Menu
RSS
Remiză fără goluri pe Oţelul

Remiză fără goluri pe Oţelul

Partida SC Oţelul -Petrol...

Premierul Ciolacu anunță că programele de sprijin pentru fermieri și producători vor continua

Premierul Ciolacu anunță că program…

Premierul Marcel Ciolac...

Reacția studenților gălățeni din LSG la cazul de corupție, devenit public, din Facultatea de Farmacie

Reacția studenților gălățeni din LS…

Liga Studenților din Gala...

Oţelul restart

Oţelul restart

Superliga s-a reluat în w...

15.000 de polițiști, în stradă din cauza Ordonanţei „Trenuleţ”

15.000 de polițiști, în stradă din …

Mii de polițiști din orga...

Ciolacu: România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte siguranţa alimentară

Ciolacu: România nu are nicio probl…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Profesoară de la Facultatea de Medicină din Galați, cercetată de procurorii DNA pentru luare de mită la concursurile de rezidențiat

Profesoară de la Facultatea de Medi…

Olimpia Buzia (70 de ani)...

A fost cutremur în România

A fost cutremur în România

Un cutremur cu magnitudin...

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai mari din toate relele. Ele sunt un teren pe care se nasc şi cresc toate viciile şi toate mizeriile.” - Benjamin Franklin

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai…

În 17 ianuarie 1706 s-a n...

Mai sunt 2 zile de înscriere la Concursul „Mircea Amarine” pentru „prichindei”

Mai sunt 2 zile de înscriere la Con…

Inspectoratul Școlar Jude...

Prev Next

Vineri, 10 Noiembrie 2023 - Regional Press

CSM Arcada a învins în minim de seturi campioana Ucrainei

  • Publicat în Sport

La sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru au debutat vineri seara meciurile grupei a VI-a din turul 2 preliminar al CEV Champions League. Aproximativ 1000 de spectatori au venit să asiste la partida de deschidere dintre campioana României, CSM Arcada Galaţi şi campioana Ucrainei, SC Prometey Dnipro. Într-o atmosferă incendiară, echipa gălăţeană bine condusă de pe banca tehnică de antrenorul Sergiu Stancu a lăsat la vestiare emoţiile fireşti, a reuşit o prestaţie solidă încununată cu un rezultat pe măsură. Campioana României a controlat partida autoritar în primul şi cel de-al treilea set iar în cel de-al doilea când ucrainenii au încercat să revină, au dat dovadă de maturitate şi nu le-au dat nicio speranţă adversarilor. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -SC Prometey Dnipro 3-0 (15, 21, 14). Echipa gălăţeană a folosit formula: Butnaru 3 puncte, Karimi 3 p, Hamacher 6 p, Woch 10 p, Nikula 14 p, MVP-ul meciului, Bala 9 p -Toman, libero. Au mai jucat: Lopes şi Gergye. CSM Arcada a făcut un prim pas spre calificarea în grupele principale. Reprezentanta României mai are de jucat sâmbătă cu bulgarii de la Neftochimic Burgas şi duminică cu grecii de la Olympiakos Pireu.

 

Citeşte mai departe ...

Încă o comună gălățeană primește finanțare prin programul „Anghel Saligny”

54 de noi proiecte primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, ca urmare a semnării contractelor de către ministrul Adrian Ioan Veştea și o parte dintre autoritățile publice locale contractante.

Proiectele, în valoare totală de 895.334.601,74 de lei și derulate în 30 de județe, vizează modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea unor poduri și podețe, realizarea sau amenajarea trotuarelor cu acces inclusiv pentru biciclete și trotinete electrice, a șanțurilor, a acceselor către proprietăți și a unor parcări, precum și înființarea sau dezvoltarea unor sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Printre proiectele care primesc finanțare în această tranșă se numără și cel de extindere a rețelei de canalizare menajeră din comuna Corod, județul Galați.

Valoarea finanțării aprobate este de 33.376.854,78 lei.

Citeşte mai departe ...

Sute de liceeni din Tecuci, interesați de oferta educațională a UDJG

Peste 800 de elevi de liceu, însoțiți de părinți, rude sau cadre didactice au venit joi, 9 noiembrie, la Casa de Cultură din Tecuci, pentru a vedea ofertele facultăților prezente la Târgul Educațional Student#UDJG, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

La deschiderea evenimentului au participat: Prorectorul Silvius Stanciu, inițiatorul și organizatorul Târgurilor Educaționale Student#UDJG, Inspectorul școlar general, prof. Gina Brînzan, Primarul Municipiului Tecuci, Lucian Costin, Liliana Cambanache și Valeriu Manailă din partea CJ Galați și Oliwer - Claudiu Drăgan, Viceprimar Tecuci precum și reprezentanți ai partenerilor Contec Food SRL Tecuci, Creionul Meu Tecuci, APAN și Arabesque Galați.

„Vă așteptăm să ne fiți studenți și cu siguranță nu veți regreta! Venim la Tecuci ca acasă și pentru asta mulțumim școlilor din municipiu, cadrelor didactice, autorităților din zonă, Inspectoratului Școlar, partenerilor care ne ajută de fiecare dată să îi motivăm pe elevii participanți”, a declarat Prorectorul Silvius Stanciu.

Elevii prezenți au avut ocazia să participe și la o tombolă cu premii oferite de firmele partenere: Contec Food SRL Tecuci, Creionul Meu Tecuci, APAN, DMT Marine Equipment și Arabesque Galați.

Pentru toți cei care au ratat întâlnirea de ieri cu reprezentanții UDJG pot găsi detalii despre admitere pe www.admitere.ugal.ro.

Târgurile educaționale „Student#UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratele Școlare Județene și de instituțiile din învățământul preuniversitar.

Următoarele interacțiuni organizate între elevi și mediul universitar vor avea loc pe 16 noiembrie la Vaslui și pe 22 noiembrie la Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Cum rămâi agil intelectual, menținându-ți creierul în formă

Dacă tot am intrat în săptămâna internațională a păcii și a științei, câteva sfaturi date de un renumit savant român (în viață) nu pot decât să ne îmbogățească viața și să ne mențină activi, chiar și la vârste înaintate.

Neurochirurgia poate face parte din sfera profesiunilor creative, înălţătoare, ca port-drapel şi regină a îndeletnicirilor chirugicale!” – declara cândva acad.prof.dr. Leon Dănăilă (vezi foto), reputatul neurochirurg care a efectuat peste 40.300 intervenţii chirurgicale, dintre care 21.791 cu microscopul operator, 729 cu laserul şi 17.780 fără microscop şi fără laser.

Personalitate reprezentativă a neurochirurgiei româneşti şi mondiale, acad. prof. dr. Leon Dănăilă (n. 1 iulie 1933, Darabani, Botoșani, România) este foarte activ și în mediul online unde publică opinii și informații pe teme medicale. Într-o postare recentă pe contul de Facebook care se bucură de intersul mai mult de 144.000 urmăritori, renumitul profesor al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” a oferit câteva sfaturi simple și practice metode pentru menținerea creierului în formă și sporirea agilității mintale:

„Dragii mei, dragile mele, astăzi vreau să împărtășesc cu voi câteva modalități simple de a stimula neuroplasticitatea:

Utilizați mâna nedominantă: Faceți activități zilnice, cum ar fi spălatul pe dinți sau folosirea furculiței cu mâna mai puțin folosită. Acest exercițiu, cunoscut sub numele de neurobice, consolidează conexiunile dintre celulele creierului.

Călătoriți: Explorați locuri noi și expuneți-vă creierul la stimuli inediți și medii înconjurătoare noi pentru a deschide noi căi neuronale.

Antrenați-vă memoria: Utilizați mnemotehnici pentru a vă exersa memoria, stimulând conectivitatea rețelelor neuronale.

Citiți ficțiune: Cititul unui roman și implicarea în acțiunea acestuia îmbunătățesc conectivitatea creierului și activitatea în regiunile responsabile pentru senzații și mișcare.

Dansați: Practicarea dansului reduce riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer și îmbunătățește conectivitatea neuronală, datorită implicării multiplelor funcții ale creierului.

Asigurați-vă un somn adecvat: Somnul ajută la consolidarea învățării prin creșterea spinilor dendritici și transferul informațiilor între neuroni. Recomandat este un somn de minim 7 ore pe noapte.

Faceți exerciții fizice și meditați: 30 de minute de exerciții fizice zilnic sau meditația contribuie la formarea de noi sinapse, iar consumul de flavonoide (cacao, afine) și antioxidanți (ceai verde) susține plasticitatea creierului.

Încercați aceste metode pentru a vă menține creierul în formă și a spori agilitatea mintală, indiferent de vârstă!” – îndeamnă apreciatul medic, personalitate remarcabilă a neurochirurgiei româneşti şi mondiale, membru titular al Academiei Române (din 2004), membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale (din 1993), membru al multor academii din străinătate şi societăţi ştiinţifice, naţionale şi internaţionale, profesor al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, cercetător cu 18 brevete de inventator şi 10 de inovaţii, autor al 62 cărţi şi tratate de specialitate.

Citeşte mai departe ...

Cros umanitar în orașul Galați. Restricții de trafic pe strada Domnească

Primăria Municipiului Galați informează că, sâmbătă, 11 noiembrie 2023, între orele 11.00 – 13.00, se închide traficul rutier pe str. Domnească, tronsonul cuprins între str. Navelor și str. Dimitrie Bolintineanu, cu ocazia desfășurării evenimentului Cros cu caracter filantropic.
 
Rutele ocolitoare recomandate pe durata desfășurării evenimentului sunt:
- Axa est – vest : Str. Traian – str. Rizer – str. Dimitrie Bolintineanu - str. Domnească;
- Axa nord – sud: str. Brăilei – str. Traian – b-dul Marea Unire – str. Portului.
 
În intervalul menționat, vor surveni și o serie de modificări în circulația mijloacelor de transport în comun, după cum urmează:
 
- traseele de autobuz 9, 10, 15, 24 și 34, de la Potcoava de Aur vor fi deviate pe str. Prelungirea Traian – b-dul Marea Unire – str. Portului, atât la tur cât și la retur;
- traseul 11, de la Potcoava de Aur va fi deviat pe str. Traian, returul rămânând nemodificat;
- traseul 102 (asigurat cu autobuze) va fi deviat pe str. Traian - str. Rizer - str. D. Bolintineanu - str. Domnească, cu același retur;
- traseul 105 va fi deviat pe str. Traian - str. Rizer - str. D. Bolintineanu - Grădina Publică, cu același retur;
- autobuzele care deservesc traseele 13 și 20 vor staționa pe str. Basarabiei la intersecția cu str. Domnească pe perioada restricțiilor de trafic aferente acestei intersecții, urmând să traverseze intersecția conform indicațiilor agenților de poliție rutieră;
- autobuzele traseului 26 vor circula din Bariera Traian, pe str. Traian - str. Prundului - str. Domnească - str. D. Bolintineanu - str. Rizer - str. Traian – str. Basarabiei - str. Mihai Bravu - str. Gării – Gara CFR, atât la tur cât și la retur.
 
Pe măsură ce restricțiile de trafic vor fi ridicate, circulația mijloacelor de transport în comun va fi reluată etapizat pe trasee conform programului de transport, iar intersecțiile blocate vor fi redeschise traficului rutier.
 
Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier conducătorii auto și pietonii sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata desfășurării evenimentului. Atragem atenția că mutarea sau deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor restricționate (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare.
Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați a dotat cu echipamente medicale noi Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați continuă investițiile la Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci. Recent, au ajuns la unitatea medicală aproape 50 de echipamente medicale noi (electrocardiografe, trusă endoscopie digestivă, pompe de nutriție enterală, injectomate, analizatoare gaze și coagulare cu 4 canale), a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați. 
 
„În cel mai scurt timp, vor ajunge și alte 25 de echipamente moderne (aparat de sterilizare, ecografe, videolaringoscop, aspiratoare secreții, roboți de sterilizare și purificare a aerului și concentratoare de oxigen).
 
Echipamentele medicale, care vor ajuta medicii să diagnosticheze și să trateze mai bine pacienții, sunt destinate secțiilor de medicină internă, cardiologie, chirurgie, terapie intensivă, ortopedie, gastroenterologie, pediatrie și obstetrică-ginecologie. Mai mult, a fost achiziționată aparatură medicală și pentru laboratorul de analize medicale, blocul operator și compartimentul de primiri urgențe.
 
Valoarea acestei investiții, realizată cu ajutorul fondurilor europene atrase de către Consiliul Județean Galați, este de aproximativ 2,8 milioane de lei. Și nu ne oprim aici, vom continua să investim în sănătatea tecuceană”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Grădina Publică devine centrul distracției de sărbători: patinoar în jurul fântânii arteziene și roată panoramică

Primăria municipiului Galați va organiza și în acest an evenimente specifice sărbătorilor de iarnă, care vor începe de Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul orașului, și care vor cuprinde întreaga lună decembrie, inclusiv noaptea de Anul Nou. 

Festivalul „Feerie de iarnă” se va derula în perioada 30 noiembrie 2023 – 8 ianuarie 2024 și va fi compus din trei evenimente principale: Serbările de Sfântul Andrei (în Grădina Publică și pe Faleză), Târgul de Crăciun – „Orășelul lui Moș Crăciun” (în Grădina Publică) și Revelionul 2024 (locul urmând să fie anunțat). În toată această perioadă, gălățenii se vor bucura și de iluminatul specific sărbătorilor de iarnă, iar centrul distracției va fi în Grădina Publică, acolo unde va fi amenajat un patinoar în jurul fântânii arteziene și va fi instalată o roată panoramică.  

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023, pe Faleza Superioară vor avea loc spectacole cu artiști precum Andia, Amna, Raluka& Balcanik, DJ Project, Ioana Ignat, Diana Matei și Taraful Cleante, Surorile Osoianu, Ro-Mania, Nemuritorii, Lupii lui Calancea, Ionuț Galani etc. De asemenea, se va organiza pe Faleza Superioară și tradiționalul târg de Sf. Andrei.

De Revelion, vor fi focuri de artificii și petrecere cu DJ.

Pentru organizarea acestor evenimente, Primăria municipiului Galați a alocat 995.000 lei fără TVA.  

Citeşte mai departe ...

10 noiembrie - Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare (UNESCO)

La 10 noiembrie este marcată, în fiecare an, Ziua internaţionala a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare. Legând mai strâns ştiinţa şi societatea, Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare are menirea de a asigura ţinerea cetăţenilor la curent cu evoluţiile ştiinţei. De asemenea, marcarea zilei subliniază rolul pe care îl joacă oamenii de ştiinţă în lărgirea înţelegerii noastre privind planeta pe care trăim şi în a face societăţile noastre mai durabile.
Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare a fost stabilită la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei generale a UNESCO, prin Rezoluţia 20/31C, şi sărbătorită pentru prima dată în lumea întreagă la 10 noiembrie 2002, sub auspiciile UNESCO.

Citeşte mai departe ...

Un europarlamentar PSD a fost ales chestor al Parlamentului European

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost ales, joi, chestor al Parlamentului European. Social democratul va gestiona relația cu grupurile politice, cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene și cu birourile de legătură ale Parlamentului European.

„Sunt onorat de această oportunitate să reprezint România și Partidul Social Democrat la acest nivel în legislativul european. În această calitate voi gestiona relația cu grupurile politice, cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene și cu birourile de legătură ale Parlamentului European”, a declarat europarlamentarul PSD.
Negrescu a mai declarat că va lupta în continuare pentru o reprezentare cât mai bună a României la cel mai înalt nivel pentru a crește influența țării noastre și contribui la dezvoltarea Uniunii Europene în interesul cetățenilor.

„Le mulțumesc colegilor mei din Parlamentul European, grupului S&D, conducerii PSD și delegației noastre din legislativul european pentru susținerea și sprijinul acordat”, a precizat Negrescu, noul chestor al PE.

Citeşte mai departe ...

Handbalistelele de la CSM Galați au derbi pentru primul loc

  • Publicat în Sport

Divizia A la handbal feminin programează duminică partidele celei de-a şasea etape, penultima din tur şi ultima din acest. Cel mai aşteptat meci, CSM Galaţi -CSMS Iaşi 2020, derbiul seriei B, în care se vor afla faţă în faţă principalele contracandidate la promovarea în Liga Florilor se va disputa în sala Siderurgistul, de la ora 12.00. În mod normal, partida trebuia să aibă loc în sala Polivalentă dar aşa cum v-am informat deja acolo se desfăşoară turneul de volei. Chiar şi în aceste condiţii, suporterii handbalului sunt aşteptaţi să vină în număr cât mai mare să susţină echipa gălăţeană care este hotărâtă să facă multă risipă de energie, să obţină victoria şi să termine pe primul loc anul 2023. „Ne aşteaptă un meci pe care ne dorim să îl tratăm foare serios şi să facem un joc foarte bun. Mizăm pe sprijinul suporterilor, să le susţină pe fete pe tot parcursul meciului şi sunt sigură că fetele vor da tot ce au mai bun pentru ca la final să ne bucurăm de un rezultat pozitiv”, ne-a declarat antrenoarea Daciana Balaban. Cele două combatante sunt în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte, 12, departajarea făcându-se momentan la golaveraj: ieşencele +76 respectiv gălăţencele +52. CSM Galaţi va mai avea de disputat un meci pe 21 decembrie în Cupa României în deplasare cu CSM Deva.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri