Menu
RSS
Platformă digitală interactivă pentru persoane cu deficiențe de auz 

Platformă digitală interactivă pent…

#Pesemne.ro, prima platfo...

Jumătate dintre noi nu facem sport și nu ne antrenăm corpul în activități fizice regulate

Jumătate dintre noi nu facem sport …

Conform ultimului sondaj ...

Au început cursurile de blogger, vlogger, influencer la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Au început cursurile de blogger, vl…

Gabriel Coveșeanu (Cove)&...

Consiliul Județean Galați construiește două clădiri noi la Spitalul de Urgență

Consiliul Județean Galați construie…

Lucrări în ritm accel...

La Galaţi, un Concert în doi

La Galaţi, un Concert în doi

Duminica, 9 octombrie, or...

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a u…

La Ibiza s-a desfăşurat C...

Sesiune de informare la Galați, vizând proiectele finanțate prin Programul pentru Regiunea Dunării

Sesiune de informare la Galați, viz…

Ministerul Dezvoltării, L...

Academicienii români solicită creșterea numărului de ore de istorie în programul școlar

Academicienii români solicită creșt…

Academia Română, sub semn...

Evenimente științifice importante, de Neurochirurgie și Neuroștiințe, se organizează la finalul acestei luni

Evenimente științifice importante, …

Comitetului Științific &a...

Sunetul Muzicii la Teatrul "Nae Leonard"

Sunetul Muzicii la Teatrul "Na…

Cine nu îşi mai aduce ami...

Prev Next

Miercuri, 21 Septembrie 2022 - Regional Press

Operatorul de termoficare Calorgal a început probele de presiune la rece

  • Publicat în Social

În vederea pregătirii sezonului de încălzire 2022-2023, Calorgal SRL Galați a început încărcarea instalațiilor pentru probe de presiune la rece.

Probele de presiune la rece se vor efectua în 2 etape, după cum urmează:

1. În perioada 20.09.2022 – 27.09.2022 se vor încărca instalațiile de distribuție (până la limita de proprietate/beneficiar);

2. În perioada 28.09.2022 – 05.10.2022 se vor încărca instalațiile la consumatorii finali (instalațiile interioare ale imobilelor).

Ziua și ora derulării acestor operațiuni se vor anunța prin notificare la fiecare branșament (scară de bloc sau bloc), precizează Calorgal.

Asociațiile de locatari care lucrează la instalațiile interioare și au golit apa din instalații au fost notificate să-și finalizeze lucrările și să permită încărcarea acestora în condiții de siguranță, atât pentru ei cât și pentru vecini, și să nu mai efectueze lucrări care să necesite descărcarea lor.

Citeşte mai departe ...

Restricții de circulație la Târgul de Toamnă din Piața Centrală

Pentru buna desfășurare a evenimentului Târgul de Toamnă – Ediția XXI, în perioada 22.09.2022, ora 15.00-25 septembrie 2022, ora 24.00, circulația autovehiculelor va fi interzisă pe artera de legătură dintre str. Traian și str. Tecuci, aferentă capătului mijloacelor de transport în comun din Piața Centrală.

Pe durata desfășurării evenimentului rămân deschise circulației auto străzile aferente Pieței Centrale, respectiv str. Tecuci, str. Traian, str. Eroilor, str. Pieței, str. Sf. Spiridon (tronsonul cuprins între str. Tecuci și str. Brăilei), str. Movilei, str. Cristofor Columb și str. Nicolae Alexandrescu.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale.

Citeşte mai departe ...

Proiect pe fonduri europene pentru eficientizarea energetică a sediului Complexului Muzeal de Științele Naturii

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Galați au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare a sediului Complexului Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță” Galați. Valoarea acestui proiect este de 14.699.538 de lei.

“Am depus deja de mai mult timp un amplu proiect pe fonduri europene pentru eficientizarea energetică a sediului Complexului Muzeal de Științele Naturii, instituție emblematică pentru Galați. Suntem deja la ultimele etape de verificare, astfel că sperăm să semnăm și contractul de finanțare în scurt timp. În plus, pentru a putea lansa și procedurile de achiziție publică, am aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect, prin care vom monta inclusiv sisteme de management energetic și de producere a energiei verzi.

Clădirea va fi reabilitată termic, vor fi schimbate ușile și geamurile, vor fi implementate soluții inteligente de umbrire pentru sezonul cald, iar toate sistemele de încălzire, iluminat,  climatizare și ventilare mecanică vor fi modernizate și integrate într-un sistem inteligent de monitorizare și control. Mai mult, prin acest proiect vor fi montate și stații de încărcare pentru mașinile electrice”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Citeşte mai departe ...

Peste 200 de jandarmi români și carabinieri din Republica Moldova s-au pregătit în comun

În perioada 19- 21 septembrie, în Galați a avut loc exercițiul internațional de nivel tactic de antrenament cu forțe în teren (LIVEX) „Danubius Shield 2022”, component a programului de pregătire comună din cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, „Increasing the professional capacities of staff involved in crowd and riot control operations in a cross-border context”, cod 2SOFT/4.3/93.

Scopul activității de pregătire a constat în armonizarea procedeelor și tehnicilor de intervenție pentru asigurarea și restabilirea ordinii publice în cazul tulburării grave a acesteia în punctele de frontieră, generată de un aflux masiv de migranți, care încearcă destabilizarea zonei.

Primele două zile ale exercițiului au debutat cu activitatea de pregătire comună, iar miercuri, 21 septembrie, în Pădurea Gârboavele a avut loc exercițiul de antrenament, activitate la care au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi „Dunărea de Jos” Galați și carabinieri din cadrul unităților subordonate Inspectoratului General de Carabinieri din Republica Moldova. Printre invitați s-au aflat reprezentanți ai eșaloanelor superioare ale celor două structuri de aplicare a legii, reprezentanți ai autorităților publice locale din județul Galați, cât și șefii structurilor ce fac parte din sistemul național de apărare și ordine publică, din județul Galați.

Exercițiul a fost un succes, iar prin activitatea de pregătire am reușit să îmbunătățim capacitatea de reacție în zona operațiunilor de control a mulțimii, pe timpul asigurării și restabilirii ordinii publice, pentru prevenirea și diminuarea criminalității transfrontaliere, s-a reușit îmbunătățirea nivelului de pregătire a celor două forțe de aplicare a legii, s-a verificat modul de cooperare și sincronizare a activităților, cât și viabilitatea și funcționalitatea mijloacelor logistice achiziționate în cadrul proiectului și s-a verificat modul de lucru între cei doi parteneri, mod de lucru ce va fi materializat print-o procedură comună.  

Proiectul „Increasing the professional capacities of staff involved in crowd and riot control operations in a cross-border context”, cod 2SOFT/4.3/93, este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate, cu suma totală de 330.000 euro, și este derulat de către Inspectoratul General de Carabinieri din Republica Moldova, lider de proiect și Inspectoratul de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, partener, prin intermediul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Citeşte mai departe ...

PSD vrea plafonarea prețurilor la energie să se raporteze la consumul curent și nu la anul 2021

PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care își reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de prețuri plafonate.

Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent și nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022.

„PSD consideră că o astfel de modificare a legii va stimula cetățenii să facă economie la energie electrică, ceea ce va sprijini efortul României de a-și reduce consumul național cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană.

Totodată România nu va fi nevoită să adopte alte reglementări care să impună obligații și sancțiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, așa cum se întâmplă în alte state din Uniunii”,a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Citeşte mai departe ...

Doi șoferi răniți, după ce trei autoutilitare s-au ciocnit în județul Galați

Un accident rutier în care au fost implicate trei autoutilitare s-a produs miercuri, în județul Galați, din cauza nepăstrării distanței regulamentare.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Galați, în jurul orei 08:20, pe DE 581 - Varianta municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autoutilitare de mare tonaj.

Un bărbat, în vârstă de 38 ani, din Republica Moldova, domiciliat în municipiul București, a condus o autoutilitară din direcția localității Cosmești către Munteni. Acesta nu a păstrat o distanță suficientă și a intrat în impact cu un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară cu semiremorcă, condus în același sens de mers de un bărbat în vârstă de 28 ani, din oraș Panciu, județul Vrancea.

În urma impactului, autoutilitara condusă de bărbatul de 38 ani a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu o alta autoutilitară, care era condusă de un bărbat în vârstă de 48 ani, din comuna Fălciu, județul Vaslui.

„A rezultat rănirea a doi conducători auto, bărbatul de 38 de ani și cel de 48 ani, care au fost transportați la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci pentru investigații medicale de specialitate. La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ pentru toți cei trei conducători auto”, a anunțat Ciprian Stoica, agent principal al IPJ Galați.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Citeşte mai departe ...

21 septembrie - Ziua internaţională a păcii

Ziua internaţională a păcii (“Peace Day”), marcată în întreaga lume, anual, la 21 septembrie, este o zi dedicată consolidării idealurilor păcii. Această zi a fost stabilită pentru prima dată în 1981, prin Rezolutia 36/67, de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru a fi aniversată în fiecare an în deschiderea sesiunilor din luna septembrie. Prima Zi internaţională a păcii a fost marcată în septembrie 1982. Rezoluţia 55/282 a ONU, adoptată la 7 septembrie 2001, prevede ca începând din 2002 Ziua internaţională a păcii să fie celebrată la 21 septembrie.

Citeşte mai departe ...

Rugbiștii de la CSM Galați caută medalii la Arcul de Triumf

  • Publicat în Sport

Weekendul trecut, la Gura Humorului s-au disputat meciurile din cea de-a doua etapă din Campionatul Naţional de Rugbi în 7 cu participarea celor 14 echipe care evoluează în Liga Naţională plus Naţionala Moldovei, care nu punctează în clasament. CSM Galaţi a ocupat locul 6 în clasamentul etapei după ce a înregistrat rezultatele: 24-0 cu Moldova, 5-17 cu Poli Iaşi, 17-7 cu Sportul Studenţesc-Dinamo, în grupă, 15-5 cu RC Gura Humorului, 12-9 cu RC Griviţa -UNEFS Bucureşti şi 7-21 cu Ştiinţa Petroşani, în grupa 5-8. Antrenorul Marius Secuianu a folosit lotul: Dănăilă, Partenie, Frăţilă, Arnăut, Sola, Toderaşcu, Mişin, Budăian, Anton, Copîtov, Cebotari, Ghindă, Cucu şi Nistor. După două etape, clasamentul general se prezintă astfel: 1. CSU Cluj Napoca 60 puncte, 2.RC Bârlad 48 p, 3.CSM GALAŢI 48 p, 4.CSM Constanţa 48 p, 5.Ştiinţa Petroşani 44 p, 6.Poli Iaşi 44 p, 7. RC Gura Humorului 42 p, 8.RC Griviţa - UNEFS 32 p, 9.CSU Arad 26 p, 10.Sportul Dinamo 24 p, 11.CSU Phoenix Braşov 20 p, 12.Olimpia 18 p, 13.CSU Alba Iulia 14 p, 14.CSM Sibiu 8 p, 15.Moldova. Ultima etapă se va disputa pe 24-25 septembrie pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf.

Citeşte mai departe ...

CSU Hygienium merge mai departe

  • Publicat în Sport

Echipa de volei feminin CSU Hygienium va reprezenta Galaţiul în sezonul 2022-2023 în Divizia A2 seria Est alături de alte şase formaţii: ACS Sport Plus Brăila, CSM Focşani 2007, CSM Constanţa, CTF Mihai I Bucureşti, CSM Bucureşti şi Dacia Mioveni 2012. Sub comanda antrenoarelor Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic, gălăţencele se antrenează de zor la sala Florin Balaiş şi în weekend au susţinut o dublă amicală cu CSM Focşani 2007. „Am reluat pregătirile la începutul acestei luni la sala Puşkin iar sâmbătă au jucat două amicale cu Focşaniul pe care le-am câştigat cu 3-0 şi 2-1. Ne-am definitivat lotul pentru viitorul sezon, au plecat trei jucătoare importante: Berdilă, Radu şi Cristea, au venit patru jucătoare noi pe care trebuie să le integrăm. Avem mult de muncă, ne vom pregăti la intensitate maximă şi vom încerca să obţinem rezultate cât mai bune”, ne-a precizat antrenoarea Adriana Dudnic. Lotul de jucătoare: Ioana Ştefu, Sorina Răileanu, Camelia Vasile, Maria Neacşu, Alexandra Iordache, Maria Vilău, Andreea Stănescu, Cristina Popoiu, Crina Arbunea și Diana Hantău, Alexandra Iordan, împrumutate de la Dinamo București, Iulia Sava şi Sara Călin, ultimele două junioare promovate de la CSȘ Galați. Campionatul va lua startul pe 15 octombrie, CSU Galaţi va juca acasă cu CSM Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

Două tiruri s-au ciocnit în județul Galați: circulația este blocată

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Galați, traficul este întrerupt pe DE 581 Bârlad – Cosmești, pe raza localității Tecuci, din cauza unui accident în care au fost implicate două autotrenuri.

Din primele date, o persoană au fost rănită și a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Circulația în zonă este total blocată. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri