Menu
RSS
Înfrângere dramatică în ultima secundă pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

Înfrângere dramatică în ultima secu…

Liga Naţională Mozzart Be...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe în urma ninsorilor, viscolului şi vântului puternic

IGSU: Intervenţii în 123 de localit…

Pompierii au intervenit, ...

Primăria Galați: 80 de utilaje acționează pentru deszăpezirea străzilor

Primăria Galați: 80 de utilaje acți…

Primăria municipiului Gal...

În grafic la fileu

În grafic la fileu

Sala Polivalentă Dunărea ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pierdut primul joc din 2023

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pi…

CSU Galaţi a susţinut sâm...

Cel mai ”generos” buget din existența CJ Galați va marca demararea unor investiții în Sănătate, care vor intra în istoria acestor locuri

Cel mai ”generos” buget din existen…

În bugetul aprobat pentru...

Fonduri europene atrase pentru modernizarea a încă unui ”bastion” al Educației gălățene

Fonduri europene atrase pentru mode…

 Este vorba de aproa...

Proiectul unic al Teatrului de Buzunar debutează cu „Santinela”

Proiectul unic al Teatrului de Buzu…

Dăm start numărătorii inv...

Intervenție în forță cu zeci de utilaje pe drumurile din județul Galați

Intervenție în forță cu zeci de uti…

30 de echipaje de desză...

Oţelul a stabilit programul amicalelor din Turcia

Oţelul a stabilit programul amicale…

Iarna s-a instalat în sfâ...

Prev Next

Joi, 01 Decembrie 2022 - Regional Press

AFDJ Galați angajează piloți pentru sectorul Dunării maritime

Regia Autonomă Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați anunță, pe site-ul propriu, că angajează piloți maritimi și piloți maritimi aspiranți pentru pilotarea navelor pe sectorul Dunării Maritime, cuprins între rada Portului Sulina și km 175, rada Portului Brăila.

Cei care optează pentru o astfel de carieră profesională trebuie să dețină carnet de marinar și un brevet pilot maritim pentru sectorul de Dunării Maritime și în porturile de pe acest sector, dar și avizul medical și un aviz psihologic care să demonstreze că pot face față rigorilor unui astfel de job.

Conform anunțului AFDJ, viitorilor piloți maritimi li se oferă un pachet salarial atractiv și suportarea de către angajator a cheltuielilor de formare profesională, pentru documentele care trebuie obținute de la Autoritatea Navală Română și vizitele medicale, precum și pentru transportul la schimbul de tură.

Anunțul AFDJ vine în contextul în care creșterea cantităților de cereale ucrainene transportate pe Dunăre a scos în evidență numărul insuficient de piloți pe care îi are regia gălățeană.

„Numărul de piloți maritimi estimat pentru realizarea activității de pilotaj în condiții normale, conform organigramei a AFDJ este de 44, număr care nu a putut fi atins (în prezent fiind 36 de piloți) din cauza condițiilor de recrutare și nivelului salariilor oferite.

Numărul maxim de nave care au tranzitat Canalul Sulina într-o lună a fost de 399 de nave, dintre care 202 nave intrate, respectiv 197 de nave ieșite și a fost înregistrat în luna mai 2022 (31 zile). În luna iunie 2022 (30 zile), numărul de nave care au tranzitat Canalul Sulina a fost de 385, dintre care 193 de nave intrate, respectiv 192 de nave ieșite. Rezultă că numărul maxim de nave intrate-ieșite într-o zi prin gura Canalului Sulina a fost de 13 nave. Acest fapt s-a putut realiza numai datorită faptului că unii piloți au fost de acord să efectueze ore suplimentare, fiind prezenți la lucru și în tura liberă.

Piloții maritimi trebuie să acționeze cu deplină integritate, fără presiune comercială, pentru a putea realiza siguranța, securitatea și sustenabilitatea serviciului, astfel că se impune majorarea numărului de piloți maritimi de la 36 la 60, raportat la traficul actual”, se arată în expunerea de motive a Hotărârii de Guvern prin care a fost aprobată creșterea numărului de piloți maritimi ai AFDJ.

Citeşte mai departe ...

Străzi închise, restricții de trafic și trasee de autobuz deviate de 1 Decembrie în Galați

Pentru buna desfășurare activităților organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, se închide traficul auto pe str. Brăilei, tronsonul cuprins între str. Cristofor Columb (zona Trei Star) și Inelul de Rocadă. Astfel, pe 1 Decembrie 2022, în intervalul orar 11.00 – 16.00, se aplică următoarele restricții:

 * Între orele 11.00 – 12.00, se închide circulația autovehiculelor pe str. Brăilei, tronsonul cuprins între str. Cristofor Columb și bdul. George Coșbuc, precum și pe tronsonul cuprins între bdul. George Coșbuc și str. Constructorilor, doar pe sensul de mers către Inelul de Rocadă, cu excepția mijloacelor de transport public;

* Între orele 12.00 – 16.00, se închide circulația autovehiculelor pe str. Brăilei, tronsonul cuprins între bdul. George Coșbuc și Inelul de Rocadă, pe ambele direcții de deplasare.

 Intersecția dintre str. Brăilei și bdul. George Coșbuc va rămâne deschisă traficului rutier în intervalul 11.00 – 16.00, cu excepția momentului traversării acesteia de către convoaiele de tehnică militară, când va fi interzisă circulația autovehiculelor civile în intersecția menționată.

„Astăzi, la Galați, mulțumim pentru pace, libertate și unitatea neamului în slujba Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală, de la ora 10.30, omagiem apoi eroii noștri la Mausoleul din Cimitirul Eternitatea, de la ora 11.30, iar începând cu ora 13.00 vă așteptăm la parada militară, pe strada Brăilei, zona Țiglina”, a transmis primarul Ionuț Pucheanu. 

Pe durata desfășurării evenimentelor organizate de Ziua Națională a României, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 tone au la dispoziție următoarele rute alternative:

1. str. Brăilei – bdul. Siderurgiștilor – str. Basarabiei – str. Traian – str. Brăilei;

2. bdul. Marea Unire – str. Regiment 11 Siret – str. Brăilei;

3. bdul. Marea Unire – str. Cloșca – bdul. Siderurgiștilor;

4. str. Brăilei – str. Cristofor Columb – str. Mihai Eminescu – str. Alexandru Cernat – str. Mihail Kogălniceanu – bdul. George Coșbuc.

Pentru evitarea apariției blocajelor în trafic, recomandăm evitarea rutei str. Al. Cernat – str. Armata Poporului – str. Roșiori.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat activităților festive.

 În ceea ce privește transportul public, intervalul 12.00 – 16.00, vor surveni următoarele modificări:

-  traseele 10, 102 și 105 – de la Inelul de Rocadă vor fi deviate pe str. Cloșca – bdul. Marea Unire – str. Prelungirea Coșbuc – str. Brăilei și retur, cu mențiunea că în data de 01.12.2022 traseul 102 va fi asigurat cu autobuze;

-  traseul 23 - de la Inelul de Rocadă va fi deviat pe str. Siderurgiștilor -  str. Gh. Doja – bdul. George Coșbuc și retur;

-  traseul 20 – va fi deviat pe str. Siderurgiștilor -  str. Gh. Doja – bdul. George Coșbuc – str. Brăilei, cu retur pe str. Brândușei;

-  traseul 9 - de la Inelul de Rocadă va fi deviat pe str. Siderurgiștilor -  str. Gh. Doja – bdul. George Coșbuc – str. Brăilei și retur;

-  traseul 16  va fi deviat pe bdul. Cloșca – str. Siderurgiștilor și va deservi stațiile “Casa Roșie”;

-  traseul 37 va fi suspendat în acest interval;

-  traseul 11 va fi deviat de la IREG pe str. Gh. Doja – bdul. George Coșbuc – str. Brăilei și retur.

În timpul defilării tehnicii militare, mijloacele de transport vor respecta indicațiile agenților de poliție rutieră, fiind posibile opriri ale circulației și întârzieri în grafic.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: De Ziua Naţională celebrăm mândria, unitatea, tăria de caracter şi curajul eroic al înaintaşilor noştri

Președintele PSD Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, consideră că Ziua Naţională este momentul în care „celebrăm mândria, unitatea, solidaritatea, tăria de caracter şi curajul eroic al înaintaşilor noştri”.

„Ziua Naţională este momentul în care celebrăm mândria, unitatea, solidaritatea, tăria de caracter şi curajul eroic al înaintaşilor noştri. Pentru mine, în acest an, 1 decembrie reprezintă şi altceva extrem de important în actualul context zbuciumat în care trăim. Este un exemplu strălucit al felului în care poporul român a găsit întotdeauna în cele mai grele momente ale istoriei sale acea forţă internă teribilă care l-a făcut să depăşească situaţiile limită. (…) Pentru mine acest 1 decembrie este cu gândul la marele Iorga, despre certitudinea că acest popor va găsi întotdeauna forţa de a depăşi toate situaţiile de criză, iar dacă acum traversăm tocmai un asemenea moment, cu crize suprapuse, cu un război aproape de graniţele ţării şi cu o inflaţie globală fără precedent, datoria noastră este să fim solidari în aceste momente cu toţi cei care au cea mai mare nevoie de ajutor”, a spus Marcel Ciolacu, în plenul reunit al Parlamentului, la şedinţa solemnă cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea: La mulţi ani tuturor românilor de 1 Decembrie, Ziua noastră Naţională!

Ziua Națională a României reprezintă un moment unic, marcat de speranță, recunoștință și solidaritate, transmite Costel Fotea, președintele  CJ Galați, printr-un mesaj pe Facebook.

„În această zi, românii de pretutindeni se mândresc cu țara lor și spun întregii lumi că au fost, sunt și vor fi o națiune puternică și demnă. Pe 1 decembrie celebrăm trecutul și cinstim memoria celor care și-au dat viața pentru realizarea Marii Uniri, luptând pentru o Românie liberă.

Indiferent de vârsta pe care o avem, de statutul social, de etnie sau credință, suntem cu toții români și avem un obiectiv comun deosebit de important: acela de a construi pentru noi și pentru copiii noștri o viață mai bună aici, acasă. La mulţi ani tuturor românilor de 1 Decembrie, Ziua noastră Naţională!”, a scris președintele CJ Galați, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada Galaţi se întoarce cu o victorie importantă din Finlanda

  • Publicat în Sport

Cupa CEV la volei masculin a programat miercuri partidele din manşa tur din optimile de finală. Campioana României, CSM Arcada Galaţi a avut parte de o deplasare lungă, în Finlanda la Kuopio pentru confruntarea cu Savo Volley. Primul set a fost viu disputat, avantajul pe tabela de marcat a alternat şi a fost adjudecat de vicecampioana Finlandei în prelungiri după ce gălăţenii au irosit primii două mingi de set: 24-23 şi 25-24. Echipa condusă de Sergiu Stancu nu a acuzat şocul, s-a mobilizat, a preluat ostilităţile şi lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Campionii noştri au câştigat următoarele trei seturi şi meciul, luând o opţiune importantă pentru calificarea în Top 8 play-off. Rezultat final: Savo Volley Kuopio -CSM Arcada Galaţi 1-3 (25, -21, -15, -20). Echipa gălăţeană a folosit formula: Madsen 13 puncte, Magdaş 10 p, Malescha 6 p, Bala 14 p, Butnaru 8 p, Bartunek -Kantor, libero. Au mai jucat: Smits 3 p, Talpă, Mihălescu 1 p, Raţă 14 p, Lescov 1 p. Din lot a mai făcut parte Cristudor. Nu a făcut deplasarea Sobirov, care nu a primit viza pentru Finlanda. Returul se va disputa pe 14 decembrie la sala Polivalentă Dunărea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri