Menu
RSS
LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar și o spălătorie auto incendi…

Un bar din Tulucești, jud...

Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Prev Next

Marți, 07 Februarie 2023 - Regional Press

Cyberbullying-ul, un fenomen îngrijorător, în creștere, printre adolescenți

Doi din cinci copii (40%) spun că au fost jigniţi sau au primit mesaje supărătoare pe internet, fiind supuşi cyberbullying-ului, doar trei din 10 victime având încredere să discute despre acest aspect, potrivit unui sondaj prezentat marţi de organizaţia Salvaţi Copiii, cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet 2023.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a subliniat că România are măsuri legislative pentru prevenirea fenomenului.

Ministrul a precizat că specialişti din cadrul Ministerului Educaţiei, împreună cu cei de la Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, lucrează la o strategie privind protecţie drepturilor copilului pentru perioada următoare, care va fi, în curând, adoptată.

Se are în vedere o serie de măsuri pentru diminuarea fenomenului, printre acestea numărându-se formarea pe competenţe digitale, în cadrul PNRR, a 100.000 de profesori din România, prin punerea în aplicare a ordinului de ministru prin care va fi mărit numărul de consilieri şcolari cu nu mai puţin de 50%.

Conform Salvaţi Copiii, în anul 2022, numărul sesizărilor primite la linia de raportare esc_ABUZ s-a menţinut la un nivel ridicat, 8.804 solicitări, dintre care 6.092 cu conţinut dăunător, ilegal, 5.686 fiind imagini sau materiale înfăţişând abuz sexual asupra copiilor. Din 2016 până în prezent, mai mult de 27.000 de sesizări au fost făcute prin punctul civil de raportare esc_ABUZ, mai precizează organizaţia.

Citeşte mai departe ...

Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați vinde un Hyundai Sante Fe

Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) SA Galaţi organizează licitaţia publică cu strigare pentru vânzarea unui autoturism Hyundai Santa Fe 4x4, an de fabricație 2009, cu capacitatea de 150 CP.

Licitaţia se va desfăşura pe 21 februarie, ora 11:00, la sediul APDM SA Galaţi, strada Portului nr. 34.

Prețul de pornire este de 3.235 de euro plus TVA.

În caz de neadjudecare, licitația se va repeta în ziua de 28 februarie, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.

Citeşte mai departe ...

Tânăr de 18 ani din Galați reținut pentru trafic de droguri și substanțe psihoactive

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au surprins în flagrant delict un tânăr, bănuit de comercializarea de droguri de risc și operațiuni cu substanțe psihoactive.

La data de 6 februarie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul Antidrog, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au desfășurat o acțiune operativă pe linia combaterii traficului de droguri de risc și operațiunilor cu substanțe psihoactive.

În cadrul acestei acțiuni, a fost realizată prinderea în flagrant delict a unui tânăr, de 18 ani, din municipiul Galați, care ar fi comercializat astfel de substanțe persoanelor interesate, de la un ghișeu improvizat, la un imobil situat în zona centrală a orașului de domiciliu.

După realizarea flagrantului delict, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare la 3 locații, situate în municipiul Galați, atât la adresa de domiciliu a tânărului de 18 ani, dar și la domiciliul unui alt tânăr, de 20 de ani, bănuit de complicitate.

În urma acestor percheziții, au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 5.000 de lei, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni.

Tânărul de 18 ani a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de 7 februarie, să fie prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeşte mai departe ...

Clădirea fostului cinematograf „Țiglina” va fi renovată 

Vechea clădire a fostului cinematograf „Țiglina” va fi renovată și va primi o nouă utilitate pentru comunitate, după ce autoritățile locale au reușit preluarea clădirii de la RADEF, iar de curând a fost semnat și contractul de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor necesare.

Principalele lucrări vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizare sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice etc.

Contractul de finanțare semnat în cadrul PNRR pentru obiectivul „Renovare energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165 (fost Cinematograf „Țiglina”)” este în valoare de 2.571.902,03 lei (500.000 de euro).

În prezent se analizează diverse posibilități privind viitoarea destinație, inclusiv ca această clădire să găzduiască Teatrul pentru copii și tineret.

Citeşte mai departe ...

Ajutoare din Franța via Centrul de Refugiați Galați: un transport cu diferite produse a fost livrat

Refugiații din Ucraina, cazați în căminele Primăriei Galați, au primit produse de igienă personală, cosmetice, detergenți, diverse materiale de curățenie, din Franța.

Ajutoarele au fost achiziționate din donațiile făcute de  francezii din Amboise, localitate înfrățită de peste 30 de ani cu Băleni, județul Galați. Detaliile le-am aflat de la primarul comunei Băleni, Ionel Popa.

„Doamna Micheline Beaussier a venit pentru prima dată în România imediat după Revoluție, mai exact în 1991. Atunci un camion cu ajutoare umanitare ajungea la Băleni. Pe parcursul celor mai bine de 30 de ani, doamna Micheline Beaussier a făcut zeci de drumuri către România, localitatea Băleni fiind principalul beneficiar al acestei relații”, spune primarul Ionel Popa.

Localitățile Băleni și Amboise au semnat un acord de înfrățire, fapt care a întărit și mai mult implicarea comunității franceze în cadrul acestei colaborări. După 32 de ani, doamna Micheline Beaussier continuă să ajute.

„Luni, 6 februarie, ne-am deplasat, din nou, la Centrul pentru refugiați din Micro 17, unde am transportat o cantitate importantă de produse de igienă personală, cosmetice, detergenți, diverse materiale de curățenie. Mulțumim Amboise, mulțumim Micheline, pentru atenția pe care o acordați persoanelor în dificultate. Mulțumesc pentru sprijin coordonatoarei Gina Șiscă și voluntarilor AJUT Galați”, a transmis primarul comunei Băleni.

Citeşte mai departe ...

Închisoare cu executare pentru șoferii băuți sau drogați implicați în accidente mortale

A fost adoptat proiectul de lege care prevede ca niciun şofer băut, drogat sau fără permis, care produce accidente mortale să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea. 

Inițiativa a fost adoptată de senatori cu 111 de voturi „pentru”, fără niciun vot contra sau abținere.

„Nu limităm dreptul judecătorului ce pedeapsă să aplice. E răspunsul Parlamentului la revolta publică, ce nu are cum să nu fie îndurerată. Oamenii sunt îndurerați când le mor semenii, iar cei care le fac sunt liberi să urce din nou la volan”, a declarat Robert Cazanciuc în plenul Senatului, explicând că adoptarea legii nu este suficientă, fiind nevoie de modificarea Codului rutier.

România este pentru al cincilea an consecutiv pe primul loc la numărul de decese în accidente rutiere.

 

 

Citeşte mai departe ...

Avalanşă de meciuri la Cupa Nicolae Rainea

  • Publicat în Sport

Avalanşă de meciuri în weekeend la cea de-a 10-a ediţie a Cupei de Iarnă Nicolae Rainea, competiţie de fotbal în sală rezervată echipelor din eşaloanele inferioare în organizarea AJF Galaţi. Sâmbătă, la Schela s-au confruntat echipele din zona a 2-a iar ierarhia finală a fost: 1.Luceafărul 2019 Bereşti, 2. Lascăr Schela, 3.Victoria Slobozia Conachi, 4.Voinţa Cişmele, 5.Viitorul Costache Negri, 6.Mălina Smârdan. Premiile speciale au fost adjudecate de: Marcel Ionel Vida -Lascăr Schela, cel mai bun portar respectiv Andrei Mihai, de la Luceafărul, golgeter.
Duminică au avut loc celelalte două zone. La Matca, ierarhia finală pentru zona 3 a fost: 1.Gloria Iveşti, 2.Viitorul Umbrăreşti, 3.Avântul Drăgăneşti, 4.Alegria Juventud Sport Matca, 5.Muncitorul Ghidigeni. Cel mai bun portar a fost desemnat Robert Andrei Coviţ iar golgeter, Iulian Vali Costea. Zona 4 şi-a desemnat laureatele la Şendreni: 1. Covurluiul Tg. Bujor, 2.Foresta Şendreni, 3.Victoria Independenţa, 4.Şoimii Folteşti. Premii individuale: cel mai bun portar -Ionel Crihană, de la Foresta; golgeter: Ştefan Adamache. Turneul final este programat pe 11 februarie la Sala Siderurgistul cu participarea câştigătoarelor zonale: Voinţa Cudalbi, Luceafărul Bereşti, Gloria Iveşti şi Covurluiul Tg.Bujor.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, după cutremurul din Turcia: Trimit rugăciunile mele familiilor şi prietenilor victimelor şi salvatorilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj de susţinere pentru cei care, în aceste momente, lucrează contra cronometru pentru a salva oamenii după cutremurul devastator care a avut loc în Turcia.

 „Trimit rugăciunile mele familiilor şi prietenilor victimelor şi salvatorilor care lucrează contra cronometru pentru a localiza şi salva răniţii prinşi sub clădirile prăbuşite, după cutremurul de mare magnitudine care a lovit Turcia şi ţările din apropiere”, a scris Marcel Ciolacu, pe Twitter.
 
Potrivit ultimului bilanț, sunt peste 4.800 de morţi, mii de răniţi, după ce mii de clădiri s-au prăbuşit în Turcia şi Siria.
Citeşte mai departe ...

A doua remiză amicală pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

Oţelul a susţinut luni după amiază cel de-al doilea amical din cantonamentul de la Belek -Antalya, împotriva formaţiei FK Olympic Tashent, care activează în prima ligă din Uzbekistan. Chiar dacă au dominat meciul, roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au trebuit să se mulţumească cu o remiză, scor final: 1-1. Cruceanu a deschis scorul în min.10 iar uzbekii au egalat după un contraatac la începutul reprizei a doua. Oţelarii au irosit câteva ocazii importante dintre care amintim: 2 bare prin Chiriţoiu şi Yabre şi cea a lui Cisotti, scăpat singur cu portarul advers. „Din nefericire, a fost doar remiză. Din punctul meu de vedere, a fost un joc foarte reuşit, chiar dacă nu am câştigat, jucătorii s-au angrenat foarte bine în joc, am întâlnit un adversar mai bun ca cel din primul amical. Am condus cu 1-0, am controlat repriza a doua dar am fost egalaţi după un contraatac. Sunt mulţumit de randamentul echipei”, a declarat managerul tehnic Dorinel Munteanu. Oţelul a început cu formula: Dur-Bozoancă -Farcaş, Yabre, Zivulic, Panait - Neagu, Jardan, Cruceru -Maxim, Chiriţoiu, Nica. Au mai jucat: Pop, Nedelea, Rus, Ghiocel, Gorovei, Bordun, Adăscăliţei, Cisotti, Ursu, Ciobanu, Scocîlcă. Echipa gălăţeană va juca următorul amical pe 9 februarie cu SVV Ulm, locul 1 în Liga a 4-a din Germania.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri