Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Marți, 09 August 2022 - Regional Press

Studenții solicită majorarea subvenției acordate la transportul feroviar

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) exprimă prezenta poziție publică privind necesitatea majorării subvenției acordate la transportul feroviar și cu metroul pentru studenți de la 50% la 90%.

În perioada 2017-2021, între adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 2/2017 și adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 8/2021, toți studenții înmatriculați la studii universitare cu frecvență în România au beneficiat de gratuitate la transportul feroviar, clasa a-II-a.

Această facilitate a fost de natură să asigure o serie largă de beneficii directe și imediate pentru studenți, precum creșterea accesibilității studiilor pentru studenții navetiști, a implicării în acțiuni de voluntariat, a posibilității de a participa la diverse evenimente pentru studenți și tineri. În contextul în care România este penultima țară din UE la cheltuieli publice/student și luând în considerare că alte state (precum Slovacia sau Bulgaria) au politici similare sau ponderi net superioare celei de 50% din prezent, credem că toate acestea nu pot reprezenta decât un beneficiu pentru mediul universitar din România.

Citeşte mai departe ...

Două comune din Galați și-au pierdut peste jumătate din populație

  • Publicat în Social

Conform unor date publicate recent de Hotnews, două comune din județul Galați și-au pierdut mai mult de jumătate din populație, în ultimii 30 de ani.

Acestea sunt Bălăbănești, unde numărul locuitorilor a scăzut cu 58,03%, și Rediu, unde numărul sătenilor s-a redus cu 57,65%. La începutul anilor 2000, în fiecare dintre cele două comune locuiau aproximativ 2.000 de persoane.

Conform Hotnews, 10 localități din România au pierdut cel puțin 70% din populație, iar alte peste 30 numără cu 60-70% mai puțini oameni.

În total, primele 100 de localități din acest top au pierdut echivalentul populației unui județ de circa 300.000 de locuitori.

Citeşte mai departe ...

Un client al unei săli de jocuri din Tecuci a fost snopit în bătaie de patru indivizi

Un bărbat din Munteni a fost agresat de mai multe persoane în timp ce se afla în fața unei săli de jocuri din Tecuci. La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie. Bărbatul a fost condus la spital.

Echipajul de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Tecuci a fost direcționat de către dispeceratul poliției în strada Gheorghe Petrașcu, întrucât un bărbat care se afla în fața unei săli de jocuri a fost agresat de un grup de patru persoane, care după agresiune au fugit cu un autoturism.

Ajunși la fața locului, jandarmii au identificat persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 28 ani, din comuna Munteni, care prezenta mai multe urme de lovituri în zona umerilor, brațelor și a nasului. Bărbatul a precizat jandarmilor că între el și unul dintre agresori există un conflict mai vechi, iar în momentul în care agresorii l-au văzut pe stradă l-au atacat cu răngi. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal din Tecuci.

În urma verificărilor făcute, jandarmii au reușit identificarea a trei dintre agresori. După acordarea de îngrijiri medicale, bărbatul a fost condus de jandarmi la sediul Poliției Municipiului Tecuci, unde pe numele agresorilor au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Cercetările sunt continuate de poliție.   

 

 

Citeşte mai departe ...

Zeci de pacienți au scăpat de pietre la rinichi cu ajutorul unui aparat performant achiziționat de Consiliul Județean Galați

Spitalul Județean Galați a fost dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente medicale din țară pentru tratarea bolnavilor cu pietre la rinichi. Este un echipament complex, dotat cu tehnologie de ultimă generație, care sparge calculii renali cu ajutorul undelor ultrasonice de energie înaltă. Procedura este minim invazivă și reduce considerabil complicațiile și efectele secundare pentru pacienți.

„Zeci de pacienți au scăpat de pietre a rinichi cu ajutorul unui aparat medical modern achiziționat de Consiliul Județean Galați. E o mare bucurie pentru mine să văd că aparatura medicală nouă și modernă pe care am adus-o în spitalele din Galați ajută cu adevărat bolnavii. De aceea facem eforturi financiare mari și aducem an de an echipamente medicale, pentru ca cei care ajung în spital să fie tratați mai bine, mai repede și mai ușor.

În urmă cu aproximativ patru luni, o investiție pentru care ne-am luptat mult și care a costat 2 milioane de lei a devenit funcțională la Spitalul Județean – un aparat medical performant (litotritor) care ajută bolnavii cu pietre la rinichi”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În prezent sunt deja peste 30 de pacienți care, cu ajutorul acestui aparat medical, au scăpat de durerile insuportabile, de incizii și de chinul prin care trec cei cu pietre la rinichi, o afecțiune din ce în ce mai întâlnită în rândul gălățenilor.

„Practic, tehnologia își dă mâna cu profesionalismul medicului, iar calculii renali sunt sparți în fragmente foarte mici cu ajutorul ultrasunetelor”, a adăugat Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

9 august - Ziua internaţională a grădinilor zoologice şi a parcurilor

La 9 august celebrăm Ziua internaţională a grădinilor zoologice şi a parcurilor, pentru a marca importanţa conservării speciilor, pentru promovarea educaţiei şi a informării opiniei publice cu privire la conservarea biodiversităţii. Cea mai veche grădină zoologică a existat acum 3000 de ani, la Hierakonpolis, Egipt. Se spune că faraonii au fost primii deţinători de menajerii cu animale salbatice, iar scopul lor era de a-şi arăta, şi în acest fel, măreţia şi puterea. Hatshepsut, prima mare regină a Egiptului avea şi ea, în 1500 î.Hr. o menajerie cu animale aduse din expediţiile din Punt (Somalia de astăzi).
În 1929, în pădurea Dumbrava din Sibiu, a fost deschisă prima gradină zoologică din România. Muzeul de Ştiinţe Naturale Constanţa a fost înfiinţat, în 1958, odată cu stabilirea primului departament – Aquarium, lângă Casino. În iunie 1972 la Delfinariu au început demonstraţiile cu delfini. Lista rezervaţiilor naturale din România cuprinde ariile protejate de interes naţional (rezervaţii naturale de tip ştiinţific, rezervaţii naturale declarate monumente ale naturii, rezervaţii naturale de tip geologic, floristic, faunistic, avifaunistic, peisagistic sau mixt şi zone umede).

Citeşte mai departe ...

Juniorii gălățeni de la Șoimii Dunăreni au impresionat la Tulcea

  • Publicat în Sport

La Tulcea a avut loc în weekend cea de-a 4-a ediţie a Memorialului Adrian Cicîrîc, turneu amical rezevat juniorilor născuţi în anul 2010, Under 12. Echipele participante au fost împărţite în două grupe astfel: Victoria Delta Tulcea, Granitul Babadag, CSM Focşani 2007, Şoimii Dunăreni -grupa A respectiv Delta Tulcea, Atletic Junior Călăraşi, Sporting Mangalia şi Kids Tâmpa Braşov -grupa B. „Şoimii” gălăţeni au zburat frumos până aproape de vârf şi au terminat turneul pe locul 2 după ce au înregistrat rezultatele: 6-0 cu CSM Focşani 2007, 5-0 cu Granitul Babadag, 4-1 cu Victoria Delta Tulcea, locul 1 în grupă şi 2-3 după penaltiuri (1-1) în finală cu Delta Tulcea. „Am dominat cap-coadă jocul din finală. Am avut multe ocazii, am avut posesia mingii. Dar din păcate asta este la fotbal nu tot timpul cel mai bun câştigă. Au urmat loviturile de departajare, unde am fost mai neinspiraţi. Cu toate acestea, consider că această finală a însemnat o experienţă valoroasă pentru copii. Îi felicit şi îi îndemn să continue să aibă răbdare şi dăruire pe terenul de fotbal!”, ne-a declarat antrenorul vicecampionilor Mihai Aleandru Ghisman. Lotul de jucători: Damian Arsenie, David Pagu, care a fost desemnat cel mai bun fundaş al turneului, Robert Bâgu, Gabriel Crişan, Mario Tudosă, Robert Toniţă, care a fost desemnat MVP-ul competiţiei, Robert Briscaru, Rareş Borş, Albert Neagu, Darius Berigic, Mădălin Teşu, Lucas Dinga, Spartacus Boboacă, Andrei Tercu, Alexandru Caragaţă.

Citeşte mai departe ...

Bacurile nu mai pot respecta programul de trecere. Anunțul Navrom Bac

„Din cauza defectării bacului militar și a cotelor scăzute ale Dunării, nu se poate respecta programul de trecere, traversarea efectuându-se în regim non stop”, a anunțat operatorul privat Navrom Bac.

Potrivit sursei citate, după orele 22:00, trecerile cu bacul se efectuează, la tarif „de zi”, după cum urmează:

- orele impare (23:00; 01:00; 03:00;05:00) mal IC. Brătianu-Tulcea

- orele pare (24:00; 02:00; 04:00) mal Galați

Citeşte mai departe ...

Blocuri modernizate în zona Gării CFR Galați

Mai multe blocuri din zona Gării CFR sunt modernizate cu ajutorul fonduriloe europene, a anunțat Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați. 
 
„Continuăm să dăm un aspect nou blocurilor, unde asociațiile au venit în parteneriat cu Primăria. Acum vorbim despre blocurile CD1, CD2, CD3 și CD4 pentru care am atras fonduri europene, iar în prezent se face recepția lucrărilor ce au vizat în principal anveloparea clădirilor, termohidroizolarea teraselor, schimbarea tâmplăriei etc. Totul pentru un confort sporit și un consum de energie mai scăzut”, a scris primarul pe Facebook.
 
Valoarea acestui proiect cu finanțare europeană este de 8,1 milioane de lei, a mai precizat edilul. 
 
Citeşte mai departe ...

Sergiu Stancu, selecţioner România: „Vom întâlni o echipă bună, este clar că ne aşteaptă o partidă foarte grea, dar sunt convins că vom câştiga”

  • Publicat în Sport

Naţionala de volei masculin a României îşi continuă vara fiebinte în care este angrenată în calificările pentru Campionatul European 2023. Tricolorii lui Sergiu Stancu, cu patru campioni de la CSM Arcada Galaţi în lot: Raţă, Kantor, care au fost titulari, Bala, introdus pe parcurs şi Butnaru, rămas de data aceasta pe banca de rezerve, au pierdut duminică dramatic în deplasare la Schonenwerd în faţa Elveţiei, scor: 2-3 (-24, 18, 23, -23, -8). „Cu Elveţia fost un meci în care am condus cu 2-1 la seturi, dar din păcate nu am reuşit să câştigăm.Vom vedea la finalul calificărilor dacă punctul obţinut în Elveţia o să fie decisiv. Mâine (n.r.miercuri) vom întâlni o echipă bună. Bosnia este o echipă care a condus tot meciul împotriva Elveţiei deci este clar că ne aşteaptă o partidă foarte grea, dar sunt convins că vom câştiga”, ne-a declarat selecţionerul Sergiu Stancu. Partida România -Bosnia &Herţegovina, din preliminariile EuroVolley 2023 se va disputa în sala Polivalentă Dunărea din Galaţi, miercuri 10 august, de la ora 17.00. Clasamentul grupei G: 1.Elveţia 5 puncte (2 jocuri), setaveraj: 6:3, 2.ROMÂNIA 4 p (2 jocuri), setaveraj 5:3, 3.Bosnia&Herţegovina 4 p (3 j), setaveraj 6:7, 4.Albania 2 p (3 j), setaveraj 4:8.

sursa foto: CEV.eu 

Citeşte mai departe ...

Începe Festivalul Fanfarelor, la Galați. Intrarea este liberă

 
Timp de două zile, pe 10 și 11 august, la Galați, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, vor răsuna acordurile de neuitat ale fanfarelor, care ne vor încânta cu muzică de promenadă, dar și cu ritmuri tradiționale sau muzică de film.
 
„Anul acesta, la a XVII-a ediție a Festivalului Național de Fanfare Iosif Ivanovici, trupa Mahala Rai Banda va susține în ultima seară de festival un recital de excepție. La fel ca la Festivalul Internațional de Folclor, vor fi prezenți și meșterii populari”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
 
Festivalul va începe mâine, 10 august, la ora 18, iar intrarea este liberă.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri