Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Duminică, 11 Septembrie 2022 - Regional Press

CSM Arcada a pierdut în faţa Stelei la Cupa Arcada

  • Publicat în Sport

Tradiţionala competiţie amicală Cupa Arcada s-a desfăşurat anul acesta în altă locaţie ca de obicei, meciurile fiind găzduite de sala Florin Balaiş, fosta Puşkin după ce în această perioadă la sala Polivalentă Dunărea se înlocuieşte suprafaţa de joc devenită impracticabilă. CSM Arcada, care şi-a testat cu acest prilej transferurile efectuate în această vară: Andrei Mihălescu, germanul Daniel Malescha, danezul Oskar Madsen, moldoveanul Marin Lescov, cehul Lubos Bartunek şi letonianul Kristaps Smits, ultimul aflat în probe. Campioana României a început să arate bine şi suntem convinşi că după perioada de omogenizare lucrurile vor sta din ce în ce mai bine. CSM Arcada a înregistrat rezultatele: 3-0 (19,16,19) cu SCM Zalău, 2-3 (17, -17, 19, -20, -18) la capătul unui meci care a durat peste două ore şi jumătate, 3-0 (8, 24, 18) cu CSM Constanţa şi a ocupat locul 2 în clasamentul final. „Am avut trei meciuri în trei zile exact aşa cum ne-am dorit pentru această etapă de pregătire. Uşor-uşor, trebuie să ajungem la un nivel bun. Din punct de vedere al evoluţiei suntem departe de ceea ce ne dorim, problema este că nu mai avem mult timp, peste mai puţin de trei săptămâni va fi Cupa României la Constanţa, cu cele mai bune patru echipe şi apoi debutul în Liga Campionilor. Mai avem foarte mult de muncă ca să ne putem atinge obiectivele. Titlurile şi trofeele pe care le-am cucerit sunt foarte frumoase şi importante, vor rămâne în istoria clubului dar acum trebuie ca toată lumea să ne gândim la viitor. Vrem să dovedim şi în sezonul 2022-2023 că CSM Arcada Galaţi este cea mai bună echipă din România iar în Europa să facem o figură cât mai frumoasă”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu. Lotul folosit: Lescov, Sobirov, Smits, Butnaru, Bartunek, Mihălescu, Magdaş, Malescha, Bala, Raţă, Madsen, care din păcate a suferit o accidentare care îl va face indisponibil minim 10 zile, Cristudor şi Kantor. Nu a jucat deloc Talpă, menajat iar Rangel, urmează perioada de recuperare după ce suferit o intervenţie chirurgicală. Cupa Arcada a fost adjudecată pentru al doilea an consecutiv de Steaua Bucureşti. Aşa cum ne-au obişnuit, la final organizatorii au oferit premii individuale tuturor participanţilor şi invitaţilor de onoare: Oana Sârb, Mariana Cojocaru, Aurelian Ştefu, Tudorel Arbunea, Constantin Toma şi Romeo Enescu.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: Toate gările şi porturile ar trebui să treacă în administrarea autorităţilor locale

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că toate gările și porturile ar trebui să fie trecute în administrarea autorităţilor locale pentru a fi puse în valoare. 

 „Eu îmi doresc să descentralizez toate lucrurile care au fost ţinute în aceşti ani în mână, indiferent de guvernele care au fost în toţi aceşti 30 de ani, să se ţină la Bucureşti în mână tot. Nu. Aceste lucruri trebuie să fie descentralizate către administraţiile locale. Eu provin din administraţia locală, am fost şi viceprimar, şi preşedinte de consiliu judeţean, şi ştiu că acest proces este absolut necesar. De aceea, de când am preluat mandatul cred că am semnat vreo 50 de protocoale cu autorităţile locale, de exemplu, pentru investiţii în infrastructură, pe care să le realizeze local şi să fie decontate de către minister”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Ministrul Transporturilor a adăugat că acelaşi lucru vrea să fie realizat şi pentru zona de CFR.

„Acelaşi lucru vreau să îl facem, şi s-a construit cadrul legal, pe zona de CFR. Nouăzeci şi ceva la sută din gările şi din haltele din România arată, ştiţi dumneavoastră, la fel de bine ca mine. CFR nu are forţa economică să facă aceste lucruri. Trebuie să fie descentralizate şi trebuie să meargă către autorităţile locale să le pună în valoare. Acelaşi lucru este valabil şi pe zona navală. Administraţiile locale ştiu cel mai bine cum să dezvolte zonele portuare”, a adăugat Grindeanu.

Citeşte mai departe ...

Danube Rock Sounds la Galaţi

Între 16 şi 18 septembrie, pe Plaja Dunărea din Galaţi, va avea loc festivalul Danube Rock Sounds, ajuns la a opta ediţie! În cele 3 zile de festival publicul din Galaţi îi va putea asculta live pe: Alternosfera, The Mono Jacks, Viţa de Vie, Trooper, Robin and the Backstabbers, Omul cu şobolani, Bogdan Simion şi Lăutarii de Mătase, Domino, Implant pentru Refuz, Mihail, The Schnitzels, Dimitri’s Bats, Pinholes, Dl. Goe, Hvnds, Melting Dice. Ajuns deja o tradiţie pentru iubitorii de muzică din Galaţi, Danube Rock Sounds revine pe plaja Dunărea.
Abonamentele şi biletele pentru festival se pot achiziţiona online de pe iabilet.ro sau din reţeaua de distribuţie IaBilet (magazinele Flanco, librăria Bookcity Galaţi, automatele SelfPay). Până pe 16 septembrie, abonamentele costa 230 de lei, iar biletele de zi 99 de lei. Elevii şi studenţii îşi pot cumpăra abonamente cu reducere, valabile exclusiv cu un act doveditor la intrarea în festival la preţul de 190 de lei. Mai multe tipuri de pachete sunt disponibile pe https://www.iabilet.ro/bilete-danube-rock-sounds-2022-77643/.
Haideţi aşadar între 16-18 septembrie pe Plaja Dunărea din Galaţi la Danube Rock Sounds – festivalul de muzica rock şi nu numai al oraşului Galaţi! Concertele vor începe zilnic de la ora 18:30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17:30. Danube Rock Sounds este o acţiune co-finanţată de Primăria Municipiului Galaţi.
Mai multe detalii şi informaţii la zi veţi găsi vizitând pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/RocklaDunare/.

Citeşte mai departe ...

Unirea a pierdut primul meci în Liga a 3-a

  • Publicat în Sport

Stadionul Oţelul a găzduit sâmbătă după-amiază partida Unirea Braniştea -Viitorul Ianca din cea de-a treia etapă a Ligii a 3-a. Nou-promovata a jucat cu teamă în prima parte iar experienţa superioară a oaspeţilor şi o greşeală mare de arbitraj au făcut ca Viitorul să plece acasă cu toate punctele. „Prima repriză, noi fricoşi, ei mai experimentaţi dar nu şi-au creat ocazii de gol. Am primit primul gol la o fază fixă după un corner, apoi am pierdut o minge la mijlocul terenului, un contraatac şi adversarii au făcut 2-0. În ultima jumătate de oră am dominat în totalitate, am redus diferenţa, am avut trei ocazii imense din situaţii 1-1 plus un penalti neacordat din punctul nostru de vedere. Aşa e la început, consider că nu suntem încă respectaţi”, ne-a declarat Vali Vrînceanu, team-manager Unirea Braniştea. Rezultat final: Unirea Braniştea -Viitorul Ianca 1-2 (0-0). Golul gazdelor l-a avut ca autor pe Gîţă. Antrenorul Ionuţ Niculcea a folosit formula: Ursu -Mihai, Gîţă, Dragoş Voicu, Manea -Năpîrlică, Murgoci (Hilohi) -Oniciu (Tarozzi), Răducan (Ţicămucă), Gherghişan -Dumitru (Spînache). După trei etape, Unirea Braniştea ocupă locul 5 cu patru puncte. Formaţia gălăţeană va juca runda viitoare, pe 17 septembrie în deplasare cu Metalul Buzău.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri