Menu
RSS
Platformă digitală interactivă pentru persoane cu deficiențe de auz 

Platformă digitală interactivă pent…

#Pesemne.ro, prima platfo...

Jumătate dintre noi nu facem sport și nu ne antrenăm corpul în activități fizice regulate

Jumătate dintre noi nu facem sport …

Conform ultimului sondaj ...

Au început cursurile de blogger, vlogger, influencer la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Au început cursurile de blogger, vl…

Gabriel Coveșeanu (Cove)&...

Consiliul Județean Galați construiește două clădiri noi la Spitalul de Urgență

Consiliul Județean Galați construie…

Lucrări în ritm accel...

La Galaţi, un Concert în doi

La Galaţi, un Concert în doi

Duminica, 9 octombrie, or...

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a u…

La Ibiza s-a desfăşurat C...

Sesiune de informare la Galați, vizând proiectele finanțate prin Programul pentru Regiunea Dunării

Sesiune de informare la Galați, viz…

Ministerul Dezvoltării, L...

Academicienii români solicită creșterea numărului de ore de istorie în programul școlar

Academicienii români solicită creșt…

Academia Română, sub semn...

Evenimente științifice importante, de Neurochirurgie și Neuroștiințe, se organizează la finalul acestei luni

Evenimente științifice importante, …

Comitetului Științific &a...

Sunetul Muzicii la Teatrul "Nae Leonard"

Sunetul Muzicii la Teatrul "Na…

Cine nu îşi mai aduce ami...

Prev Next

Duminică, 11 Septembrie 2022 - Regional Press

CSM Arcada a pierdut în faţa Stelei la Cupa Arcada

  • Publicat în Sport

Tradiţionala competiţie amicală Cupa Arcada s-a desfăşurat anul acesta în altă locaţie ca de obicei, meciurile fiind găzduite de sala Florin Balaiş, fosta Puşkin după ce în această perioadă la sala Polivalentă Dunărea se înlocuieşte suprafaţa de joc devenită impracticabilă. CSM Arcada, care şi-a testat cu acest prilej transferurile efectuate în această vară: Andrei Mihălescu, germanul Daniel Malescha, danezul Oskar Madsen, moldoveanul Marin Lescov, cehul Lubos Bartunek şi letonianul Kristaps Smits, ultimul aflat în probe. Campioana României a început să arate bine şi suntem convinşi că după perioada de omogenizare lucrurile vor sta din ce în ce mai bine. CSM Arcada a înregistrat rezultatele: 3-0 (19,16,19) cu SCM Zalău, 2-3 (17, -17, 19, -20, -18) la capătul unui meci care a durat peste două ore şi jumătate, 3-0 (8, 24, 18) cu CSM Constanţa şi a ocupat locul 2 în clasamentul final. „Am avut trei meciuri în trei zile exact aşa cum ne-am dorit pentru această etapă de pregătire. Uşor-uşor, trebuie să ajungem la un nivel bun. Din punct de vedere al evoluţiei suntem departe de ceea ce ne dorim, problema este că nu mai avem mult timp, peste mai puţin de trei săptămâni va fi Cupa României la Constanţa, cu cele mai bune patru echipe şi apoi debutul în Liga Campionilor. Mai avem foarte mult de muncă ca să ne putem atinge obiectivele. Titlurile şi trofeele pe care le-am cucerit sunt foarte frumoase şi importante, vor rămâne în istoria clubului dar acum trebuie ca toată lumea să ne gândim la viitor. Vrem să dovedim şi în sezonul 2022-2023 că CSM Arcada Galaţi este cea mai bună echipă din România iar în Europa să facem o figură cât mai frumoasă”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu. Lotul folosit: Lescov, Sobirov, Smits, Butnaru, Bartunek, Mihălescu, Magdaş, Malescha, Bala, Raţă, Madsen, care din păcate a suferit o accidentare care îl va face indisponibil minim 10 zile, Cristudor şi Kantor. Nu a jucat deloc Talpă, menajat iar Rangel, urmează perioada de recuperare după ce suferit o intervenţie chirurgicală. Cupa Arcada a fost adjudecată pentru al doilea an consecutiv de Steaua Bucureşti. Aşa cum ne-au obişnuit, la final organizatorii au oferit premii individuale tuturor participanţilor şi invitaţilor de onoare: Oana Sârb, Mariana Cojocaru, Aurelian Ştefu, Tudorel Arbunea, Constantin Toma şi Romeo Enescu.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: Toate gările şi porturile ar trebui să treacă în administrarea autorităţilor locale

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că toate gările și porturile ar trebui să fie trecute în administrarea autorităţilor locale pentru a fi puse în valoare. 

 „Eu îmi doresc să descentralizez toate lucrurile care au fost ţinute în aceşti ani în mână, indiferent de guvernele care au fost în toţi aceşti 30 de ani, să se ţină la Bucureşti în mână tot. Nu. Aceste lucruri trebuie să fie descentralizate către administraţiile locale. Eu provin din administraţia locală, am fost şi viceprimar, şi preşedinte de consiliu judeţean, şi ştiu că acest proces este absolut necesar. De aceea, de când am preluat mandatul cred că am semnat vreo 50 de protocoale cu autorităţile locale, de exemplu, pentru investiţii în infrastructură, pe care să le realizeze local şi să fie decontate de către minister”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Ministrul Transporturilor a adăugat că acelaşi lucru vrea să fie realizat şi pentru zona de CFR.

„Acelaşi lucru vreau să îl facem, şi s-a construit cadrul legal, pe zona de CFR. Nouăzeci şi ceva la sută din gările şi din haltele din România arată, ştiţi dumneavoastră, la fel de bine ca mine. CFR nu are forţa economică să facă aceste lucruri. Trebuie să fie descentralizate şi trebuie să meargă către autorităţile locale să le pună în valoare. Acelaşi lucru este valabil şi pe zona navală. Administraţiile locale ştiu cel mai bine cum să dezvolte zonele portuare”, a adăugat Grindeanu.

Citeşte mai departe ...

Danube Rock Sounds la Galaţi

Între 16 şi 18 septembrie, pe Plaja Dunărea din Galaţi, va avea loc festivalul Danube Rock Sounds, ajuns la a opta ediţie! În cele 3 zile de festival publicul din Galaţi îi va putea asculta live pe: Alternosfera, The Mono Jacks, Viţa de Vie, Trooper, Robin and the Backstabbers, Omul cu şobolani, Bogdan Simion şi Lăutarii de Mătase, Domino, Implant pentru Refuz, Mihail, The Schnitzels, Dimitri’s Bats, Pinholes, Dl. Goe, Hvnds, Melting Dice. Ajuns deja o tradiţie pentru iubitorii de muzică din Galaţi, Danube Rock Sounds revine pe plaja Dunărea.
Abonamentele şi biletele pentru festival se pot achiziţiona online de pe iabilet.ro sau din reţeaua de distribuţie IaBilet (magazinele Flanco, librăria Bookcity Galaţi, automatele SelfPay). Până pe 16 septembrie, abonamentele costa 230 de lei, iar biletele de zi 99 de lei. Elevii şi studenţii îşi pot cumpăra abonamente cu reducere, valabile exclusiv cu un act doveditor la intrarea în festival la preţul de 190 de lei. Mai multe tipuri de pachete sunt disponibile pe https://www.iabilet.ro/bilete-danube-rock-sounds-2022-77643/.
Haideţi aşadar între 16-18 septembrie pe Plaja Dunărea din Galaţi la Danube Rock Sounds – festivalul de muzica rock şi nu numai al oraşului Galaţi! Concertele vor începe zilnic de la ora 18:30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17:30. Danube Rock Sounds este o acţiune co-finanţată de Primăria Municipiului Galaţi.
Mai multe detalii şi informaţii la zi veţi găsi vizitând pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/RocklaDunare/.

Citeşte mai departe ...

Unirea a pierdut primul meci în Liga a 3-a

  • Publicat în Sport

Stadionul Oţelul a găzduit sâmbătă după-amiază partida Unirea Braniştea -Viitorul Ianca din cea de-a treia etapă a Ligii a 3-a. Nou-promovata a jucat cu teamă în prima parte iar experienţa superioară a oaspeţilor şi o greşeală mare de arbitraj au făcut ca Viitorul să plece acasă cu toate punctele. „Prima repriză, noi fricoşi, ei mai experimentaţi dar nu şi-au creat ocazii de gol. Am primit primul gol la o fază fixă după un corner, apoi am pierdut o minge la mijlocul terenului, un contraatac şi adversarii au făcut 2-0. În ultima jumătate de oră am dominat în totalitate, am redus diferenţa, am avut trei ocazii imense din situaţii 1-1 plus un penalti neacordat din punctul nostru de vedere. Aşa e la început, consider că nu suntem încă respectaţi”, ne-a declarat Vali Vrînceanu, team-manager Unirea Braniştea. Rezultat final: Unirea Braniştea -Viitorul Ianca 1-2 (0-0). Golul gazdelor l-a avut ca autor pe Gîţă. Antrenorul Ionuţ Niculcea a folosit formula: Ursu -Mihai, Gîţă, Dragoş Voicu, Manea -Năpîrlică, Murgoci (Hilohi) -Oniciu (Tarozzi), Răducan (Ţicămucă), Gherghişan -Dumitru (Spînache). După trei etape, Unirea Braniştea ocupă locul 5 cu patru puncte. Formaţia gălăţeană va juca runda viitoare, pe 17 septembrie în deplasare cu Metalul Buzău.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri