Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Miercuri, 15 Martie 2023 - Regional Press

Investiție uriașă în infrastructura rutieră din județul Galați

Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a semnat un amplu contract de finanțare, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, pentru reabilitarea și modernizarea a aproximativ 100 de km de drum județean.

"Am semnat astăzi, la București, un contract de finanțare extrem de important pentru modernizarea infrastructurii rutiere județene. Astfel, continuăm exemplul de administrație performantă și vom demara lucrări ample pe aproape 100 de kilometri de drum județean.

Vom interveni pe mai multe drumuri județene, cum ar fi cel dintre Munteni - Țigănești - Ungureni - Slobozia Blăneasa - Negrilești - Ghidigeni (DJ240), dintre Matca și Corod (DJ251A) sau cel de pe ruta Băneasa - Suceveni - Rogojeni (DJ242D).

Vor fi lucrări ample, de la lărgirea părții carosabile sau chiar realizarea de la zero a infrastructurii drumului, acolo unde se impune acest lucru, la reabilitarea podurilor și  podețelor de pe traseul drumului, realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale și amenajarea de stații de autobuz.

Avem deja licitațiile finalizate și constructorii desemnați, astfel că în această primăvară va fi emis și ordinul de lucrări”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare și pe următoarele drumuri județene:

DJ253 Umbrărești - Cudalbi – Băleni - Viile (se va interveni pe patru tronsoane de pe această rută)

DJ242H  Jorăști - Zărnești - Rădești

DJ255A Pădurea Gârboavele - Odaia Manolache

DJ240A Cârlomănești - Gârbovăț

DJ252G Țepu –Tecucelu Sec

Valoarea totală a investiţiilor este de 284.624.548,45 lei cu TVA (aprox. 60 de milioane euro) din care 140.000.000 lei (inclusiv TVA) este aprobată și inclusă în lista obiectivelor de investiții aferente Programului național de investiții "Anghel Saligny", iar diferența va fi asigurată din alte surse (fonduri europene, guvernamentale sau proprii).

Citeşte mai departe ...

Podul suspendat peste Dunăre va fi asfaltat în câteva zile

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a anunțat că asfaltarea podului peste Dunăre de la Brăila începe în cel mult o săptămână, în funcție de condițiile meteo.

„În momentul acesta, se execută lucrări atât la pod, cât și la drumurile de legătură, după cum urmează:

Zona Podului Suspendat:

– A început aplicarea ultimului strat al hidroizolației, iar în funcție de temperatura și umiditatea din perioada următoare, va începe și turnarea primului strat de asfalt (în maximum 10 zile);

– S-a finalizat armarea, cofrarea și turnarea ultimelor două porțiuni din placa de suprabetonare a structurilor blocului de ancoraj Jijila;

– Continuă aplicarea primului strat (primer) aferent hidroizolației. Până în prezent, s-au realizat aproximativ 40.000/45.000 mp aferenți aplicării primului strat;

– Pentru calea Sud, au fost executate lucrările de hidroizolație pentru straturile 2 și 3 pentru aproximativ 16.000/22.000 mp;

– Se execută lucrări de armare a rostului de dilatație la blocul de ancoraj de pe malul Jijilei;

– Se lucrează la sistematizarea zonei blocului de ancoraj de pe malul Brăilei și se execută săpături pentru bazinul decantor, a precizat secretarul de stat Ionel Scrioșteanu.

Podul suspendat peste Dunăre, „Golden Gate-ul” de la Brăila, va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani. De asemenea, va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. Investiţia presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime de 1,9 kilometri.

Citeşte mai departe ...

Eurodeputatul Victor Negrescu solicită intervenția Comisiei Europene în problema dispariției medicamentelor generice

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat în plenul Parlamentului European, reunit în această săptămână la Strasbourg, intervenția Comisiei Europene în problema dispariției medicamentelor generice. În acest context, eurodeputatul social-democrat a semnalat executivului european faptul că pacienții europeni se confruntă cu lipsa tratamentelor necesare pentru afecțiuni cronice grave precum cancerul, epilepsia sau boala Parkinson.  

“Toți cetățenii europeni au dreptul la medicamente.Din păcate, astăzi, mulți dintre pacienții europeni nu mai au acces la tratamentele de care au nevoie pe fondul creșterii prețurilor și a dispariției medicamentelor generice. Această situație este generată, printre altele, de problemele de producție, dar și de creșterea deficitului de produse esențiale la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, medicamentele necesare pentru tratarea cancerului, a infecțiilor și a bolilor sistemului nervos (epilepsie sau Parkinson) reprezintă mai mult de jumătate din tratamentele care ne lipsesc. În ciuda solicitărilor făcute de Parlamentul European, Uniunea Europeană continuă să fie din ce în ce mai dependentă de țări terțe, mai ales de India și de China, în ceea ce privește producția de substanțe farmaceutice active sau de medicamente”, a precizat  eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu, făcând referire la precedentele rezoluții adoptate de legislativul european.

Reprezentantul României în Parlamentul European a subliniat faptul că problematica lipsei tratamentelor necesare pentru aceste afecțiuni trebuie abordată în mod unitar și cu celeritate la nivelul Uniunii Europene, și a făcut apel la Comisia Europeană să adopte măsurile necesare pentru a remedia această situație.

“Problema este mult prea complexă pentru a putea fi rezolvată de un singur stat. Este nevoie de soluții europene, și acum, când vorbim în plen, pacienții din România așteaptă un răspuns.

Fac apel la Comisia Europeană să reacționeze și să rezolve de îndată această situație, expusă deja de Parlamentul European, care pune în pericol sănătatea a sute de mii de persoane”, a conchis eurodeputatul român Victor Negrescu.

Citeşte mai departe ...

Olimpiada de Benzi Desenate, ediţia a IV-a 2023

Olimpiada de benzi desenate ajunge anul acesta la a IV-a ediţie. Iniţiată de Mihai Ionuţ Grăjdeanu - autor şi profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a Academiei Olimpice Române, ediţia din acest an este dedicată Jocurilor Olimpice din Antichitate. Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs naţional de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învăţare primar, gimnazial şi liceal. Evenimentul este desfăşurat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Filiala nr. 2 „Paul Păltânea” a Bibliotecii Judeţeane „V. A. Urechia”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaţi, primeşte şi facilitează trimiterea online a lucrărilor copiilor şi adolescenţilor până la finalul lunii aprilie 2023, data limită. Orice lucrare primită după data de 1 Mai 2023 nu va fi luată în considerare pentru concurs.
Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta bibliotecarii Filialei nr. 2 „Paul Păltânea” la sediul acesteia (Micro 40, str. 1 Decembrie 1918, nr. 25, corp. V, etaj 1) sau la următoarele numere de telefon: 0336.100.009 / 0747.046.255. Regulamentul Olimpiade de benzi desenate, ediţia a IV-a, 2023 îl puteţi vizualiza accesând urmatorul link:
https://www.facebook.com/Olimpiada-de-Benzi-Desenate-106987390837966

Citeşte mai departe ...

PSD se opune creșterii vârstei de pensionare în România

PSD a anunțat într-un comunicat semnat de secretarul general al partidului, Paul Stănescu, faptul că social-democrații se opun creșterii vârstei de pensionare în România.  

„Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din cine știe ce motive politice, și la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susține o astfel de măsură.

Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați. Ba din contră, în loc să le generăm mai multe griji, vrem să luăm din povara fiscală de pe umerii lor, pentru că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine. Acesta este într-adevăr un proiect bun pe care PSD l-a propus deja. În plus, vom face eforturile necesare ca să-i convingem și pe partenerii de coaliție de faptul că echitatea se susține doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaților.

În acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. Scopul nostru, și aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat”,  a transmis Paul Stănescu,  secretarul general al partidului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri