Menu
RSS
„Obezitatea – problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală”

„Obezitatea – problemă de sănătate …

Astăzi, 4 martie, marcăm ...

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Crăieşti, judeţul Galaţi

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhang…

În Duminica a 34-a după R...

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, la Galați

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, …

O echipă a Serviciului Pu...

Drum nou între Buciumeni și Țepu. Costel Fotea: Ieri cu piatră, astăzi cu asfalt

Drum nou între Buciumeni și Țepu. C…

O nouă investiție pe drum...

Accident la intersecția dintre străzile Traian și Rizer: două persoane rănite

Accident la intersecția dintre stră…

Accident la intersecția d...

Paul Găvănescu este dublu campion naţional indoor

Paul Găvănescu este dublu campion n…

În weekend la Bucureşti, ...

O Cerere în căsătorie la Galaţi

O Cerere în căsătorie la Galaţi

Vineri, 8 martie, ora 19:...

Ciolacu, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni: Europa are nevoie de mai multe politici sociale

Ciolacu, la Congresul Partidului So…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Duminică, 04 Decembrie 2022 - Regional Press

Incredibil dar adevărat: nou promovata Unirea Braniştea termină anul pe treapta a treia a podiumului

  • Publicat în Sport

Cea de-a 15 etapă din seria a 2-a a Ligii a 3-a s-a încheiat duminică pe stadionul Oţelul cu partida dintre Unirea Braniştea şi Aerostar Bacău. Un duel care se anunţa interesant între revelaţia seriei şi o echipă cu pretenţii la promovare. Antrenorul Ionuţ Niculcea şi-a demonstrat încă odată calităţile, jucătorii Unirii au respectat toate indicaţiile, au dominat meciul la toate capitolele şi au obţinut o victorie foarte importantă pentru configuraţia clasamentului. Rezultat final: Unirea -Aerostar 2-0 (1-0). Au marcat: Răducan şi Năpîrlică. Unirea Braniştea a folosit formula: Ursu -Mihai, Voicu, Enache, Hilohi -Năpîrlică, Murgoci -Ţicămucă, Răducan, Oniciu -Spînache. Au mai jucat: D.Cireş, Dima, Dumitru, Manea, Postelnicu. După a 10-a victorie sezonală, brăniştenii vor ierna pe locul 3 cu 31 de puncte, la doar o lungime în urma ocupantei locului 2 Metalul Buzău şi la cinci lungimi de liderul CSM Rm. Sărat. Liga a 3-a se va relua pe 11 martie 2023.

Citeşte mai departe ...

Guvernul a majorat cu 50% indemnizațiile de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți

În Ședința de Guvern a fost aprobată majorarea cu 50% a indemnizațiilor de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți.

„Prin această măsură sprijinim familii în care cresc acum aproximativ 4700 de copii și pentru care ne-am dorit armonizarea indemnizației cât mai aproape de valoarea cheltuielilor pentru creșterea a doi sau mai mulți bebeluși în același timp. Această decizie se va aplica și în cazul femeilor care nasc din nou în perioada concediului de îngrijire a copilului”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Toate aceste măsuri, care vor intra în vigoare din ianuarie 2023, sunt parte din politicile de încurajare a natalității în România, în contextul declinului demografic.

„Este datoria statului să sprijine familiile și să asigure atât o repartizare echitabilă a responsabilităților de îngrijire a copilului între părinți, cât și un echilibru între viața profesională și cea privată a acestora”, a adăugat Ciucă.

Citeşte mai departe ...

Val de viroze respiratorii și pneumonii în Galați

Direcția de Sănătate Publică a anunțat că peste 3.700 de persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate în ultima săptămână de raportare cu viroze respiratorii şi pneumonii.

Potrivit sursei citate, un număr de 3.536 de persoane au fost înregistrate cu viroze respiratorii, cele mai multe la categoria de vârstă 5 – 14 ani, unde s-au raportat 1.517 cazuri. În 48 dintre cazuri a fost necesară internarea în spital.

În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 262 de cazuri, dintre care 68 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile spitaliceşti. Grupa de vârstă cea mai afectată a fost 2 – 4 ani, cu 68 de cazuri.

Până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă la nivelul judeţului.

Citeşte mai departe ...

Voievodul ţiganilor

Sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 18.30, sunteţi invitaţi la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi pentru o reîntâlnire cu "Voievodul ţiganilor".
Muzica aduce pagini nemuritoare, inspirate, care impresionează de fiecare dată auditoriul şi care l-a făcut pe Johannes Brahms să afirme: „De la Flautul fermecat de Mozart, nici un alt muzician german nu s-a ridicat, pe tărâmul operei comice, la înălţimile atinse de Johann Strauss în noua sa lucrare”.
Libretul operetei bazat pe intrigi, iubire, război şi întoarcerea victorioasă,aduce note de exotism şi romantism intens gustate de publicul epocii dar şi rezolvări naive, artificiale şi incredibile ale conflictelor, greu de acceptat de publicul contemporan.Şi totuşi, Voievodul ţiganilor rezonează în timp cu emoţiile spectatorilor, ce revin mereu, pentru a asculta cu aceeaşi plăcere arii precum „Umblăm din loc în loc, pribegi fără de ţară”, „Prin lumea-ntreagă-am rătăcit”, duetele şi monumentalele scene şi ansambluri de final.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri