Menu
RSS
MApN: elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei

MApN: elemente dintr-o posibilă dro…

Ministerul Apărării Națio...

Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Dimineaţa cuvintelor: atelier de le…

Pentru a marca Ziua Inter...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Prev Next

Vineri, 24 Februarie 2023 - Regional Press

Restricții de trafic pe o stradă din Galați în vederea remedierii unui accident de teren

Primăria municipiului Galați informează că, începând de astăzi, în vederea remedierii unui accident de teren de pe str. Combinatului (fosta Prelungirea Brailei), în zona intersecției cu str. Barboși, circulația autovehiculelor pe str. Combinatului se va desfășura pe jumătate de cale, pe câte o bandă de mers, în ambele direcții de deplasare.

Precizăm că, pentru fluidizarea traficului și pentru prevenirea unor evenimente rutiere, au fost instituite următoarele măsuri:

- conducătorii de autovehicule care se deplasează pe str. Combinatului, pe direcția de mers către Drumul de Centură, vor avea interzis în a efectua virajul la stânga pe str. Barboși;

- conducătorii de autovehicule care se deplasează pe str. Barboși, la intersecția cu str. Combinatului, vor avea interzis în a efectua virajul la dreapta pe str. Combinatului.

„Pe întreaga perioadă a lucrărilor, semnalizarea rutieră temporar instituită poate suporta modificări, în funcție de evoluția lucrărilor. Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto și pietonii să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Precizăm că semnalizarea rutieră poate suferi modificări, în funcție de natura lucrărilor.

Atragem atenția că mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare”, a transmis Primăria Galați.

Citeşte mai departe ...

Palatul Prefecturii din Galați, iluminat în culorile drapelului Ucrainei

În semn de solidaritate cu Ucraina, sediul Instituției Prefectului – județul Galați va fi iluminat în această seară, începând cu ora 19,00, în culorile drapelului ucrainean, la un an de la declanșarea agresiunii militare ruse.

De asemenea, Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în culorile drapelului ucrainean, la un an de la declanșarea agresiunii militare ruse.

Citeşte mai departe ...

Trei nave ale AFDJ așteaptă acceptul Ucrainei ca să măsoare Canalul Băstroe

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că trei nave românești ale Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați așteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe. Navele sunt dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile. 

„Noi suntem pregătiţi! Trei nave ale AFDJ Galaţi – dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile – aşteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe”, a spus ministrul transporturilor.

Declarația lui Grindeanu vine după ce ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina a declarat că Ucraina nu a încălcat niciun acord prin adâncirea canalului Bâstroe de la Dunăre, pentru a-şi majora exporturile de alimente de la porturile sale fluviale, şi este pregătită să-i arate României activitatea desfăşurată.

Citeşte mai departe ...

A doua victorie amicală pentru Unirea Braniştea pe tărâm spaniol

  • Publicat în Sport

Unirea Braniştea dovedeşte că nu s-a dus în excursie în Spania. Chiar dacă au parte de un program foarte încărcat, brăniştenii lui Ionuţ Niculcea se descurcă de minune, reuşind joi seara în nocturnă să câştige amicalul cu spaniolii de la CF Huercal Overa, scor final: 2-0, marcatori: Spînache şi Gherase. Echipa gălăţeană a folosit formula: Ursu -Mihai, Gîţă, Manea (Gherase), Hilohi -D.Cireş, Năpîrlică -Ţicămucă (M.Cireş), Răducan, Ţopa (Docuz) -Spînache (Florea). Bilanţul amicalelor disputate pe tărâm spaniol: două victorii şi o înfrângere. Unirea îşi va încheia cantonamentul pe 28 februarie când are programat şi ultimul amical cu CD Vera.

Citeşte mai departe ...

Peste 663.000 de cetăţeni ucraineni au intrat prin punctele de trecere a frontierei cu R. Moldova

Ca urmare a declanșării conflictului militar din Ucraina, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au fost dispuse măsuri graduale de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, precum şi o serie de măsuri pentru gestionarea situaţiei refugiaţilor ucraineni.

Încă din primul moment, poliţiştii de frontieră au răspuns unanim efortului general de sprijinire a refugiaţilor ucraineni şi, chiar din proprie iniţiativă, au rămas la muncă să ofere ajutor deopotrivă persoanelor aflate în dificultate, cât şi colegilor aflaţi în serviciu. Pentru creșterea capacității operaționale am beneficiat inclusiv de sprijin din partea Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX) care, începând cu luna martie 2022, a extins Operaţiunea TERRA 2022 și la frontiera cu Ucraina.
Astfel, având în vedere că o mare parte a civililor au ales să se retragă din calea războiului, mulți dintre aceștia căutând refugiul pe teritoriul statelor UE și în țările învecinate, începând cu data de 24.02.2022, în punctele de trecere a frontierei cu R. Moldova, au fost înregistrate creșteri semnificative ale traficului de călători și de mărfuri, atât pe sensul de intrare, cât și de ieșire din țară.

Situația operativă înregistrată în perioada 24.02.2022 – 23.02.2023, cu privire la cetățenii ucraineni și tranzitul de mărfuri în perimetrul gestionat de ITPF Iași, se prezintă astfel:
- prin punctele de trecere a frontierei existente la graniţa de est, au intrat în România 663.037 cetăţeni ucraineni. Datele statistice vizează numărul de treceri la frontieră, o persoană având posibilitatea să efectueze mai multe deplasări prin punctele de trecere a frontierei în intervalul de timp respectiv.
- din numărul total al cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţara noastră, 164.697 reprezintă minori;
- aproximativ 318 cetăţeni ucraineni au fost depistaţi în trecere/tentativă de trecere ilegală a frontierei pe sensul de intrare în România. Cei în cauză au solicitat o forma de protecţie a statului român la structurile Poliţiei de Frontieră;
-o situaţie specială s-a înregistrat cu privire la traficul autovehiculelor de transport marfă. Prin punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova creşterea a fost de 60% (501.600 camioane).

 Punctele de trecere a frontierei unde traficul de mărfuri a înregistrat valori crescute sunt: PTF Oancea (+389%), PTF Stânca (+103%) şi PTF Albiţa (+43%).
La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au fost adoptate măsuri de creștere a capacității de procesare a refugiaților, constând în:
• suplimentarea personalului din cadrul punctelor de trecere a frontierei, precum și a tehnicii mobile pentru efectuarea formalităților de control;
• utilizarea la maximum a arterelor de control, fiind creată inclusiv posibilitatea de efectuare a verificărilor pentru intrarea în România pe arterele utilizate pentru ieșirea din țară (în cazul în care infrastructura existentă pe sensul de intrare a fost subdimensionată în contextul prezentării în același timp a unor grupuri mari de persoane);
• crearea unor fluxuri separate pentru persoanele vulnerabile, în funcție de necesități și raportat la configurația punctelor de trecere;
• acordarea unei atenții speciale la intrarea în țară a minorilor, cetățeni străini sau apatrizi, care nu sunt însoțiți de niciunul dintre părinți sau de către reprezentanții legali ori care nu se găsesc sub supravegherea legală a unei alte persoane;

• implementarea unor mecanisme de sprijin a persoanelor sosite din Ucraina. În acest sens, după încheierea formalităților de frontieră, persoanele au fost îndrumate, în funcție de nevoile de sprijin către reprezentanți ai autorităților locale, consiliului județean, ONG-urilor, voluntarilor prezenți în proximitatea punctelor de trecere;

• efectuarea unor misiuni de supraveghere în cooperare cu structurile Inspectoratului General de Aviație şi cu personalul detașat de Frontex, utilizând atât elicopterele aflate în dotarea IGAV, cât și mijloacele de supraveghere aeriană (avion și elicopter), contractate de agenția anterior menționată;

• începând cu data de 26 februarie 2022 s-a procedat la trecerea în regim permanent de lucru la nivelul P.T.F. Rădăuți-Prut (anterior era deschis numai în intervalul 08.00-20.00).

• a fost deschis punctul de trecere cu specific rutier: P.T.F. Racovăţ;

• Tot pentru fluidizarea traficului de mărfuri, Poliția de Frontieră Română, împreună cu celelalte autorități care acționează la frontieră, a inițiat și dezvoltat discuții cu autoritățile similare din Republica Moldova pentru identificarea unor măsuri eficiente în ceea ce privește controlul la granița comună. Ca urmare a acestor discuții, recent, a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat în PTF Albiţa care vine în sprijinul fluidizării traficului la frontiera de est.
În prezent traficul se derulează în condiţii normale, dar situaţia este în dinamică şi monitorizată cu atenţie, astfel încât dispozitivul de supraveghere şi control să fie adaptat la dinamica din teren.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu, mesaj la un an de la începutul războiului din Ucraina: Nu ne vom lăsa niciodată descurajați de niște criminali conduși de idealuri greșite

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține la un an de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, că „România va fi în prima linie a luptei pentru democrație și libertate”.

„Anul trecut, la scurt timp după începerea războiului, am fost în Ucraina pentru a vedea cu ochii mei ororile bombardamentelor lui Putin. Dar și pentru a da un mesaj ferm că România va fi în prima linie a luptei pentru democrație și libertate.

Astăzi, la un an de la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, voi merge la Baza 57 Aeriană <Mihail Kogălniceanu> pentru a le mulțumi militarilor români și străini pentru ceea ce fac în fiecare zi pentru ca România și întreg flancul estic al NATO să fie în siguranță. Suntem solidari cu prietenii și aliații noștri din NATO. Nu ne vom lăsa niciodată descurajați de niște criminali conduși de idealuri greșite. Noi, românii, vom sta mereu alături de toate națiunile democratice cărora le pasă de demnitatea umană, de pace și de progresul întregii umanități”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Lansare de carte la Galaţi

În seara zilei de 2 martie 2023, orele 17, în Sala Mihai Eminescu, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi vă invită la „O seară a Editurii Neuma”, cu participarea extraordinară a scriitorului Horia Gârbea din Bucureşti.
În prima parte a evenimentului va fi lansată cartea de poeme „Jurnalul insurgentei anA”, scrisă de Gabriela Ana Bălan, prezentată de Dorina Stoica (Bacău) şi Horia Gârbea.
În a doua parte, Horia Gârbea va prezenta cele mai noi apariţii ale Editurii Neuma, dar şi cele mai noi cărţi ale domniei sale, printre care „Zuliari şi mangafale. Viaţa fascinantă a personajelor”, a doua carte din seria vieţii personajelor, după „Minunata viaţă a personajelor” (Editura Neuma, 2020).
Va urma şi o lectură publică, cu mici fragmente din cărţile autorilor, invitat special fiind poetul Gabriel Burlacu din Bucureşti. Moderator va fi scriitorul şi criticul Adi Secară.
Intrarea este liberă.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi au fost eliminate din Cupa României Râureni de liderul unei serii din eşalonul secund

  • Publicat în Sport
Seria rezultatelor negative continuă pentru echipa de handbal feminin CSM Galaţi. A 17-a înfrângere a fost înregistrată joi seara în sala sporturilor D.P.Colibaşi din Braşov în faţa formaţiei CSM Corona Braşov, scor 21-30 (11-12) într-o partidă ce a contat pentru turul 2 al Cupei României Râureni. Echipa gălăţeană pregătită de Valeriu Costea a început cu avantaj în primele 11 minute şi a ţinut aproape în primele 30 de minute. Braşovencele, liderul neînvins al seriei B a Diviziei A cu şanse considerabile de promovare în Liga Florilor MOL, au apăsat pedala de acceleraţie imediat după pauză, s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj şi s-au calificat meritat în sferturile de finală. Rezultat final: CSM Corona Braşov -CSM Galaţi 30-21 (12-11). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Bianca Aron 6 intervenţii, Alexandra Prodan, Nicoleta Petre -Ana Maria Lopătaru, Iulia Eiler, Cristina Andriţa 3 g, Mălina Bichir 2 g, Andreea Taivan 1 g, Daniela Corban 4 g, Iasmina Ichim 6 g, Mădălina Manolachi, Mădălina Mureş 2 g, Ivana Djurovic, Katarina Mancic 1 g, Bianca Zegrean, Andreea Sandu 2 g. CSM Galaţi va reveni pe teren pe 12 martie când va juca în deplasare cu Gloria 2018 Bistriţa.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri