Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Joi, 09 Septembrie 2021 - Regional Press

Câți gălățeni se angajează prin intermediul AJOFM

  • Publicat în Social

În primele șapte luni ale acestui an, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Galați au fost încadrate în muncă 3.043 persoane, informează agenția.

Din acest total, 1.603 persoane au peste 45 de ani, 545 au între 35 și 45 de ani, 528 au vârsta mai mica de 25 ani, iar 367 au între 25 și 35 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.765 provin din mediul urban, iar 1.278 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane sunt cu studii profesionale/arte și meserii (883), urmate de cele cu studii gimnaziale (854). Numărul celor cu studii liceale este de 818, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 295. Persoanele cu studii primare și fără studii sunt 134 la număr, iar cele cu studii postliceale sunt în număr de 59.

980 dintre persoanele care au fost angajate prin intermediul AJOFM Galați fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, mai informează agenția gălățeană.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a plecat după puncte la Bacău

  • Publicat în Sport

În acest sfârşit de săptămână sunt programate partidele celei de-a treia etape din Liga a 3-a. Prologul şi totodată derbiul rundei se va disputa vineri 10 septembrie, de la ora 17.00, la Bacău şi va aduce faţă în faţă formaţiile Aerostar şi SC Oţelul, două contracandidate la play-off şi barajul pentru promovarea în eşalonul secund. Partida se anunţă atractivă, se va juca cu „cuţitele pe masă” şi fiecare dintre combatante va încerca să-şi valorifice la maxim atuurile şi să adune puncte. „Am încercat să-mi aduc echipa cu picioarele pe pământ fiindcă victoria cu 8-0 putea să-i facă să plutească. Sper că jucătorii au înţeles mesajul meu şi se vor concentra foarte bine, pentru noi fiecare joc este o finală şi tratăm serios. Încerc să încep cu cel mai bun 11 pe care îl am la dispoziţie, am doi jucători accidentaţi, Nedelea şi Farcaş iar Demian este suspendat dar voi găsi soluţii pentru că am un lot echilibrat. Aerostar a retrogradat din Liga a 2-a, şi-a păstrat în mare parte jucătorii, cred că au ambiţii foarte mari, este îndreptăţită să fie o candidată la play-off aşa cum mai sunt Focşaniul, Buzăul dar şi alte echipe. Totdeauna mă concentrez la meciul care urmează, mergem la Bacău să luăm punct sau puncte. Am încredere totală în echipa mea, jucăm fiecare meci deci şi la Bacău, la victorie dar şi un punct nu este de neglijat ţinând cont că va conta în ierarhia din play-off”, a declarat managerul tehnic Dorinel Munteanu la conferinţa de presă organizată joi la sala Dunărea Bătrână.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

CNSU a decis prelungirea stării de alertă în România cu încă 30 de zile

Guvernul României a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând cu 10 septembrie. 

Printre măsurile aflate în vigoare în timpul stării de alertă se numără: menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.

Evenimentele publice și private se desfășoară în același condiții ca și până acum, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. Numărul de persoane este limitat în funcție de scenariul în care se află fiecare localitate, cu excepția cazului în care toți participanții sunt vaccinați.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu, anunț despre moţiunea de cenzură: PSD respectă legile ţării. E normal să aşteptăm răspunsul CCR

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că pentru dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură trebuie să fie aşteptată decizia Curţii Constituţionale.

"Preşedintele Camerei şi Senatului ar fi trebuit să convoace plen comun fără decizia BPR. Nu înţeleg de ce Orban a anunţat Guvernul după cinci zile. În acest moment au toate funcţiile în statul român. (...) PSD respectă legile ţării. E normal să aşteptăm răspunsul CCR. Nu am comentat niciodată o decizie a CCR, chiar dacă mi-a convenit sau nu", a susţinut Ciolacu.
 
 Birourile Permanente reunite au decis că moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului. De asemenea, la propunerea UDMR, votul asupra moţiunii se va da după ce Curtea Constituţională se pronunţă asupra sesizării Executivului cu privire la existenţa unui conflct juridic Guvern - Parlament privind moţiunea.

 

 

Citeşte mai departe ...

Festivalul Național de Fanfare, la Galați. Muzica de neuitat, în aer liber

 
Timp de două zile, pe 11 și 12 septembrie, la Galați, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, va răsuna muzica de fanfară a celor mai bune orchestre din țară, în cadrul Festivalului Național de Fanfare „Iosif Ivanovici”.
 
„Va fi un sfârșit de săptămână de neuitat, cu ritmuri de fanfară, dansuri și multă voie bună. Cei îndrăgostiți de farmecul inegalabil al muzicii de fanfară vor retrăi atmosfera Galațiului de altădată, iar orchestrele și fanfarele din Galați și din țară vor readuce emoția muzicii de promenadă, dar ne vor încânta și cu ritmuri tradiționale, muzică de film sau interpretări ale celor mai cunoscute și apreciate piese muzicale”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
 
Ediția din acest an se va desfășura cu respectarea normelor sanitare de siguranță epidemiologică.
Citeşte mai departe ...

Un weekend plin la "Fani Tardini" din Galaţi

În weekendul 10-12 septembrie 2021, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă două comedii foarte apreciate de spectatorii de toate vârstele: FAT PIG de Neil LaBute, o poveste de dragoste a zilelor noastre, şi SOACRA CU TREI NURORI după Ion Creangă, spectacolul luptei dintre vechi şi nou în credinţa populară. Tot în acest weekend, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” este gazda unui eveniment de excepţie, concertul de muzică de cameră SoNoRo Conac. După un periplu amplu care a inclus întreaga ţară, turneul SoNoRo Conac IX revine în Galaţi pentru a oferi un concert sâmbătă, 10 septembrie 2021, la ora 19:00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, printre ultimele ale acestei ediţii. Sâmbătă, 11 septembrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul FAT PIG de Neil LaBute, în regia Laurei Moldovan. Numit de cronicari „un love story al secolului al XXI-lea”, FAT PIG prezintă povestea de dragoste dintre Tom, un bărbat de corporaţie sensibil, dar indecis, şi Helen, o bibliotecară deşteaptă şi amuzantă, cu forme. Relaţia lor generează consternare printre colegii lui Tom, principalii opozanţi fiind răutăciosul Carter şi geloasa Jeannie. Întrebarea cheie este dacă Tom va avea curajul să rămână fidel convingerilor sale fragile. Spectacolul, o producţie a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din anul 2016 care a obţinut premii pentru interpretare şi scenografie, îi are în distribuţie pe actorii Oana Mogoş (Helen), Ciprian Braşoveanu (Tom), Flavia Călin (Jeannie) şi Vlad Volf (Carter). Regia este semnată de Laura Moldovan, scenografia este opera lui Ioan Bocoş, iar coregrafia este realizată de Elena Anghel. Spectacolul durează o oră şi jumătate şi este interzis minorilor cu vârsta sub 14 ani.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri