Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Marți, 14 Martie 2023 - Regional Press

Cel mai mare parc eolian din România, pe terenuri din 13 localități gălățene

Un parc cu 136 de turbine eoliene și care va fi construit pe terenurile din 13 localități din județul Galați, a primit avizul tehnic pentru racordarea la rețea a proiectului de 629 MW. Autoritățile locale susțin că va fi cel mai mare parc eolian din România și cea mai mare investiție de acest tip din țară, relatează Mediafax.

„Compania de proiect Hoopeks International a obţinut avizul tehnic pentru racordarea la reţea a unui proiect eolian de 629 MW în Galaţi - investiție de 500 de milioane de euro! Compania de proiect Hoopeks International este deţinută de Electrocentrale Borzeşti, aceasta fiind deţinută la rândul ei de RNV Infrastructure. Este cel mai mare parc eolian avizat până în acest moment şi, dacă se va realiza, va fi cea mai mare investiţie de profil din România. În prezent, cel mai mare parc eolian local este Fântânele-Cogealac, cu o capacitate de 600 MW, dar care este împărţită în două proiecte gestionate de companii diferite”, a anunțat, pe Facebook, Florin Virgil Doca, primarul comunei gălățene Valea Mărului.

Parcul eolian va fi construit pe o suprafață de aproximativ 13.000 de hectare, pe terenuri din 13 unități administrativ-teritoriale din județul Galați. Studiul de oportunitate a fost aprobat de Consiliul Județean Galați și acum se lucrează la planurile de urbanism.

„Investiția se realizează pe teritoriul a 13 UAT-uri din județul Galați: Berești, Bălăbănești, Cavadinești, Smulți, Berești-Meria, Băneasa, Drăgușeni, Cerțești, Valea Mărului, Jorăști, Corod, Vârlezi, Suceveni. Prin proiect se vor realiza 136 turbine cu o putere de 6,2 MW și 7 stații de transformare. În prezent, investitorul se află în procedură de obținere a avizelor necesare întocmirii documentației de urbanism PUZ final”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, citat de Mediafax.

Autoritățile locale spun că pe lângă investiția uriașă, proiectul va duce la creșterea încasărilor bugetare deoarece se va percepe impozit pe clădiri. De asemenea, vor fi create sute de locuri de muncă, se vor realiza investiții adiacente și vor fi alimentate cu energie verde comunitățile din zonă.

Citeşte mai departe ...

Șoferul unui microbuz școlar, prins băut la volan de polițiștii gălățeni

Un șofer de microbuz școlar, care transporta mai mulți copii, a fost prins băut la volan, în județul Galați.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic pentru control pe DJ 255, în interiorul localității Slobozia Conachi, un microbuz școlar în care se aflau mai mulți copii, care era condus de un bărbat, cu vârsta de 51 de ani, din comuna Cuza Vodă.

 După verificarea documentelor a fost efectuată și testarea alcoolscop a conducătorului auto, valoarea indicată fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii au luat măsura de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, au reținut permisul de conducere și au aplicat sancțiunea contravențională cu amendă de 1305 de lei.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, președintele CJ Galați: două contracte de finanțare cu fonduri UE pentru Ambulatoriile de Specialitate de la Spitalul Județean și Spitalul Tg. Bujor

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat astăzi două contracte de finanțare pentru Ambulatoriile de Specialitate de la Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” și Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. Valoarea celor două contracte este de 15.856.617 de lei, iar finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Cele mai mari investiții vor fi realizate în vechea clădire a Ambulatoriului Spitalului Județean, unde vom moderniza mai multe cabinete, de la schimbatul ușilor și a geamurilor la reabilitarea instalației electrice și montarea unor sisteme de tratare a aerului. Mai mult, vom crea spații medicale noi pentru oncologia medicală, tratamentul litiazei renale cu ajutorul ultrasunetelor și pentru investigații endoscopice. De asemenea, vor fi achiziționate sute de echipamente medicale și piese de mobilier. Vorbim de aparate moderne de anestezie pentru sălile de operație, de  sisteme performante pentru investigații endoscopice, unituri dentare și orl, echipamente de dezinfecție, aparate pentru tratarea varicelor sau sisteme de detectare precoce a cancerului bucal, precum și de canapele noi pentru consultații, containere pentru sterilizarea truselor individuale sau dulapuri pentru depozitarea instrumentarului medical”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, au fost obținute fonduri și pentru dotarea cabinetului Orl din cadrul Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor. Aici, există deja în implementare un alt proiect cu fonduri europene, prin care vor achiziționate 180 de echipamente medicale pentru toate celelalte cabinete ale Ambulatoriului.

Citeşte mai departe ...

Două eleve din Galați, amenințate cu moartea de un coleg de clasă

Două eleve de la o Școală Postliceală din Galați au fost amenințate cu moartea de un coleg de clasă. Tânărul avea un spray lacrimogen asupra lui. Polițiștii l-au reținut pe agresor.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Galați au fost sesizați pe 6 Martie, prin plângere scrisă de două persoane de sex feminin, cu vârstele de 21, respectiv 38 de ani, eleve în cadrul unei școli postliceale din municipiul Galați, cu privire la faptul că, în timp ce se aflau în sala de clasă a unității de învățământ, au fost amenințate cu acte de violență și cu moartea de un coleg de clasă, un tânăr cu vârsta de 23 de ani, din municipiul Galați.

Din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul de 23 de ani avea asupra sa un spray iritant lacrimogen, în timp ce le amenința pe cele două colege.

„Scandalul provocat de acesta a fost în prezența altor 13 colegi de clasă, iar prin comportamentul său s-a creat o puternică stare de temere și de indignare. Doar intervenția a două cadre didactice, precum și a colegilor de clasă, l-au determinat pe agresor să nu folosească sprayul iritant lacrimogen față de cea pe care o amenința cu moartea, femeia de 38 de ani, și să părăsească sala de clasă și unitatea de învățământ”, a transmis Poliția Galați.

 A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar polițiștii au continuat cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

La data de 13 martie 2023 a fost efectuată și o percheziție domiciliară la locuința tânărului de 23 de ani, de unde au fost identificate și ridicate obiecte pe care persoana bănuită le-ar fi folosit la comiterea infracțiunilor menționate anterior – telefon mobil, spray iritant lacrimogen.

După administrarea probatoriului în cauză a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 23 de ani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citeşte mai departe ...

Dublă victorie pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Patinoarul Dunărea a găzduit în weekend dubla CSM Galaţi -Sapienţia Under 23 din cadrul grupei B a Campionatului Naţional de Seniori la hochei pe gheaţă. Echipa gălăţeană antrenată de Vladimir Klinga şi Cornel Chiriţă a obţinut două victorii clare şi şi-a repetat schemele pentru duelul cu Sport Club Miercurea Ciuc, care este programat joi 16 martie, de la ora 18.30 la Galaţi. Rezultatele: 7-0 (3-0, 2-0, 2-0), marcatori: Shabanov 2 goluri, M.Constantin 2 g, Neznamov, Nazarov şi Baskov respectiv 7-1 (3-0, 3-1, 1-0), pentru învingători au punctat: Sursov, Baskov, M.Constantin, Shabanov, Nazarov şi Chernyuk şi Antal. CSM Galaţi este prima în clasament cu 15 puncte iar ciucanii sunt pe poziţia a doua cu 13 puncte, cu două meciuri mai puţin.

Citeşte mai departe ...

Blocul M1 va fi modernizat cu fonduri prin PNRR

A fost semnat, în cadrul PNRR, contractul de finanțare, în valoare de 16 milioane de lei, pentru renovarea energetică a blocului M1, din cartierul Țiglina II. Intervențiile propuse pentru clădire vor conduce la un confort sporit pentru locatari, dar și la o reducere a consumului anual de energie cu circa 60 la sută.

Astfel, în cadrul proiectului „Renovare energetică, blocul M1, str. George Coșbuc nr. 3, Tiglina II, Asociația de Proprietari nr. 252 BIS” sunt prevăzute următoarele lucrări de creștere a eficienței energetice: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată; înlocuirea tâmplăriei interioare; termoizolarea planșeului peste ultimul nivel; închiderea balcoanelor și/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă; izolarea termică a planșeului peste sol/subsol; izolarea termică a pereților; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie; repararea  trotuarelor de protecție; repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție; reabilitarea/modernizarea instalației electrice, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate;  instalarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice cu două puncte de încărcare.   

Blocul M1 are 4 scări ce cuprind 160 de apartamente.

Citeşte mai departe ...

Cum va fi vremea de Florii

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 13 martie-20 martie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 20 martie-27 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, dar și ușor deficitare în sud și sud-est.

Pentru săptămâna 27 martie-3 aprilie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

 În săptămâna 03 aprilie-10 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.
Citeşte mai departe ...

 Seară de film la muzeu

Primăvara evenimentelor abia începe la Muzeului de Istorie din Tecuci! Luna martie va fi una a surprizelor pentru tecuceni, cu multe evenimente diversificate pentru toate gusturile.

„Începem de vineri, 17 martie 2023, de la ora 19:00 cu o seară de film  organizată de Clubul de Istorie „Excelsior” Tecuci sub coordonarea Muzeului de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, fiind cea de-a II-a seară de film din anul 2023.

Proiectul a fost inițiat în anul 2021 și s-a dovedit a fi un real succes. Dorim prin intermediul acestor seri de film să prezentăm producții educative, istorice și care să adune tinerii într-un mediu cultural deosebit.

„Intrarea este gratuită iar locurile sunt limitate la un număr de 40 de persoane”, au transmis reprezentanții muzeului.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Românii trebuie să aibă acces la medicamentele de care au nevoie

Deputatul Viorica Sandu anunță că românii trebuie să aibă acces la medicamentele de care au nevoie. 
 
„Aceasta prioritate permanentă, asumată de ministrul PSD al Sănătății, a impus ca, în urma unor consultări cu producătorii de medicamente generice, Ministerul Sănătăţii să decidă luarea a trei măsuri importante care vin în sprijinul pacienţilor:
1. Taxa clawback pentru medicamentele generice, se aliniază la 15%, indiferent de proveniență produseLOR: localE sau importate;
2. Se indexează cu rata inflației medicamentele cu prețuri mici, ceea ce va asigura disponibilitatea lor pe piață;
3. Crește accesul pacienților la medicamente bio-similare de ultimă generație, urmare a modificării Contractului Cadru – o inițiativă comună a Ministerului Sănătăţii şi CNAS”, susține deputatul Viorica Sandu, pe Facebook. 
 
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România, o organizaţie non-guvernamentală şi independentă, salută aceste iniţiative aflate în stadiul de proiect legislativ, considerând că acestea vor veni în sprijinul pacienţilor, după adoptarea şi publicarea lor în Monitorul Oficial.
 
„Prioritatea permanentă, asumată de ministrul PSD al Sănătății, prof. Alexandru Rafila, care are o abordare centrată pe soluţii, este îmbunătăţirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacienţii români”, a transmis Sandu.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri