Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Luni, 19 Septembrie 2022 - Regional Press

Miercuri dimineață se oprește apa pentru zeci de mii de gălățeni

  • Publicat în Social

Începând de miercuri, 21 septembrie, ora 8.00 și până joi dimineață, 22 septembrie, ora 7.00, în municipiul Galați se va opri apa potabilă furnizată consumatorilor arondați Stației de Repompare Filești, pentru efectuarea unor lucrări de către constructorul Tancrad.

Prin urmare, în intervalul anterior menționat, alimentarea cu apă potabilă va fi sistată pentru consumatorii arondați Stației de Repompare Filești (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coșbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Filești, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Aurel Vlaicu, Siderurgiștilor Vest, Micro 14 (inclusiv Viaduct), I.C. Frimu, Filești și Sat Filești, Micro 38, 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 40 și Micro 13B.

De asemenea, în același interval orar, va fi furnizată apă cu presiune redusă în zona  arondată Rezervorului Traian (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții): str. Domnească (Basarabiei - Parc CFR), str. T. Vladimirescu și Aleile CFR, str. Lacului, str. Brateș, str. Științei, str. Ep. Melchisedec Ștefănescu (M.Bravu - Grădina Veche), str. M. Bravu (V. Alecsandri - Basarabiei), str. V. Alecsandri (M.Bravu - Carnabel), str. Cezar (Domnească - Grădina Veche), Grădina Veche, Basarabiei (M. Bravu - Grădina Veche), str. R. Negru (T. Vladimirescu - Științei), str. E. Doamna (Științei - Grădina Veche), str. Afinului.

Pentru situații deosebite, Apă Canal Galați va pune la dispoziție cisterne cu apă.

Acestea sunt amplasate în:

- Micro 39C (bloc A1 – parcare),

- Micro 40 (str. Av. M.Zorileanu, zona bloc I2 – Școala 30),

- Biserica Sf. Mina (str. Tecuci).

În situații speciale se poate solicita cisterna mobilă. Cererile pot fi făcute la dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236 463 294 și 0236 473 380 int.133.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7)

Potrivit ministrului, în 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat.

„Câștigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani este același constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni. Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA).

 

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA). Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025). Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22. Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmânia. 

Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova, a transmis ministrul.
Citeşte mai departe ...

Proiect de mediu, pe fonduri europene, pentru cinci localități din județul Galați

Consiliul Județean Galați va depune pe fonduri europene un nou proiect de mediu, pentru a amenaja în cinci localități din județul Galați centre de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte, a deșeurilor de grădină și a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate.

Cele cinci localități unde vor fi înființate astfel de centre sunt: Târgu Bujor, Berești, Umbrărești, Slobozia Conachi și Valea Mărului. Valoarea maximă eligibilă este de 3.893.600 de euro, pentru cele cinci centre. Astăzi, a fost organizată o ședință extraordinară, astfel încât Consiliul Județean Galați să preia terenurile necesare pentru implementarea acestui proiect de mediu.

“Preluăm peste 127.000 de mp pentru a construi în cinci localități din județ centre unde vor fi aduse și valorificate așa numitele deșeuri inerte, precum cele din construcții sau rezultate din diverse demolări. Vom amenaja un astfel de centru la Valea Mărului, localitate unde se află depozitul de deșeuri menajere și o stație de sortare, apoi la Umbrărești, care va deservi localitățile limitrofe, și la Târgu Bujor pentru centrul județului și o parte din localitățile din zona de est, având în vedere că la Târgu Bujor a fost construită și o stație nouă de transfer a deșeurilor.

De asemenea, vor mai fi amenajate astfel de centre la Berești, pentru partea de nord, și la Slobozia Conachi pentru localități aflate în centrul și sudul județului. Proiectul va fi depus spre finanțare în cel mai scurt timp în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați

Mai mult, un astfel de proiect va fi depus prin PNRR și pentru construirea unui centru integrat în municipiul Galați, recent fiind preluat și un teren de peste 24.000 mp de la Primăria Galați. Toate aceste centre vor fi dotate și cu utilajele necesare.

Citeşte mai departe ...

O nouă parcare se amenajează în cartierul Țiglina, în vecinătatea Complexului "Siretul"

 
Primăria Galați anunță că o nouă parcare se amenajează în Țiglina, în vecinătatea Complexului "Siretul", în locul garajelor care au fost demolate. 
 
„Amenajăm o nouă parcare plus un spațiu pentru relaxare. Continuăm lucrările în cartierele orașului. Echipe de muncitori sunt la lucru în zona Complexului Siret, unde locul vechilor garaje va fi luat de o parcare spațioasă, dar și de un spațiu modern pentru relaxare”, a transmis primarul Ionuț Pucheanu pe Facebook. 
 
Municipalitatea mai construiește parcări la Spitalul de Pediatrie și în cartierul Micro 21, pe Strada Victor Vâlcovici,  în zona blocurilor L6, D7 și D8. 
 
Citeşte mai departe ...

Ministrul Agriculturii:„Mâncăm ce am produs. Avem şi pentru export!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că România are producție agricolă bună, deși a fost un an secetos. Daea a fost prezent la Festivalul ”Toamna Buzoiană”, unde a lăudat munca legumicultorilor.

„Mâncăm ce am produs. Din fericire, am produs ce ne trebuie în ţară şi avem şi pentru export. Deşi e un an greu, România a produs anul acesta, prin grija şi munca fermierilor, cantitatea de grâu este necesară pentru consumul propriu cât şi pentru export.

De asemenea, şi la cultura de floarea-soarelui, deşi nu suntem în pragul terminării recoltatului, dar din evaluările din câmp, ne dau nouă posibilitatea să afirmăm astăzi, cu siguranța realizării producţiei care să satisfacă nevoile interne şi evident şi un excedent pentru export. Avem ce mânca. Să fim sănătoşi să mâncăm ceea ce producem”, a declarat ministrul Petre Daea. 

Citeşte mai departe ...

Comisarul European pentru Inovare Mariya Gabriel și europarlamentarul Dan Nica, prezenți astăzi la Galați

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Comisia Europeană și Parlamentul European, organizează luni, 19 septembrie 2022, Conferința „ORIZONT EUROPA – Oportunități de finanțare pentru cercetătorii și întreprinderile românești”.

Orizont Europa este principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare, este unul dintre cele mai mari programe de cercetare și inovare din lume, cu un buget de 95,5 miliarde de euro. Facilitează colaborarea și consolidează impactul cercetării și inovării asupra dezvoltării, sprijinirii și implementării politicilor UE, ținând cont totodată de provocările globale.

„Ca instituție gazdă, suntem onorați de prezența Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel precum și a Raportorului „Horizon Europe”, europarlamentarul Dan Nica, alături de reprezentanți ai DG Research, UEFSCDI, Ministerului Educației, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerului Economiei, a universităților și institutelor de cercetare din Romania, precum și antreprenorilor naționali și regionali”, a declarat rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Puiu-Lucian Georgescu.

„Scopul evenimentului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile pe care România le are de a beneficia de programul Orizont Europa, cum să folosească mai bine instrumentele de extindere disponibile, cum să participe la EIC și cum să crească participarea la partea de granturi. Totodată, agenții economici regionali, cercetătorii și directorii de insituții de cercetare vor interacționa cu specialiștii DG Research, UEFSCDI și cei guvernamentali pentru a stabili modalități eficiente de accesare a fondurilor europene și a granturilor în cadrul proiectelor de cercetare”, a declarat purtătorul de cuvânt și prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, dr. Alexandru Nechifor.

Conferința va avea loc la Teatrul Dramatic „Fani Tradini” din Galați, strada Domnească nr. 59, începând cu ora 13:00.

Monday, 19 September 2022
13:00 – 14:00

Moderator part I - Dr. Alexandru NECHIFOR – Vice-rector of ”Dunarea de Jos” University of Galati.

Keynote speakers:
Professor Puiu Lucian GEORGESCU, PhD– Rector of ”Dunarea de Jos” University of Galati
Dan NICA– Member of the European Parliament, Rapporteur for Horizon Europe
Mariya GABRIEL– European Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth
Q and A Session

14:00 – 14:30 Coffee Break

14:30 – 17:30

Moderator part II - Associate Professor Ciprian VLAD, PhD. – Vice-rector of ”Dunarea de Jos” University of Galati.

Speakers:

Ionut Florin PUCHEANU – Mayor of Galati, Romania.
Massimiliano ESPOSITO – Head of Unit at Directorate-General Research and Innovation – European Commission
Adrian CURAJ - Director of the Executive Agency for Higher Education, Research, Development and Innovation Funding (UEFISCDI), Romania
Sebastian-Ioan BURDUJA – Minister of Research, Innovation and Digitalization, Romania
Bogdan CRISTESCU – Secretary of State, Minister of Education, Romania
Florin Marian SPĂTARU – Minister of Economy, Romania
Costel FOTEA – President of the Galati County Council, Romania

 
Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați a achiziționat un aparat unic în ţară pentru depistarea cancerului de piele

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi are singurul aparat din ţară de microscopie confocală in vivo, un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele.

Peste 100 de pacienți din Galați și din alte județe, inclusiv din București, au fost investigați medical pentru depistarea cancerului de piele sau a altor boli inflamatori ale pielii cu un aparat medical unic în România. Este vorba de un tomograf în coerență optică.

 „Doar cu ajutorul luminii, fără incizie, durere și efecte secundare, acest ultraperformant echipament medical ajută foarte mult medicii dermatologi la depistarea în stadii incipiente a bolilor de piele, iar acest lucru înseamnă în unele cazuri chiar salvarea vieții pacienților”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Aparatul medical, achiziționat de către Consiliul Județean cu fonduri europene, se află în dotarea Spitalului de Boli Infecțioase. Mai mult, acest echipament de ultimă generație este folosit de către medicii specialiști și în cercetare medicală

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri