Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Vineri, 10 Iunie 2022 - Regional Press

Handbalistele de la CSM Galaţi vor debuta în Liga Florilor la Rm. Vâlcea

  • Publicat în Sport

La sediul Federaţiei Române de Handbal a fost stabilit vineri ţintarul pentru sezonul 2022-2023 din Liga Florilor. Nou promovata CSM Galaţi va debuta pe terenul medaliatei cu bronz din sezonul trecut, SCM Râmnicu Vâlcea. Primul meci pe teren propriu în sala Polivalentă Dunărea pentru fetele pregătite de Valeriu Costea va fi în cea de-a doua etapă în compania celor de la SCM Craiova. Programul celorlalte jocuri din tur este următorul: Etapa 3- Minaur Baia Mare - CSM Galaţi; Etapa 4- CSM Slatina - CSM Galaţi; Etapa 5-CSM Galaţ - CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud; Etapa 6 - HC Dunărea Brăila - CSM Galaţi; Etapa 7 - CSM Galaţi - CS Dacia Mioveni 2012; Etapa 8 - CSM Bucureşti - CSM Galaţi; Etapa 9 - CSM Galaţi - SCM Gloria Buzău; Etapa 10 - Rapid Bucureşti - CSM Galaţi; Etapa 11- CSM Galaţi - CSM Tg Jiu; Etapa 12- CS Măgura Cisnădie - CSM Galaţi; Etapa 13 - CSM Galaţ - HC Zalău. Prima etapă a Ligii Florilor este programată pe 28 august.

Citeşte mai departe ...

Conferința Școlilor Doctorale la UDJ - un deceniu de manifestări științifice

A X-a ediție a Conferinței Școlilor Doctorale a avut loc pe 9 și 10 iunie 2022 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și s-a desfășurat atât online, cât și în sălile din Corpul D al Facultății de Inginerie. Evenimentul științific a avut ca obiective prezentarea și dezbaterea rezultatelor cercetării studenților doctoranzi de la universități din țară și străinătate și realizarea unor parteneriate în domeniul cercetării, inovării și al transferului tehnologic.

În cadrul celor 14 secțiuni legate de principalele domenii ale cercetării doctorale din UDJG,s-au înscris, anul acesta, peste 350 de participanți, cu prezentări orale sau postere. Lucrările acoperă o arie largă de preocupări științifice, de la inginerie alimentară, eco-nanotehnologii, modele economice și strategii ale competitivității, la științe umaniste (filologie, istorie) și noi descoperiri în domeniul medicinei sau al kinetoterapiei. În program sunt incluse și ateliere, standuri expoziționale și activități sociale, toate având ca scop dezvoltarea și îmbunătățirea rețelei școlilor doctorale.

Anul trecut, la UDJG a avut loc acreditarea instituțională a Școlilor Doctorale, proces finalizat cu succes, toate cele 16 domenii fiind acreditate fără probleme. Anul acesta, IOSUD UDJG a demarat procesul de acreditate a trei noi domenii de doctorat: marketing, farmacie și drept. 

Citeşte mai departe ...

Trenuri electrice noi, și pentru Regionala Galați

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, vineri, că a fost avizată în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor achiziția a încă 20 trenuri electrice de lung parcurs.

„Licitația va fi derulată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară prin PNRR, la o valoare estimată de 180 milioane euro, la care se adăuga costurile întreținerii și reparațiilor, de aproximativ 270 milioane euro, sumă asigurată de operatorii feroviari în cadrul implementării contractelor de servicii publice”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul precizează că investiția are mai multe obiective, printre care îmbunătățirea ofertei de transport prin creșterea numărului de trenuri pe rută și pe zi, corelat cu introducerea unei frecvențe predictibile, asigurarea unor legături directe și rapide între marile orașe ale României și înlocuirea tracțiunii diesel cu una electrică.

Traseele pe care vor circula noile trenuri electrice sunt Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov, Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria (Deva) – Târgu Jiu – Craiova - Calafat, Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Iași, Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Suceava, Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Iași, Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Suceava, Galați – Brăila – Constanța – Mangalia, Iași – Bacău - Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia, Suceava – Bacău - Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia și Giurgiu – București – Ciulnița (Slobozia) – Călărași.

Serviciile vor fi oferite, inițial, pe liniile deja electrificate la momentul punerii în circulație a trenurilor. Însă acestea vor fi extinse odată cu punerea în funcțiune a instalațiilor pentru asigurarea tracțiunii electrice (Cluj Napoca – Oradea, București – Giurgiu, Constanța – Mangalia).

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească noile trenuri achiziționate sunt:

- să circule cu o viteză maximă de 200 km/h,

- să aibă o capacitate minimă de 160 locuri pe scaune (clasa întâi și clasa a doua),

- să asigure confortul pentru deplasări de lung parcurs (7 - 10 h /direcție).

Mentenanța va fi asigurată de furnizor pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere la 30 de ani.

Citeşte mai departe ...

Elevii, aleși locali pentru o zi la Galați

În premieră, elevi gălățeni s-au aflat în rolurile de consilieri locali și de primar, avându-l alături pe primarul municipiului Galați Ionuț Pucheanu.

 „Mă bucur că elevii și-au intrat foarte bine în roluri și am avut una dintre cele mai frumoase ședințe. Dar nu chiar ușoară. Știu că ideile tinerilor pot deveni realitate și cu toții, autorități și părinți, trebuie să-i ascultăm, să-i îndrumăm, să le oferim încrederea și susținerea de care au nevoie. Este o acțiune în premieră, alături de Consiliul Județean al Elevilor Galați, o acțiune care vreau să devină una de tradiție, din dorința de a implica elevii în viaţa orașului nostru”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Elevii au votat și trei proiecte din cinci propuse. Cele trei proiecte aprobate de elevii deveniți consilieri locali pentru o zi se referă la: înființarea unui consiliu consultativ pe probleme de tineret; Agenda pentru tineret - ghid privind accesarea și derularea finanțărilor nerambursabile pentru acțiuni destinate tinerilor; internship la Primăria Galați. Primarul municipiului Galați și-a exprimat toată deschiderea în vederea promovării și concretizării acestor proiecte.

În rolul de primar pentru o zi s-a aflat Alexia – Crina Lupu, președintele Consiliul Județean al Elevilor Galați, iar 24 de elevi au fost consilieri locali. După ședință, elevii au vizitat sediul Primăriei.

Proiectul „Aleși locali pentru o zi” urmăreşte creşterea interesului elevilor privind implicarea în comunitate, dar şi valorificarea abilităţilor creative ale acestora. Organizatorul proiectului este Primăria Municipiului Galați în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor Galați.

Citeşte mai departe ...

Galațiul, locul trei în țară în privința valorii proiectelor depuse pentru renovarea de blocuri, grădinițe, școli și alte clădiri

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, susține că orașul este pe locul trei în țară în privința valorii proiectelor depuse pentru renovarea de blocuri, grădinițe, școli și alte clădiri.

Este vorba de aproape 60 de proiecte cu o valoare de peste 60 de milioane de euro depuse în cadrul PNRR. Pe primele locuri sunt București, Buzău și Galați, urmate de orașe precum Constanța, Cluj, Sibiu, Iași și Oradea.

Clasamentul se referă la componenta 5 pentru finanțarea lucrărilor de renovare a clădirilor cu fonduri europene.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Familiei: investiție de peste 2,6 miliarde de lei pentru pregătirea angajaților din sistemul de protecție a copilului

Ministrul Familiei anunță o investiție de peste 2,6 miliarde de lei pentru pregătirea angajaților din sistemul de protecție a copilului. Proiectul va fi finanțat din surse europene.

„Copiii aflați în grija statului merită o îngrijire de calitate! Creștem nivelul serviciilor din sistemul de asistență socială cu ajutorul fondurilor europene. Investim peste 2,6 miliarde de lei pentru a forma angajații din sistemul de protecție a copilului. Asistenți maternali bine pregătiți, înseamnă copii care pleacă în viață cu o bază solidă”, a anunțat Gabriela Firea, ministrul Familiei.
Proiectul este implementat prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivelul județelor și sectoarelor Municipiului București.

„Derulăm, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, un proiect major, finanțat din fonduri europene – TEAM UP - Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor. Ne propunem creșterea numărului de asistenți maternali la nivelul comunității și, totodată, a calității sistemului de asistență socială. Prin acest proiect, unul dintre cele mai mari programe pentru dezvoltarea capitalului uman pentru care s-au accesat astfel de fonduri, asistenții maternali vor fi ajutați în activitate, printr-un proces continuu de formare, conform normelor europene în domeniu”, a adăugat Firea.

Autoritățile au lansat o licitație publică pentru achiziția a 15.000 de tablete care vor ajunge la asistenții maternali. Bugetul alocat pentru aceste dispozitive electronice, decontat din fonduri europene, este de peste 13 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...

Olimpicele au fost deposedate de medalii de oficialii FRH

  • Publicat în Sport

Ierarhie mincinoasă la turneul final de la Timişoara rezervat junioarelor decisă la masa verde. Un observator incompetent şi două cupluri de arbitri şi-au bătut joc de munca copiilor şi antrenorilor de la ACS Lucian Bute. Oficialii FRH au hotărât ca echipa gălăţeană să piardă primele două jocuri cu 10-0 pentru că au folosit o jucătoare fără viză medicală. Un motiv total neadevărat, în prima zi după verificarea legitimaţiilor totul a fost ok pentru ca peste numai 24 de ore la presiunea unor telefoane să se ia decizia care a aprins spiritele. Este clar că s-a vrut astfel eliminarea echipei gălăţene, creditată cu şanse foarte mari la medalii în acest sezon. Olimpicele au obţinut pe teren rezultatele: 21-11 cu LPS Viitorul Piteşti, 29-17 cu CSS Sibiu, 28-20 cu HC Cîtu Timişoara, 27-25 cu CSO Buhuşi, 36-22 cu CSS Caracal, 30-18 cu CS Câmpina şi 36-15 cu CSS Sibiu. „După 7 victorii din tot atâtea meciuri terminam pe locul 9???Mulţumesc „Oficialilor FRH” pentru onoarea de a termina pe acest loc la un turneu final. Fetelor, sunt foarte mândră de voi pentru că aţi dat dovadă de o atitudine extraordinară după tot ceea ce s-a întâmplat la acest turneu, ducând la bun sfârşit toate meciurile şi demonstrând oficialilor FRH că locul nostru era sus pe podium. Această nedreptate nu va rămâne aşa. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi la bine şi la greu”, a postat antrenoarea Dana Goldic pe o reţea de socializare. Lotul de jucătoare: Ioana Popoiu, Georgia Sbîrnea - Teodora Dohotariu, Anna Isac, Larisa Tufă, Ana Dâmbu, Bianca Rebegea, Rebeca Ramazzotto, Maria Palade, Sofia Vasilache, Ioana Trifan, Evelin Şandru, Bianca Călin, Ioana Vrabie, Daria Paraschiv, Ilinca Bălan, Giulia Ştefan.

P.S.: Observatorul Constantin Milcu a fost sacrificat fiind suspendat de Comisia de Disciplină cu 8 etape suspendare dar cum rămâne totuşi cu lacrimile copiilor şi antrenoarei care au fost deposedaţi de o medalie

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri