Menu
RSS
„Obezitatea – problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală”

„Obezitatea – problemă de sănătate …

Astăzi, 4 martie, marcăm ...

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Crăieşti, judeţul Galaţi

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhang…

În Duminica a 34-a după R...

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, la Galați

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, …

O echipă a Serviciului Pu...

Drum nou între Buciumeni și Țepu. Costel Fotea: Ieri cu piatră, astăzi cu asfalt

Drum nou între Buciumeni și Țepu. C…

O nouă investiție pe drum...

Accident la intersecția dintre străzile Traian și Rizer: două persoane rănite

Accident la intersecția dintre stră…

Accident la intersecția d...

Paul Găvănescu este dublu campion naţional indoor

Paul Găvănescu este dublu campion n…

În weekend la Bucureşti, ...

O Cerere în căsătorie la Galaţi

O Cerere în căsătorie la Galaţi

Vineri, 8 martie, ora 19:...

Ciolacu, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni: Europa are nevoie de mai multe politici sociale

Ciolacu, la Congresul Partidului So…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Luni, 23 Ianuarie 2023 - Regional Press

Trenul Unirii oprește, marți, și în județul Galați

  • Publicat în Social

Compania CFR Călători anunță că, marți, 24 Ianuarie, în ziua aniversării Unirii Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, Trenul Unirii - IR 1661 - va pleca din București, de la Gara de Nord, la ora 6:25 și va fi remorcat de o locomotivă „îmbrăcată” în culorile steagului național.

Trenul Unirii va putea fi întâmpinat de localnici în stațiile: Ploiești Sud (7:01), Buzău (8:07), Focșani (9:10), Tecuci (9:51), Bârlad (10:37), Vaslui (11:18), Bârnova (12:00), Iași (12:23).

Citeşte mai departe ...

600 militari francezi participă la exercițiul cu trageri de luptă Eagle Meda 23, din Poligonul Smârdan

Aproximativ 600 militari francezi și 200 vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România, cu Franța ca națiune-cadru, încep, luni, 23 ianuarie, exercițiul cu trageri de luptă „Eagle Meda 23” din Smârdan, județul Galați.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, aproximativ 600 militari francezi și 200 vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România (ROU BG - FRAN FN), cu Franța ca națiune-cadru, și elementul național de sprijin francez vor desfășura, în perioada 23 - 27 ianuarie, exercițiul cu trageri de luptă „Eagle Meda 23”, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din localitatea Smârdan, județul Galați.

Scopul principal al exercițiului este antrenarea forțelor din cadrul Grupului de Luptă privind capacitatea rapidă de dislocare și executarea unei misiuni de luptă, într-un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO - Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, desfășurate pe flancul de sud-est al Alianței.

În cadrul exercițiului vor fi executate și trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc.

Citeşte mai departe ...

„Pactul pentru lectură” împotriva analfabetismului funcțional

Asociația Editorilor din România și-a anunțat calendarul de dezbateri și evenimente ale anului 2023 lansând ”ofensiva editorială împotriva analfabetismului funcțional”

Conform statisticilor, România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul de carte. Cu o cifră de afaceri de circa 60 de milioane de euro înregistrată de edituri din comercializarea de carte, România este depășită de toate țările din Uniunea Europeană, fiind la o distanță astronomică de Germania, cea mai mare piață de carte din Europa, care înregistrează vânzări anuale de circa 9 miliarde de euro.

În acest context, Asociația Editorilor din România (AER) reia semnalele de alarmă transmise de-a lungul timpului și, mai mult, are în vedere ca în acest an să deruleze un program susținut de dezbateri, dialoguri, conferințe de presă și să lanseze Pactul pentru lectură, la care sunt chemați să adere personalități ale lumii culturale contemporane, decidenți politici și administrativi, scriitori și cititori, așadar toți cei interesați de îmbunătățirea acestei realități dureroase.

Asociația Editorilor din România propune, pentru 2023, un calendar susținut al dezbaterilor pe teme actuale, precum și evenimente expoziționale de anvergură dedicate cărții, în mai multe orașe din țară, și în Chișinău, capitala Republicii Moldova.

Citeşte mai departe ...

Nemulțumiri în rândul medicilor reumatologi

216 reumatologi din întreaga țară au semnat o scrisoare deschisă adresată autorităților din domeniul sănătății, nemulțumiți de faptul că autoritățile ar putea elimina necesitatea consimțământului informat al pacientului în ceea ce privește tratamentul cu medicamente biologice/biosimilare.în baza argumentației complexe incluse în scrisoare, medicii reumatologi solicită retragerea propunerilor CNAS de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru, așa cum au fost ele publicate în transparență decizională, și în mod particular a articolului 156^1, și susțin o serie de propuneri alternative.

„Noi, subsemnații, medici practicieni reumatologi, solicităm autorităților statului cu atribuții în domeniul păstrării sănătății populației să asigure respectarea principiilor eticii și deontologiei medicale în activitatea medicală pe care o desfășurăm, inclusiv păstrarea consimțământului informat al pacientului, ca garant al dreptului acestuia de a fi informat asupra tratamentului recomandat de medic”, se arată în scrisoarea deschisă.

Scrisoarea deschisă semnată de medicii reumatologi a fost depusă la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Ministerului Sănătății, Colegiului Medicilor din România, Administrația Prezidențială, cele două Comisii de Sănătate din Parlamentul României, cele două Comisii pentru Drepturile Omului din Parlamentul României și Avocatului Poporului.

Citeşte mai departe ...

O victorie în overtime la Tg.Secuiesc pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Patinoarul din Tg. Secuiesc a găzduit în weekeend dubla Fenestela 68 -CSM Galaţi din cadrul Ligii Naţionale de Hochei pe Gheaţă. Cele două formaţii şi-au împărţit victorii după două dueluri pe muchie de cuţit. Harghitenii au obţinut victoria sâmbătă, scor 3-1 după ce au revenit de la 0-1 cu două goluri în ultimele două minute. Pentru echipa gălăţeană a marcat Shabanov ajutat de Chernyuk şi Hildebrand. Partida revanşă disputată duminică a avut nevoie de prelungiri. Formaţia gălăţeană antrenată de Vladimir Klinga a condus cu 1-0 şi 2-1 după reuşitele lui Antal din pasa lui Lymansky şi Shabanov cu sprijinul lui Neznamov şi Sursov, gazdele au revenit şi au egalat în minutul 33. Şansa le-a surâs celor de la CSM Galaţi în overtime, Neznamov a reuşit golul de aur în min.64 şi a adus o victorie de două puncte care consolidează poziţia de pe podium. CSM Galaţi ocupă locul 3 cu 38 de puncte şi va juca următoarele trei duble acasă la Patinoarul Dunărea după programul: 3-4 februarie cu Sapientia, 7-8 februarie cu ACSH Gheorgheni şi 11-12 februarie cu Corona Braşov.

Citeşte mai departe ...

Restricții de trafic în zona șantierului podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

Noi restricții de trafic vor fi în zona șantierului podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. Acestea vor intra în vigoare în partea a doua a săptămânii. 

Restricțiile se vor aplica începând de vineri, 27 ianuarie. Noile reguli vor fi impuse ca urmare a lucrărilor de terasament ce urmează să fie efectuate în zona unei treceri la nivel cu calea ferată. În zona vor fi instalate indicatoare rutiere în vederea fluidizarii traficului auto.

„Traficul rutier pentru accesul la Proprietăți se va desfășura pe Strada Bacului cu descărcare în Șoseaua Baldovinești. Drumul național DN2B va fi tranzitat pe sectorul cuprins între intersecția cu Șos. Baldovinești și intersecția cu DC10. Traseul ocolitor continuă cu DJ 221B până la Calea Galați”, a anunțat Viorel Eşanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor la podul peste Dunăre din partea constructorului Astaldi.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că podul peste Dunăre de la Brăila s-ar putea deschide în primăvara anului viitor, în aprilie sau mai, pe varianta Măcin și în august-septembrie pentru varianta Jijila din județul Tulcea.

Citeşte mai departe ...

Lideri PSD cer demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu

Partidul Social Democrat îi cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, după tragedia de la cariera Jilț, în care trei muncitori au murit și alți 10 au fost răniți.

PSD a publicat pe pagina de Facebook un mesaj al președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, adresat ministrului Energiei.

„Virgil Popescu, DEMISIA! Ești inuman! Politețurile și respectul nu își mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre și târăște prin mocirlă durerea salariaților și a familiilor celor decedați, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment. Dacă aș fi la fel de lipsit de umanitate și de scrupule, aș spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicații pentru morții din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL și sub conducerea lui Virgil Popescu”, a scris Cosmin Mihai Popescu.

Social-democratul a adăugat că ministrul Energiei aruncă vina pentru „incompetenţa” sa tot la PSD.

„Noi am fi dat, cu siguranță, explicații! Am fi fost măcelăriți în spațiul public, huliți și înjurați de sute de oameni aduși cu autocarele la proteste. În schimb, ei, în frunte cu Virgil Popescu, ce fac? Aruncă vina pentru incompetența lor, tot la PSD. Acest ministru inuman a găsit „acarul Păun”, a găsit „vinovații” pentru tragediile de la companie. De ce? Doar pentru că a găsit înlocuitori. Alți „Mesia” călare pe cai albi, care vor minți pe toată lumea că salvează minerii și energeticienii din Gorj. Și fac asta în timp ce strigă în gura mare că NOI vrem să ne impunem oamenii în CEO! Penibil și dezgustător! Acestea sunt motivele pentru care Virgil Popescu trebuie să își dea demisia. Și nu, nu mă aștept că o să o facă. Dacă avea demnitate, bun-simț și un dram de umanitate și respect față de noi, o făcea demult. M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu și terminând cu modul în care, acum, batjocorește o tragedie și profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a scris PSD pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada se îndepărtează de primele două locuri

  • Publicat în Sport

Duminică, la Bucureşti a avut loc în cea de-a 13-a etapă a Diviziei A1 la volei masculin derbiul dintre Dinamo şi CSM Arcada Galaţi. A fost prima partidă în care s-a testat sistemul Challenge iar rezultatele sunt încurajatoare. Campioana României din ultimele patru sezoane a început bine, şi-a adjudecat primul set în prelungiri şi a condus cu 24-20 în cel de-al doilea. Din păcate, formaţia pregătită de Sergiu Stancu s-a blocat, a irosit cele patru mingi de 2-0, Dinamo a ştiut să profite de această situaţie, a restabilit egalitatea şi apoi a controlat clar setul trei pe care l-a câştigat la 10 puncte diferenţă. Cu Malescha în mână bună, CSM Arcada a revenit şi a împins confruntarea în setul decisiv. Liderul din acest sezon a dominat tie-break-ul şi a reuşit să-şi ia revanşa după înfrângerea din tur de la Galaţi. Rezultat final: Dinamo Bucureşti -CSM Arcada 3-2 (-27, 27, 15, -21, 9). Echipa gălăţeană a început meciul în formula: Bala 11 puncte, Sobirov 9 p, Vilimanovic, Madsen 7 p, Talpă 4 p, Malescha 24 p -Kantor, libero. Au mai jucat: Cristudor, Magdaş, Raţă 5 p, Smits 8 p, Butnaru 3 p, Lescov 1 p. După 13 etape, podiumul campionatului se prezintă astfel: 1.Steaua 35 puncte, 2.Dinamo 35 p, 3.CSM ARCADA 30 p. Runda viitoare, echipa noastră va juca pe 28 ianuarie, de la ora 17.00 în sala Dunărea cu SCM Zalău. Până atunci, campioana României va juca miercuri 25 ianuarie, de la ora 21.30 returul cu Piacenza din faza play-off-urilor CEV Cup. Italienii s-au impus cu 3-0 în manşa tur de la Galaţi.

sursa foto CS Arcada facebook
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri