Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Vineri, 02 Septembrie 2022 - Regional Press

”Călătorie în școala de altădată”... printre ”amintirile...fotografice” ale cititorilor

În perioada 1-30 septembrie, la sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, în foaierul Sălilor de lectură de la etajul 1, Serviciul Referințe și compartimentul Colecții Speciale organizează expoziția Fotografia ta, istoria Galațiului: Călătorie în școala de altădată, care cuprinde fotografii din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii, precum și din donațiile primite în cadrul proiectului Fotografia ta, istoria noastră! Amintirile voastre, istoria Galațiului!, ce promovează rolul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, în procesul de recuperare și de conservare a memoriei locale și importanța donatorilor în recuperarea memoriei fotografice comunitare.

Vizitatorii pot vedea, pe lângă fotografii cu elevi și promoții, instantanee surprinse în clasa de școală sau cu diverse alte ocazii, precum și câteva abecedare din colecțiile Bibliotecii. Printre imagini sunt presărate și obiecte legate de istoria școlii de altădată: tocuri, călimări, stilouri, matricole, un prilej pentru părinții de astăzi să își amintească de anii de școală, iar pentru copiii de astăzi de a face o incursiune în școala de altădată, fără internet, tablete sau telefoane mobile.

Citeşte mai departe ...

Autoritatea Vamală Română recrutează pe perioadă determinată. La Vama Galați, 44 de posturi

  • Publicat în Social

Autoritatea Vamală Română reia, din această lună, procedura de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a funcțiilor publice.

Procedura vizează 194 de posturi dintre care: 22 de posturi din cadrul aparatului propriu al Autorității Vamale Române, 25 din cadrul Direcției Regionale Vamale București, 92 din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași, 11 posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj și 44 de posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale Galați.

Concursul se va organiza la sediul Autorității Vamale Române și la sediile Direcției Regionale Vamale București, Biroului vamal de frontieră Constanța, Direcției Regionale Vamale Iași, Direcției Regionale Vamale Cluj și Direcției Regionale Vamale Galați, urmând ca locația să fie stabilită și anunțată ulterior, pe site-ul www.customs.ro, la rubrica INFO PUBLICE/ Concursuri.

La aceeași adresă pot fi obținute toate informațiile referitoare la concursurile de recrutare și selecție, conținutul dosarului de înscriere și condițiile de participare.

Citeşte mai departe ...

Cei mai mici halterofili de la CSU Galaţi s-au întors cu 9 medalii de la Naţionale

  • Publicat în Sport

La Arad s-au desfăşurat zilele trecute întrecerile Campionatului Naţional de haltere Under 12 şi Under 15. O evoluţie foarte bună au avut-o la categoria juniorii, micuţii halterofili de la Piscu, legitimaţi la CSU Galaţi şi pregătiţi de antrenorul Niţu Bădărău care, la prima lor competiţie oficială au cucerit numai puţin de nouă medalii: 3 de argint şi 6 de bronz. Rezultate individuale: Miruna Tăbăcaru, categoria 49 kg: 3 medalii bronz; Andrei Gabriel Grosu, categoria 45 kg: 2 medalii de argint şi una de bronz; Denis Ghisman, categoria 45 kg: o medalie de argint şi două medalii de bronz; George Alexandru Isac, categoria 36 kg, locul 5.

Citeşte mai departe ...

A doua înfrângere consecutivă pentru handbalistele de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Liga Florilor MOL a programat la mijlocul acestei săptămâni partidele celei de-a doua etape. CSM Galaţi a jucat joi la prânz în sala Polivalentă Danubius din Brăila partida considerată pe teren propriu cu SCM U Craiova.Aşa cum se anticipa, impactul cu eşalonul de elită, să nu uităm faptul că România are unul din cele mai puternice campionate din Europa, pentru fetele antrenate de Valeriu Costea a fost dur. Gălăţencele, la fel cum s-a întâmplat şi în prima etapă la Rm. Vâlcea au ţinut ritmul în primele 20 de minute după care experienţa oltencelor şi-a spus cuvîntul şi fetele noastre au trebuit să se recunoască învinse. Rezultat final: CSM Galaţi -SCM U Craiova 22-29 (11-13). Lotul echipei gălăţene: Alexandra Prodan, Bianca Aron, Nicoleta Petre -Ana Maria Lopătaru 2 goluri, Cristina Marcu, Andreea Merlă, Iulia Eiler 2 g, Cristina Andriţă 7 g, Mălina Bichir 4 g, Daniela Corban 3 g, Iasmina Ichim 1 g, Raluca Tănasă, Mădălina Manolachi 2 g, Mădălina Mureş, Bianca Zegrean, Andreea Sandu 1 g. Din tabăra gălăţeană au absentat patru jucătoare: Andreea Prescură, Andreea Taivan, ambele accidentate şi cele două straniere Mancic şi Djurovic, fără drept de joc din cauza vizelor. CSM Galaţi va juca în cea de-a treia etapă în deplasare, duminică 4 septembrie, cu Minaur Baia Mare.

Citeşte mai departe ...

Oţelul vrea victoria cu Poli Timişoara

  • Publicat în Sport

Liga a 2-a la fotbal programează în weekend majoritatea partidelor din cea de-a 5-a etapă. SC Oţelul Galaţi joacă sâmbătă, de la ora 11.30, pe teren propriu cu Poli Timişoara, o reeditare a meciului din urmă cu 11 ani câştigat de roş-alb-albaştrii cu 2-1, victorie ce le-a asigurat primul titlul şi singurul de până acum din istoria clubului. Chiar dacă acum datele problemei sunt diferite, meciul se anunţă interesant, ambele echipe luptând să-şi atingă propriile obiective. „Un meci cu Poli Timişoara ne aduce în minte penultimul joc din campionatul 2010-2011 când am devenit campioni. A trecut foarte mult timp pentru noi, atât peste Oţelul cât şi peste Poli, acum suntem în ipostaze diferite. Pentru noi este acelaşi obiectiv de a promova, de a face un joc bun şi să câştigăm. Jocul din 2011 cu cei de la Timişoara a rămas în mintea tuturor suporterilor, tuturor gălăţenilor, acea victorie frumoasă în urma căreia am devenit campioni. Îmi doresc să fie cât mai multă lume la stadion. Jucătorii noştri simt aportul oferit de suporteri. Ar fi bine ca stadionul să fie plin. Va fi o oră neplăcută, dar eu cred că suporterii noştri vor face un efort să susţină echipa sâmbătă, de la ora 11.30. Să umplem stadionul, să ne readucem aminte de evenimentele frumoase din 2011. Însă, cum am mai spus vreau să trăiesc prezentul, să ne concentrăm exclusiv pentru joc şi pentru cele trei puncte”, a declarat la conferinţa de presă organizată joi, Dorinel Munteanu. După patru etape, SC Oţelul Galaţi ocupă locul 5 cu opt puncte în timp ce Poli Timişoara are patru puncte şi ocupă locul 15.

Citeşte mai departe ...

Am avut şi noi o Agatha Christie

„Vârsta ne schimbă atât de mult, uneori uiţi că ai fost copil, ai impresia că te-ai născut aşa, bătrân, şi totuşi sunt unele fleacuri care-ţi rămân adânc înrădăcinate. Clişee unde adultul dă mâna cu puştiul care trăgea la fit şi tocea peste vară la teorema lui Pitagora. De când mă ştiu, prima ninsoare m-a scos din minţi... Îmi venea să urlu de bucurie... Ca şi mirosul ăla special din martie. Un miros de verde, de pământ...” - Rodica Ojog-Braşoveanu în „Cianură pentru un surâs”.
Pe 2 septembrie 2002 a încetat din viaţă Rodica Ojog-Braşoveanu, scriitoare română de romane poliţiste. În 1969, a debutat cu un scenariu la televiziune („Crima din Cişmigiu”), iar primul roman poliţist, „Moartea semnează indescifrabil”, l-a scris la insistenţa soţului ei, actorul Cosma Braşoveanu, şi l-a publicat în 1971 la editura „Albatros”, colecţia „Aventura”. În urma succesului publicistic a renunţat la avocatură, după şapte ani de practică, şi s-a dedicat scrisului. Până în 1999, după propriile declaraţii, a publicat 35 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul ştiinţifico-fantastic. A fost supranumită „Agatha Christie a României".

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu, veste bună pentru fermieri: „Începe decontarea banilor cheltuiți cu energia electrică pentru irigații”

Deputatul Viorica Sandu anunță noi măsuri în sprijinul agricultorilor. Este vorba de decontarea banilor cheltuiți cu energia electrică pentru irigații, „un program marca PSD”. 
 
Potrivit sursei citate, în ședința din 31 august 2022, Guvernul a stabilit prin Hotărâre de Guvern modalitatea de decontare a cotei de până la 50% pentru anul 2022. Actul normativ stabilește modalitatea de aprobare a cotei de până la 50% aferentă cheltuielilor pentru consumul de energie electrică pentru irigații, la finalul sezonului de irigații; reglementează procedura pentru decontarea cotei de până la 50%, pentru funcționarea sistemelor de irigații locale, în anexa actului normativ.
 
„Decontarea se va realiza în două etape, astfel: până la data de 30 septembrie 2022, pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrică pentru irigații în perioada de până la 30 iunie 2022; până la data de 15 decembrie 2022 pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrică pentru irigații realizat în perioada 1 iulie-30 octombrie 2022”, explică Viorica Sandu.
 
În plus se alocă fonduri suplimentare consistente, 480 de milioane de lei, pentru subvenția la motorină utilizată în agricultură .
 
„Modificările aduse prin prezentul act normativ vizează suplimentarea sumelor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2022 cu suma de 480.000.000 lei, valoarea totală a schemei în anul 2022 devenind în prezent 817.000.000 lei. Luăm toate măsurile ca să ne asigurăm de continuarea aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2022, fapt ce contribuie la diminuarea efectivă a costurilor de producție prin rambursarea sumelor reprezentând diferențele de accize și stimularea continuității activităților din agricultură. Venim în sprijinul fermierilor, astfel încât să le oferim o gură de oxigen, atât de necesară în gestionarea cheltuielilor realizate”, a declarat ministrul Petre DAEA.
 
„Prin astfel de măsuri avem siguranța că agricultura țării va avea resursele necesare pentru a obține rezultate bune și anul viitor”, a adăugat deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu.
Citeşte mai departe ...

Două cazuri de meningită cu virusul West Nile, la Brăila

Primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile au fost confirmate la Brăila. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 86 de ani, internați la ATI, cu o formă severă de boală.

Bărbatul locuiește în localitatea Gropeni și a fost spitalizat pe 29 august, iar femeia, din municipiul Brăila, a ajuns la spital o zi mai târziu. Cei doi pacienți sunt internați în secția de Terapie Intensivă și au o formă severă a bolii, cu evoluție nefavorabilă. 

Direcția de Sănătate Publică a Județului Brăila recomandă populației: purtarea îmbracămintei cu mâneci lungi și pantaloni lungi, dacă se iese seara din locuințe sau seara în parc, la plimbare, sau cand se merge în pădure, la pescuit, în Deltă; utilizarea de substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor comercializate în farmacii, în concordanță cu instrucțiunile de pe etichetă; împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă ( plase de protecție ); utilizarea substanțelor insecticide în locuință/ în jurul locuinței; -utilizarea în locuința a aerului condiționat; utilizarea plaselor împotriva țânțarilor în jurul paturilor în cazul în care nu sunt disponibile celelalte măsuri menționate anterior sau dacă se doarme în aer liber; -acoperirea pătuțului copilului sau căruciorului cu plase împotriva țânțarilor.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: „Am semnat un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului Delta Dunării din Tulcea"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a semnat un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului ''Delta Dunării'' din Tulcea, în valoare de 180 de milioane de lei.

"Am semnat astăzi un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului 'Delta Dunării' din Tulcea. Aeroportul va avea 180 de milioane de lei la dispoziţie pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern şi acces la facilităţi pentru aeronave conform standardelor europene. Fondurile vor fi folosite, mai exact, pentru: modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973); construirea platformei dedicată activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave", a scris ministrul Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf).

De asemenea, vor mai fi modernizate platforma de îmbarcare - debarcare APRON 1, calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziţie izolată, suprafaţa nivelată a benzii căii de rulare, suprafaţa de deservire cu echipamente handling, drumurile de acces şi parcarea auto.

Contractul pentru lucrări a fost semnat la începutul lunii august, iar acestea trebuie să fie finalizate până în luna decembrie 2023.

Citeşte mai departe ...

A început Street Food Festival Galați 2022

 
Timp de patru zile, gălățenii au parte de distracție și mâncare delicioasă în Grădină Publică unde a început Street Food Festival.
 
„Atmosfera este întreținută de DJ, iar pe scenă vor urca și trupe îndrăgite cum ar fi Bosquito sau Byron. Chefi renumiți precum Chef Foa, Chef Cristi Boca, Chef Munti își vor demonstra aici măiestria culinară, iar preparatele delicioase și băuturi fresh pentru toate gusturile se găsesc la cele 29 de food truck-uri”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. 
 
Mai mult, cei mici se pot juca în voie în cadrul kids zone, iar pentru cei care caută relaxare și un loc liniștit, festivalul dispune de chill & picnic zone. 
 
Programul evenimentului este în fiecare zi de joi și până duminică în intervalul orar 12.00-23.00.
 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri