Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Duminică, 05 Septembrie 2021 - Regional Press

Sute de profesori nu au dotările necesare pentru susținerea cursurilor online

Galaţiul se află pe locul al treilea în topul negativ al judeţelor în care numărul profesorilor care nu au dispozitive electronice de studio și predare (laptopuri sau tablete) este foarte mare, arătau datele Ministerului Educației actualizate acum patru luni pe portalul de date deschise www.data.gov.ro.

Culmea este că pe primul loc este județul Iași, cu 446 de cadre didactice care nu au dispozitive pentru susținerea lecțiilor. Urmează Bucureştiul - cu 374 profesori  şi Galaţiul - cu 324 profesori.

Citeşte mai departe ...

Campania de vaccinare împotriva HPV, extinsă

Vaccinarea gratuită anti-HPV va fi extinsă oficial la fetele cu vârsta până la 18 ani, potrivit Ministerului Sănătății, care va cansa o campanie dedicate, în acest sens. Campania de vaccinare împotriva HPV se adresa, până acum, doar fetelor din grupa de vârstă 11-14 ani.

Campania de vaccinare împotriva HPV ar putea fi extinsă, într-o etapă ulterioară, și la băieți.

România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare incidență și mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, provocat în proporție de 99% de infecția cu HPV.

Decizia de extindere a grupei de vârstă a avut în vedere recomandările comisiilor de Epidemiologie și de Oncologie din Ministerul Sănătății, precum și ale Institutului Național de Sănătate Publică.

Vaccinarea anti-HPV se realizează la persoanele eligibile pe baza solicitărilor părinților/ reprezentanților legali, care transmit cererile către medicii de familie. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare.

Citeşte mai departe ...

Să se ştie în Carpaţi, cei mai tari „moşi” sunt la Inter Galaţi

  • Publicat în Sport

La Piatra Neamţ a avut loc în weekend Campionatul Naţional de minifotbal pentru old-boys. Cele 10 echipe participante au fost repartizate în două grupe: Inter Galaţi, Mary Tour Terramont Durău, Auto Driver Iaşi, Viitorul Tg. Mureş, Old Boys Piatra Neamţ - grupa A respectiv Old Boys Roman, ACS Câmpineanca Vrancea, Vultorii Dej, Tudoriada Râşnov, Victoria Bucureşti. Echipa gălăţeană nu a fost în excursie la Piatra Neamţ, şi-a demonstrat din plin calităţile şi după un parcurs fără înfrângere a reuşit să cucerească titlul de campioană naţională. Inter a înregistrat rezultatele: 6-0 cu Mary Tour, 2-2 după timpul regulamentar şi 4-5 după lovituri de la 7 metri cu Auto Driver, 2-0 cu Viitorul şi 7-1 cu Old Boys Piatra Neamţ, locul 1 în grupă cu 10 puncte, 2-1 cu Tudoriada, în semifinale şi 3-0 cu Auto Driver Iaşi, în finala campionatului naţional. Lotul de jucători: Bogdan Dima, antrenor-jucător, desemnat de organizatori MVP-ul turneului, Sorin Frunză - MVP-ul finalei şi vedeta turneului, Marius Humelnicu, „senatorul” turneului, Ciprian Tofan, Beniamin Cojoc, Dan Crihană, Laurenţiu Costin, Cici Crăciun, Florin Cisi, Nicolae Mihai, Adrian Ariton, Ştefan Tudorache, Daniel Popliacă.

Citeşte mai departe ...

Luni, încep asfaltările pe Bulevardul 1 Decembrie 1918

Luni, 6 septembrie, se vor derula lucrări de asfaltare pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între Piața Energiei și Str. 9 Mai, pe partea stângă a direcției de deplasare către Piața H.M. Berthelot, informează municipalitatea.

Ca urmare a acestor lucrări, în zonă vor fi instituite restricții de trafic. Astfel, intersecția cu str. Tecuci, jumătatea vestică, va fi închisă circulației autovehiculelor.

În consecință conducătorii auto care se deplasează dinspre str. Nae Leonard către Drumul de Centură la intersecția cu Bulevardul 1 Decembrie 1918 vor fi obligați să efectueze virajul la stânga sau la dreapta, iar cei care se deplasează dinspre Drumul de Centură către Bulevardul 1 Decembrie 1918 vor fi obligați să execute virajul la dreapta pe str. Drumul Viilor sau virajul la stânga pe str. Crinului.

Conducătorii auto care se deplasează pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe direcția de mers dinspre str. Aurel Vlaicu către Piața Energiei, la intersecția cu str. Tecuci vor fi obligați să efectueze virajul la stânga.

Toate traseele de autobuz care circulă pe sensul de deplasare dinspre Piața Berthelot spre Piața Energiei vor fi deviate pe strada Tecuci - str. A. Saligny - str. Basarabiei - Piața Energiei.

Pe sensul opus (Piața Energiei spre Piața Berthelot) traseele nu vor fi deviate.

Citeşte mai departe ...

O prietenie cu multe secrete

O carte pe zi: „Ethan, cel care am fost” de Ali Standish, publicată la Corint Junior în 2020. „Ali Standish abordează cu îndrăzneală teme dificile în această emoţionantă poveste despre maturizare, precum moartea, vinovăţia şi iertarea. Cititorii vor fi pur şi simplu fascinaţi văzând cum Ethan, cei din familia sa şi alte personaje foarte bine construite se vor confrunta cu realităţile sumbre ale vieţii.“ - Publishers Weekly. Ethan avea o viaţă plină de sens la Boston: toată ziua pe skateboard, fan al echipei de baseball Red Sox, tovarăşul de nădejde al fratelui său mai mare, Roddie. Totdeauna vesel, totdeauna dispus să accepte o provocare şi totdeauna gata să pornească într-o aventură alături de prietena lui cea mai bună, Kacey. Dar asta a fost înainte. Acum, tot ce-şi doreşte Ethan e ca o anumită întâmplare să nu se fi petrecut niciodată. Kacey nu ar fi avut accidentul, familia lui nu s-ar fi mutat în Georgia, iar el nu ar fi fost chinuit de amintiri dureroase şi de un necruţător sentiment de vinovăţie. Ultimul lucru la care se aşteaptă e să se împrietenească din nou cu cineva. Are nevoie de o a doua şansă, iar aceasta îi este oferită de Coralee, o fată isteaţă, care are ea însăşi secrete. Amândoi, avându-i în preajma pe cei dragi lor, vor trece testul încrederii, fiindcă ceea ce îşi ascund, deşi le pune viaţa în pericol, îi şi apropie.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Îi invit pe toți cei care doresc înlăturarea guvernului să contribuie cu modificări sau completări la moțiunea PSD

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a invitat toate partidele care doresc înlăturarea Guvernului Cîţu să contribuie cu modificări la textul moţiunii de cenzură publicate de PSD.

„Invit oficial toate formaţiunile politice şi toţi parlamentarii care îşi doresc înlăturarea actualului guvern să contribuie cu modificări sau completări la moţiunea propusă de PSD, având în vedere că aceasta este singura variantă care a fost prezentată public şi care beneficiază de numărul de semnături necesar pentru iniţierea procedurii parlamentare. Le transmit domnilor Barna şi Simion că miza cea mai importantă în acest moment nu este textul sau autorul moţiunii, ci votul din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîţu”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Acesta a reafirmat că PSD va vota o eventuală moţiune de cenzură USR-AUR dacă cele două partide vor avea semnăturile necesare pentru a fi depusă.

„Fac un apel la toate partidele parlamentare să urgenteze procedurile constituţionale pentru încheierea cât mai rapidă a acestei crize guvernamentale. Oamenii au probleme majore care trebuie rezolvate, nu vor ca politicienii să-şi piardă vremea cu tot felul de crize politice repetate. Prioritatea noastră trebuie să fie stoparea degradării accelerate a nivelului de trai, pe fondul creşterii masive a preţurilor la energie, alimente şi medicamente. De aceea, este nevoie de instalarea cât mai rapidă a unui guvern legitim care să pună capăt dezastrului economic şi social provocat de actuala echipă guvernamentală”, a adăugat președintele PSD.

Citeşte mai departe ...

Pod hobanat spectaculos la Galați. Stadiul celei mai complexe lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani

Avansează lucrările la podul hobanat. Pilonul central al podului pe care Consiliul Județean Galați îl realizează la Drumul de Centură a ajuns deja la peste 20 de metri înălțime.

„Până în acest moment, s-au turnat 3000 de metri cubi de beton. De asemenea, structurile laterale de susținere a podului au fost deja finalizate. Acum se lucrează la confecționarea tronsoanelor metalice ale tablierului, care va fi montat la fața locului”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Podul suspendat va avea patru benzi de circulație și va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galațiului.

La finalul lucrărilor, pilonul central va avea o înălţime de 62 de metri de la nivelul solului şi va susţine cele 44 de hobane ale podului.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Citeşte mai departe ...

Sporting a câştigat un meci „nebun” la Făurei

  • Publicat în Sport

Cu un moral excelent după victoria de pe teren propriu cu Oţelul din etapa inaugurală, Sporting Lieşti a întâlnit în deplasare pe CS Făurei. Partida a fost dramatică, cu o evoluţie interesantă a scorului. Gazdele şi-au vândut scump pielea, au condus cu 1-0 dar lieştenii au revenit, au marcat de două ori şi au intrat în avantaj la vestiare. CS Făurei a egalat la reluare dar Sporting a apăsat pedala de acceleraţie, a mai înscris e două ori şi a obţinut o victorie meritată. Rezultat final: CS Făurei - Sporting Lieşti 3-4 (1-2). Au marcat pentru învingători: Bîrlădeanu 2 goluri, Călin şi Stan. Antrenorul Cristian Brăneţ a început cu formula: A.Brăneţ - Iancu, Voicu, Maftei, Năstase - Munchiu, Crihană, Stan, Mihu - Bîrlădeanu, Călin. Au mai intrat: Chiriac, Milea, Ţicămucă, Grigoraş. Sporting are maxim de puncte după două etape, ocupă locul 2 în clasament la egalitate cu liderul Metalul Buzău. Cele două echipe se vor duela runda viitoare, pe „Lieşti Arena”, sâmbăta viitoare, de la ora 17.00.

Citeşte mai departe ...

Concurs caritabil de pescuit pentru un fost militar al Batalionului 300 „Sf. Apostol Andrei”

 
Peste 160 de persoane au venit sâmbătă la balta Zătun pentru a ajuta un fost militar, în vârstă de 41 de ani, încadrat în gradul I de invaliditate, care a făcut parte din Batalionul 300 „Sfântul Andrei”.
 
„A fost un concurs de fapte bune, cu multe povești pescărești, dar și câteva capturi. Bineînțeles, la finalul concursului, cei mai buni pescari au primit și premii. Cu toții au profitat însă de vremea frumoasă și s-au relaxat în aer liber. Ne bucură faptul că astfel de evenimente reunesc oamenii cu suflet mare și vom continua să ajutăm”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
 
Acest eveniment caritabil a fost organizat de Consiliul Județean și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, iar toate fondurile strânse vor fi folosite pentru a sprijini familia militarului.
Citeşte mai departe ...

Oţelul a marcat de opt ori la prima apariţie în faţa propriilor suporteri

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal a programat sâmbătă majoritatea partidelor din cea de-a doua etapă. SC Oţelul a jucat pe teren propriu cu Sportul Chiscani, o echipă întărită în această vară cu o serie de jucători care au evoluat la echipe gălăţene. Chiar din primul minut Cîrjan a trecut pe lângă deschiderea scorului pentru ca în faza următoare la poarta cealaltă, Ursu să comită o gafă care era să ne coste. După 25 de minute de tatonare, roş-alb-albaştrii s-au descătuşat şi golurile au început să umple poarta oaspeţilor. Neagu şi Jardan au stabilit scorul primei reprize pentru ca în partea a doua suporterii prezenţi totuşi în număr mic în tribune să aplaude evoluţia bună a favoriţilor concretizată cu alte şase goluri pe tabelă: Jardan 2, Niculae, Crîcimar 2 şi Râpan. Rezultat final: Oţelul -Sportul 8-0 (2-0). Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început cu formula: Ursu - Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea - Neagu, Jardan, Cireş - Cisotti, Cîrjan, Nica. După pauză au mai intrat: Crîcimar, Mereuţă, Vaştag, Niculae şi Râpan. După două etape, Oţelul ocupă locul 5 cu trei puncte. Oţelarii vor juca runda viitoare, pe 10 septembrie, la Bacău cu Aerostar, o contracandidată la promovare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri