Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Vineri, 04 Noiembrie 2022 - Regional Press

Parteneriat între APDM, Zona Liberă Galați și Port Bazinul Nou Logistics

Portul Galați este singurul port de-a lungul coridorului Rin-Dunăre în cadrul căruia sunt conectate două tipuri de ecartament (1520 mm și 1435 mm). În actualul context geopolitic, Portul Galați a devenit un obiectiv de importanță pentru fluxurile de marfă din Moldova și Ucraina, astfel încât este nevoie de implementarea unor măsuri care să faciliteze preluarea fluxului de marfă suplimentar, provenit din zona de conflict.

În acest sens, s-a încheiat Acordul de parteneriat între Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime S.A Galați, Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Galați și Port Bazinul Nou Logistics S.A, pentru investiția în infrastructura portuară.

Proiectul vizează lucrări de extindere a liniilor cu ecartament larg CSI cu aproximativ 800 ml, din dana 47 până în dana 53, în Portul Galați.

Proiectul, finanțat prin POIM 2014-2020, are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023.

Citeşte mai departe ...

Specialiștii medicali din domeniul ocular au fost invitați la Congresul anual al Societății de lentile de contact și suprafață oculară

În perioada 4 - 6 noiembrie 2022, la Hotel Ramada, Sibiu, are loc Reuniunea Anuală a Societății de Lentile de Contact și Suprafață Oculară.
”Împreună vom dezbate probleme legate de stilul de viață și suprafața oculară, noutăți referitoare la lentilele de contact și alte subiecte diverse, din domeniul nostru de activitate. Congresul va avea loc în format hibrid, atât online cât și fizic. Ne vom întâlni atât cu lectori noi, cât și cu lectorii cunoscuți și constanți ai congresului nostru”, precizează organizatorii

Citeşte mai departe ...

4 octombrie – Ziua internațională împotriva violenței și bullying-ului

Bullying-ul este, din păcate, un fenomen actual în România. Potrivit unui sondaj realizat de Salvați Copiii (https://www.salvaticopiii.ro/sci-ro/files/10/10551dfa-f0b2-4cb0-a103-08d811dc31a9.pdf), jumătate dintre participanți au declarat că au fost victime ale bullying-ului, iar un sfert dintre aceștia au admis că s-au aflat în poziția de autor al actelor de bullying. Sunt cifre îngrijorătoare, care necesită acțiune imediată.

Fundația Inimă de Copil se declară împotriva oricărui act de violență săvârșit împotriva copiilor, chiar dacă este vorba despre o simplă „tachinare nevinovată”, așa cum mai este minimalizat bulllying-ul în anumite cercuri. Violențele împotriva copiilor, fie verbale sau fizice, sunt inacceptabile.

Avem nevoie de un parteneriat real între școală, părinți, instituții specializate ale statului și organizații nonguvernamentale, care să ducă la scăderea și chiar la eradicarea fenomenului de bullying.

Așa cum am făcut-o și până acum, vom depune eforturi pentru ca publicul larg să conștientizeze fenomenul și consecințele acestuia. Este nevoie să promovăm modelele de bune practici ale celor care au luat măsuri anti-bullying, la fel cum este necesar să contribuim la responsabilizarea adulților cu privire la modelele pe care le oferă copiilor.

 

Citeşte mai departe ...

Record de viteză la depunerea proiectelor pentru piste de bicicletă. Costel Fotea, președintele CJ Galați: a fost o competiție incredibilă!

Primele proiecte în vederea obținerii de finanțare europeană pentru piste de bicicletă au fot depuse vineri, 4 noiembrie. Proiectul pistelor de bicicletă între municipiul Galați și Pădurea Gârboavele, a fost depus în doar câteva secunde, fiind cel de-al doilea depus în cadrul acestui apel de finanțare

„A fost o competiție incredibilă în această dimineață pentru a obține finanțarea necesară amenajării de piste de biciclete. Viteza, nivelul de pregătire al echipei și documentația completă și bine realizată au fost decisive pentru depunerea proiectelor, în condițiile în care, în doar două minute, s-au epuizat fonduri disponibile de peste 750 de milioane de lei. Iar proiectul Consiliului Județean a fost cel de-al doilea depus în cadrul acestui apel de finanțare”, a transmis Costel Fotea, șeful CJ Galați.

Proiectul de amenajare a pistei de bicicliști aparține Consiliului Județean Galați. Practic, este vorba de un amplu traseu pentru bicicliști, pe o lungime de aproape 30 de kilometri, între Lacul Vânători și Pădurea Gârboavele și între Lacul Vânători și Smârdan, până la intersecția cu DJ 251.  

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, turul pe două roți va pleaca de la Lacul Vânători, apoi va trece prin satul Costi, pe la Vânători și Odaia Manolache, loc din care cicliștii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cișmele – Smârdan – intersecția cu DJ251.

Citeşte mai departe ...

Elevii tecuceni, interesați de oferta educațională a Universității „Dunărea de Jos”

600 de liceeni din clasele terminale, însoțiți de părinți, rude, cadre didactice au venit astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Tecuci, la Târgul Educațional Student #UDJG, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, pentru a se informa cu privire la posibilitățile de a urma o carieră de succes.

La deschiderea evenimentului au participat: Prorectorul Silvius Stanciu, inițiatorul și organizatorul Târgurilor Educaționale Student #UDJG, reprezentanți ai IȘJ Galați, autorități locale din Tecuci și parteneri UDJG. „Suntem o Universitate cu 14 facultăți, vă aducem astăzi informații despre 83 de programe de studii de licență și vă arătăm tot ce avem noi mai bun. Vă așteptăm să ne fiți studenți, cu siguranță nu veți regreta! Venim la Tecuci ca acasă și pentru asta mulțumim școlilor din municipiu, cadrelor didactice, autorităților din zonă, Inspectoratului Școlar, partenerilor care ne ajută de fiecare dată să îi motivăm pe elevii participanți”, a declarat Prorectorul Silvius Stanciu.

„UDJG i-a adus astăzi la Tecuci pe cei mai buni, ca voi să deveniți cei mai buni”, a precizat și Liliana Cambanache, reprezentanta Consiliului Județean Galați.

„Alegerea traseului educațional este cea mai importantă decizie de luat la această vârstă. Aveți astăzi aici oferta educațională a celei mai importante universități din sud-estul României. Vă invit să analizați cu atenție și să optați înțelept!”, i-a sfătuit pe elevii tecuceni profesor Gina Brînzan, inspector general școlar al IȘJ Galați.

„Pe mine m-au impresionat încă de la intrare chipurile unora dintre studenții dumneavoastră, care sunt foștii noștri absolvenți. Le salut prezența, înseamnă că Tecuciul livrează Galațiului viitori specialiști, pe care noi îi așteptăm să se întoarcă în oraș pentru a pune umărul la dezvoltarea zonei”, a declarat profesor Vladimir Radu, Președintele Comisiei de Cultură din Consiliul municipal Tecuci.

„Mă bucur să fiu aici în dublă calitate: sunt absolvent de liceu din Tecuci, sunt profesor universitar la UDJG de peste 27 de ani și antreprenor în Tecuci. Sunt mândră când se întâmplă evenimente de acest gen în orașul meu natal. Vă felicit că sunteți dornici de a căuta soluții și informații ca să vă construiți viitorul”, a explicat profesor univ. dr. ec. Irina Susanu, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Elevii prezenți au avut ocazia să participe și la o tombolă cu premii oferite de firmele partenere: Contec Food SRL Tecuci, Graphotek Tecuci și Arabesque Galați.

Târgurile educaționale „Student #UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratele Școlare Județene și de instituțiile din învățământul preuniversitar. Următoarele interacțiuni organizate între elevi și mediul universitar, aflate sub umbrela STUDENT #UDJG, vor avea loc pe 10 noiembrie la Galați și pe 16 noiembrie la Brăila.

Citeşte mai departe ...

Un șofer de 21 de ani s-a răsturnat de mai multe ori cu mașina

O mașină s-a răsturnat la Liești, în județul Galați, după ce un tânăr de 21 ani a pierdut controlul direcției de mers, autoturismul a părăsit partea carosabilă, s-a lovit de o stație pentru mijloace de transport public și s-a răsturnat de mai multe ori.

La data de 04 noiembrie 2022, în jurul orei 07:22, pe DN25, în interiorul localității Liești, a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, care au ajuns la fața locului, au stabilit faptul că un tânăr de 21 ani din comuna Liești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN25, având direcția de deplasare dinspre municipiul Galați spre municipiul Tecuci, când s-a angajat în depășirea unui camion, care se deplasa în aceeași direcție, ar fi pierdut controlul direcției de mers, astfel că autoturismul a părăsit partea carosabilă, s-a lovit de o stație pentru mijloace de transport public și s-a răsturnat de mai multe ori, ajungând în dreptul unui imobil unde a lovit un alt autoturism parcat.

Atât conducătorul auto, cât și un pasager bărbat de aceeași vârstă, nu au suferit nicio vătămare corporală. Amândoi purtau centurile de siguranță în timpul evenimentului rutier. Centura de siguranță salvează vieți!

La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au luat măsura reținerii permisului de conducere auto pentru o perioadă de 90 de zile pentru depășire neregulamentară și a fost aplicată o sancțiune contravențională de 1305 lei.

Citeşte mai departe ...

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” - 132 de ani de la inaugurare

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” (fondată prin decret regal emis de Regele Carol I şi datorită donaţiei generosului om de cultură, politician, profesor universitar, istoric şi bibliofil – academicianul Vasile Alexandrescu Urechia), instituţie aflată sub egida Consiliului Judeţean Galaţi, împlineşte, săptămâna viitoare, 132 de ani de la inaugurare.
Cu acest prilej, întreaga săptămână va fi una aniversară, cu numeroase evenimente, care se vor desfăşura atât la sediul central cât şi la filiale, reunite sub genericul Zilele Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”.
Alături de Consiliul Judeţean Galaţi, am pregătit pentru gălăţeni lansări de carte, expoziţii, proiecte culturale, premieri, şezători şi multe alte evenimente.
Le mulţumim tuturor că au fost alături de noi pe parcursul acestui an, că iubesc cartea şi Biblioteca, că ne fac să fim mândri de profesia pe care o practicăm în slujba comunităţii, că dau sens zilelor noastre şi că, datorită lor, cititorilor, Biblioteca Judeţeană ”V.A. Urechia” împlineşte 132 de ani!

Citeşte mai departe ...

Activități miniere fără licență în județul Galați: O companie a rămas fără utilaje în valoare de aproape 100.000 de euro

În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate la data de 3 noiembrie, în comuna Fundeni - satul Hanu Conachi și satul Lungoci, a fost constatată săvârșirea, în flagrant delict, de către reprezentanții uneia dintre societățile verificate, a infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență.

Astfel, a fost luată măsura indisponibilizării a două excavatoare pe șenile, a unei stații fixe de sortare și a unei autobasculante, în valoare totală de 417.350 de lei.

De asemenea, au fost ridicate documente contabile, împreună cu specialiștii antifraudă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, în vederea conturării prejudiciului înregistrat în dauna bugetului de stat și a fost dispusă măsura indisponibilizării a 3.500 de metri cubi de agregate minerale, în valoare de 122.500 de lei.

Totodată, au fost identificate două persoane fizice, care ar fi prestat activități în favoarea uneia dintre societățile comerciale verificate, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

Citeşte mai departe ...

ACS Lucian Bute Galaţi are patru jucătoare la Naţionalele României de cadete şi junioare

  • Publicat în Sport
În ciuda perioadei dificile pe care o traversăm cu toţii, handbalul juvenil gălăţean continuă să producă. În perioada 20-27 septembrie au avut loc acţiuni ale Naţionalelor de cadete şi junioare ale României. După un cantonament la Satu Mare, junioarele tricolorele s-au deplasat la Balaton pentru o dublă amicală cu Ungaria, rezultate: 19-34 (7-19) şi 21-35 (10-11). Din lot a făcut parte şi Ana Maria Gavrilă, care este legitimată la ACS Lucian Bute Galaţi -antrenor Nicoleta Vlad, care a marcat 3 goluri. În aceeaşi perioadă, la Rm. Vâlcea a avut loc un prim stagiu de pregătire centralizată pentru Naţionala de cadete 2008-2009. Galaţiul a fost reprezentat de olimpicele Adnana Ancerencu, Laura Mazilu şi Bianca Oprişan, care sunt pregătite la club de antrenoarea Dana Goldic. La sfârşitul acestei săptămâni se reia Campionatul Naţional de junioare 3 cu duelul gălăţean CSŞ -Bute, programat vineri 4 noiembrie, de la ora 18.00 la sala CSŞ. Viitorul Oţelul va juca în deplasare cu CSŞ Buzău iar liderul cu maxim de puncte din seria B, CSM Galaţi va sta din cauza numărul impar de echipe.
Citeşte mai departe ...

Viorica Sandu: Agricultura și sistemul de irigații au reprezentat întotdeauna o prioritate pentru PSD!

Deputatul Viorica Sandu susține că agricultura și sistemul de irigații au reprezentat întotdeauna o prioritate. „Ori de câte ori PSD a deținut portofoliul Agriculturii s-au făcut investiții consistente și s-a asigurat maximul de sprijin posibil pentru fermierii români, astfel încât să avem o cât mai mare siguranța alimentară”, afirmă Sandu
 
La inițiativa PSD, irigațiile redevin o prioritate națională, extinzându-se consistent programul național de irigații: crește cu 70% numărul amenajărilor de irigații noi, crește finanțarea la 1,5 miliarde de euro, se prelungește termenul de implementare, până în 2027.
 
„Programul Național de Irigații a fost lansat în 2017, cu un buget de aproximativ 1 miliard de euro. Cât timp a guvernat PSD, până-n 2019, Programul a mers bine, se reabilitau/dezvoltau în ritm susținut amenajările de irigații. Cu Petre Daea ministru al Agriculturii s-a realizat extinderea sistemului de irigaţii, cu 14 amenajări repuse în funcţiune, 1,4 milioane de hectare de teren agricol care beneficia de aceste irigații, și alte 350.000 de hectare irigate din Canalul Siret – Bărăgan. În martie 2022, în mandatul ministrului Chesnoiu, s-a votat în Parlament modificarea cadrului legal astfel încât fermierii să fie sprijiniți pentru dezvoltarea sistemelor de irigații locale și s-a mărit la 1,5 miliarde de euro bugetul pentru reabilitarea infrastructurii de irigații”, susține deputatul Viorica Sandu.
 
Potrivit sursei citate, noua lege a irigațiilor permite fermierilor să realizeze sisteme locale de irigații și să beneficieze și de compensarea până la 50 la sută a energiei electrice pentru irigat.
 
„Legea aprobată de Parlament, prevede și că deținătorii sistemelor de irigații locale au dreptul de a beneficia de finanțare publică nerambursabilă pentru proiecte de dezvoltare rurală de investiții pentru înființarea/reabilitarea/modernizarea și/sau exploatarea sistemelor de irigații locale, aceștia (deținătorii sistemelor de irigații locale) având obligația dotării acestor sisteme cu mijloace de măsurare a consumului de apă și energie electrică pentru irigații. Acum, ministrul Petre Daea a anunțat noi obiective: până în 2027 va crește numărul de amenajări de irigații noi, de la 89 la 150, iar suprafața irigată va ajunge la 2,6 milioane de hectare, de la 1,8 milioane de ha, în prezent. Până la finalul acestui an sunt lucrări în execuție de peste 2 miliarde de lei, aproximativ 400 de milioane de euro. Iar în faza de proiectare sunt lucrări de alte 800 de milioane de euro”, a transmis deputatul gălățean.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri