Menu
RSS
Înfrângere dramatică în ultima secundă pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

Înfrângere dramatică în ultima secu…

Liga Naţională Mozzart Be...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe în urma ninsorilor, viscolului şi vântului puternic

IGSU: Intervenţii în 123 de localit…

Pompierii au intervenit, ...

Primăria Galați: 80 de utilaje acționează pentru deszăpezirea străzilor

Primăria Galați: 80 de utilaje acți…

Primăria municipiului Gal...

În grafic la fileu

În grafic la fileu

Sala Polivalentă Dunărea ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pierdut primul joc din 2023

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pi…

CSU Galaţi a susţinut sâm...

Cel mai ”generos” buget din existența CJ Galați va marca demararea unor investiții în Sănătate, care vor intra în istoria acestor locuri

Cel mai ”generos” buget din existen…

În bugetul aprobat pentru...

Fonduri europene atrase pentru modernizarea a încă unui ”bastion” al Educației gălățene

Fonduri europene atrase pentru mode…

 Este vorba de aproa...

Proiectul unic al Teatrului de Buzunar debutează cu „Santinela”

Proiectul unic al Teatrului de Buzu…

Dăm start numărătorii inv...

Intervenție în forță cu zeci de utilaje pe drumurile din județul Galați

Intervenție în forță cu zeci de uti…

30 de echipaje de desză...

Oţelul a stabilit programul amicalelor din Turcia

Oţelul a stabilit programul amicale…

Iarna s-a instalat în sfâ...

Prev Next

Duminică, 15 Ianuarie 2023 - Regional Press

Thriller pe gheaţă

  • Publicat în Sport

Patinoarul Dunărea din oraşul nostru a găzduit în weekend dubla dintre CSM Galaţi şi Steaua Bucureşti. Prima partida care s-a disputat sâmbătă seara a fost un thriler în trei acte. Echipa gălăţeană condusă de Vladimir Klinga a condus de mai multe ori pe tabela de marcaj: 1-0, 3-1, 4-2 şi 5-4, ultima oară în min.49. Finalul a fost incandescent şi a avut un deznodământ neaşteptat. Steaua a revenit spectaculos şi a trecut pentru prima oară în avantaj cu 46 de secunde înainte de încheierea timpului regulamentar după reuşita gălăţeanului Irimia dar Mircea Constantin a reuşit să egaleze în ultima secundă şi a împins jocul în prelungiri. În cele cinci minute de overtime nu s-a mai întâmplat nimic notabil iar la şuturile de penalitate, steliştii au avut nervii mai tari, au marcat de două ori şi au obţinut o victorie dramatică. Rezultat final: CSM Galaţi -Steaua Bucureşti 6-7 după lovituri de departajare (1-1, 3-1, 2-4, 0-0, 0-1). Au marcat pentru gălăţeni: M.Constantin 2 goluri, Nazarov, Benedek, Chernyuk, Baskov. CSM Galaţi se menţine pe locul 3 cu 36 de puncte. Partida revanşa se dispută duminică.

Citeşte mai departe ...

Scandal în zona Grădinii Publice: mai mulți bărbați s-au încăierat

Un scandal a avut loc sâmbătă noapte, între mai multe persoane în zona căminelor studențești din Galați. În timpul altercației s-a folosit un spray lacrimogen. Doi bărbați au fost imobilizați și duși la secția de poliție

Potrivit IPJ Galați, sâmbătă, la ora 23:50, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin Serviciul Național Apel Unic de Urgență 112, de un bărbat cu vârsta de 30 de ani, cu privire la faptul că o persoană de sex masculin ar fi aruncat cu o piatră asupra autoturismului său, pe care îl parcase în zona Grădinii Publice. Piatra i-a crăpat luneta și zgăriat portbagajul autovehicului.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Galați, care au ajuns în scurt timp la fața locului, au constatat că cele sesizate se confirmă și întrucât persoana care ar fi aruncat cu piatra se afla în zonă, fiind indicată de proprietarul autoturismului, au procedat la interpelarea sa.

 Bărbatul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a refuzat să stea de vorbă cu polițiștii și a intenționat să părăsească locul unde a avut loc incidentul. Pe timpul legitimării acestuia au intervenit și alți doi bărbați, care îl cunoșteau, aflați și aceștia sub influența alcolului în încercarea de a împiedica polițiștii să-și îndeplinească obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea persoanei la sediul poliției.

Pentru a-i liniști pe bărbați, polițiștii au fost nevoiți să folosească spray iritant lacrimogen și au solicitat sprijinul jandarmilor aflați în zonă. Doi dintre bărbații au fost imobilizați și conduși la sediul Secției 5 Poliție Galați.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere, iar persoana care ar fi aruncat cu piatra, un bărbat cu vârsta de 35 de ani, din municipiul Galați, întrucât prezenta excoriații la nivelul capului și acuza dureri, nefiind coerent în vorbire, a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf Apostol Andrei, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Față de ceilalți doi bărbați, cu vârstele de 42, respectiv 34 de ani, jandarmii gălățeni au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă de 500 de lei și 1000 de lei, pentru provocare de scandal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citeşte mai departe ...

140 de ani de la prima publicare a poemului Luceafărul

Anul acesta sărbătorim împlinirea a 140 de ani de la prima publicare a poemului Luceafărul, iar artiștii Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, din Galați, marchează acest eveniment duminică, 15 ianuarie, ora 18:00, pe scena Teatrului „Jean Bart” din Tulcea, prin reprezentarea operei de Nicolae Bretan – Luceafărul. Regia artistică este realizată de Adrian Mărginean – după o concepție regizorală semnată de mentorul său, regretatul Emil Pinghireac.

În distribuție îi veți putea urmări pe soliștii: Florin Bobei, Lorena Mărginean, Adrian Mărginean, Valeria Drăguș (debut) și Sebastian Băncilă, alături de Corul Mussica al Liceului de Arte „George Georgescu” din Tulcea, pregătit de dirijorul Pr. Gorun Gheorghe Cristian, acompaniați de pianista Ludmila Calalb. Ilustrațiile coregrafice vor fi susținute de balerinii Florentina Ștefan și Ionuț Țurlea.

Intrarea este liberă.

Citeşte mai departe ...

Remedii naturale antinflamatoare, încă nefolosite îndeajuns de oameni, decât în scopuri religioase

Smirna, alături de tămâie, este tot o jertfă a naturii, adusă lui Dumnezeu prin omul dreptcredincios. Mirosul de smirnă, cu mult mai fin și mai subtil decât cel de tămâie, mângâie pe tot omul ce stă în Biserică, așteptând cu evlavie odihna promisă de Mântuitorul Iisus Hristos. În slujbele Bisericii de Răsărit, totul se aduce înapoi Dăruitorului, sunetul și culoarea, mirosul și gustul, lemnul, piatra și aurul. În slujbele creștinilor, aceștia întorc toate Celui care le-a dăruit mai întâi.

Ca și tămâia, încă din vechime, smirna constituie unul din darurile prețioase care se puteau face cuiva.

Smirna este în tradiția multor popoare creștine simbolul cumințeniei, înfrânării și întelepciunii. Chiar în tradiția românească există expresii de genul: "Să stai cuminte smirnă" sau "a tăcut smirnă", care ilustrează foarte bine valențele psiho-spirituale cu care este investită această rășină, adusă de pe tărâmurile pe care a pașit Mântuitorul Iisus, împreună cu apostolii Săi.

Smirna este o substanță rășinoasă, obținută prin aceeași metodă ca și tămâia: crestarea unor arbuști exotici din Familia Stryaccea, numiți "Styrax Benzoin", "Styrax macrothyrsus", "Styrax paralleloneurus", "Styrax tokinozis". Pliniu compară arborele de smirnă cu ienupărul, iar Discoride îl asemănă cu salcâmul. Unii naturaliști numesc arborele care dă smirna Balsamodendron Myrrha. Copăceii exotici din care iese smirna pot ajunge până la înălțimea de 4-5 metri. Arbustul mai este răspândit în Sumatra, Java, Malaezia, Vietnam, Cambodgia, China, Thailanda. Styraxul crește și în Siria și Palestina, în Arhipelagul Indonezian și Italia. Printre cele mai renumite zone de produs smirnă se numără, încă și astăzi, Yemenul și Etiopia.

Cuvântul "smirnă" își trage originea dintr-un cuvânt ebraic vechi, care înseamnă "a fi avâd mulți vapori de acid benzoic, component cu acțiune farmaceutică.

Smirna este mult apreciată și în industria farmaceutică. Smirna este antiinflamatoare a căilor respiratorii, cei ce se bucură de mirosul de smirnă ajutându-și, simultan, și trupul. Ea mai este folosită și ca produs cu proprietăți antioxidante, antiseptice, astringente, sedative și expectorante. Afecțiuni pentru care se recomandă: guturai, gripă, bronșită; oboseală, astenie; stări de neliniște, agitație psihică, incapacitate de concentrare; indigestie, balonare; sensibilitate la răceli (infecții respiratorii); circulație periferică deficitară (mâini și picioare reci).

Citeşte mai departe ...

Viorica Sandu: Prin demersul eurodeputaților Dan Nica și Victor Negrescu în Parlamentul European, România va putea modifica PNRR

Deputatul Viorica Sandu anunță că soluția reală în privința ajustării PNRR-urilor este cea promovată de liderul deputaților social democrați din Parlamentul European, eurodeputatul gălățean Dan Nica și eurodeputatul Victor Negrescu, împreună cu grupul partidelor social-democrate din Parlamentul European prin care se modifică art 21 al Acordului privind RePowerEU.

„În Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a fost adoptată săptămâna aceasta forma finală a acordului interinstituțional privind REPowerEU, prin care vor fi modificate planurile de redresare și reziliență la nivel european pentru a include noi priorități în materie de energie. Noua formulare a articolului 21, prevede că statele membre pot solicita modificarea PNRR dacă dovedesc că actualul context geopolitic și impactul său asupra prețurilor la energie, alimente, materiale de construcție, inflație au afectat direct capacitatea de implementare a măsurilor incluse în plan”, explică Viorica Sandu, pe Facebook.

De asemenea, dacă un stat membru poate demonstra că atingerea unui obiectiv sau a unei ținte intră în conflict cu obiectivele finale ale REPowerEU, atunci poate invoca circumstanțele modificării planului, în regimul de revizuire prevăzut de același articol din regulament.

„Modificarea trebuie să fie aprobată de Comisia Europeană în termen de 2 luni. Documentul final urmează să fie aprobat de plenul Parlamentului European la începutul lunii februarie și va intra în vigoare în luna aprilie, dar prevederile sale se aplică retroactiv”, a mai transmis Viorica Sandu.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada şi-a luat revanşa în faţa Rapidului

  • Publicat în Sport
Sâmbătă au fost programate meciurile celei de-a 12-a etape a Diviziei A1 la volei masculin. Prima etapă din retur a adus faţă în faţă formaţiile CSM Arcada Galaţi şi Rapid Bucureşti. Chiar dacă a avut în faţă un adversar arţăgos, campioana României din ultimele patru sezoane şi-a făcut bine temele, a jucat bine şi obţinut o victorie muncită de trei puncte. Toate cele trei seturi au fost viu disputate, cu puncte spectaculoase dar şi greşeli neforţate. Echipa gălăţeană a reuşit să fructifice cea de-a doua minge de set în primele două seturi după blocajele centrilor Sobirov şi Talpă. Rapidiştii au vrut mai mult şi au condus cu 8-3 în cel de-al treilea set. Trupa lui Sergiu Stancu, cu căpitanul Bala, Malescha şi Madsen, principalii realizatori, a dat dovadă de maturitate, a revenit spectaculos şi a încheiat en-fanfare partida. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -Rapid Bucureşti 3-0 (24, 23, 22). Echipa gălăţeană a început cu formula: Sobirov 8 puncte, Lescov 1 p, Madsen 13 p, Talpă, Malescha 16 p, Bala 12 p -Kantor, libero. Au mai jucat: Raţă 1 p, Smits 2 p, Butnaru, Magdaş 2 p, Vilimanovic. După 12 etape, CSM Arcada se menţine pe locul 3 cu 29 de puncte şi va juca în runda viitoare, duminică 22 ianuarie în fieful lui Dinamo Bucureşti, liderul campionatului cu 33 de puncte. sursa foto Sportul Ilustrat
Citeşte mai departe ...

A opta victorie sezonală pentru baschetbaliştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Echipa gălăţeană pregătită de Florin Nini a jucat în partida vedetă a cuplajului găzduit de sala Polivalentă Dunărea cu Laguna Bucureşti, pentru cea de-a 15-a etapă din Liga Naţională Mozzart Bet la baschet masculin. Oaspeţii şi-au adjudecat surprinzător primul sfert cu 16-13. Lucrurile au intrat însă imediat pe făgaşul normal, CSM Galaţi a apăsat pedala de acceleraţie şi a obţinut o victorie facilă la 21 de puncte în faţa unui adversar incomod în ciuda poziţiei din clasament. Cu excepţia lui Azaria, coach Nini a folosit acest prilej pentru a le da minute în Ligă şi tinerilor Boghean, Gherman şi Duică. A absentat Stan, indisponibil din cauza unei accidentări. Rezultat final: CSM Galaţi -Laguna Bucureşti 74-53 (13-16, 15-8, 26-14, 20-15). Lotul folosit de echipa învingătoare: Prijovic 8 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepţii; Petică (5 p, 3, 0, 2); Mitrovic (9 p, 3, 4, 2); Calenic (6 p, 4, 0, 0); Gibbs Jr. (11 p, 1, 1, 3); Armus (11 p, 6, 1,0); Ciotlăuş (11 p, 11, 0, 3); Nikolic (13 p, 0, 2, 0); Boghean, Gherman, Duică (0, 1, 0, 0). CSM Galaţi a urcat pe locul 3 cu 21 de puncte în Conferinţa B şi va juca în această săptămână ultimele două meciuri din prima fază a campionatului: CSM CSU Oradea, în deplasare pe 18 ianurie, ora 19.45 la Digisport şi CSO Voluntari, pe 21 ianuarie la Galaţi.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri