Menu
RSS
Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Miercuri, 07 Septembrie 2022 - Regional Press

S-a schimbat programul Bibliotecii V.A.Urechia

Începând cu această săptămână, programul Bibliotecii Județene V.A. Urechia Galați cu publicul (la sediul central, la Filiala nr. 1 și Filiala nr. 2) va fi 9:00 - 19:00, de luni până vineri. Duminica va fi deschis, atât la sediul central, cât și la cele două filiale, în intervalul orar 9:00 - 13:00.

"Venim astfel în sprijinul cititorilor care, odată cu redeschiderea anului școlar, au nevoie de mai mult timp pentru a studia sau pentru a împrumuta documente", transmit reprezentanții Bibliotecii.

În ultima vineri a fiecărei luni calendaristice Biblioteca este închisă pentru public: Zi sanitară.

În luna septembrie, Zi sanitară va fi în data de 30 septembrie 2022

Citeşte mai departe ...

Trafic deviat pe centura mică a Galațiului, timp de 3 luni

  • Publicat în Social

Pentru continuarea lucrărilor de montare a tablierului la podul hobanat al Drumului de Centură din municipiul Galați (așa-numită centură mică), traficul pe DJ251, în imediata apropiere a podului, va fi deviat pe o rută ocolitoare, pe o distanță de aproximativ 100 de metri, conform imaginii atașate, informează Consiliul Județean Galați.

Este vorba despre un segment de drum de pe DJ251, aflat la jumătatea distanței dintre sensul giratoriu de la Talcioc și pasajul de cale ferată.

Astfel, de joi, 8 septembrie, începând cu ora 10, timp de 3 luni, traficul va fi deviat pe sub podul hobanat, astfel încât constructorul să poată monta suporții de susținere a pieselor metalice pentru ultimele elemente de tablier. 

Citeşte mai departe ...

Hocheiştii de la CSM Galaţi au susţinut primele amicale la Gheorgheni

  • Publicat în Sport
Echipa de hochei pe gheaţă CSM Galaţi a efectuat săptămâna trecută un stagiu de pregătire centralizată la Gheorgheni. Cantonamentul s-a finalizat cu participarea la Cupa Lacul Roşu. Echipa gălăţeană condusă de Vladimir Klinga şi Cornel Chiriţă a susţinut două meciuri amicale: 4-5 cu echipa gazdă ACSH Gheorgheni, au marcat pentru echipa noastră: Machala 2 goluri, Sursov şi Hildebrand şi 4-2 cu HK Fenestela, autorii golurilor: Sursov 2 goluri, Baskov şi Machala. Dintre noile achiziţii s-a remarcat Sursov, 31 ani, atacant din Rusia, care a fost transferat de la Rulav Odd Harkov -Ucraina după ce a mai jucat în cariera sa la Kadan -Cehia şi la mai multe echipe din ţara sa natală. Lotul CSM Galaţi va fi completat în perioada următoare cu încă un jucător important.
Citeşte mai departe ...

Un șofer a pătruns cu mașina pe trotuar și a lovit un copil de trei ani

Un copil a ajuns la spital după ce un șofer a pătruns cu mașina pe trotuar și l-a lovit. Este vorba de o fetiță de doar trei ani, care se plimba cu trotineta.  

 Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, un bărbat în vârstă de 29 ani, din Galați, în timp ce conducea un autoturism pe aleea dintre două blocuri situate pe strada Ionel Fernic, din municipiul Galați, a pătruns pe trotuar și a surprins și accidentat un copil cu vârsta de trei ani, care se deplasa pe o trotinetă.

 „În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a minorei, care a fost transportată la Spitalul de Urgență pentru Copii "Sfântul Ioan" Galați pentru investigații medicale de specialitate”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

 Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu dă asigurări că PSD rămâne cu PNL până în 2024

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că nu va rupe alianţa cu PNL până în anul 2024. Parteneriatul cu PNL trebuie să asigure "stabilitate României într-o perioadă foarte complicată".

"Este exclus ca această alianţă să se rupă până în 2024. Voi face tot ce ţine de mine şi sunt ferm convins că domnul premier Nicolae Ciucă va face la fel, această alianţă să fie stabilă şi să dăm stabilitate României într-o perioadă foarte complicată nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă. Restul lucrurilor se aşează în timp. Cred că am fost cât se poate de clar", a declarat liderul PSD.

Citeşte mai departe ...

Proiectul „Cadastru și Carte Funciară” va fi implementat în comuna Vânători

 
Proiectul „Cadastru și Carte Funciară” va fi implementat în comuna Vânători, a anunțat primarul Costel Manolachi.
 
În cadrul acestui proiect, cetățenii vor fi sprijiniți cu un punct de informare la sediul Primăriei, legalizarea actelor de proprietate necesare intabulării și cadastrării, organizarea și amplasarea panourilor de afișaj al rezultatelor lucrărilor de cadastru.
 
„Ca rezultat al acestui proiect, cetățenii comunei noastre vor avea următoarele beneficii: înregistrarea gratuită, în cadastru și cartea funciară, vânzarea proprietății rapid și sigur, protecție în orice eventual conflict legat de proprietate, precum și facilitate în accesarea de fonduri europene”, a trasmis primarul Manolachi.
Citeşte mai departe ...

Depozitul de deșeuri menajere de la Valea Mărului, prezentat primarilor din județul Galați

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a mers în localitatea Valea Mărului, însoțit de primarii din județ, pentru a le prezenta acestora noul depozit de deșeuri.

„A fost o întâlnire necesară, în care cei prezenți astăzi la Valea Mărului au putut vedea la fața locului cum arată unul dintre cele mai moderne și mai tehnologizate depozite de deșeuri menajere din țară”, a declarat Costel Fotea.

Specialiștii în domeniu au prezentat mai multe date despre sistemul integrat de management care se implementează în județul Galați, iar primarii au primit răspunsuri la diferitele întrebări și neclarități pe care le-au avut vizavi de acest extrem de important proiect aflat în derulare.

„La final, cu toții au înțeles valoarea și necesitatea acestei investiții. Au fost aprobate în unanimitate proiectele propuse astăzi în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecoserv, astfel încât să fie demarată cât mai repede procedura de licitație pentru construirea unei stații de tratare mecano-biologică în municipiul Galați. La această întâlnire au participat toți primarii din județ, viceprimarii mai multor localități, reprezentanții ADI Ecoserv și colegii din Consiliul Județean. În total, peste 80 de persoane”, a transmis Fotea.

Citeşte mai departe ...

Un important bulevard din Galați va fi modernizat

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație contractul de achiziție publică pentru obiectivul „Modernizare Bulevardul George Coșbuc, Etapa I - lucrări drum și rețele edilitare apă-canal – proiectare și execuție”, valoarea estimată a investiției fiind de 63.928.288 lei fără TVA. Data limită pentru depunerea ofertelor este 10 octombrie 2022.

Proiectul are în vedere segmentul cuprins între str. Brăilei și str. Henry Coandă și prevede în principal următoarele: reabilitarea rețelei de apă; reabilitarea rețelei de canalizare; cămine de vizitare și refacere branșamente riverani; subtraversări ale străzilor; amenajarea părții carosabile; reamenajare trotuare; piste pentru bicicliști; amenajarea spațiilor verzi; lucrări de relocare și protecție aferente instalațiilor de semaforizare, rețele electrice aeriene (coborârea cablurilor in subteran); lucrări pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 de metri; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere.

 Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 6 luni de la data semnării contractului, iar cel de execuție a lucrărilor este de  30  luni de la data predării amplasamentului.

  Proiectul este propus pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citeşte mai departe ...

Accident groaznic în Galați: mașină strivită de roțile unui tir

Accident teribil miercuri dimineață la ora 07:45 pe DJ251 între localitățile Smârdan și Schela din județul Galați. O femeie a murit pe loc după ce a intrat cu mașina într-un tir. 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit faptul că o femeie în vârstă de 44 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe drumul menționat, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un tir, ce era condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 31 ani, din județul Neamț.

În urma impactului conducătoarea auto a decedat pe loc. Bărbatul de 31 ani a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Se circulă în momentul de față dirijat pe o singură bandă de mers.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri