produsul ţării, produsul făcut de noi, de foarte bună calitate şi merită să-l folosim. Lăsaţi restul acolo unde se găseşte”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri