Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 - Regional Press

În grafic la fileu

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă după amiază partida CSM Arcada Galaţi -SCM Zalău, din cea de-a 14-a etapă a Diviziei A1 la volei masculin. Cu orgoliul rănit după cele două înfrângeri consecutive cu Dinamo, în campionat şi Piacenza în CEV Cup, campioana României din ultimele patru sezoane şi-a turat motoarele încă de la început, a avut ceva emoţii doar în setul doi când zălăuanii au dat impresia că pot reveni şi au zburdat în ultimul pe care l-au încheiat en-fanfare. Rezultat final: CSM Arcada -SCM Zalău 3-0 (20, 23, 11). Antrenorul Sergiu Stancu a folosit formula de start: Sobirov 3 puncte, Vilimanovic 3 p, Madsen 16 p, Magdaş 7 p, Malescha 15 p, Bala 10 p -Kantor, libero. Au mai jucat: Butnaru 2 p, Talpă 1 p, Raţă 1 p, Smits. După 14 etape, podiumul Diviziei A1 rămâne nemodificat: 1. Steaua Bucureşti 38 puncte, 2.Dinamo Bucureşti 38 p, 3.CSM ARCADA GALAŢI 33 puncte.

Citeşte mai departe ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pierdut primul joc din 2023

  • Publicat în Sport

CSU Galaţi a susţinut sâmbătă la prânz primul meci din acest an. Formaţia noastră condusă de antrenorul Florin Andronic a întâlnit în deplasare pe CSU Craiova, într-o partidă din turul preliminar al Cupei României Râureni la handbal masculin. Partida a avut două reprize diametral opuse, prima dominată de gălăţeni, care au intrat la vestiare cu cinci goluri avantaj, a doua a consemnat revirimentul oltenilor, cu o echipă experimentată, gazdele reuşind să se desprindă decisiv pe tabelă abia în ultimele cinci minute. „În primul meci din acest an am avut parte de o deplasare lungă, cu o vreme capricioasă, am făcut 10 ore până la Craiova. Am intrat foarte bine, am condus cu cinci goluri după primele 30 de minute, am ţinut ritmul, am condus mult timp şi în partea a doua, Craiova, care are o echipă experimentată cu o medie de 28 ani, a profitat de greşelile noastre în momente importante, a fost ajutată să revină şi de câteva decizii ale arbitrilor şi a tranşat calificarea în ultimele cinci minute. Una pe asta alta, am pierdut meciul dar în proporţie de 60-70% sunt mulţumit de felul în care ne-am prezentat. Vom continua să ne pregătim pentru partea a doua a campionatului unde cel mai important este ca băieţii să aibă cât mai multe meciuri în picioare”, ne-a declarat profesorul Florin Andronic. Rezultat final: CSU Craiova -CSU Galaţi 35-29 (14-19). Lotul folosit de CSU Galaţi: Dinu, Fuică -Buţea 7 goluri, Ionescu 6 g, Chiriac 5 g, Bădărău 4 g, Albu 4 g, Soare 1 g, Chertif 1 g, Andrei 1 g, Ioniţă. sursa foto Sportul Doljean

Citeşte mai departe ...

Cel mai ”generos” buget din existența CJ Galați va marca demararea unor investiții în Sănătate, care vor intra în istoria acestor locuri

În bugetul aprobat pentru acest an, cel mai mare din istoria acestei instituții, sunt prevăzute, printre altele și sumele pentru demararea lucrărilor la noul spital de la Tecuci.

Investiția în Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci a fost anunțată încă de anul trecut prin realizarea unui proiect de construire a unui nou corp de clădire și dotarea acestuia, în valoare totală de 172 de milioane de lei.

„Este o investiție extrem de importantă și de necesară pentru zeci de mii de pacienți din Tecuci și zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de mp. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiș și un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate și patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, în momentul anunțului noului proiect.

În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, secția de Ortopedi și Traumatologie, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Citeşte mai departe ...

Fonduri europene atrase pentru modernizarea a încă unui ”bastion” al Educației gălățene

 Este vorba de aproape un milion de euro, pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 28, activitate care este în plină desfășurare, echipele de muncitori desfășurând lucrări de la reabilitarea termică a clădirii, la modernizarea instalațiilor și amenajarea grupurilor sanitare.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a subliniat că investiția le va oferi în final copiilor cele mai bune condiții de studiu.

„Lucrările sunt în plină desfășurare la clădirea acestei școli construită în urmă cu 60 de ani. Este vorba despre un amplu proiect cu fonduri europene pe care-l derulăm pentru a oferi copiilor cele mai bune condiții. Am prevăzut în principal reabilitarea termică, modernizarea instalațiilor, refacerea finisajelor, instalarea de aparate de aer condiționat și de panouri fotovoltaice, construirea de rampe și amenajarea de grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități, refacerea aleilor, trotuarelor etc.

Valoarea proiectului cu fonduri europene este de 12,9 milioane de lei, din care 4,3 milioane de lei reprezintă contribuția de la bugetul local”, a declarat Pucheanu.

Citeşte mai departe ...

Proiectul unic al Teatrului de Buzunar debutează cu „Santinela”

Dăm start numărătorii inverse și ne întâlnim în ianuarie la premiera noului titlu gălățean, semnat de Adi Secară, „Santinela”, primul spectacol „4-3-2-1”, un proiect ambițios și independent.

4, 3, 2, 1, Santinela! În premieră pentru Buzunar și pentru spectatori, un suflu nou la început de an care dă startul unui proiect ambițios de teatru contemporan gălățean pe care nu trebuie să-l ratezi!

” Telefonul sună. Santinela răspunde pentru că este mereu pe poziție, veșnic la datorie. Cel puțin așa ar trebui, nu?

Dar ce înseamnă datoria când celălalt capăt al liniei te lovește neobosit cu întrebări nepotrivite, te bombardează cu teorii radicale și te împunge cu ordine haotice și fără sens?

„Santinela” ne face să ne întrebăm cu o jumătate de zâmbet „cum arată luminița de la capătul tunelului?” Ar putea să semene cu mintea sinceră a unui copil?

Uneori dureros, pe alocuri râzând, „Santinela” își respectă locotenentul, dar poate viața se întinde mai departe de atât. Te duce peste tot pe unde nu ai mai fost, apoi te lasă pe tine să alegi cum arată luminița de la capătul tunelului.

 

Un spectacol în regia - Isabela Oancea, după un text de Adi Secară

Cu: Theodor Crețu și Aurelian Gheorghe

Pe 28 și 29 ianuarie, orele 19, la Teatrul din Buzunar (Casa de Cultură a Sindicatelor, etaj 1, intrarea dinspre H. Sofin / Blvd. Coșbuc)

Citeşte mai departe ...

Intervenție în forță cu zeci de utilaje pe drumurile din județul Galați

30 de echipaje de deszăpezire acționează pe drumurile din județul Galați. Intervenția este dificilă din cauza viscolului puternic. 
 
„Intervenim încă de ieri noapte, când a fost nevoie de material antiderapant pentru combaterea poleiului, și vom continua cât va fi nevoie. Pe lângă zapada care se depune pe carosabil, ne luptăm și cu vântul puternic, care, din păcate, aduce destul de repede zăpada înapoi pe drum. Acolo unde au apar punctual probleme, intervenim în cel mai scurt timp posibil. Mașinile care împrăștie material antiderapant merg încontinuu la încărcat în mai multe baze amenajate în județ. Se acționează cu prioritate pe drumurile cu trafic ridicat, pe care am intervenit deja de mai multe ori”, a transmis, pe Facebook, Costel Fotea, președintele CJ Galați. 
 
Potrivit Poliției Galați, pe toate drumurile din județul Galați se circulă în condiții de iarna.

 Pe DJ251G Vîrlezi - Corni - Valea Mărului și DJ 242 E Băneasa - Roșcani - se restricționează traficul pe ambele drumuri. Se intervine pentru deszăpezire.

Se aplică restricții punctual pentru asigurarea intervenției utilajelor de deszăpezire.

Pe DN24 D și pe DN25 traficul rutier este de asemenea, îngreunat.

Începând cu ora 09.15 se instituie restricție de circulație a auto cu MTMA>7,5 tone, pe DN 2B, DN 24D, 25 și 26. 

 
Citeşte mai departe ...

Oţelul a stabilit programul amicalelor din Turcia

  • Publicat în Sport

Iarna s-a instalat în sfârşit în România şi terenurile de antrenament şi de jocuri au devenit impracticabile. După doar câteva zile petrecute în Galaţi la revenirea din stagiul de pregătire centralizată de la Vatra Dornei, delegaţia Oţelului sub conducerea managerului tehnic Dorinel Munteanu va lăsa zăpada pentru soarele din Antalya în perioada 30 ianuarie -10 februarie pentru cel de-al doilea cantonament. Antrenamentele tehnico-tactice vor alterna cu patru jocuri amicale care se vor disputa după programul: 1 februarie cu Enisei Krasnoiarsk (1.Division Rusia L2 -locul 4); 4 februarie cu KF Besa Doberdoll (Macedonia Second League L2, locul 7); 6 februarie cu FK Olympic Tashkent (Super League Uzbekistan L1, locul 6); SVV Ulm (Regionalliga Sudwest Germania L4, locul 1). Cu o săptămână înainte de reluarea sezonului, pe 18 februarie se preconizează un ultim amical cu un adversar încă nedesemnat. Oţelarii vor începe meciurile oficiale în jurul datei de 25 de februarie în deplasare la CSM Slatina în cea de-a 17-a etapă din Liga a 2-a. În ultimele două etape din sezonul regular, Oţelul va juca acasă cu Csikszereda - 4 martie respectiv CSC Dumbrăviţa -11 martie, în deplasare.

Citeşte mai departe ...

Zeci de utilaje de deszăpezire intervin pe străzile din Galați

Primăria municipiului Galați informează că pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă s-a acționat în oraș cu 70 de utilaje pentru deszăpezire și s-au folosit peste 300 de tone de sare

„Intervențiile au fost realizate cu echipe de peste 100 de oameni. În continuare, se acționează în oraș cu același număr de utilaje și 120 de angajați.

Având în vedere condițiile meteo, ninsoarea care continuă și viteza vântului, se intervine cu prioritate pe căile de acces principale, pe tronsoanele aflate în pantă, intersecții, sensuri giratorii, trasee de transport public, drumurile de acces către unitățile medicale. Ulterior, se va interveni și pe străzile secundare”, a transmis Primăria Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri