Menu
RSS
„Obezitatea – problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală”

„Obezitatea – problemă de sănătate …

Astăzi, 4 martie, marcăm ...

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Crăieşti, judeţul Galaţi

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhang…

În Duminica a 34-a după R...

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, la Galați

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, …

O echipă a Serviciului Pu...

Drum nou între Buciumeni și Țepu. Costel Fotea: Ieri cu piatră, astăzi cu asfalt

Drum nou între Buciumeni și Țepu. C…

O nouă investiție pe drum...

Accident la intersecția dintre străzile Traian și Rizer: două persoane rănite

Accident la intersecția dintre stră…

Accident la intersecția d...

Paul Găvănescu este dublu campion naţional indoor

Paul Găvănescu este dublu campion n…

În weekend la Bucureşti, ...

O Cerere în căsătorie la Galaţi

O Cerere în căsătorie la Galaţi

Vineri, 8 martie, ora 19:...

Ciolacu, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni: Europa are nevoie de mai multe politici sociale

Ciolacu, la Congresul Partidului So…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Marți, 24 Ianuarie 2023 - Regional Press

Este nevoie de creșterea gradului de educație în domeniul sănătății

Publicitatea pentru medicamente OTC în social media și aplicații mobile, expunerea la raft a acestora în farmacii alături de alte produse ce se eliberează fără prescripție medicală sau comerțul online în industria de ȋngrijire personală pot contribui la o mai bună informare, educare și responsabilizare a populației pentru a-și gestiona eficient propria sănătate.

Acestea au fost doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul unui eveniment de referință pentru industria de îngrijire personală din România, organizat la finalul anului trecut.

O concluzie importantă s-a desprins în urma evenimentului:

Educația în domeniul sănătății trebuie să fie recunoscută ca un catalizator fundamental al schimbării situației actuale, asigurându-se că indivizii înțeleg și acționează în baza unor informații verificate despre sănătate pentru a-și gestiona singuri propria sănătate. Din perspectiva sănătății publice, „alfabetizarea” redusă în domeniul sănătății poate duce la consecințe pe scară largă, chiar și în situații care nu reprezintă urgențe. De asemenea, un nivel redus al educației în domeniul sănătății este costisitor atât pentru sistemul de sănătate, cât și pentru economia țării. În anumite situații, poate fi mai simplu și mai eficient ca un individ să își gestioneze singur o afecțiune minoră, în timp ce, în alte situații, este indicat ca acesta să se adreseze medicului sau farmacistului. Prin urmare, o politică de sănătate echilibrată trebuie să urmărească promovarea unei decizii informate și responsabile a individului, fie în favoarea consultului medical și a unui tratament prescris de către un medic – dacă este necesar sau în favoarea îngrijirii personale – dacă este suficientă.

 

Citeşte mai departe ...

Voleibalistele de la CSU Galați au cedat în tie-break în Capitală

  • Publicat în Sport
Divizia A2 seria Est a programat partidele primei etape din retur. CSU Hygienium Galaţi a jucat în deplasare cu CSM II Bucureşti. Întărită cu câteva jucătoare de la echipa care activează în Divizia A1 echipa din Capitală a început bine meciul şi şi-a adjudecat primul set. Chiar dacă a fost lipsită de aportul centrului Alexandra Iordache, rămasă pe bancă din cauza unei accidentări, echipa gălăţeană pregătită de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic nu a renunţat, şi-a arătat muşchii şi a câştigat următoarele două seturi. Bucureştencele au avut puterea să revină şi au egalat situaţia la seturi. Tie-break-ul a fost pe muchie de cuţit, CSM Bucureşti a condus cu 5-1, 9-3, 11-8, 14-11, fetele noastre s-au agăţat au egalat la 14, au reuşit să salveze o minge de meci dar gazdele au valorificat-o pe următoarea. Rezultat final: CSM II Bucureşti -CSU Hygienium Galaţi 3-2 (17, -19, -23, 12, 15). Echipa gălăţeană a folosit formula: Ioana Ştefu, Sorina Răileanu, Maria Vilău, Camelia Vasile, Andreea Stănescu, Cristina Popoiu -Alexandra Iordan, libero. Au mai jucat: Maria Neacşu, Crina Arbunea, Diana Hantău şi Iulia Sava, libero. Următorul joc pentru echipa noastră se va disputa pe 4 februarie acasă cu CTF Mihai I Bucureşti.
Citeşte mai departe ...

Rezultatele pe decembrie ale inspectorilor fiscali gălățeni

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Galați au efectuat, în luna decembrie 2022, controale la contribuabili persoane juridice și fizice, înregistrând următoarele rezultate:

- inspecții fiscale (generale și parțiale) – 42, din care 31 la contribuabili persoane juridice și 11 la contribuabili persoane fizice;

- controale (controale inopinate și controale încrucișate) – 17, din care 16 la contribuabili persoane juridice și 1 la persoane fizice;

- obligații suplimentare stabilite – 18,39 milioane lei, din care 13,10 milioane lei la contribuabili persoane juridice și 5,29 milioane lei la contribuabili persoane fizice.

TVA deține o pondere de 49,37% din totalul obligațiilor suplimentare stabilite (9,08 milioane lei). De asemenea, impozitul pe profit și impozitul pe venit dețin o pondere de 41,65%, fiind stabilite suplimentar 7,66 milioane lei.

Citeşte mai departe ...

Legislația UE privind semiconductorii, elaborată de Dan Nica, a fost adoptată de Parlamentul European

Raportul europarlamentarului Dan Nica pentru reglementarea și impulsionarea industriei europene a semiconductorilor a fost aprobat cu majoritate categorică de către Comisia pentru Industrie, Energie și Cercetare (ITRE) din cadrul Parlamentului European.

Propunerile legislative ale liderului Delegației PSD au fost adoptate cu 67 de voturi pentru, 1 împotrivă și 4 abțineri. De asemenea, comisia de specialitate i-a încredințat lui Dan Nica mandatul de a reprezenta forul europarlamentar în negocierile inter-instituționale cu Consiliul UE, cu 70 de voturi pentru, 1 împotrivă și 1 abținere.

Inițiativa „Semiconductori pentru Europa” are ca obiectiv dublarea producției europene în acest sector strategic, prin atragerea de investiții, consolidarea capacității tehnologice la scară largă, crearea unei rețele europene de centre de competență în cercetare, proiectare și producție, precum și finanțare accesibilă IMM-urilor.

„În contextul global actual, trebuie să fim mai ambițioși în politica noastră industrială, pentru a reduce dependențele, în special în domeniile strategice. Bugetul UE în acest sens trebuie să fie proporțional cu provocările. Prin noua legislație privind semiconductorii, ne asigurăm că UE va deveni lider în cercetare și inovare, cu un mediu de afaceri gata să investească în capacități de producție performante și în forță de muncă calificată pentru sectorul semiconductorilor”, a declarat Dan Nica, în calitate de raportor și coordonator al eurodeputaților S&D din comisia ITRE.

În prezent, ponderea UE în capacitatea globală de fabricare a semiconductorilor este sub 10%, iar legislația elaborată de Dan Nica vizează atingerea unei cote globale de 20%.

Conform unui studiu al Parlamentului European, pandemia a evidențiat vulnerabilități majore în lanțul de aprovizionare, prin penuria fără precedent de semiconductori, care a determinat creșterea costurilor pentru industrie și prețuri mai mari pentru consumatori și a încetinit ritmul redresării economice în Europa.

 

Citeşte mai departe ...

Cudălbenii de la Voinţa s-au calificat pentru turneul final

  • Publicat în Sport

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi, preşedinte Liviu Ciubotariu menţine tradiţia de la început şi organizează cea de-a 10-a ediţie a Cupei de Iarnă Nicolae Rainea, un turneu de fotbal în sală rezervat echipelor din fotbalul judeţean care activează în Liga a 4-a şi Liga a 5-a. La startul competiţiei s-au înscris 19 echipe care au fost repartizate în patru zone. Prima zonă s-a disputat la Cudalbi şi a fost câştigată de gazdele de la Voinţa 9 puncte care au obţinut trei victorii categorice: 8-1 cu Flacăra Pechea, 10-1 cu Răzeşii Valea Mărului şi 15-2 cu Zorile Griviţa. Locul 2 a fost adjudecat de Răzeşii Valea Mărului cu 6 puncte, podiumul fiind completat de cei de la Flacăra Pechea cu 3 puncte . La festivitatea de premiere care a fost efectuată de Liviu Ciubotariu au fost oferite mingi, diplome şi cupe şi două premii speciale: Costel Dumitru, de la Voinţa Cudalbi, a fost desemnat golgeterul turneului cu 12 goluri respectiv Lucian Cojocaru, de la Răzeşii Valea Mărului a primit titlu de cel mai bun portar. Competiţia va continua în weekend la Schela-28 ianuarie şi Matca -29 ianuarie. Turneul final, la care participă cele 4 campioane zonale se va disputa pe 11 sau 12 februarie într-o locaţie ce va fi stabilită ulterior.

Citeşte mai departe ...

24 ianuarie – Mica Unire sau Unirea Principatelor Române

La 24 ianuarie este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. Momentul marchează data la care (24 ianuarie 1859) Alexandru Ioan Cuza era ales domn al Ţării Româneşti, după ce, la 5 ianuarie 1859, fusese ales domn al Moldovei.

Unirea principatelor a fost pregătită de un întreg proces, început la 1848, bazat pe apropierea economică și culturală a Țării Românești și Moldovei, desăvârșit  prin alegerea colonelului moldovean ca domnitor în ambele principate. Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas în direcția realizării unui stat naţional unitar român și a deschis calea spre Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Considerată o perioadă optimă pentru dezvoltarea și modernizarea României, domnia lui Alexandru Ioan Cuza, deși de scurtă durată, a avut beneficii foarte mari, creându-se la acea vreme primul Parlament unic al României și primul guvern unitar. Totodată, trebuie să amintim reformele lui Cuza, fără de care nu am fi avut astăzi o Românie modernă: secularizarea averilor mănăstirești, reforma electorală, reforma învățământului, legea agrară sau statutul Dezvoltator al Convenției de la Paris. La finalul domniei lui Cuza, în 1866, Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a consolidat Unirea, iar prin Constituția adoptată, Principatele Unite au luat oficial numele de România, la 1 iulie 1866.

„Unirea e singura stare politică ce putea să asigure viitorul nostru și să ne permită a da țării organizarea ce o așteaptă de atât de mult timp,'' o spune chiar Alexandru Ioan Cuza.

Senatul României a adoptat, la 2 iunie 2014, proiectul de lege prin care ziua de 24 ianuarie devine sărbătoare naţională. În această zi, la Galați, locul unde Cuza a fost pârcălab, oamenii se strâng, ca în toate orașele mari ale țării, la statuia domnitorului și se prind într-o Horă a Recunoștinței.

Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Costel Fotea: Galațiul a jucat un rol major în înfăptuirea Micii Uniri  

Drumul Micii Uniri, refăcut la Galați, unde autoritățile au oficiat o ceremonie la mormântul  Cocuței Conachi de la Țigănești.

„Astăzi, alături de Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, refacem drumul Micii Uniri de la Galați, readucând în amintirea gălățenilor, locurile și personalitățile care au contribuit decisiv la înfăptuirea visului Unirii Principatelor Române.

Prima oprire a fost la mormântul Ecaterinei Conachi, acolo unde am depus o coroană de flori în memoria eroinei care, prin sacrificiu și curaj, punând mai presus dragostea de țară de interesul personal, a salvat Unirea Principatelor din 1859”,  este mesajul președintelui Consiliului Județean, Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

Inspecție pe șantierul podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila

Secretarul de stat, Irinel Scrioșteanu, a făcut o nou inspecție pe șantierul podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila.  A fost vericat și stadiul drumurilor de legătură.

„Am convocat în șantier factorii responsabili de această lucrare pentru a vedea ce lucrări mai sunt de executat și care sunt măsurile ce trebuie luate, în așa fel încât desfășurarea acestora să fie într-un ritm care să permită darea în trafic a acestui obiectiv, inclusiv cu drumurile de legătură, cât mai repede și în condiții optime. Am văzut din partea antreprenorilor începutul unui nou tip de abordare, una pozitivă, care mă face să cred că ritmul lucrărilor va fi accelerat și predictibil”, a transmis Irinel Scrioșteanu, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, până acum, s-au așternut 32.000/80.000 tone asfalt aferente primei etape a drumurilor de legătură + pod și continuă asfaltarea pe acestea, pe ambele maluri.  

În zona podului suspendat: se realizează armarea, cofrarea și turnarea ultimelor două porțiuni din placa de suprabetonare a structurilor blocului de ancoraj Jijila; se montează elemente ale sistemului de dezumidificare aferent cablului principal; se realizează aplicarea primului strat (primer) aferent hidroizolației; se execută, săpătura, armarea, cofrarea și betonarea grinzilor de bază aferente Turnurilor Jijila și Brăila, acestea fiind ultimele elemente de structură ale pilonilor.

Stadiul drumurilor de legătură-zona malului Brăila

-Km 4+500 (giratoriu 3) și km 1+200 (giratoriu 2):se montează bordurile și pavelele;

-Km 4+500 (viaduct): se montează dalele de racordare;

-Pod km 2+222: se cofrează și betonează grinda de parapet;

-Km 2+800 Centru de Întreținere și Coordonare: se lucrează la compartimentările atelierului mecanic și a clădirilor anexe și se așterne stratul de formă în zona parcării;

-Pod km 1+759: se efectueaza lucrări de armare, cofrare și betonare a plăcii de suprabetonare;

-Km 1+200 – 4+500: se montează parapetele în zona podurilor;

-Km 2+450 – 2+409 și km 1+700 – 1+390: se așterne stratul superior de fundație (piatră spartă);

 -Se execută lucrări de realizare a rigolelor de acostament necesare drumului principal;

-Se execută lucrări de profilare taluz în zona bretelelor 1, 2, 3 și 4 și în zona drumului principal.

Zona malului Jijila

-Giratoriu 4: se montează bordurile și pavelele;

 -Km 7+300 (stația de taxare): se execută lucrări aferente structurii și la canalizării pluviale, precum și așternerea straturilor de asfalt în zona acesteia;

-Podeț casetat km 7+810, pod km 9+469 și pod km 11+779: se armează, cofrează și betonează elevațiile;

-Km 0+000 – 2+000: se așterne primul strat de asfalt AB 31,5;

-Pod km 3+320: se betonează trotuarele și grinzile de parapet;

-Km 0+000 – 4+365 DL (drum de legătură): se montează parapetele în zona podurilor;

-Drum principal și drum de legătură: se lucrează la montarea casiurilor necesare scurgerii apelor pluviale și la profilarea taluzilor.

„În funcție de evoluția lucrărilor din Februarie-Martie, care depind de mobilizarea antreprenorilor, dar și de condițiile meteorologice, vom comunica în ce luna din acest an vom da în trafic acest obiectiv”, a adăugat Scrioșteanu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri