Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Luni, 27 Noiembrie 2023 - Regional Press

Noi echipamente și utilaje pentru fabrica de ulei ce se va construi în Zona Liberă

Continuă livrările de echipamente și materiale pentru construcția fabricii de ulei din Zona Liberă Galați.

„A treia tranșă de transporturi grele cu diverse componente necesare instalațiilor de producere și rafinare a uleiului comestibil a fost deja descărcată în depozitele aflate în regim de zonă liberă.

S-a ajuns, astfel, la un nivel de 70% din necesarul de materiale și componente pentru demararea primei faze de realizare a investiției”, a informat, luni, Administrația Zonei Libere Galați.

Citeşte mai departe ...

Mai multe școli nu reiau cursurile marți, în județul Galați

În data de 28 noiembrie 2023, elevii vor reveni la cursuri cu excepția unităților de învățământ unde nu au fost rezolvate problemele cu energia electrică.

Potrivit Prefecturii Galați, este vorba de Școala Gimnazială nr. 1, sat Adam, comuna Drăgușeni cu unitățile arondate (Școala Gimnazială nr. 1 - sat Adam, Școala Primară nr. 1 și Grădinița cu program normal nr. 1 - sat Căuești, Grădinița cu program normal nr. 1 - sat Știețești) și Grădiniței cu Program Normal nr. 1 – sat Tulucești, comuna Tulucești, care nu au încă curent electric.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 1 din sat Vârlezi, comuna Vârlezi și Grădinița cu Program Prelungit ”Sf. Stelian” din municipiul Galați, vor face cursuri on-line, în ambele unități de învățământ fiind defecte centralele pentru încălzire. 

Citeşte mai departe ...

A fost redeschisă circulația pe DN 24D, în județul Galați

S-a deschis circulația pe DN 24D, județul Galați, anunță Direcția Regională de Drumuri. 
 
„În această după amiază, în urma eforturilor susținute ale drumarilor, s-a deschis circulația rutieră, fără restricții, pe DN 24D, județul Galați.
 
Nu a fost o misiune ușoară a drumarilor, pe alocuri zăpada depașind doi metri, dar în cele din urmă au reușit să elibereze partea carosabilă și să dea drumul curculației, în condiții de siguranță”, ai transmis autoritățile. 
 
Citeşte mai departe ...

Mai multe localități nu mai primesc apă potabilă, din cauza avariilor la rețeaua electrică

 
Mai multe localități din județul Galați nu beneficiază de apă potabilă, din cauza lipsei energiei electrice. Sunt afectate 16 localitățiIvești, Umbraresti, Slobozia-Conachi, Cuza VodăCuca, Baleni, Scanteiesti, Frumusita, Tg. Bujor, Moscu, Balintesti, Cavadinesti, Rădesti, Vlădesti, Brănești, Suceveni.
 
Imediat după oprirea energiei electrice, în dată de 26.11.2023, la gospodăriile de apă unde a fost tehnic posibil, am procedat la punerea în funcțiune a generatoarelor.  La această oradintre toate localitățile afectate de lipsa energiei electrice, probleme în alimentarea cu apă avem în: Radesti, BrăneștiIndependența - este întreruptă alimentarea cu apă, iar în Slobozia-Conachi, Cuza Vodă și Balintesti furnizăm apă pentru 30% dintre abonațiDin păcate, rezervele de apă scad de la o ora la altă, iar în condițiile în care nu se reia alimentarea cu energie electrică nu putem reface stocurile (electropompele de la foraje nu funcționează). Astfel, la gospodăriile de apă Baleni, Frumusita, Tg. Bujor, Moscu rezervă de apă este deja la jumătate, iar în Cuca, Scanteiesti, Cavadinesti, Vladesti, Suceveni este la 30%”, a transmis Apă Canal. 
 
Potrivit sursei citate, în cursul zilei de 26.11.2023 au fost foarte multe căderi de tensiune/filări pe fronturile de captare Vadu Roșca și Salcia Liești, avem în continuare lipsa tensiune pe frontul de captare Salcia LieștiAfectați de lipsa energiei electrice la această captare sunt abonații din localitățile Independența (100%) și Piscu (50%). 
 
 
„Echipele APĂ CANAL S.A. Galați sunt mobilizate în teren pentru verificarea punctelor vulnerabile și luarea măsurilor de remediere imediată a oricăror probleme apărute. Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de întreruperea apei potabile și mulțumim pentru întelegere. Vom face tot posibilul  reintrăm cât mai operativ în regimul normal de furnizare a apei potabile, funcție de evoluția evenimentelor și de momentul repunerii sub tensiune a obiectivelor din aria de operare”, a transmis Apă Canal. 
Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Lucrăm fără oprire pentru deszăpezirea completă a drumurilor județene

Peste 30 de utilaje acționează în acest moment pentru deszăpezirea drumurilor județene – sărărițe, vole și autogredere. De asemenea, s-a intervenit și cu material antiderapant.

“S-a acționat toată noaptea pentru redeschiderea drumurilor județene mari, cele cu trafic ridicat. Astfel, pe drumurile principale se circulă în condiții de iarnă, iar utilajele lucrează la deszăpezirea și a celei de-a doua benzi, pe tronsoanele unde se circulă încă pe un singur fir.

Au fost situații, și nu puține, în care pe drum s-au format troiene foarte mari, ceea ce a îngreunat operațiunile de deszăpezire. Mai mult, vântul spulberă în continuare zăpada de pe câmp”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Se circulă în condiții de iarnă pe:

- DJ251 Galati – Smârdan – Schela – Slobozia Conachi – Pechea - Matca -Tecuci

- DJ242 Foltești – Tg. Bujor - Vârlezi

- DJ252 Barcea – Nicorești – limită județul Vrancea

- DJ242B Târgu Bujor – Berești

- DJ252 intersecția cu DN24 - Buciumeni

- DJ252I Nicorești - Poiana- Vișina - Buciumeni

- DJ255C Smârdan -Cișmele

- DJ255 Slobozia Conachi – Independența

- DJ261A Frumușița - Scânteiești

- DJ251A Matca - Drăgușeni

- DJ251B Blânzi – Cerțești – Bălășești

- DJ240 Munteni – Negrilești - Ghidigeni

- DJ241 Berheci – Gohor

- DJ254 Costache Negri – Ivești

- DJ252G Țepu – intersecția cu DN 24

- DJ251C Smulți - Valea Mărului

- DJ242H Tg. Bujor - Jorăști

- DJ251H Valea Mărului - Corod

- DJ252H Tecuci – Cosmești

- DJ255 Pechea - Cuca

- DJ253 Băleni-Viile

- DJ254C Adam – intersecția cu DN24 D

- DJ251G Valea Mărului – Măcișeni - Corni – Vârlezi

Se lucrează pe:

- DJ242E Băneasa – Roșcani

- DJ242A Rădești – Berești – Gănești

- DJ253 Cudalbi – Băleni

- DJ251C Smulți – Mândrești – Crăiești

- DJ240A Cerțești – Gârbovăț

- DJ251F Drăgușeni – Smulți

Citeşte mai departe ...

Debutul sărbătorilor duhovniceşti ale Sfântului Apostol Andrei la Galaţi

  • Publicat în Social

Sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Eparhiei Dunării de Jos – Sfântul Apostol Andrei, încreştinătorul poporului român şi protector ceresc al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe strămoşeşti, reprezintă în fiecare an prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi credincioşii de la Dunărea de Jos.
Mai cu seamă, în acest an când se împlinesc treizeci şi unu de ani de când Sfântul Apostol Andrei a fost chemat ca ocrotitor spiritual al oraşului Galaţi, Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a organizat un amplu program pastoral-misionar, cultural-educaţional şi social-filantropic.
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi la iniţiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, noua raclă ce adăposteşte o părticică din moaştele Sfântului Cuvios Ioan Damaschin au ajuns la Galaţi şi, împreună cu moaştele Sfântului Apostol Andrei, din patrimoniul sacrul al Arhiepiscopiei Dunării de Jos au fost purtate în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală, unde, în locaşul de cult a fost săvârşită o slujbă de mulţumire pentru binefacerile revăsate de Dumnezeu asupra clerului şi credincioşilor acestei eparhii.
A urmat cuvântul de învăţătură al Arhipăstorului Dunării de Jos în care a vorbit despre părintele spiritual al poporului român şi lucrarea sa misionară pe teritoriul ţării noastre şi a prezentat repere din viaţa şi activitatea Sfântului Ioan Damaschin.
După cuvintele de învăţătură, sfintele odoare au fost aşezate spre închinare în locaşul de cult, iar monahii şi monahiile, precum şi clerici şi credincioşi din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila, au rămas la slujba Privegherii şi apoi la Sfânta Liturghie de noapte săvârşită de chiriarhul locului.
În tot acest timp de rugăciune, credincioşii s-au închinat şi au sărutat cu mare evlavie şi smerenie moaştele celor doi sfinţi care binecuvintează în aceste zile cetatea Galaţiului.

Citeşte mai departe ...

Vaccinul antigripal, pe bază de prescripție medicală

Cea mai simplă măsură de prevenire este vaccinarea antigripală.

Vaccinarea trebuie să fie efectuată în stare bună de sănătate, singura contraindicaţie la vaccinare fiind alergia la proteine de ou.

Perioada în care este bine să fie administrat vaccinul este în presezon, adică lunile octombrie-decembrie ale fiecărui an. Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziţia acestuia este stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care transmite tuturor producătorilor formula vaccinală.

Potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică, începând cu data de 02.10.2023 nu mai există vaccin gripal 2023 în stoc național, beneficiarii de vaccinare antigripală pot obține vaccinul pe bază de prescripție medicală, fără ca DSP Galaţi să mai distribuie dozele de vaccin către medici vaccinatori.

Beneficiarii de vaccin gripal compensat trebuie să se adreseze la medicii prescriptori, reprezentați de medicii de familie și medici de toate specialitățile aflați în contract cu o casă de asigurări de sănătate, pentru eliberarea unei rețete compensate (100% sau 50%)

 

Citeşte mai departe ...

ANUNȚ!!! Astăzi nu se face școală!

Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu, prefectul județului Galați, Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați.

Orele vor fi recuperate în funcție de cum va stabili Inspectoratul Școlar Galați. Instituția Prefectului - județul Galați

Citeşte mai departe ...

Stand up comedy cu Dan Badea la Galaţi

Luni, 27 noiembrie, ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, o porţie de râs cu Dan Badea. Dacă nutriţioniştii ar fi comedianţi, cu siguranţă l-ai alege pe Dan Badea. De ce? Pentru că a pregătit un material nou, 100% organic, fără zahăr adăugat, dar cu mult umor şi glume (rău) vegane. Vino cu toţi prietenii tăi (vegani sau gurmanzi) la un show savuros, cu specific românesc, la care să râzi cu multă poftă. PS: Pentru un stil de viaţă sănătos se prescrie comedie, iar tu trebuie doar să îţi cumperi biletul.
Regulament de participare: Filmatul sub orice formă este strict interzis! Vă rugăm ca pe toată durata spectacolelor să nu folosiţi telefoanele mobile şi să le puneţi pe modul silenţios. Spectacolul este interzis minorilor sub 16 ani. După începerea spectacolului locurile afişate pe bilet nu mai pot fi garantate. Vă rugăm să veniti din timp la spectacol pentru a nu deranja ceilalţi spectatori. Din motive independente de voinţa noastră, anumite detalii legate de eveniment pot suferi modificări (ora, locaţia). Vă vom anunţa de fiecare dată când acest lucru se întâmplă şi vă mulţumim pentru înţelegere.

Citeşte mai departe ...

35 de localităţi în beznă, în județul Galați. Două drumuri naționale, închise în continuare!

Prefectura Galați anunță că două drumuri naţionale sunt blocate, iar 35 de localităţi sunt parţial nealimentate cu energie electrică. 

Potrivit Instituţiei Prefectului Galaţi, se menţin închise circulaţiei DN24 şi DN 26D, se circula îngreunat pe 4 drumuri naţionale, dar şi pe 11 drumuri judeţene. 
 
În ultimele 24 de ore în judeţul Galaţi au fost deblocate 116 autovehicule şi 238 persoane, au fost soluţionate 15 cazuri medicale, au fost degajaţi 40 de arbori căzuţi peste autovehicule. 

„Echipele de intervenție au acționat pe toate sectoarele de drum și au reușit să deblocheze toate autovehiculele, astfel încât nicio persoană să nu fie în pericol”, a transmis Prefectura Galați.

În prezent, 35 de localităţi nu curent electric, fiind afectați 8.991 de consumatori. Localitățile afectate sunt: Odaia Manolachi, Tămăoani, Frumușița, Ijdileni, Rogojeni, Sovârca, Măstăcani, Chiraftei, Drăculești, Brănești, Vlădesti, Slobozia Oancea, Scânteiești, Fântânele, Cișmele, Independenta,Plevna, Salcia, Tulucesti, Tatarca, Sivita, Causesti, Adam, Moscu, Bujoru, Balintesti, Jorasti, Cosmesti Vale, Schela, Condrea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă.

Pentru menţinerea în stare de practicabilitate a drumurilor judeţene din judeţul Galaţi, se acționează cu 33 lucrători și cu 29 utilaje.  

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri