Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Miercuri, 15 Iunie 2022 - Regional Press

KineDok revine la Muzeul de Artă Vizuală Galați

  • Publicat în Social

Joi, 16 iunie, la ora 18.00, începe cea de-a opta ediție a programului european KineDok, cu documentarul „Casa cu Păpuși”. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Tudor Platon, regizorul filmului.

Program unic în Europa prin amploarea sa, KineDok se desfășoară concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film.

Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiecțiile se fac sub formă de cineclub și se desfășoară pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces.

Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film dezbateri angrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

Filmul „Casa cu Păpuși” (România, 2020) este o incursiune într-un univers special: vacanța anuală a unor femei de 70 de ani. Departe de bărbați și de lumea dezlănțuită, Cica, Nana și prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viață cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreține iluzia că pentru ele timpul nu a trecut și că sunt aceleași fete tinere, frumoase și îndrăgostite din urmă cu 50 de ani.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Citeşte mai departe ...

A XV-a Editie a Congresului National de Citometrie 2022

Manifestarea va avea loc într-un format hibrid, în perioada 15 – 17 iunie 2022.

Evenimentul permite ca participanții care doresc să fie prezenți fizic, în limita locurilor disponibile, să fie prezenți în București, la Facultatea de Biologie a Universității din București, iar ceilalți au posibilitatea de a urmări evenimentul live, pe o platformă digitală. Astfel, sunt puse la dispozitia participantilor 60 de locuri cu prezență fizică.

Programul congresului va include sesiuni interactive în care vor fi dezbătute probleme de actualitate în citometria românescă. De asemenea se vor prezenta ultimele noutăți din domeniu, abordând diagnosticul și evaluarea bolii minime reziduale în leucemii acute, limfoproliferari, mielom multiplu, imunologie, microbiologie.

După cum au fost obișnuiți participanți în anii anteriori, se continuă tradiția de a organiza cursurile pre-congres din cadrul Școlii de Citometrie în flux. Acestea o sa aibă loc în limita locurilor disponibile. Astfel, potrivit organizatorilor, vor avea prioritate participanții înscriși deja cu prezență fizică la eveniment.

----------

Citometria este măsurarea numărului și a caracteristicilor celulelor. Variabilele care pot fi măsurate prin metode citometrice includ dimensiunea celulei , numărul de celule, morfologia celulei (formă și structură), faza ciclului celular, conținutul de ADN și existența sau absența unor proteine ​​specifice pe suprafața celulei sau în citoplasmă. Citometria este utilizată pentru a caracteriza și număra celulele sanguine în teste de sânge comune, cum ar fi hemoleucograma completă. Într-un mod similar, citometria este, de asemenea, utilizată în cercetarea în biologie celulară și în diagnosticarea medicală pentru a caracteriza celulele într-o gamă largă de aplicații asociate cu boli precum cancerul și SIDA.

Citeşte mai departe ...

A început Cupa Danubius, concurs sportiv destinat persoanelor cu handicap locomotor

 
În această dimineață, la balta Zătun, a început o nouă ediție a Cupei Danubius, un eveniment pe care cu multă onoare Consiliul Județean Galați îl găzduiește și îl sprijină de câțiva ani. La concurs participă 150 de persoane cu handicap locomotor, care au venit la Galați din 18 județe plus Republica Moldova.
 
„Este vorba despre o competiție sportivă, a bunei dispoziții și a relaxării în aer liber pentru nu mai puțin de 150 de persoane cu handicap locomotor, care au venit la Galați din 18 județe plus Republica Moldova.
 
Sunt oameni extraordinari, veseli și puși pe glume, care abia așteptau să vină din nou la Galați și de la care avem mereu de învățat.
 
Prima probă de astăzi și cea mai așteptată este cea de pescuit. Mai ales că printre participanți sunt mulți pasionați de pescuit”, a spus Costel Fotea, șeful CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Vezi aici traseele de transport pentru Plaja „Dunărea”

Începând de joi, 16 iunie 2022, odată cu redeschiderea Plajei Dunărea, se reia circulația autobuzelor care asigură traseele 32 și 33.

Astfel, Traseul 32 (Micro 19 - str. Oțelarilor - str. Brăilei - str. Cloșca - Plaja Dunărea și retur) va fi asigurat cu două autobuze, cu o frecvență de 18 minute. Primele plecări din Micro 19 vor fi la orele 07.30 și 07.48, iar ultimele plecări de la Plaja Dunărea vor fi la orele 20.06 și 20.30.

Traseul 33 (Țiglina II - str. Brăilei - Inelul de Rocadă - str. Brăilei - str. Saturn - str. Cloșca -  Plaja Dunărea şi retur) va fi asigurat cu două autobuze, cu frecvența de 12 minute. Primele plecări din cartierul Țiglina II vor fi la orele 07.30 și 07.42, iar ultimele plecări de la Plaja Dunărea la orele 20.18 și 20.30.

Programul de transport complet al celor două trasee se poate consulta pe site-ul operatorului de transport S.C. Transurb S.A.

Citeşte mai departe ...

Salonul literar „Axis libri”

Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” Galaţi, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaţi, vă invită la o noua ediţie a Salonului literar „Axis libri”, din ziua de joi, 16 iunie 2022, orele 17, la lansarea romanului istoric DIOCLEŢIAN, ÎNTRE APOTEOZĂ ŞI BLESTEM, scris de Violeta Ionescu, dupa o documentare de mai bine de 10 ani, aceasta fiind varianta finală a textului. Vor vorbi despre carte scriitorii Teodor Parapiru, Ion Manea şi Ghiţă Nazare. Moderatori vor fi doamna director adjunct a Bibliotecii Judeţene Geta Eftimie şi scriitorul şi criticul literar A.G.Secară. Evenimentul va avea loc în Sala „Mihai Eminescu” de la sediul central (str. Mihai Bravu, nr. 16), intrarea fiind liberă. Cartea a apărut la Editura Phoebus din Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Al treilea trofeu pentru Unirea Braniştea

  • Publicat în Sport

Stadionul Oţelul a găzduit marţi după amiază finala Cupei României, faza judeţeană, care a adus faţă în faţă campioana Ligii a 4-a, ACS Unirea Braniştea şi ocupanta locului 3, Gloria Iveşti. Chiar dacă Cupa a oferit de multe ori surprize, de data aceasta nu s-a întâmplat acest lucru. Unirea Braniştea, echipă antrenată de Ionuţ Niculcea şi Ovidiu Lupu şi-a respectat statutul de favorită şi a câştigat cu 3-1 după ce la pauză a condus cu 2-0. Au marcat: Popa, Spânache, Răducan respectiv Ghibirgiu. Unirea a început partida în formula: Vlasie - Hilohi, Manea, Gîţă, Popa - Murgoci, Răducan, Năpîrlică - Stoian, Spânache, Ţicămucă. Cel mai bun jucător al finalei a fost desemnat George Popa. Preşedintele AJF Galaţi, Liviu Ciubotariu l-a premiat la final şi pe Constantin Spânache, golgeterul Ligii a 4-a. Unirea Braniştea va ataca promovarea în Liga a 3-a. Campioana Galaţiului va întâlni campioana Brăilei, Victoria Traian, formaţie antrenată de gălăţeanul Puiu Antohi, într-o dublă manşă: turul pe 18 iunie în deplasare, de la ora 18.00 respectiv returul pe 25 iunie, de la ora 17.30 pe stadionul Oţelul.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Începe o nouă etapă de dezinsecţie în municipiul Galaţi

Primăria Municipiului Galați informează că, în perioada 16.06.2022 - 30.06.2022, se va derula etapa a III-a din Planul de Acțiune DDD (deratizare, dezinsecție, dezinfecție) pentru anul 2022, prin intermediul Serviciului Public Ecosal. Astfel, în zilele de 16 și 17 iunie, cu ajutorul unui elicopter, se va interveni aerian în vederea combaterii insectelor zburătoare, utilizându-se substanța Solfac Trio 140 EC.

În intervalul 24.06.2022 - 30.06.2022 se va acționa la sol, utilizându-se aceeași substanță, în vederea combaterii insectelor zburătoare și târâtoare din parcuri, Faleza Dunării, inferioară, grădini și locuri de joacă.

„Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.Programul poate suferi modificări în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii”, a transmis Primăria Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Nu am fost mare adept al scăderii TVA la carburant

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu este pentru scăderea TVA la combustibul și a dat exemplul Germaniei, unde prețul la pompă a rămas ridicat în ciuda reducerii de taxe.

„Nu nu am fost mare adept al scăderii TVA la carburant. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Germania, unde a scăzut TVA şi carburantul s-a scumpit. Am venit cu o măsură cu 0,5 bani din acciză doar pentru transportatori, pentru cei care fac transport de persoane şi pentru distribuitori, încercând să venim pe o zonă punctuală a economiei.

Ce mă mir eu este altceva: 120 de dolari pe baril era şi acum un an sau doi şi aveam la pompă preţul de 7,8 lei pe litru. Acum este tot 120 de dolari barilul, iar preţul este peste 9 lei. Eu vreau să vă întreb şi pe dumneavoastră şi pe cei de la Consiliul Concurenţei ce fac? Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi lasă pe unii să poată face nişte anchete în timp real şi să ajute?”, a declarat Ciolacu, potrivit Digi 24.

Citeşte mai departe ...

Se lucrează la operaționalizarea liniei ferate cu ecartament larg de la Galați, pentru transportul cerealelor din Ucraina

În pragul unei posibile crize alimentare, Galațiul poate juca un rol crucial în deblocarea situației mărfurilor din Ucraina, în special în ceea ce privește transportul cerealelor pe Dunăre, susține Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„Astfel, darea în folosință a liniei ferate cu ecartament larg, care ar permite trenurilor cu cereale din Ucraina să ajungă până în port, astfel încât mărfurile să fie încărcate în vapoare, este vitală în actualul context internațional. Nefolosită de mai bine de trei decenii, linia ferată necesită schimbarea traverselor și a pieselor aferente pe o lungime de aproape 4 kilometri. Zilele următoare, cei de la CFR vor aduce noi echipe de muncitori, de la Adjud și Buzău, pentru a finaliza cât mai repede posibil operațiunea de înlocuire a mii de traverse”, a transmis Costel Fotea.

Lucrările de reparaţii necesare redeschiderii liniei sunt executate de SRCF Galaţi, în regie proprie. Această măsură a fost luată, după ce nici la procedura de „negociere directă", niciunul dintre cei trei agenţi economici, care au depus oferte, nu a fost desemnat câştigător.

„Menţionăm faptul că la procedura negociere directă, organizată pe 3 iunie, la sediul Sucursalei Regională CF Galaţi, au depus oferte următorii operatori economici: Asocierea Tancrad - Artcons Galaţi, Euroconstruct Constanţa şi Antrepriza Construcţii CF Bucureşti. La finalul procedurii, comisia de evaluare nu a desemnat niciun câştigător, deoarece documentaţia prezentată de Asociere nu îndeplinea condiţiile necesare, iar celelalte două societăţi au prezentat oferte financiare mai mari decât valoare estimată a lucrărilor”, a anunţat compania CFR. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri