Menu
RSS
LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar și o spălătorie auto incendi…

Un bar din Tulucești, jud...

Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Prev Next

Joi, 11 August 2022 - Regional Press

Fermierii din Matca, cele mai multe decontări solicitate pentru Programul Tomata

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata.

Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66 de milioane de lei.

Cele 10 județe care au trimis deconturile la MADR  în vederea efectuării plăților sunt: Alba, Argeș, Constanța, Dâmbovița, Galați, Mureș, Neamț, Vâlcea, Vrancea și Ilfov.

Conform MADR, cele mai multe cereri au fost înregistrate pentru județele Galați (3.551 de solicitanți, județ în care Matca este cel mai mare bazin legumicol) și Ilfov (255 de solicitanți).

Ministrul Petre Daea subliniază că situația plăților este dinamică, iar pe măsură ce se vor primi dosarele aferente celorlalte județe, MADR va achita cererile de plată și pentru restul legumicultorilor înscriși în program.

În datele de 4 și 5 august au plecat primele sume spre beneficiarii Programului Tomata, acestea fiind, la acea dată, în valoare de 7 milioane de lei pentru 476 de fermieri din județele Arad, Bacău, Călărași și Mehedinți.

Citeşte mai departe ...

Proiectul „Practica - o șansă în plus în tranziția de la școala la viața activă” s-a încheiat la UDJ

Aproape 300 de studenți din Galați și Brăila au constituit grupul țintă al unui proiect derulat de ȘCOALA ROMÂNA DE AFACERI A CAMERELOR DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE – Filiala Brăila, în colaborare cu Asociația Ecovivere.

În implementarea proiectului s-au realizat  acţiuni concrete de sprijin pentru cele 3 entităţi esenţiale implicate în acest proiect: universitatestudenţi şi agenţi economiciStudenţii prin implicarea în activitățile proiectului și-au putut spori şi îmbunătăţi cunoştintele teoretice dobândite în facultăţi, iar prin contactul direct cu mediul socio-economic, au identificat atât probleme cu care se confruntă în viața activă, cât și cerințele agenților economici față de viitorii angajați. Agenţii economici au putut identifica potenţialii viitori angajaţi, în urma activităților comune desfăsurate - stagii de practică, concursuri inovative, vizite de studiu, mese rotunde, evenimente integrate. 

Universitatea, prin feed-back-urile primite de la firme şi de la studenţi, va putea îmbunătăţi şi extinde conţinutul fişelor disciplinelor, dar şi al stagiilor de practică gîndite în favoarea studenţilor, ca perioadă și opţiuni.

Grupul țintă a fost alcatuit  din studenți de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și anume:

Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor- 170 studenți, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor – 62 studenți și  Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila – 30 studenți.

Citeşte mai departe ...

Isteria achiziționării pastilelor de iod la Galați, ”răsuflată”

Potrivit raportului rețelei de farmacii înscrise pentru eliberarea tabletelor de iodură de potasiu, pentru luna iulie, în judeţul Galaţi 6 persoane au solicitat reţetele de la medicii de familie, pe baza cărora au luat 10 tablete de iodură de potasiu.

Doar 3 farmacii din cele aflate pe lista oficială a Ministerului Sănătăţii au eliberat aceste medicamente, conform datelor transmise de conducerea DSP Galaţi.

Ministerul Sănătății s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod și a inițiat o campanie de informare a populației referitoare la modul de utilizare a acestora.

În județul Galați 27 de farmacii distribuie gratuit pastilele de iodură de potasiu.

Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear, după cum precizează Ministerul Sănătății.

Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie.

Citeşte mai departe ...

Un șofer beat și fără permis a lovit două semafoare și a fugit de la locul faptei

În cursul zilei de azi, în jurul orei 11.00, un bărbat, de 24 de ani, din municipiul Galați, a condus un autoturism pe strada Brăilei și, la efectuarea virajului la dreapta, pe Bulevardul Siderurgiștilor, a pierdut controlul direcției și a pătruns pe scuar, lovind două semafoare pietonale, după care s-a oprit pe sensul opus de mers.

Bărbatul aflat la volan a coborât din autoturism și a fugit pe o alee printre blocuri. La aproximativ 100 de metri de locul în care s-a petrecut incidentul, acționa un echipaj format din polițiști ai Biroului Rutier Galați. Aceștia au plecat imediat în urmărirea bărbatului pe care l-au prins în zona unui bloc de pe strada Neajlov.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Mai mult, la testarea alcoolscop a fost înregistrată valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, în scopul prelevării de mostre biologice, și va fi cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Citeşte mai departe ...

Panterele negre debutează la Galați cu Baia Mare

  • Publicat în Sport
La Casa Fotbalului din Bucureşti a avut loc miercuri tragerea la sorţi a programului Ligii 1 la fotbal feminin. Sezonul 2022-2023 va aduce la start 12 echipe cu menţiunea că vicecampioana naţională Heniu Prundu Bârgăului s-a retras, locul acesteia fiind luat conform ROAF de Universitatea Galaţi, ocupanta locului 11 din sezonul precedent. „Panterele negre” antrenate de Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu, aflate în cel de-al 8-lea an de existenţă cu bune şi rele continuă lupta în eşalonul de elită şi vor avea următorul program în tur: Fotbal Feminin Baia Mare -28 august, acasă; Carmen Bucureşti -11 septembrie, deplasare; Banat Girls Reşiţa -18 septembrie, acasă; U Cluj -25 septembrie, acasă; Poli Timişoara -16 octombrie, deplasare; Fair-Play Joc Cinstit Bucureşti -23 octombrie, acasă; Cskszereda Miercurea Ciuc -30 octombrie, deplasare; CSM Alexandria -5 noiembrie, acasă; Vasas Femina Odorheiu Secuiesc -9 noiembrie deplasare; Piroş Security Arad -26 noiembrie, acasă; Ladies Tg.Mureş -4 decembrie, deplasare. Sistemul competiţional a rămas acelaşi ca în sezonul precedent. Prima fază conţine un singur tur în care cele 12 competitoare vor juca fiecare cu fiecare. Din faza a doua, primele 6 clasate se vor întâlni tur-retur în play-off iar ultimele 6 vor lupta în play-out.
Citeşte mai departe ...

Cinci hectare de solarii distruse într-o localitate din județul Galați

Zeci de solarii din comuna Umbrărești au fost distruse din cauza unei vijelii puternice. Producătorii afectați cer acum să fie despăgubiți.

În localitate s-a produs un fenomen izolat tip tornadă care a afectat o suprafață de cinci hectare de legume în spații protejate, prin distrugerea totală a sistemului de susținere și a foliei de protejare, afectând 25 de producători agricoli.

„Primul pas în rezolvarea situației a fost demersul către Prefectul județului Galați. Cei afectați sunt așteptați la sediul Primăriei Umbrărești pentru a depune înștiințari privind pagubele produse”, a transmis primarul comunei Umbrărești, Ionel Stratulat. 

Citeşte mai departe ...

Programul de Ziua Marinei la Galați: parada navelor militare și lansarea crucii de flori

În zilele de 14 și 15 august 2022 vor avea loc pe Faleza Dunării o serie de acțiuni cu ocazia Zilei Marinei. Este vorba despre paradă navală, ceremonii militare și religioase, lansarea crucii de flori, expoziții, animație stradală cu statui vivante, ateliere, jocuri marinărești și întreceri, muzică și dans, spectacol cu jonglerii cu foc, show de lasere și lumini. 

Astfel, duminică, 14 august, între orele 9.00 și 13.00, pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Căpităniei Portului – AFDJ, Comandamentul Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu" Brăila organizează „Ziua Porților Deschise”. Evenimentul include activități precum ceremonialul ridicarii pavilionului și a marelui pavoaz; expoziție de tehnică militară și armament; vizitarea navelor militare de către populația civilă; vizionare materiale de instrucție; expoziție navomodele și articole marinărești; prezentarea ofertei educaționale a instituțiilor de învățământ militar de Marină.

Luni, 15 august, în Holul Universității „Dunărea de Jos” Galați va fi organizată o expoziție de navomodele, obiecte marinărești, noduri marinărești, expoziție ce va fi deschisă în intervalul orar 10.00-19.00.

Pe Faleza Dunării, la „Elice” vor avea loc mai multe activități în intervalul orar 12.00 – 15.00 animație stradală cu statui vivante, ateliere, jocuri marinărești și întreceri. Ulterior, programul include în intervalul orar 18.00 – 19.10 următoarele momente: Alinierea Gărzii de onoare; Întâmpinarea oficialităților, întâmpinarea comandantului Flotilei Fluviale, Comandor Marcel Neculae; Intonarea imnului de stat; Citirea ordinului comun al Ministrului Apărării Naționale, Ministrului Transporturilor; Defilarea Gărzii de Onoare; Ceremonialul Religios şi alocuțiunea ÎPS Dr. Casian Crăciun Arhiepiscopul Dunării de Jos; Alocuțiunile primarului, președintelui Consiliului Județean și prefectului.

În continuare sunt programate următoarele acțiuni între orele 19.10 și 20.10: Lansarea Crucii de Flori; Parada Navelor Militare, Exercițiu Naval și Parada Navelor Civile. În intervalul orar 20.10-22.30 vor fi acțiuni socio-culturale ( DJ, Spectacol lasere, Focuri Bengale, light dancer, personaje mitologice etc.).

Citeşte mai departe ...

Concert la Galaţi

Sâmbătă, 13 August, ora 20.00, sunteţi aşteptaţi la un eveniment cu totul special - Concertul trupei IRIS-Nelu Dumitrescu la Versus Pub Galaţi. Trupa IRIS - Nelu Dumitrescu prezintă în avanpremieră cel mai recent album al său. Albumul ZODIAC este portretul omului modern. Este povestea unui om curajos care are puterea de a se adapta unei lumi noi şi care poate funcţiona într-un #AltFormat.
Este un om înţelept cel care înţelege că #Timpul este #Trecător şi care îşi îndeamnă aproapele să-şi apere dreptul la fericire pentru că ştie că Iubirea nu doare. Este omul care îşi doreşte să fie #Vrăjitor, să poată transforma dorul în amor şi este omul #Cotidian, care ar vrea să aducă în dar Soarele şi Luna sufletului său pereche. Războiul pe câmpul de luptă al vieţii este câştigat de om cu #FloriDePlumb, iar dorinţa de a evolua îl face pe acesta să alerge fără pauză, ca un #Ergomaniac, către culmile succesului, ignorând totodată tot ce este Superficial.
Şi pentru că speranţa omului vine mereu de sus, semnele înscrise în #Zodiac crează puntea invizibilă dintre om şi Univers, fiind asemenea unui ghid la care omul apelează instinctiv atunci când simte nevoia de îndrumare şi confirmare.
Haide să asculţi live cele mai noi melodii ale trupei IRIS - Nelu Dumitrescu!
Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro şi în magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX şi pe terminalele Selfpay. Online, puteţi plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo şi Edenred, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în ţară.

Citeşte mai departe ...

Tricolorii lui Sergiu Stancu au obţinut o nouă victorie de trei puncte la Galaţi

  • Publicat în Sport

Naţionala de volei masculin a României a jucat miercuri după-amiază în sala Polivalentă Dunărea cu Bosnia&Herţegovina în grupa G de calificare pentru Campionatul European 2023. Chiar dacă au ajuns la Galaţi după un drum obositor cu autocarul de 22 ore, oaspeţii au dat o replică curajoasă şi au fost aproape să obţină cel puţin un punct. Bosniacii au început în forţă şi au condus cu 10-6 dar campionul de la CSM Arcada, Marian Bala a sunat adunarea, tricolorii au revenit şi şi-au trecut în cont primul set. În actul al doilea, situaţia s-a inversat, România a condus cu 13-10 şi se părea că s-a desprins decisiv dar Bosnia&Herţegovina nu a renunţat, a revenit spectaculos şi a egalat situaţia la seturi. Selecţionerul Sergiu Stancu şi-a muştruluit serios jucătorii, a făcut câteva schimbări inspirate, alţi doi campioni gălăţeni, Alexandru Raţă şi Andrei Butnaru şi-au făcut din plin prezenţa pe teren şi România şi-a adjudecat clar cel de-al treilea set. Emoţiile însă nu s-au încheiat pentru publicul gălăţean care a tremurat serios pentru tricolori în setul 4 când adversarii s-au aflat în avantaj mult timp: 2-6, 5-8, 7-8, 9-12, 14-17, 17-18 dar românii sub bagheta lui Sergiu Stancu ajutat de Laurenţiu Lică şi Florin Voinea au apăsat pedala de acceleraţie până la capăt, blocajul lui Călin ne-a adus conducerea cu 19-18 apoi punctele reuşite de localnicii Raţă 2, Butnaru şi Bala au închis meciul şi au obţinut o nouă victorie de trei puncte. Rezultat final: România -Bosnia &Herţegovina 3-1 (20, -19, 16, 20). România a folosit formula de start: Bălean, Bala, Călin, Cristi Bartha, Aciobăniţei, Mihalcea -Kantor, libero. Au mai jucat: Dumitru, Raţă, Butnaru, Peţa, B.Bartha. Clasamentul grupei G se prezintă astfel: 1. Elveţia 8 puncte -3 jocuri, setaveraj 9:4, 2.ROMÂNIA 7 p-3 j, setaveraj 8:4, 3.Bosnia &Herţegovina 4 p -4 j, setaveraj 7-10, 4.Albania 2 p-4 j, setaveraj 5:11. De comun acord şi cu acceptul CEV, s-a stabilit ca returul programat iniţial în deplasare, să aibă loc joi după închiderea ediţiei în sala Polivalentă Dunărea.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Un miliard de lei majorare a bugetului schemei de ajutor de stat pentru investițiile din economia națională

Printr-un proiect de hotărâre de guvern, Ministerul Finanțelor propune majorarea bugetului maxim al schemei de ajutor de stat 807/2014, pentru investițiile cu impact major în economie. Prin acest proiect de hotărâre bugetul schemei se majorează cu 1 miliard de lei, de la 6,38 miliarde de lei la 7,38 miliarde de lei, anunță deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu.

Potrivit sursei citate, sprijinul statului pentru investițiile semnificative în economie reprezintă echivalentul a 1,5 miliarde de euro.

„Mnistrul PSD al Finanțelor susține investițiile din economia națională, iar această majorare consistentă este cea mai eficientă acțiune pentru dezvoltarea economiei românești.Acest lucru înseamnă de fapt că pentru fiecare leu acordat ca ajutor de stat, firmele investesc alți 3 lei în economie. E cu atât mai remarcabil că acest ajutor pentru stimularea investițiilor are loc într-un context marcat de crizele multiple la nivel european și global”, a anunțat Viorica Sandu.

Lista solicitărilor depusă oficial la ministerul Finanțelor conține 193 de investiții majore, care ridică în total la peste 3,4 miliarde de euro și pentru care se solicită ajutor de stat în valoare totală de 1,3 miliarde de euro. Până acum s-a consumat deja o primă tranșă de 700 de milioane de lei, ajutor de stat pentru patru investiții care totalizează 3,2 miliarde de lei.

„Este o necesitate aplicarea acestui mecanism benefic și ministerul Finanțelor condus de PSD a făcut o mișcare foarte inteligentă că l-a pus în aplicare cu toată vigoarea și resursele disponibile, pentru că PSD a promovat și susținut mereu mecanisme prin care statul vine în sprijinul mediului de afaceri, pentru crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economică a țării. Spre exemplu: Ministerul Economiei condus tot de PSD, a lansat o schemă de ajutor de stat, de 300 de milioane de euro, destinată susținerii investițiilor în industria prelucrătoare, retehnologizării și înființării de noi linii de producție nepoluante”, a transmis deputatul gălățean.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri