Menu
RSS
Înfrângere dramatică în ultima secundă pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

Înfrângere dramatică în ultima secu…

Liga Naţională Mozzart Be...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe în urma ninsorilor, viscolului şi vântului puternic

IGSU: Intervenţii în 123 de localit…

Pompierii au intervenit, ...

Primăria Galați: 80 de utilaje acționează pentru deszăpezirea străzilor

Primăria Galați: 80 de utilaje acți…

Primăria municipiului Gal...

În grafic la fileu

În grafic la fileu

Sala Polivalentă Dunărea ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pierdut primul joc din 2023

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pi…

CSU Galaţi a susţinut sâm...

Cel mai ”generos” buget din existența CJ Galați va marca demararea unor investiții în Sănătate, care vor intra în istoria acestor locuri

Cel mai ”generos” buget din existen…

În bugetul aprobat pentru...

Fonduri europene atrase pentru modernizarea a încă unui ”bastion” al Educației gălățene

Fonduri europene atrase pentru mode…

 Este vorba de aproa...

Proiectul unic al Teatrului de Buzunar debutează cu „Santinela”

Proiectul unic al Teatrului de Buzu…

Dăm start numărătorii inv...

Intervenție în forță cu zeci de utilaje pe drumurile din județul Galați

Intervenție în forță cu zeci de uti…

30 de echipaje de desză...

Oţelul a stabilit programul amicalelor din Turcia

Oţelul a stabilit programul amicale…

Iarna s-a instalat în sfâ...

Prev Next

Luni, 09 Ianuarie 2023 - Regional Press

Milioane de euro vor intra în bugetul municipiului Galați pentru proiecte importante în sistemul de sănătate local

Ultimele zile ale anului trecut au adus Galațiului un binemeritat premiu - premiul național pentru excelență în sistemul de sănătate.

De altfel, așa cum se cunoaște, în ultimii ani s-au adăugat investiții importante sistemului medical din Galați.

În județ, potrivit datelor din bilanțul anului trecut, s-au înregistrat investiții prin proiecte fulminante pentru rețeaua de sănătate gălățeană.

La capitolul sănătate și în municipiul Galați au continuat investițiile în toate cele 3 spitale aflate în administrarea Primăriei: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Maternitatea „Buna Vestire” și Spitalul de Psihiatrie.

Per ansamblu însă, în municipiul Galați  putem vorbi despre nu mai puțin de 19 proiecte cu finanțare europeană, aflate în diferite stadii de lucru. Potrivit reprezentanților municipiului Galați, există deja finanțare europeană pentru 8 proiecte, în valoare totală 88,4 milioane lei (17,6 milioane de euro).

Citeşte mai departe ...

Studenții FIFT își extind orizontul de studii și către domeniul relațiilor internaționale

Suntem informați că în urma solicitării Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, începând din acest an, Departamentul de Istorie, Filosofie și Sociologie aferent facultății își schimbă denumirea în în Departamentul de Istorie, Filosofie, Sociologie și Relații Internaționale (DIFSRI).

Solicitarea a primit deja avizul Consiliului de administrație al Universității gălățene (Hotărârea nr. 167 din 29.12.2022) și avizul Biroului Juridic, în baza cartei UDJ, a Legii Educației Naționale nr.1/2011 și a Regulamentului de organizare și de funcționare ale Senatului UDJG.

Departamentul, parte importantă a facultății FIFT, condus și coordonat de către conf. univ. dr. Rariţa Mihail, a dezvoltat, în ultimii ani mai multe proiecte europene dar și internaționale de succes, astfel încât necesitatea dezvoltării studiilor și cercetării în domeniul relațiilor internaționale a venit de la sine.

Citeşte mai departe ...

Teatrul din Buzunar. Patru dramaturgi gălățeni, trei regizori gălățeni, două luni, un teatru!

Teatrul din Buzunar, singura trupă independentă de teatru din Galați, anunță lansarea unui proiect inedit și ambițios, unic pe plan național: „4-3-2-1”. Patru dramaturgi gălățeni, trei regizori gălățeni, două luni, un teatru!

În colaborare cu Asociația Creatorilor de Ficțiune, Teatrul din Buzunar a strâns împrejurul lui actori, regizori și scriitori talentați.

Piesele care urmează să aibă premiera în perioada următoare sunt: „Santinela” de Adi Secară, regizor Isabela Oancea (premiera pe 28 ianuarie), „Fetița cu brichetă” de Victor Cilincă, regizor Isabela Oancea (premiera pe 11 februarie), „Tu ești al meu” de Andrei Velea, regizor Vlad Ajder (premiera pe 24 februarie) și „Țara Curcubeului” de Cătălin Negoiță, regizor Theodor Crețu (premiera în martie).

Mediul cultural gălățean nu are doar un public fantastic, ci și suficiente resurse pentru a juca teatru contemporan, de la text, la scenografie și regie, se apreciază într-un comunicat remis de organizatori.

Citeşte mai departe ...

Veste bună la Spitalul din Târgu Bujor. Primul medic neonatolog din ultimii ani

Copiii născuți prematur vor putea primi îngrijire medicală și la Spitalul din Târgu Bujor, care de anul acesta are medic specialist neonatolog.

Este o veste extraordinar de importantă și o victorie pentru acest spital, aflat la peste 60 de kilometri de municipiul Galați și care oferă servicii medicale pentru aproximativ 60 de mii de oameni din centrul județului. Spitalul are și aparatura medicală necesară pentru îngrijirea bebelușilor, inclusiv incubator pentru nou-născuți și ecograf modern.

Până acum, din cauza lipsei medicului specialist, cei născuți prematur sau care aveau complicații grave erau trimiși de urgență la spitalele din municipiul Galați.

„Spitalul din Târgu Bujor s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. S-a investit în modernizare, în amenajarea de noi spații medicale, precum și în aparatură medicală performantă. Mai mult, acum se construiesc clădiri noi pentru Ambulatoriul de Specialitate și secția de Pediatrie. Mi-aș dori ca din ce în ce mai mulți medici să vină la Spitalul din Târgu Bujor, pentru că zeci de mii de oameni au nevoie de ei”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Valul de gripă este mai puternic din cauza imunității scăzute la nivelul populației

Valul de gripă este mai puternic din cauza imunității scăzute la nivelul populației după doi ani de pandemie și izolare, susține medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă şi nutriţie la Spitalul Județean de Urgență Galați.

„Valul de gripă ar putea avea două motive principale pentru care anul acesta este mai puternic: pe deoparte imunitatea scăzută la nivelul populației după acești ani de pandemie în care am stat mai izolați (mai puțin expuși la circulația anumitor virusuri și bacterii) și, pe de altă parte, de numărul mic de vaccinări antigripale”, a declarat medicul Alexandru Nechifor, pentru Adevărul.

Pentru a reduce numărul îmbolvărilor, medicul recomandă folosirea măștii de protecție, mai ales în zonele aglomerate.

 

Citeşte mai departe ...

Ministrul Muncii: Bani de la Guvern pentru românii vulnerabili!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat pachetul de ajutoare pentru românii săraci, pentru anul 2023.

 „Avem mai multe tipuri de măsuri, pe lângă cele de majorare a salariului minim, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități și creșterea alocațiilor. Mai avem trei tipuri de măsuri. Una e pe praguri valorice. Intră în vigoare în această lună. E vorba despre pragul de până la 1500 de lei (n.r. – venit lunar), 1501-2000 lei, de la 2001 la 3000 de lei.  (…) Avem și voucherul pentru alimente, câte 250 de lei oferiți o dată la două luni. Îl continuăm în acest an pe toată perioada lui 2023, cu menționarea că pragul era de 1500 de lei, iar acum va fi 1700 de lei. Prima tranșă se va acorda în februarie. Sprijinul pentru facturile la energie, de 1400 de lei: prima plată, în februarie anul curent. Aceste sume de bani au fost împărțite în două tranșe, prima e pentru 1 ianuarie – 30 iunie, a doua e 1 iulie – 30 decembrie. Din luna februarie intrăm în dinamica plății și a decontării acelor măsuri”, a declarat Marius Budăi, la RTV

De asemenea, ministrul Muncii a declarat că guvernul nu își propune să crească vârsta de pensionare în anul 2023. 

Citeşte mai departe ...

A şaptea victorie sezonală pentru baschetbaliştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin Mozzart Bet a programat în weekend partidele celei de-a 14-a etape. CSM Galaţi a întâlnit duminică în sala Polivalentă Dunărea pe CSM 2007 Focşani. Băieţii lui Florin Nini au intrat pe teren foarte motivaţi, au început perfect cu un ecart de 8-0 şi chiar dacă focşănenii au revenit şi au dat o replică bună, CSM Galaţi a câştigat primul sfert cu cinci puncte diferenţă. Avantajul s-a menţinut şi la pauza mare după cele două echipe au mers cap la cap în sfertul doi. Motivaţi de dorinţa de a-şi împăca suporterii după ce au pierdut ultimul meci disputat acasă în 2022, Ciotlăuş, Calenic, Harris-Dyson, Mitrovic &Co, au apăsat acceleraţia până la fund, s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj şi au bifat a şaptea victorie sezonală, una foarte importantă pentru clasamentul Conferinţei B. Rezultat final: CSM Galaţi -CSM 2007 Focşani 86-67 (23-18, 17-17, 25-18, 21-14). Lotul folosit: Harris-Dyson 12 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 4 intercepţii; Prijovic (2 p, 3, 1, 1); Petică (0 p, 0, 1, 0); Mitrovic (9 p, 5, 10, 2); Calenic (14 p, 7, 1, 1); Armus (14 p, 6, 0, 0); Gibbs Jr. (16 p, 0, 0, 2); Ciotlăuş (13 p, 6, 2, 0); Nikolic (6 p, 0, 1, 0); Boghean (0 p, 0, 1, 0); Gherman. CSM Galaţi se menţine pe locul 5 cu 19 puncte, la egalitate cu CSO Voluntari, care se poziţionează pe locul 4 şi va juca runda viitoare, pe 14 ianuarie, tot pe teren propriu cu Laguna Bucureşti.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri