Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Duminică, 29 Ianuarie 2023 - Regional Press

Ce investiții va face Apă Canal SA Galați în 2023

Pentru anul 2023, programul de investiții al operatorului regional APĂ CANAL S.A. Galați, cu finanțare din surse proprii (amortizare, profit reinvestit, fond IID), este în valoare de 30.243.317 lei.

„Cele mai mari sume sunt alocate pentru lucrări de investiții în infrastructura de alimentare cu apă din toată aria de operare, respectiv 41 UAT-uri (2 municipii, 2 orașe, 36 comune și zona de agrement Gârboavele), precum și din cele 6 UAT-uri pe care intentionăm să le preluăm în acest an”, se arată într-o postare pe pagina companiei.

La fel ca în anii anteriori, APĂ CANAL va investi și în surse alternative de producere a energiei electrice (ferme fotovoltaice), în cadrul programului de sustenabilitate al companiei. Această investiție este foarte utilă în situația economică actuală, de creștere accelerată a prețului energiei electrice, APĂ CANAL S.A. Galați fiind unul dintre marii consumatori de energie electrică din județ, energie necesară funcționării tuturor obiectivelor din aria de operare, conform sursei citate.

Alte investiții importante, incluse în programul fiecărui an, sunt cele în automatizare și digitalizare. În 2023 se va continua achiziția de contori cu citire la distanță, atât pentru clienții noi din localitățile aflate în aria de operare și din cele ce urmează a fi preluate, cât și pentru înlocuirea contorilor care ies din perioada de valabilitate metrologică.

Citeşte mai departe ...

Înfrângere dramatică în ultima secundă pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

  • Publicat în Sport

Liga Naţională Mozzart Bet la baschet masculin a programat în weekeend partidele ultimei etape din sezonul regular. Fără îndoială, cel mai interesant duel a fost cel de la Timişoara dintre gazdele de la SCM OHMA şi CSM Galaţi. Miza a fost uriaşă, învingătoarea urmând să se califice pentru play-off 1-10 în timp ce învinsa trebuia să se mulţumească cu faza play-out 11-18. Aşa cum ne aşteptam, partida a fost pe muchie de cuţit, cu avantajul alternând când de o parte când de cealaltă, niciuna dintre combatante nereuşind să se desprindă decisiv pe tabela de marcaj. Cu 85 de secunde înainte de final, Mitrovic a reuşit o triplă şi CSM Galaţi, formaţie pregătită de Florin Nini ajutat de Cătălin Ştefănescu şi Miloş Pesic conducea cu 77-72. Sprijiniţi de public, timişorenii au revenit şi au reuşit coşul victoriei în ultima secundă. Rezultat final: SCM OHMA Timişoara -CSM Galaţi 79-77 (21-24, 19-16, 21-19, 18-18). Pentru echipa gălăţeană au jucat: Prijovic 9 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă, 0 intercepţii; Petică (11 p, 1, 0, 0); Mitrovic (19 p, 3, 5, 1); Calenic (10 p, 3, 2, 1); Gibbs Jr. (7 p, 2, 3, 1); Harris-Dyson (3 p, 3, 1, 1); Stan (2p, 0, 0, 0); Armus (8 p, 5, 1, 0); Ciotlăus (8 p, 7, 0, 0); Nikolic (0 p, 1, 2, 0). CSM Galaţi a încheiat Conferinţa B cu 25 de puncte, la egalitate cu echipele clasate pe locurile 3, 4 şi 5. Trupa lui Florin Nini va continua în play-out locurile 11-18. Primul meci este programat sâmbătă 4 februarie pe teren propriu cu CSM Tg.Jiu. Situaţia de la care porneşte play-out-ul este: 1.CSM GALAŢI 12 puncte, 2.CSM Baschet Petrolul Ploieşti 11 p, 3.CSM Tg.Mureş 10 p, 4.Steaua 10 p, 5.CSM 2007 Focşani 8 p, 6.CSM VSKC Miercurea Ciuc 8 p, 7.CSM Tg.Jiu 7 p, 8.Laguna 6 p.

Citeşte mai departe ...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe în urma ninsorilor, viscolului şi vântului puternic

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 123 de localităţi din 18 judeţe, unde s-au produs efecte ale ninsorilor, viscolului şi vântului puternic. 

”În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsori abundente şi vânt puternic, în ultimele 24 de ore (28 ianuarie, ora 07 - 29 ianuarie, ora 07), s-au înregistrat efecte în 123 localităţi din 18 judeţe (AG, BC, BR, BZ, CL, CT, DB, DJ, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS şi VN) şi municipiul Bucureşti. Pompierii împreună cu celelalte structuri şi autorităţi implicate în gestionarea situaţiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci şi 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 autoturisme, 1 anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe, cât şi pentru evacuarea apei din 1 beci, 1 stradă şi 1 drum judeţean (DJ 713/DJ)”, a anunţat, duminică, Inspectoratul General pentru Situaţii de urgenţă (IGSU).
 
Astfel, în judeţele Galați, Buzău, Vrancea, Brăila,pompierii salvatori au acţionat pentru preluarea a 4 gravide, blocate în autoturisme şi transportarea acestora, în condiţii de siguranţă, la cele mai apropiate unităţi sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum şi pentru preluarea altor 2 persoane care necesitau dializă.
 
În ceea ce priveşte traficul rutier, 9 drumuri naţionale şi 44 drumuri judeţene sunt blocate din cauza zăpezii.
 
Duminică se intervine în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.
 
Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică se înregistrează întreruperi în 122 de localităţi din 7 judeţe (AG, BR, BZ, DB, GL, PH şi VN) fiind afectaţi 29.389 consumatori, însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi revenirea la starea de normalitate.
 
Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, au intervenit forţe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, poliţişti, jandarmi), ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi personal specializat din cadrul Administraţiei Drumurilor.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri