Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Vineri, 17 Martie 2023 - Regional Press

UDJ Galați, la aniversare!

Moment de Sărbătoare în mediul academic gălățean. Pe 20 martie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați dă startul săptămânii aniversare universitare

Totodată, cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud-estul României, celebrează 75 de ani de când s-au pus bazele învățământului superior în orașul de la Dunăre. Cu această ocazie, parteneri, oficialități naționale și locale, reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare sunt invitați, în săptămâna 20-24 martie 2023, să trăiască bucuria evenimentului, alături de studenți, membrii comunității academice și angajați.

Potrivit biroului de comunicare a instituției, manifestările vor debuta luni, 20 martie, când va avea loc, la ora 12.00, în Aula „Al. I. Cuza” din Campusul Științei, o ședință festivă, prezidată de Prof. univ. dr. ing. Puiu- Lucian Georgescu, Rectorul UDJG. Pe seară, ca în fiecare an, în Sala Pașilor Pierduți din Domnească nr. 47, se va organiza o Gală omagială, urmată de un spectacol cu lasere.

UDJG în prezent

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este astăzi o instituție de nivel european, care se bazează pe un proces didactic modern, pe cercetarea științifică aplicată și pe relațiile de parteneriat excelente încheiate cu mediul de afaceri local și regional, cu instituții publice și structuri ale comunității. În cei 75 de ani de existență, UDJG s-a dezvoltat și modernizat continuu, coagulând o comunitate academică de top. UDJG a avut și are câteva programe de studii unice în țară: construcții navale, exploatarea navelor și porturilor, industrii alimentare, tehnică piscicolă, frigotehnie și este singura instituție academică din România cu extensiuni atât în Vestul cât și în Estul Europei, cu programe de studiu și parteneriate în Italia, Republica Moldova și Ucraina.

Performanța academică și de cercetare a Universității „Dunărea de Jos” din Galați este evaluată pe platforme internaționale și naționale renumite, UDJG ocupând, în ultimii ani, un onorant loc în primele 10 universități din țară.

 

 

Citeşte mai departe ...

"Somnul este esenţial pentru sănătate"

La 17 martie 2023, este marcată ediţia cu numărul 16 a Zilei mondiale a somnului, potrivit www.worldsleepday.org. Aceasta este programată în fiecare an, în ziua de vineri a celei de-a doua săptămâni întregi a lunii martie.

Sloganul din anul 2023 al Zilei mondiale a somnului este "Somnul este esenţial pentru sănătate" (''Sleep is Essential for Health'').

Ziua mondială a somnului este promovată de Societatea Mondială a Somnului, organizaţie apărută în 2016 ca urmare a fuziunii dintre Federaţia Mondială a Somnului şi Asociaţia Mondială a Medicinii Somnului.

În această zi se subliniază importanţa pe care un somn suficient şi odihnitor o are pentru păstrarea sănătăţii mintale şi fizice, precum şi pentru sporirea calităţii vieţii. Totodată, este atrasă atenţia asupra impactului pe care tulburările de somn îl au atât asupra individului, cât şi asupra societăţii. Sunt promovate metode preventive care ne pot feri de problemele legate de somn şi variante de tratament care să vindece sau măcar să diminueze acest gen de afecţiuni.

Somnul este fundamental pentru menţinerea sănătăţii fizice, psihice şi bunăstării proprii, având o influenţă benefică la fel de puternică asupra acestor deziderate precum mâncatul sănătos şi exerciţiile fizice

 

Citeşte mai departe ...

Campanie de sânge încheiată cu succes: aproape 250 de oameni au oferit o șansă la viață

 
În cadrul campaniei naționale “Avem același sânge”, inițiată de postul de televiziune Digi24, s-a reușit să se tragă un puternic semnal de alarmă asupra importanței donării de sânge.
 
„Astfel, astăzi, la Primăria Matca au venit să doneze aproximativ 250 de persoane din Matca și din localitățile limitrofe. Prin acest gest, au oferit mai multă speranță pacienților care au neapărată nevoie de sânge pentru a se trata sau pentru a supraviețui. Mulțumesc din suflet atât partenerilor din cadrul acestui proiect, cât și fiecărui donator în parte. Nu uitați, fiecare donare de sânge este importantă. Continuați să fiți modele pentru comunitate și să ne ajutați să creștem gradul de conștientizare cu privire la importanța donării de sânge”, a tramsmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
 
Citeşte mai departe ...

AJFP Galați: 31 martie - termen pentru depunerea formularului D 700 de către microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați aduce în atenția microîntreprinderilor care, în anul 2023, devin plătitoare de impozit pe profit că au obligația comunicării organului fiscal ieșirea din sistemul de impunere până la data de 31 martie inclusiv a anului fiscal 2023, prin depunerea formularului 700 „Declarație pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal”.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor a devenit opțional. 

Art. 47 alin. (1) din Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare  definește microîntreprinderea ca fiind o persoană juridică romană care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

- a realizat venituri care nu au depășit echivalentul în lei a 500.000 euro   Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exercițiului financiar în care s-au înregistrat veniturile; 

- capitalul social al acesteia este deținut de persoane, altele decât statul și unitățile administrativ-teritoriale;

- nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerțului sau la instanțele judecătorești, potrivit legii;

- a realizat venituri, altele decât cele din consultanță și/sau management, cu excepția veniturilor din consultanță fiscală, corespunzătoare codului CAEN: 6920 - «Activități de contabilitate și audit financiar; consultanță în domeniul fiscal», în proporție de peste 80% din veniturile totale;

- are cel puțin un salariat, cu excepția societății nou-înființate;

- are asociați/acționari care dețin peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cel mult trei persoane juridice române care se încadrează să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor.

Condiția referitoare la plafonul maxim de 500.000 euro, se aplică începând cu veniturile anului 2023, pentru veniturile aferente anului 2022 plafonul fiind de 1.000.000 euro.

Citeşte mai departe ...

Elev bătut cu pumnii de un coleg de clasă, la un liceu din Galați

Un elev de clasa a 7-a de la Liceul de Artă din Galați a fost bătut cu pumnii de un coleg de clasă. Agresiunea s-au produs în școală, iar poliția a deschis un dosar penal.

Potrivit IPJ Galați, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Galați s-au autosesizat și au efectuat verificări preliminare în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc acest incident.

„S-a stabilit că la data de 14 martie 2023, la unitatea de învățământ respectivă, în timpul unei pauze dintre orele de curs a unor elevi din clasa a VII - a, în sală de clasă unde se aflau mai mulți copii, un elev, cu vârsta de 14 ani, l-a agresat fizic pe un alt coleg de clasă, cu vârsta de 13 ani, ambii cu  domiciliul în municipiul Galați”.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, iar polițiștii continuă cercetările.

Citeşte mai departe ...

Au început plantările de primăvara: 1500 de puieți vor prinde rădăcini

Primăria municipiului Galați informează că a început o nouă campanie pentru plantări de copaci.

„Am dat startul pentru noi plantări de arbori în orașul nostru, pentru un aer cât mai curat de care să ne bucurăm atât noi, cât și generațiile viitoare. Vorbim acum de aproximativ 1.500 de arbori din diferite specii care vor prinde rădăcini în campania de primăvară. Facem totul să avem un oraș verde, cât mai prietenos cu mediul”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

În acest sezon, este vorba despre arbori din diferite specii precum mesteacăn, magnolie, platan, cireș japonez sau salcâm. Aceștia vor fi plantați în parcuri, în diferite cartiere, precum și pe străzi principale. Pentru început, plantări de puieți se fac în zona Tirighina.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Incendiu violent la Lacul Brateș: au ars 15 hectare de vegetație

Un incendiu de proporții a avut loc vineri în zona lacului Brateș. Focul a afectat aproximativ 15 hectare de vegetație uscata, stuf și lastăriș.

Pompierii militari gălățeni au reușit să localizeze și să lichideze incendiul care se extindea spre amenajarea Plaja Brateș.

„Au acționat patru autospeciale de stingere cu 20 de pompieri și o cisterna de la societatea Apă Canal timp de aproximativ 2 ore. Cauza producerii incendiului este foc deschis”, a transmis ISU Galați

Citeşte mai departe ...

Salonul literar „Axis libri”

Joi, 16 martie 2023, în Sala Mihai Eminescu de la sediul central al Bibliotecii "V.A. Urechia" din Galaţi, a avut loc lansarea a cinci cărţi: „Reverberaţii cotidiene” şi „Răsărit în amurg”, autor Eleonora Stamate, „Convorbiri alese cu parfum de tei” şi „Din lacrimile cerului - Neadormiri”, autor părintele Ionel Rusu, precum şi „The Third Hidden. Cel de-al treilea Ascuns: O viziune ortodoxă asupra realităţii”, autor părintele Teodor Rusu. Invitaţi speciali: prof. emerit Aurelia Meghea, prof. univ. dr. Irina Meghea, Daniela Vlad, Olimpia Sava, Viorel Dinescu, Tănase Dănăilă.
Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos” are o bibliotecă modernă

Marți, 21 martie 2023, începând cu ora 10.00, are loc festivitatea de inaugurare a Bibliotecii Centrale a Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Festivitatea va fi condusă de rectorul Universității, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.

„Investiția în clădirea din curtea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a început în toamna anului 2021. Pentru amenajarea spațiilor bibliotecii au fost achiziționate obiecte de mobilier și echipamente de calcul moderne. În holul bibliotecii a fost amenajat un terminal de informare de tip infodesk, care va putea fi folosit de utilizatori pentru consultarea resurselor bibliotecii. Televizoarele, ecranul de proiecție și videoproiectorul au fost achiziționate cu scopul de găzdui evenimente și pentru mediatiza colecțiile și serviciile bibliotecii”, au transmis reprezentanții universității gălățene. 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Se scrie istorie la Chișinău!

Președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis un mesaj în ziua în care Parlamentul Republicii Moldova a votat proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate legile Republicii Moldova.

„Se scrie istorie la Chișinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova. Votul de azi din Parlamentul de la Chișinău este o revenire la normalitate, dar și un nou scut pe care societatea din Republica Moldova îl ridică în fața pericolului rusesc. Îi felicit pe toți parlamentarii care au votat acest proiect de lege extrem de important! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, voi fi la Chișinău și îmi doresc să sărbătorim cu toții această imensă victorie a românismului!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri