Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Miercuri, 14 Decembrie 2022 - Regional Press

Înregistrarea la Fisc a contractelor de închiriere redevine obligatorie de la 1 ianuarie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați aduce la cunoștința contribuabililor persoane fizice faptul că, prin O.G. nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a fost reintrodusă OBLIGAȚIA înregistrării la organul fiscal central competent a contractelor de închiriere, precum și a modificărilor ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Pentru contractele de închiriere încheiate începând cu data de 1 ianuarie 2023, persoanele fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal – chirii (altele decât veniturile din arendare şi cele din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală) au obligația înregistrării contractului încheiat între părţi, precum şi a modificărilor survenite ulterior, în termen de cel mult 30 de zile de la încheierea/producerea modificării acestuia, la organul fiscal competent.

În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 1 ianuarie 2023, înregistrarea, la organul fiscal competent, a contractului încheiat între părţi şi a modificărilor survenite se efectuează în termen de cel mult 90 de zile de la data la care a intervenit obligaţia înregistrării acestora.

Citeşte mai departe ...

17 străzi din municipiul Galați vor avea iluminat public economic

Primăria municipiului Galați anunță că a fost aprobat pentru finanțare un proiect de 5,7 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public pe 17 artere importante ale orașului, astfel încât consumul de energie electrică și emisiile de CO2 se vor reduce cu 70%.

Proiectul vizează strada Traian (tronson strada Tecuci - strada Cetățianu Ioan), Prelungirea Traian, strada Domnească, bulevardul George Coșbuc (tronson strada Brăilei-strada Henri Coandă), strada Regiment 11 Siret, strada Portului, strada Oltului, bulevardul Brăilei (tronson Inelul de Rocadă - Drumul de Centură, tronson Bulevardul George Coșbuc - strada Domnească), strada Saturn (tronson V), bulevardul Dunărea (tronson IV), acces Plaja Dunărea, strada Oțelarilor și bulevardul Galați (tronson I), strada Cloșca, strada Combinatului, strada Preungirea Brăilei și strada Stadionului.

Astfel, se vor instala 1.646 de aparate de iluminat LED și consolele aferente, se va implementa un sistem de telemanagement la nivel de punct luminos, se vor înlocui punctele de alimentare și de aprindere, se vor demonta vechile echipamente  etc.

Proiectul va fi finanțat printr-un program al Administrației Fondului de Mediu, iar valoarea acestuia este de 5,7 milioane lei cu TVA. Contribuţia financiară proprie din valoarea totală eligibilă a proiectului este de circa 1, 2 milioane de lei cu TVA .

 Primăria municipiului Galați are în implementare deja un proiect similar și pentru modernizarea iluminatului pe bulevardul Marea Unire, strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și bulevardul George Coșbuc) strada Navelor și bulevardul Oțelarilor (între strada Brăilei și bulevardul Galați).

Citeşte mai departe ...

Aeroportul Galați-Brăila, în bugetul pe 2023. Costel Fotea: O veste extraordinar de bună pentru regiunea noastră

Veste bună din Parlamentul României. Aeroportul Galați-Brăila, în bugetul pe 2023, anunță președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea
 
Galațiul și Brăila vor primi 15 milioane de lei de la bugetul de stat pentru realizarea studiului de fezabilitate al aeroportului și pentru pregătirea studiilor asociate.
 
„Este o veste extraordinar de bună pentru regiunea noastră, care dă încredere gălățenilor și brăilenilor că aeroportul se va realiza. Practic, facem un nou pas înainte, iar faptul că vom primi fonduri de la bugetul de stat pentru studiile necesare arată că proiectul aeroportului este unul serios, bine structurat, care iată că are sprijinul autorităților de la București și care este pe lista de investiții majore.
 
Și mai arată ceva - seriozitatea și implicarea deosebită a celor două comunități pentru ca, după zeci de ani de așteptare, acest vis al gălățenilor și brăilenilor să devină realitate. Astfel, alături de colegii de la Consiliul Județean Brăila lucrăm intens, pas cu pas, pentru realizarea acestei investiții, care a devenit o prioritate pentru cele două comunități. Mulțumesc în mod deosebit parlamentarilor social-democrați din Galați și Brăila care au susținut acest amendament la legea bugetului”, a transmis Costel Fotea, pe Facebook.
Citeşte mai departe ...

Sportivii de la Siderurgistul continuă să facă minuni

  • Publicat în Sport

Bucureştiul a găzduit în weekend ultima competiţie la badminton din 2022 : Campionatul Naţional probe individuale Juniori III Under 13 şi Tineret Under 23. La acest eveniment, la categoria Juniori Under 13, au fost prezenţi şi "muşchetarii" gălăţeni de la Siderurgistul : Ionuţ Nistor, Ştefan Stănescu, Sebastian Panaite, Eliza-Ştefania Marinescu, Alexia Chirilă, Edith Ursăchescu şi Sonya Stancu. Aşa cum ne-au obişnuit sportivii noştri au avut evoluţii bune şi au cucerit opt medalii după cum urmează: şase medalii de bronz -Ionuţ Nistor, simplu băieţi; Ionuţ Nistor -Ştefan Stănescu, la dublu băieţi; Ionuţ Nistor-Edith Ursăchescu, la dublu mixt; Eliza Ştefania Marina -Karina, de la Kids Tâmpa Braşov, la dublu fete și două de argint: Edith Ursăchescu-Alexia Chirilă, la dublu fete. Sportivii gălăţeni au fost însoţiţi şi îndrumaţi de inimoşii antrenori Adrian Panfil şi Iulian Călin.

Citeşte mai departe ...

Percheziții DNA la Gospodărire Urbană

Percheziții DNA la sediul societății Gospodărire Urbană. Procurorii anticorupție verifică modul în care au fost eliberate permisele de parcare

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2018-2022, în legătură cu acordarea presupus nelegală a unor carduri/legitimații/abonamente gratuite de parcare auto.
În cursul zilei de 14 decembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la sediul unei instituții publice situate în municipiul Galați”, a anunțat DNA.

Detalii vor fi oferite la finalul acțiunii, au precizat procurorii.

Citeşte mai departe ...

Accident grav între un autobuz și o autoutilitară: șapte persoane au fost rănite

 Poliția Galați a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că la intersecția Drumului European 581 cu Drumul Județean 252, în apropierea Pieței Cosmești, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a rămas încarcerată și au fost rănite mai multe persoane.

La fața locului au ajuns în scurt timp echipaje de poliție de la Postul de Poliție Buciumeni și de la Serviciul Rutier Galați – Biroul Drumuri Naționale și Europene, dar și echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al județului Galați.

Din primele verificări preliminarii s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 48 de ani, din comuna Buciumeni, în timp ce conducea un autobuz, pe DJ 252, a pătruns în intersecție, moment în care a fost lovit în partea lateral stânga cu partea din față a unei autoutilitare, care era condusă de un tânăr de 20 de ani, din comuna Grebanu, județul Buzău.

În urma acestui eveniment rutier, conducătorul autoutilitarei a rămas blocat și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru descarcerare. Întrucât, acesta prezenta mai multe leziuni, a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat în stare conștientă la spital.

Totodată, din autobuzul care efectua cursă regulată Tecuci-Buciumeni și în care se aflau aproximativ un număr de 30 de persoane, au fost rănite 6 femei, cu vârstele cuprinse între 24 și 68 de ani. Acestea au fost preluate și transportate de ambulanțe la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru investigații medicale amănunțite.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cauzele și împrejurările în care s-a petrecut acest eveniment rutier.

Citeşte mai departe ...

Salonul literar „Axis libri”

La Salonul literar „Axis libri” de joi, 15 decembrie 2022, ora 17:00, care se va desfăşura la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” Galaţi, Sala Mihai Eminescu, vor avea loc lansări de cărţi semnate de Virginia Dimofte-Chiriac (monografia „Sterian Vicol. Harfa de Ţuţcani”) şi Sterian Vicol, cartea de poezie „Corabia lui Sterian”, ambele apărute la Editura Timpul din Iaşi. Va avea loc şi lansarea celui mai nou număr al revistei PORTO FRANCO, în prezenţa membrilor redacţiei. Participă: Daniela Gumann, Pr. Lucian Petroaia, Teodor Parapiru, Gelu Ciorici-Şipote, Constantin Oancă, Săndel Stamate. Invitat special: actorul Lică Dănilă.
În deschidere, se va audia un concert de colinde interpretate de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei” Galaţi. Moderator: bibliotecarul şi scriitorul Adi G. Secară-Halil. Intrarea este liberă.

Citeşte mai departe ...

Europarlamentarul Victor Negrescu a cerut Consiliului European o perspectivă clară de aderare la spațiul Schengen pentru România

Eurodeputatul Victor Negrescu a atras atenția, într-un discurs percutant în plenul Parlamentului European, asupra faptului că Uniunea Europeană intră într-o criză de credibilitate profundă dacă va tolera veto-ul exercitat de Austria împotriva evaluărilor și propunerii Comisiei Europene de a include România în spațiul Schengen.

„Europa a intrat într-o criză profundă, ca urmare a veto-ului exercitat de Austria împotriva propunerii Comisiei de a include România în spațiul Schengen. Cum este posibil să acceptăm ca un guvern al unui stat membru să calce în picioare legislația și recomandările europene, fără ca noi să acționăm pentru a proteja drepturile cetățenilor noștri, care au fost grav afectate de această decizie nedreaptă?

România respectă criteriile spațiului Schengen, fapt confirmat de toți, inclusiv prin prezența la această dezbatere. Astăzi, însă, într-un context foarte dificil, solidaritatea blocului comunitar este pusă sub semnul întrebării de acest veto, care servește intereselor Federației Ruse”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

Vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni și al Partidului Social Democrat a reiterat faptul că intrarea în spațiul Schengen nu trebuie să devină un troc și a solicitat ca instituțiile responsabile prezente la dezbatere să stabilească un calendar ferm de aderare la spațiul Schengen pentru țara noastră.

„Românii nu au de ce să negocieze cu politicienii din Austria pentru respectarea drepturilor lor și nu vor accepta trocuri economice. Insistăm ca în cadrul Consiliului European să fie discutat acest subiect și să stabiliți un calendar ferm de aderare, în cel mai scurt timp cu putință. Dragi români, vom lupta cu demnitate până la capăt, pentru acest obiectiv. Nu cedăm! Avem aici mulți dintre prietenii pe care se poate baza România”, a completat reprezentantul României în Parlamentul European, Victor Negrescu.

Citeşte mai departe ...

Percheziții la membrii unui grup infracţional care au înşelat 25 de firme

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, efectuează astăzi 32 de percheziții domiciliare, în județele Harghita, Galați, Constanța, Ialomița, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mureș, Alba, Bihor, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, la începutul anului 2022, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracțională organizată, specializată în săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în dauna unor societăți comerciale și la încheierea unor contracte de credit/plafon de scontare a unor efecte de comerț, pentru inducerea în eroare a unor instituții financiare nebancare.

„Pe parcursul anului 2022, la grupul infracțional organizat ar fi aderat și alți membri, care, prin intermediul unei societăți comerciale, folosind identități și calități mincinoase, ar fi achiziționat mărfuri și produse de la societăți comerciale de pe întreg teritoriul țării, pentru plata cărora ar fi emis instrumente de plată, cunoscând că, la termenul scadent, nu va exista disponibil în conturile bancare.

 

De asemenea, pentru obținerea unor câștiguri consistente rapide, după achiziționarea mărfurilor, membrii grupului le-ar fi comercializat unor persoane fizice sau juridice cu prețuri cuprinse între 30-50% din valoarea lor. Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3.600.000 de lei, în dauna a 25 de persoane juridice vătămate”, a transmis IGPR.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activitate participă polițiștii din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate și serviciilor de combatere a criminalității organizate din Galați, Ploiești, Alba, Pitești, Mureș, Oradea, Constanța, Ilfov, Neamț, Ialomița, Dâmbovița și Vâlcea.

Acțiunea este susținută de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, jandarmi ai grupărilor de jandarmi mobile din Bacău, Constanța și Târgu Mureș și ai inspectoratelor de jandarmi județene din Harghita, Dâmbovița, Ialomița, Vâlcea și Argeș.

Citeşte mai departe ...

Arbitrii gălățeni au făcut ravagii la Cheile Grădiștei

  • Publicat în Sport
Asociaţia Judeţeană de Fotbal Braşov a organizat la Cheile Grădiştei cea de-a XIX-a ediţie a Cupei Prietenia, un turneu de minifotbal la care au participat 10 reprezentante ale asociaţiilor judeţene din întreaga ţară. AJF Galaţi a reînnodat tradiţia şi după un parcurs foarte bun a reuşit să câştige competiţia. Rezultatele înregistrate de echipa gălăţeană: 3-0 cu Brăila, 3-1 cu Teleorman, 8-1 cu Hunedoara, 6-4 cu Călăraşi, în grupă, 8-0 cu Dolj, în sferturi, 2-0 cu Teleorman, în semifinale şi 3-0 în finala cu Prahova. „Am participat cu mare bucurie şi interes la acest turneu reluat după cinci ani de zile. Ne-am apărat titlul obţinut la ultima ediţie care a avut loc în 2017 şi am reuşit să câştigăm pentru a cincea oară Cupa Prieteniei”, ne-a declarat Liviu Ciubotariu, preşedintele AJF Galaţi. Lotul campionilor: Gabriel Ursu, care a fost desemnat cel mai bun portar, Florian Vişan, Daniel Vlase, Ionuţ Constantinescu, golgeterul echipei cu 7 goluri, Daniel Gâţă, Andrei Toma, Ionuţ Cojocaru, Iulian Năpîrlică, ales cel mai bun jucător al competiţiei, Ionuţ Bozean, Marco Marin, Marian Dinu şi Alexandra Ivan.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri