Menu
RSS
Platformă digitală interactivă pentru persoane cu deficiențe de auz 

Platformă digitală interactivă pent…

#Pesemne.ro, prima platfo...

Jumătate dintre noi nu facem sport și nu ne antrenăm corpul în activități fizice regulate

Jumătate dintre noi nu facem sport …

Conform ultimului sondaj ...

Au început cursurile de blogger, vlogger, influencer la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Au început cursurile de blogger, vl…

Gabriel Coveșeanu (Cove)&...

Consiliul Județean Galați construiește două clădiri noi la Spitalul de Urgență

Consiliul Județean Galați construie…

Lucrări în ritm accel...

La Galaţi, un Concert în doi

La Galaţi, un Concert în doi

Duminica, 9 octombrie, or...

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a u…

La Ibiza s-a desfăşurat C...

Sesiune de informare la Galați, vizând proiectele finanțate prin Programul pentru Regiunea Dunării

Sesiune de informare la Galați, viz…

Ministerul Dezvoltării, L...

Academicienii români solicită creșterea numărului de ore de istorie în programul școlar

Academicienii români solicită creșt…

Academia Română, sub semn...

Evenimente științifice importante, de Neurochirurgie și Neuroștiințe, se organizează la finalul acestei luni

Evenimente științifice importante, …

Comitetului Științific &a...

Sunetul Muzicii la Teatrul "Nae Leonard"

Sunetul Muzicii la Teatrul "Na…

Cine nu îşi mai aduce ami...

Prev Next

Joi, 15 Septembrie 2022 - Regional Press

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați la EAIE 2022

În perioada 13-16.09.2022, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați participă la a 32-a conferință și expoziție a EAIE, cel mai mare eveniment internațional din domeniul educației al anului, care se desfășoară la Fira Barcelona Gran Via, Spania, potrivit Biroului de Presă al Universității gălățene. Considerată cea mai importantă întâlnire anuală a profesioniștilor din învățământul superior internațional, participarea la Conferința EAIE  reprezintă o oportunitate de a dialoga şi de a schimba experienţe cu cei peste 6.000 de participanți, provenind din 95 de ţări, prezenţi la eveniment.

 UDJG participă la această expoziție în cadrul standului ”Study in Romania” organizat cu sprijinul Ministerului Educației, alături de alte de universități românești.

 Platforma Study in Romania (SiR) promovează învăţământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naţionali şi internaţionali în programe de studiu din oferta educaţională a universităţilor româneşti.

Citeşte mai departe ...

15 septembrie - Ziua mondială de conştientizare a limfomului

Anual, pe 15 septembrie,  se marchează acest eveniment care are ca scop creşterea nivelului de informare cu privire la cancerul sistemului limfatic, conform site-ului https://www.lymphomacoalition.org. Iniţiativa aparţine Lymphoma Coalition, reţeaua globală non-profit a grupurilor de pacienţi care suferă de limfom, din peste 50 de ţări. Ziua a fost marcată pentru prima dată în 2004.

Peste 735.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu limfom, în întreaga lume. Pacienţii care se confruntă cu o varietate de provocări se pot baza pe sprijinul unei echipe de profesionişti şi pe conexiuni personale, pe tot parcursul experienţei lor în domeniul cancerului, conform site-ului organizatorilor, https://www.lymphomacoalition.org.

Pentru ziua marcată în 2022, organizatorii au lansat campania "Small Things Build Confidence" (Lucrurile mici construiesc încrederea), vrând să sublinieze importanţa accesului la informaţii, în condiţiile în care persoanele cu această afecţiune se confruntă cu multe întrebări, griji şi îndoieli.

În cadrul campaniei din 2022, în perioada 9-15 septembrie, pacienţii, îngrijitorii şi profesioniştii din domeniul sănătăţii, precum şi persoanele preocupate de pacienţii cu limfom au fost invitaţi să se alăture conversaţiei de pe pagina de Facebook a Lymphoma Coalition şi să împărtăşească lucrurile care ar putea ajuta persoanele vizate să se simtă mai încrezătoare.

Limfomul este un cancer al ganglionilor şi al sistemului limfatic, ce se formează la nivelul limfocitelor din sânge şi afectează sistemul imunitar şi capacitatea acestuia de a lupta împotriva infecţiilor şi bolilor.

Citeşte mai departe ...

Electrica anunță investiții de 38 de milioane de lei în județul Galați, în acest an

Pentru anul 2022, Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Galați are un plan de investiții peste cel asumat în anul 2021 pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuție a energiei electrice, respectiv 38 de milioane de lei.

Direcțiile principale vizează asigurarea unui nivel optim de tensiune, îmbunătățirea calității energiei electrice, reducerea numărului de deranjamente, reducerea pierderilor în rețea și implicit, reducerea costurilor cu mentenanța.

„Una dintre cele mai importante investiții pentru continuarea dezvoltării infrastructurii de rețea din județ o reprezintă modernizarea rețelei de distribuție din zona localității Foltești, jud Galați. Lucrările de investiții sunt aproape de finalizare și vor avea drept rezultat creșterea siguranței în funcționare și în exploatare și îmbunătățirea nivelului de tensiune.

În cadrul proiectului, în cele cinci Posturi de Transformare Aeriene menționate au fost montate echipamente de ultimă generație.

În valoare de aproximativ 4,6 mil. lei, investiția de pe raza localității Foltești a presupus și modernizarea a peste 500 de branșamente monofazate, 5 branșamente trifazate și montarea de blocuri de măsură și protecție, în exteriorul clădirilor, în locul firidelor existente, precum și refacerea coloanelor de la BMP la tabloul fiecărui abonat. Blocurile de măsură au fost dimensionate astfel încât să permită, în viitor, montarea contoarelor inteligente”, anunță compania prin intermediul unui comunicat de presă.

Alte lucrări de investiții majore ale DEER – Sucursala Galați care urmează a fi finalizate în decursul acestui an sunt:

- Modernizarea Rețelei de Distribuție în zona PTA 5571 Tătarca Sat și PTA 5578 Șivița;

- Modernizare celula 110kV Băleni și introducere în SCADA – stația 110/20kV Foltești;

- Introducerea în sistem de telegestiune a 1524 de contoare și 160 BMP-uri aparținând consumatorilor de tip „agent economic”.

Pentru orizontul mediu, compania are in plan modernizarea stațiilor de transformare, trecerea rețelelor de la 6 și 10kV la 20kV și securizarea rețelelor de joasă tensiune în vederea reducerii pierderilor de energie electrică.

Citeşte mai departe ...

Parcare cu spații de joacă pe acoperiș în cartierul Micro 21

A  fost lansat în licitație contractul privind realizarea unei parcări supraterane în cartierul Micro 21, pe Strada Victor Vâlcovici,  în zona blocurilor L6, D7 și D8, sufocată în prezent de vechile garaje, informează Primăria Galați.

Principalele lucrări vizează: realizarea construcției, închideri cu panouri din tablă perforată, învelitoare tip terasă circulabilă, instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare, instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, instalații electrice de iluminat, iluminat de siguranță, detecție și avertizare la incendiu, sistematizare verticală, spații de joacă pe acoperiș, sistem automat de parcare, stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Construcția va avea o suprafață desfășurată de 10.000 de mp și vizează peste 400 de locuri de parcare.

Valoarea estimată a contractului este de 21.757.587,46 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 14.10.2022.

Citeşte mai departe ...

Program prelungit în weekend pentru traseele 11, 20 și 105

Primăria municipiului Galați informează că în weekend, cu prilejul festivalului Danube Rock Sounds Galați, se va prelungi programul mijloacelor de transport în comun care asigură traseele 11, 20 și 105 și se vor reactiva temporar traseele estivale 32 și 33.

Astfel, în perioada  16.08.2022 – 18.09.2022 programul de transport pentru traseele 11, 20 și 105 va fi prelungit până la ora 00.30. Traseele vor fi asigurate cu câte 4 autobuze, cu o frecvență de 18 minute pentru traseul 20, respectiv 20 minute pentru traseele 11 și 105, conform diagramelor de transport. Totodată se vor reactiva traseele estivale 32 și 33 care vor funcționa în intervalul 17.00 - 24.00 (17.00 - primele plecări spre Plaja Dunărea, respectiv 24.00 - ultimele plecări de la Plaja Dunărea).

Pentru zilele 17.09.2022 și 18.09.2022 (ultimul weekend cu zonă pietonală pe strada Domnească, la Spicu) vor fi deviate traseele următoare:

  1. Traseul 10 va fi deviat pe str. Domnească – str. Gării – str. Dogăriei – str. George Enescu – str. Portului , cu retur pe str. George Enescu – str. Dogăriei - str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Brăilei;
  2. Traseul 15 va fi deviat pe str. Domnească – str. Gării – Gara CFR, cu retur pe str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Eroilor – str. Traian – Piața Centrală;
  3. Traseul 24 va fi deviat pe str. Domnească – str. Gării – str. Dogăriei – str. George Enescu – str. Portului , cu retur pe str. George Enescu – str. Dogăriei - str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Brăilei;
  4. Traseul 34  va fi deviat pe str. Domnească – str. Gării – str. Ana Ipătescu – str. Portului – INTFOR, cu retur pe str. Ana Ipătescu - str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Brăilei.
Citeşte mai departe ...

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” a ajuns și la Galați

Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din municipiul Galați și din alte 64 de orașe din toate județele țării vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri. Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde.

La nivel local, campania se bucură de sprijinul Asociației de Euro-Asiatică De Consultanță și Integrare în calitate de parteneri ai acțiunii.

Primăria Municipiului Galați s-a alăturat ca partener local al acțiunii, fiind implicată în toate etapele de realizare ale campaniei și oferind susținere în organizare.

În municipiul Galați, campania se desfășoară în parcările magazinelor Kaufland din localitate situate în: Galați - Micro 21 (Str. Victor Vîlcovici nr. 20), Galați - Țiglina 4 (Str. Brăilei nr. 144), Galați - Micro 40, (Str. Henri Coandă nr. 7).

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare. Campania se desfășoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România.

Pornind de la succesul campaniei din cele 9 orașe în care a fost realizată în ultimii 2 ani, inițiatorii au decis să facă un pas înainte către un viitor sustenabil și au hotărât extinderea acesteia la nivel național în 65 de orașe din toate județele țării.

Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi transformate în noi resurse. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la oricare dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet pentru mijloacele de transport în comun.

Citeşte mai departe ...

Comisarul European pentru Inovare Mariya Gabriel și europarlamentarul Dan Nica vin la Galați

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați alături de Comisia Europeană și Parlamentul European organizează în data de 19 septembrie 2022, Conferința „ORIZONT EUROPA – Oportunități de finanțare pentru cercetătorii și întreprinderile românești”.

Orizont Europa este principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare, este unul dintre cele mai mari programe de cercetare și inovare din lume, cu un buget de 95,5 miliarde de euro. Facilitează colaborarea și consolidează impactul cercetării și inovării asupra dezvoltării, sprijinirii și implementării politicilor UE, ținând cont totodată de provocările globale.

„Ca instituție gazdă, suntem onorați de prezența Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel precum și a Raportorului „Horizon Europe”, europarlamentarul Dan Nica, alături de reprezentanți ai DG Research, UEFSCDI, Ministerului Educației, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerului Economiei, a universităților și institutelor de cercetare din Romania, precum și antreprenorilor naționali și regionali”, a declarat rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Puiu-Lucian Georgescu.

„Scopul evenimentului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile pe care România le are de a beneficia de programul Orizont Europa, cum să folosească mai bine instrumentele de extindere disponibile, cum să participe la EIC și cum să crească participarea la partea de granturi. Totodată, agenții economici regionali, cercetătorii și directorii de insituții de cercetare vor interacționa cu specialiștii DG Research, UEFSCDI și cei guvernamentali pentru a stabili modalități eficiente de accesare a fondurilor europene și a granturilor în cadrul proiectelor de cercetare”, a declarat purtătorul de cuvânt și prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, dr. Alexandru Nechifor.

Conferința va avea loc la Teatrul Dramatic „Fani Tradini” din Galați, strada Domnească nr. 59, începând cu ora 13:00. 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: PSD va propune în Coaliție creşterea salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, reprezintă „o mare victorie” pentru toţi acei oameni care muncesc din greu. Acesta susține necesitatea creşterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie, propunere cu care va merge în coaliţie.

„Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susţinut intens de PSD, este o mare victorie pentru toţi acei oameni care muncesc din greu şi care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectaţi de criza economică şi de cea de pe piaţa energiei. Totodată, este un motiv în plus pentru care PSD susţine necesitatea creşterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie (inclusiv prin scutirea de taxe şi contribuţii a 200 de lei), propunere cu care va merge în coaliţie. Este extrem de clar acum că trebuie să creştem salariul minim. Asta spune şi UE, nu doar PSD”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri