Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Luni, 06 Septembrie 2021 - Regional Press

Program nou la centrele de vaccinare

  • Publicat în Social

Centrele de vaccinare amenajate de către Primăria municipiului Galați au un nou program, anunță municipalitatea.

Astfel, la centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor programul este de la ora 8.00 la ora 14.00 pentru administrarea dozelor Johnson & Johnson, iar de la 14.00 la 20.00 pentru dozele Pfizer.

La centrul de vaccinare drive–thru, din parcarea Shopping City Galați, programul este între 10.00 și 18.00, iar dozele folosite sunt Johnson & Johnson și Pfizer.

Citeşte mai departe ...

Admitere de toamnă la programele de Masterat ale U.D.J.G.

Azi, luni, 6 septembrie 2021, a debutat admiterea de toamnă pentru programele de Masterat ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, la care au mai rămas locuri disponibile. S-au scos la concurs 224 de locuri bugetate și 873 de locuri cu taxă. Facultatea Transfrontalieră mai are disponibile 25 de locuri cu bursă pentru românii de pretutindeni și alte 86 de locuri cu taxă.

Există și programe de masterat noi, care vor rula din această toamnă: Agricultură durabilă (la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila) - 5 locuri la buget și 35 la taxă- și Teatru și artele performative (la Facultatea de Arte) – 1 loc la buget și 14 la taxă.

Două Facultăți – este vorba de Educație Fizică și Sport și Științe Juridice, Sociale și Politice nu mai au locuri la programele de masterat decât cu taxă.

Înscrierile debutează luni cu varianta online. În intervalul 9-11, 13-14 septembrie, candidații se pot înscrie și fizic la centrele special amenajate. Pe 15-16 septembrie se organizează interviurile (la programele unde este cazul), pe 17-18 septembrie se afișează rezultatele. Cei declarați ADMIȘI la ciclul II de studii cu frecvență, au la dispoziție intervalul 21-22 septembrie în care trebuie să depună diploma de bacalaureat în original, confirmând, astfel, că doresc să fie studenți la U.D.J.G. Pe 22 septembrie se afișează rezultatele finale pentru cei care s-au înscris la masterat în sesiunea de toamnă. Taxa de înscriere, pentru fiecare program este de 150 de lei.

Admiterea se face diferenţiat, în funcţie de facultate: examen pe bază de dosar sau interviu, ponderat cu media de la licenţă. Facultatea de Arte este singura din Universitate la care admiterea la programele de masterat Teoria și practica spectacolului liric și Teatru și artele performative constă exclusiv în probe practice. Pentru mai multe detalii, accesați www.admitere.ugal.ro, secțiunea Masterat.

Candidații care optează să se înscrie de acasă, au la dispoziție un Ghid al admiterii, (www.admitere.ugal.ro), ce conține, în detaliu, etapele de parcurs și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. Există și o secțiune de Contact pe platforma de admitere, unde se găsesc numerele de telefon aferente Comisiei Centrale de Admitere dar și ale facultăților

Citeşte mai departe ...

Structura anului școlar 2021 - 2022

Cursurile anului şcolar 2021 - 2022 vor începe luni, 13 septembrie 2021. Decizia este prevăzută în ordinul ministrului Educației nr. 3.243/5 februarie 2021, publicat în Monitorul Oficial de astăzi, 16 februarie 2021.

Potrivit acestui document, anul școlar 2021 - 2022 începe la data de 1 septembrie 2021 și se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:

Semestrul I: 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 - 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea: 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022 - 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8 - 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor sunt programate astfel:

  • 25 - 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
  • 23 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
  • 15 aprilie 2022 - 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
  • 11 iunie 2022 - până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

În situația suspendării cursurilor conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), măsurile privind parcurgerea integrală a programei școlare prin modalități alternative stabilite de consiliul de administrație al școlii nu se dispun pe durata vacanțelor școlare.

Calendarele examenelor naționale, inclusiv calendarul admiterii în învățământul liceal (clasa a IX-a), se aprobă prin ordine de ministru distincte.

În stabilirea structurii anului școlar s-a ținut cont de propunerile Consiliului Național al Elevilor.

Citeşte mai departe ...

O vacanță de neuitat pentru copiii care au participat la activitățile organizate la Biblioteca V.A Urechia

A fost o vacanță de neuitat pentru copiii care au participat la activitățile organizate la Biblioteca V.A Urechia din Galați. Evenimentele din vacanță au fost sprijinite de Consiliul Județean. La activități au participat copii din județul Galați.

„Timp de două luni, cei mici au avut parte de ateliere de literatură și pictură, au fost inițiați în lumea șahului, s-au distrat și au dansat pe ritmuri muzicale, au învățat tehnici de autoapărare și au creat cu propriile mâini diverse meșteșuguri. Au socializat, au făcut schimb de informații și au împărtășit diferite pasiuni”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Un alt proiect a fost dedicat adolescenților.

„Totodată, în cadrul unui proiect dedicat adolescenților, zeci de tineri cu vârste cuprinse între 14-18 ani au învățat cum să acorde primul ajutor, au discutat cu un psiholog despre relația cu familia sau cu persoanele în vârstă, au aflat ce înseamnă să adopți un stil de viață sănătos și au participat la un atelier de robotică”, a explicat Costel Fotea.
În plus, zeci de copii din mediul rural au participat la o tabără de vară în care și-au dezvoltat creativitatea și concentrarea cu ajutorul atelierelor de creație.

Citeşte mai departe ...

Șoferi fără permise de conducere, prinși la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi care au fost depistaţi conducând vehicule deşi nu deţineau permise de conducere.

Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi a oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Frumuşiţa, un ansamblu rutier format dintr-un autovehicul şi o remorcă, condus de un  gălăţean, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul auto în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe raza localității de frontieră Frumuşiţa, a efectuat semnalul regulamentar de oprire asupra un moped. Vehiculul era condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani din judeţul Galaţi.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cele două cauze, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Citeşte mai departe ...

Chiar şi în cărţi, femeile au puterea

O carte pe zi: „Puterea femeilor” de Meg Wolitzer, publicată la Editura Trei în 2020. „Originalitatea lui Meg Wolitzer constă în aceea că ne vorbeşte despre lucruri pe care le cunoaştem într-un fel la care nu ne-am fi gândit niciodată." – New York Times Book Review. Greer Kadetsky este studentă în primul an de facultate când o cunoaşte pe femeia despre care speră că-i va schimba viaţa. Faith Frank, o prezenţă impunatoare şi elegantă la cei 63 de ani ai săi, a fost multă vreme pilonul central al mişcării feministe şi un model de urmat. Când o aude prima dată pe Faith, Greer – îndrăgostită nebuneşte de Cory, dar foarte dornică să-şi împlinească o ambiţie pe care încă nu o poate numi – simte că lumea ei prinde contur. Faith o invită în cea mai captivantă aventură a vieţii sale, departe de Cory şi de viitorul pe care şi-l imaginase. Încântător şi profund, subtil şi ingenios, cel mai recent roman al lui Meg Wolitzer este despre putere şi influenţă, feminitate şi ambiţie. O poveste despre mentori şi discipoli şi despre cum aceste roluri se schimbă în timp.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Dacă moțiunea alianței USR PLUS-AUR ajunge în plen, atunci PSD o va vota

Marcel Ciolacu spune că PSD va vota moțiunea depusă de USR PLUS și AUR dacă aceasta va ajunge la vot, în plen. 

„Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea, să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece”, a declarat Marcel Ciolacu.

Reprezentanții USR PLUS au anunțat, vineri seara, că au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată este nevoie de 234 de voturi.

Citeşte mai departe ...

Start lansat pentru „tigrii” lui Florin Ignat

  • Publicat în Sport

Liga 1 la futsal a pornit la drum în weekend cu numai şapte echipe la start. Sala Polivalentă Dunărea primul meci oficial cu spectatori după perioada lungă cauzată de pandemia de Covid 19 între United Galaţi şi CFF Clujana Cluj Napoca. Aşa cum ne aşteptam a fost un joc de-a şoarecele şi pisica în care echipa gălăţeană, fără Florin Ignat, rămas pe banca tehnică şi Andrei Crăciun, învoit, a făcut un antrenament bun în perspectiva derbiului din etapa viitoare de la Deva cu Autobergamo. Tigrii au zburdat şi au înscris 23 goluri: 11 în prima repriză şi 12 în cea de-a doua. Golul de onoare al clujenilor a fost marcat în primele minute la 2-0, fiind de fapt un autogol al lui Crişan care nu s-a înţeles cu Toniţă. Rezultat final: United - Clujana 23-1 (11-1). Lotul aliniat de United: Toniţă, Cîrdei, Păduraru - Burdujel 1 gol, O.Cireş 4 g, Boşneagă 2 g, Arhire 1 g, Crişan 3 g, Tacot 3 g, Araujo 2, Petică 5 g, A.Cireş 1 g, Oană. Echipa gălăţeană, care va reprezenta România pentru al doilea sezon consecutiv în UEFA Futsal Champions League, va juca în cea de-a doua etapă în deplasare cu Autobergamo Deva. sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

A doua înfrângere consecutivă pentru FC Universitatea

  • Publicat în Sport

Duminică au fost programate partidele celei de-a doua etape din Liga 1 la fotbal feminin. FC Universitatea Galaţi a jucat în deplasare la Odorheiu Secuiesc cu Vasas Femina. În ciuda indisponibilităţilor: Nina Anca, Lidia Moacă, Andreea Surcică, trei piese foarte importante din puzle-ul lui David Asandei, „panterele negre” au luptat, s-au bătut pentru fiecare minge şi au pierdut onorabil după ce au primit două goluri în ultimele 10 minute. „Momentul psihologic al partidei s-a petrecut în min.77. Junioara noastră Adelina Chiriac, aflată abia la al doilea meci în primul eşalon, a scăpat singură cu portarul advers dar s-a precipitat şi a ratat iar imediat gazdele să marcheze dintr-o fază identică. Sunt sigur că dacă marcam noi primii, nu pierdeam. Mergem mai departe, avem mult de muncă, deja am jucat mai bine decât în prima etapă, ne dorim să creştem în continuare şi să strângem şi puncte”, ne-a declarat antrenorul David Asandei. Rezultat final: Vasas - FC Universitatea 2-0 (0-0). Echipa gălăţeană a folosit formula: Mădălina Grecu - Ioana Sfetcu, Lavinia Bot, Elena Ivan, Valentina Ivan - Diana Stoian, Isabelle Bengescu, Georgiana Bobocea, Alexandra Condrea - Lucica Meleacă, Adelina Chiriac. Etapa viitoare, panterele vor primi vizita unei contracandidate la salvarea de la retrogradare, Ladies Tg. Mureş, partida este programată pe 11 septembrie, de la ora 11.00, pe stadionul Dunărea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri