Menu
RSS
Înfrângere dramatică în ultima secundă pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

Înfrângere dramatică în ultima secu…

Liga Naţională Mozzart Be...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe în urma ninsorilor, viscolului şi vântului puternic

IGSU: Intervenţii în 123 de localit…

Pompierii au intervenit, ...

Primăria Galați: 80 de utilaje acționează pentru deszăpezirea străzilor

Primăria Galați: 80 de utilaje acți…

Primăria municipiului Gal...

În grafic la fileu

În grafic la fileu

Sala Polivalentă Dunărea ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pierdut primul joc din 2023

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pi…

CSU Galaţi a susţinut sâm...

Cel mai ”generos” buget din existența CJ Galați va marca demararea unor investiții în Sănătate, care vor intra în istoria acestor locuri

Cel mai ”generos” buget din existen…

În bugetul aprobat pentru...

Fonduri europene atrase pentru modernizarea a încă unui ”bastion” al Educației gălățene

Fonduri europene atrase pentru mode…

 Este vorba de aproa...

Proiectul unic al Teatrului de Buzunar debutează cu „Santinela”

Proiectul unic al Teatrului de Buzu…

Dăm start numărătorii inv...

Intervenție în forță cu zeci de utilaje pe drumurile din județul Galați

Intervenție în forță cu zeci de uti…

30 de echipaje de desză...

Oţelul a stabilit programul amicalelor din Turcia

Oţelul a stabilit programul amicale…

Iarna s-a instalat în sfâ...

Prev Next

Joi, 08 Decembrie 2022 - Regional Press

Duminică, povestea trupei Phoenix este „spusă” la Galați

  • Publicat în Social

Duminică, 11 decembrie, la cinematograful „Prof. Ioan Manole” din Galați va avea loc, de la ora 19.00, proiecția specială a filmului „PHOENIX – Povestea”, în prezența fondatorului Nicu Covaci, precum și a echipei filmului.

Biletele sunt limitate și pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro și de la Cinema „Prof. Ioan Manole”.

„Regizat de cineastul Cristian Radu Nema și produs de Bianca Beatrice Michi, filmul spune povestea trupei, așa cum am trăit-o cu toții și transpune cinematografic, la aniversarea a 60 de ani, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix”, se arată într-un mesaj al organizatorilor.

Citeşte mai departe ...

Arbitrii gălăţeni la mare căutare pe semicerc

  • Publicat în Sport

Săptămâna aceasta a fost plină de meciuri de handbal la toate nivelurile, de la juniori 3 la seniori. Program încărcat şi pentru arbitrii gălăţeni. Daniel Basso şi Florin Tofan vor oficia duminică 11 decembrie la Bucureşti partida Dinamo -CSU Suceava din cea de-a 15-a etapă a Ligii Zimbrilor. Tot duminică, cuplul Cipran Popa -Ionuţ Velişcă va fluiera duelul din Liga Florilor, SCM Craiova -CSM Tg.Jiu după ce sâmbătă au condus meciul din Divizia A feminin, CSU Neptun Constanţa -CSU Ştiinţa Bucureşti . Joi cei doi au fost prezenţi la Brăila unde au condus disputa junioarelor 1, ACS Lucian Bute -LPS Iolanda Balaş Soter Buzău. Cel mai tânăr cuplu de arbitri din oraşul nostru, Carla Basso -Monica Belt, aflate în primul an de arbitraj a fluierat joi la Focşani meciul de junioare 3, Pro Sport Focşani -Viitorul Oţelul. Basso şi Tofan vor mai fi pe teren şi sâmbătă la confruntarea juniorilor 1, LPS IBS Buzău -CSM Focşani 2007. De-asemenea, joi derbiul gălăţean la junioare 1, CSM -CSŞ a fost arbitrat de Daniel Basso -M.Crăiţă. Luni 12 decembrie, jocul de juniori 2 dintre Clubul Elevilor Sportivi Adjud -CSO Tricolorul Breaza va fi condus de gălăţenii I.Cojocaru -C.Gheorghiu.

Citeşte mai departe ...

„Gala Scriitorilor”, eveniment desfășurat pentru prima dată la Galați, de Consiliul Județean

Astăzi a avut loc „Gala Scriitorilor”, proiect organizat de Consiliul Județean Galați în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est și Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Juriul, format din scriitori ai Filialei Sud Est, a acordat 10 premii și distincții culturale scriitorilor din zona de sud-est a României, premii pentru Poezie, Proză, Traduceri, Cronică Literară, Eveniment Cultural, premiul Scriitorul Anului și premiul Opera Omnia.

Proiectul „Gala Scriitorilor” desfășurat pentru prima dată la Galați, recompensează operele scriitorilor și își propune să reconfigureze locul și rolul literaturii române contemporane, readucând-o în atenția publicului.

„În semn de recunoaştere şi prețuire pentru bogata contribuţie în ceea ce priveşte promovarea culturii gălăţene şi naționale, le mulțumesc pentru toată truda lor literară de peste ani și îi asigur de sprijinul meu necondiționat”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

A doua victorie pe semicerc pentru satelitul CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Divizia A la handbal feminin a programat miercuri partidele celei de-a 8-a etape. Sala Siderurgistul a găzduit partida dintre CSM Galaţi şi CSM Făgăraş. Cele două echipe s-au tatonat reciproc şi au mers cap la cap în primele 18 minute. Apoi, echipa gălăţeană condusă de Daciana Balaban şi Sanda Asandei a preluat ostilităţile, a reuşit câteva faze spectaculoase cu multe junioare 1 pe teren şi a obţinut o victorie clară la 15 goluri diferenţă. Rezultat final: CSM Galaţi -CSM Făgăraş 36-21 (17-11). Lotul echipei gălăţene: Ana Maria Micu, Amalia Popa -Liliana Ticea, Iris Baştină 2 goluri, Bianca Trincă 3 g, Iulia Eiler 5 g, Andreea Filip 1 g, Lazăr 4 g, Andreea Prescură 5 g, Daria Dabija, Adina Pricochel 2 g, Doriana Pelin 1 g, Raluca Tănasă 3 g, Alessia Asandei 1 g, Maria Frăsinel 2 g, Ivana Djurovic 2 g. CSM Galaţi ocupă locul 7 cu 6 puncte şi va juca în ultima etapă din tur sâmbătă 10 decembrie în deplasare cu HCF Piatra Neamţ.

Citeşte mai departe ...

Încep licitațiile privind alocarea locurilor de parcare din parcările de reședință

Primăria municipiului Galați informează că, pe 15 decembrie 2022, vor avea loc ședințele de licitație privind alocarea locurilor de parcare din parcările de domiciliu/reședință, la sediul din strada Domnească nr. 54, potrivit programării disponibile pe site, în secțiunea Parcări reședință/Anunțuri.

„Persoanele vizate vor prezenta în ziua licitației cartea de identitate și procura în formă autentică (în cazul reprezentanților legali). Subliniem că persoanele care nu se prezintă la ora și data la care a fost anunțată procedura de licitație pierd dreptul de a beneficia de un loc de parcare din cele licitate”, a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Citeşte mai departe ...

 „Vis de iarnă”, la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

 Începând cu data de vineri, 9 decembrie 2022, ora 11.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi se va deschide cea de a XVI-a ediție a expoziției temporare „Vis de iarnă”, manifestare care îşi propune să aducă mai aproape de public bucuria şi magia sărbătorilor de iarnă. Punctul de atracţie îl va constitui bradul de Crăciun, alături de aranjamente și ornamente de sezon.

 La deschidere, publicul va avea ocazia să asiste la un program special de colinde oferit de Școala de Canto CRISS MUSIC, coordonată de artista Cristina Boghici (Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați). În același ton, grupul de folk ILY,  de la Școala Gimnazială nr.1 Tulucești, coordonat de ed. Măzăreanu Luminița, va delecta publicul cu un recital muzical. Grupul „Moșoaiele”, din Luncavița - Tulcea, va fi prezent la deschiderea expoziției cu un moment special din datinile străbune. Va încheia vernisajul trupa „The Sisters” din Galați, formată din Cristina Boghici și sora ei, Ioana Alexandra Bordei.

„Vis de iarnă” se adresează tuturor vizitatorilor, fiind cadoul pe care de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă", instituție aflată în subordinea Conslliului Județean Galaţi îl face, la final de an, celor care îi trec pragul. Expoziţia va rămâne deschisă la muzeu până pe data de 31 decembrie 2022.

Citeşte mai departe ...

Acțiune de mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen, în fața sediului Consiliului UE din Bruxelles, organizată de PES activists România

Zeci de reprezentanți ai PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, s-au mobilizat în fața sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen. 

Acțiunea organizată de militanții pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susținerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că astăzi, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în ședința pregătitoare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ce va avea loc mâine.

„Partidul Social Democrat şi militanții PES activists România au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera la spațiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România. Prin această acțiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanța acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanții de dreapta din Austria trebuie să înțeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea și unitatea europeană.

În acest context, împreună cu colegii mei din PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, am afişat în fața Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesaje pro-europene privind aderarea la spațiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susținerea românilor pentru acest obiectiv. Acțiunea este cu atât mai relevantă cu cât astăzi aniversăm 22 de ani de la semnarea și proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin care au fost clarificate drepturile personale, civice, politice, economice și sociale ale europenilor, iar noi considerăm accederea la spațiul Schengen un drept al românilor”, a declarat coordonatorul PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

La începutul acestui an, PES activists România a continuat, cu sprijinul Partidului Social Democrat, campania privind aderarea României la spațiul Schengen #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care au fost contactați direct decidenții europeni care pot influența decizia şi au fost colectate şi transmise reprezentanților din Consiliul Justiție și Afaceri Interne zeci de mii de mesaje de susținere a acestui obiectiv din partea românilor.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Descinderi cu mascații la persoane care înșelau firme și persoane fizice în domeniul agricol

Mai multe percheziții în Galați la la persoane bănuite de înșelăciune. Suspecții operau în domeniul agricol și au făcut un prejudiciu de circa 3 milioane de lei.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea și cu participarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară la sediile a trei societăți comerciale din județul Galați, ce au ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al cerealelor, precum și la locuințele a două persoane bănuite.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată și în variantă agravată, cu consecințe deosebit de grave (7 acte materiale), au explicat anchetatorii.

Totodată, polițiștii au acționat pentru „identificarea de înscrisuri, bunuri și sume de bani provenite din activitățile ilegale ce interesează cauza, respectiv inducerea în eroare a 7 persoane vătămate (persoane juridice și fizice), de la care ar fi achiziționat cantități importante de cereale, fără a le achita contravaloarea sau ar fi vândut cereale cu plata în avans, fără a mai livra marfa achitată.”

 

Citeşte mai departe ...

Expoziţia micilor artişti gălăţeni la Biblioteca "V.A. Urechia"

Dragi părinţi, a venit momentul celebrării micuţilor noştri artişti! Atelierul Acces Vizual Art/Artist Gina Ciobotaru Popa împreună cu Biblioteca "V.A. Urechia" Galaţi organizează vernisajul "Prin ochii lor",ediţia I 2022 eveniment ce urmăreşte să scoată în evidenţă munca şi dedicarea cursanţilor nostri pe parcursul acestui an! În cadrul acestei expoziţii sunteţi invitaţi să vă delectaţi privirea cu lucrări de pictură, olărit şi modelaj realizate sub îndrumarea noastră.
Deschiderea expoziţiei va avea loc la Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia" Galaţi, sala "Mihai Eminescu", marţi 13 decembrie 2022, ora 17.30 şi este valabilă vizionării până la data de 30 decembrie 2022. Vă aşteptăm cu drag!

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri