Menu
RSS
Înfrângere dramatică în ultima secundă pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

Înfrângere dramatică în ultima secu…

Liga Naţională Mozzart Be...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe în urma ninsorilor, viscolului şi vântului puternic

IGSU: Intervenţii în 123 de localit…

Pompierii au intervenit, ...

Primăria Galați: 80 de utilaje acționează pentru deszăpezirea străzilor

Primăria Galați: 80 de utilaje acți…

Primăria municipiului Gal...

În grafic la fileu

În grafic la fileu

Sala Polivalentă Dunărea ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pierdut primul joc din 2023

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pi…

CSU Galaţi a susţinut sâm...

Cel mai ”generos” buget din existența CJ Galați va marca demararea unor investiții în Sănătate, care vor intra în istoria acestor locuri

Cel mai ”generos” buget din existen…

În bugetul aprobat pentru...

Fonduri europene atrase pentru modernizarea a încă unui ”bastion” al Educației gălățene

Fonduri europene atrase pentru mode…

 Este vorba de aproa...

Proiectul unic al Teatrului de Buzunar debutează cu „Santinela”

Proiectul unic al Teatrului de Buzu…

Dăm start numărătorii inv...

Intervenție în forță cu zeci de utilaje pe drumurile din județul Galați

Intervenție în forță cu zeci de uti…

30 de echipaje de desză...

Oţelul a stabilit programul amicalelor din Turcia

Oţelul a stabilit programul amicale…

Iarna s-a instalat în sfâ...

Prev Next

Marți, 17 Ianuarie 2023 - Regional Press

S-a decis! Concursul de rezidențiat pentru ocuparea locurilor rămase libere, organizat în mai

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidențiat în data de 14 mai 2023, pentru cele 628 de locuri și posturi rămase neocupate în sesiunea noiembrie 2022, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Sănătății pe Facebook.

Această sesiune se va desfășura împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Concursul va fi organizat în mod similiar cu cel din luna noiembrie și va avea o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Ministerul Sănătății anunțase în noiembrie anul trecut, după sesiunea concursului de rezidențiat, că s-ar putea organiza “în mod extraordinar” în prima jumătate a anului 2023, o sesiune nouă, “având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirurgicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc.) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți”

Citeşte mai departe ...

Un nou proiect major de modernizare a drumurilor din județul Galați

Buna colaborare pe care Consiliul Județean Galați o are cu actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, aduce un nou proiect major de modernizare în județul nostru, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ, pe Facebook. 
 
„Avem deja de un an de zile un parteneriat de succes cu CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), iar astăzi, la București, în prezența ministrului Transportului, am semnat un protocol pentru extinderea la patru benzi a drumului dintre Hanu Conachi (județul Galați) și Nănești (județul Vrancea).
 
Practic, noi vom realiza, cât mai repede posibil, documentația tehnică pentru ca acest drum, care va asigura conectarea județului cu viitorul Drum Expres Brăila-Focșani și implicit cu Autostrada Moldovei, să poată obține finanțare în cadrul Programului Operațional de Transport.
 
Colaborăm intens cu autoritățile de la București pentru a aduce investiții majore în infrastructura rutieră a județului și pentru a urgenta realizarea pașilor necesari implementării acestora.
E o nouă abordare a Consiliului Județean, prin care ne implicăm direct și activ în modernizarea drumurilor naționale din județ, precum și în conectarea la infrastructura mare de transport a țării”, a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

S-a pus piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult la Penitenciarul Galați

  • Publicat în Social

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a pus piatra de temelie pentru un nou lăcaş de cult la Penitenciarul Galaţi, în cadrul sărbătorii închinate cinstirii lanţului Sfântului Apostol Petru, informează Biroul de presă al eparhiei.

Un sobor de preoţi din Galaţi a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în Capela "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din incinta penitenciarului, în prezenţa personalului angajat al unităţii şi a persoanelor private de libertate. În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat o slujbă de mulţumire, a rostit rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori şi a săvârşit Parastasul pentru martirii, deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Galaţi, trecuţi la cele veşnice.

De la capelă, ierarhul locului, împreună cu oficialităţile locale, conducerea unităţii de detenţie, personalul angajat, preoţi şi o parte dintre deţinuţi, a mers la locul stabilit din curtea interioară a penitenciarului unde se va ridica noul lăcaş de cult.

După ce arhiepiscopul Casian a aşezat piatra de temelie pentru noua biserică, rânduind ca ocrotitori cereşti pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a explicat sensurile aşezării unei pietre de temelie pentru un nou locaş de închinare, subliniind totodată importanţa zidirii unui biserici mai ales acolo unde se depune efort pentru reabilitarea şi îndrumarea sufletească a semenilor noştri, potrivit sursei citate.

Citeşte mai departe ...

Clădirea Liceului Auto, modernizată cu fonduri europene

Clădirea Liceului Auto a fost modernizată cu fonduri europene în valoare de 10 milioane de lei, obținute de Primăria Galați.
 
„Clădirea acestui liceu de tradiție din orașul nostru a fost modernizată, iar acum se fac doar ultimele finisaje. Lucrările au vizat în principal izolarea termică, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare, schimbarea tâmplăriei, precum și dotarea cu mobilier și echipamente IT. Valoarea investiției derulate cu fonduri europene se ridică la aproximativ 10 milioane de lei”, a transmis pe Facebook, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.
Citeşte mai departe ...

Ministrul Muncii: Avem cel mai mare număr de contracte de muncă din ultimii 10 ani

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că peste 6,68 milioane contracte de muncă sunt înregistrate în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, cel mai mare număr din ultimii 10 ani. Numărul de angajaţi este de asemenea la un nivel record, de 5,79 milioane.

„Măsurile luate în ultimul an de guvernare în domeniile economic şi social îşi arată efectele benefice! Avem cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în REGES (Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor) în ultimii 10 ani, şi anume 6.683.885. Politicile publice eficiente au condus la creşterea numărului de contracte cu 109.053. Numărul de angajaţi (există persoane care au mai multe contracte de muncă) este şi el la un nivel record, de 5.793.592”, a scris ministrul Budăi, pe pagina sa de Facebook. 

Cei mai mulţi angajaţi sunt în industria prelucrătoare (1.175.775), comerţ (1.075.786), construcţii (567.177), transport şi depozitare (486.531). 

Citeşte mai departe ...

Percheziții DNA în mai multe puncte vamale de la Prut

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.


Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că România are nevoie de un preşedinte de stânga.

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

La următoarele alegeri prezidenţiale PSD nu va veni neapărat cu un om politic.

 

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a mai spus Ciolacu

Citeşte mai departe ...

Prima medalie din 2023 pentru Rebe

  • Publicat în Sport

La Bacău s-a desfăşurat sâmbătă tradiţionala competiţie atletică Cupa Bistriţei, primul concurs de verificare din acest an la care au participat seniori şi juniori. Marea speranţă pentru a reprezenta Galaţiul la o viitoare ediţie a Jocurilor Olimpice, Rebeca Ciocan, de la CSM Galaţi, antrenor Nicolae Ciocan a făcut o cursă bună pe care a încheiat-o pe locul 2. „A fost o altă cursă din seria “roller coaster”, a încercat o altă abordare, dar, din nefericire turnantele o încurcă. Suntem în căutarea unei abordări optime a curselor astfel încât, în concursurile viitoare, să obţinem rezultate cât mai bune. Deocamdată explorăm şi sperăm că vom avea şi un rezultat pe măsura muncii depuse”, ne-a declarat antrenorul Nicolae Ciocan. Următorul concurs pentru Rebeca va fi în weekend la Bucureşti, prima etapă a Campionatului Naţional pentru seniori.

Citeşte mai departe ...

United începe anul în forță

  • Publicat în Sport

Naţionala de futsal a României a participat cu succes în perioada 11-15 ianuarie în oraşul croat Porec la Futsal Week January Cup. Conduşi de căpitanul Petrişor Toniţă, alături de care au fost prezenţi şi alţi trei tigri de la campioana României, United Galaţi: Andrei Crăciun, Daniel Araujo şi Vlăduţ Dudău, tricolorii au terminat turneul neînvinşi, pe locul 2 după ce au înregistrat rezultatele: 7-1 cu Estonia, printre marcatori: Araujo şi Crăciun; 3-3 cu Ungaria, marcatori: Araujo 2 goluri şi Crăciun; 2-0 cu Groenlanda şi 5-2 cu Bosnia &Herţegovina, meci în Toniţă a reuşit o dublă. Cei patru jucători au revenit la Galaţi unde şi-au reluat antrenamentele de ceilalţi coechipieri. United va începe în forţă anul, primul joc oficial fiind programat în Liga 1 pe 21 ianuarie la Deva cu Autobergamo. La sediul FRF a avut loc luni la prânz tragerea la sorţi pentru Cupa României. Echipa gălăţeană condusă de Florin Ignat va juca în optimi de finală, pe 5 februarie în deplasare cu KSE Tg. Secuiesc, învingătoare urmând să se confrunte pe 19 februarie pe teren propriu în sferturi cu învingătoarea dintre Luceafărul Buzău -FK Odorheiu Secuiesc. Lotul United este incomplet deocamdată, cei doi stranieri: Cardenas şi Pele prelungindu-şi nejustificat vacanţa.

Citeşte mai departe ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „Este un campionat extrem de disputat, lupta pentru calificare în Top 10 este extrem de dură”

  • Publicat în Sport

CSM Galaţi a obţinut în weekend cea de-a opta victorie sezonală, 74-53 cu Laguna Bucureşti şi a urcat pe locul 3 în clasament. Pentru formaţia gălăţeană pregătită de Florin Nini urmează o săptămână încărcată, cu două meciuri infernale: CSM CSU Oradea, miercuri 18 ianuarie, de la ora 19.45 în deplasare, partida care va fi transmisă pe Digisport 2 şi CSO Voluntari, pe 21 ianuarie,de la ora 18.30 în sala Polivalentă Dunărea din Galaţi. ”Un meci frumos. Un meci pe care ni l-am făcut uşor datorită apărării. O intensitate bună, lucru pe care l-am dori şi la celelalte meciuri şi din păcate nu am avut-o. Mă bucur că reuşim să revenim la nivelul de intensitate dorit, reuşim să avem o rotaţie cât mai lungă şi să marcăm dintr-un joc colectiv. E o victorie importantă care ne menţine în lupta pentru calificare. Pentru noi urmează trei meciuri extrem de grele, trei finale, din care trebuie să aducem victoriile necesare. Eu îi felicit pe băieţi pentru modul în care au jucat, îi felicit şi pentru atmosfera de pe bancă în timpul meciului. Mulţumim publicului care a fost alături de noi. Munca nu s-a terminat. De acum încep meciurile grele, atât în ceea ce ne priveşte pe noi, din punct de vedere al victoriilor pe care trebuie să le facem, cât şi al rezultatelor indirecte. Este un campionat extrem de disputat datorită loturilor şi, în ultimul timp, majoritatea echipelor şi-au îmbunătăţit calitatea lotului lucru care se vede. Inclusiv echipele valoroase pot avea sincope, lupta pentru calificare este extrem de dură.”, a concluzionat Coach Florin Nini. Situaţia din Conferinţa B după 15 etape: 1.CSM CSU Oradea 25 puncte, 2.Dinamo 22 p, 3.CSM GALAŢI 21 p, 4.SCM OHMA Timişoara 21 p, 5.CSO Voluntari 20 p, 6.Athletic Constanţa 19 p, 7.Steaua 19 p, 8.CSM 2007 Focşani 15 p, 9.Laguna Bucureşti 15 p.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri