Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Joi, 02 Septembrie 2021 - Regional Press

Internaţionalul croat Ivan Raic se întoarce la CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Campania de transferări s-a încheiat în sfârşit la CSM Arcada Galaţi. Conducerea triplei campioane a României la volei masculin a reuşit să completeze lotul cu universalul care lipsea după despărţirea de olandezul Niels Klapwjik. Ultimul transfer din tabăra gălăţeană este internaţionalul din Croaţia, Ivan Raic, 32 ani, 204 cm, 98 cm, care în utimul sezon a evoluat în Grecia la Foinikas Syros ONEX. Croatul revine în oraşul nostru după ce a cucerit titlul de campion cu echipa gălăţeană în sezonul 2018-2019 şi a mai jucat în cariera sa bogată la echipe din Franţa, Italia, Belgia, Muntenegru şi Croaţia. „Este o veste bună că l-am readus pe Ivan la CSM Arcada, doar vorbim despre un jucător care şi-a demonstrat calităţile în sezonul în care clubul nostru a câştigat primul titlu naţional. Acum putem spune că avem echipa completă pentru noul sezon, cu amendamentul că Ivan şi conaţionalul său Šestan sunt la reprezentativa Croaţiei, pentru Europene!", a declarat Marius Pîrvu, managerul secţiei de volei de la CSM Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Vineri, ultima zi pentru depunerea documentațiilor pentru atribuirea parcărilor din Micro 18

  • Publicat în Social

Vineri, 3 septembrie (ora 13.00), este ultima zi pentru depunerea documentației în vederea atribuirii unui loc de parcare în Micro 18, după rezervarea online prealabilă care a generat şi codul de rezervare în arealul anunțat, anunță municipalitatea.

Așadar, până mâine trebuie depusă cererea pentru atribuire însoțită de documentele privind domiciliul, autovehiculul și încadrarea într-un grad de handicap, acolo unde este cazul, potrivit art. 10 din regulament.

Documentația se poate depune la registratura primăriei sau electronic, la adresa e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Relații suplimentare se pot obține la telefon  0336 102117.

Citeşte mai departe ...

Se distribuie pachetele cu ajutoare alimentare şi de igienă pentru nevoiaşi

Primăria municipiului Galați informează că în perioada 6 17 septembrie 2021 se va desfășura o nouă etapă de distribuire a pachetelor cu alimente și a produselor de igienă din partea Uniunii Europene pentru beneficiarii venitului minim garantat și ai alocației pentru susținerea familiei. Distribuirea se va face în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2021), derulat de Uniunea Europeană.

 Pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social și pot fi ridicate, personal sau de către aparținători, de la centrul de distribuție din Piața Țiglina I, în parcarea laterală.

 Solicitanții trebuie să prezinte în original buletinul persoanei titulare sau certificatul de naștere (după caz). Pachetele se vor putea ridica de luni până vineri, între orele 8:00 și 16:00.

 Pachetul alimentar cântărește 25,3 kg și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. Pachetul de igienă conține periuțe și pastă de dinți, șampon pentru copii și adulți, săpun lichid și detergent.

 

Citeşte mai departe ...

Temeri, angoase şi fobii

O carte pe zi: „Psihologia fricii : Temeri, angoase şi fobii” de Christophe Andre, publicată la Meteor Publishing în 2020. Cum poţi căpăta curajul de a-ţi depăşi propria frică? Iată întrebarea la care lucrarea de faţă oferă un răspuns amplu, complet şi bine argumentat. Frica, încercată de fiecare dintre noi în anumite momente din viaţă, acest mecanism arhaic de alerta şi protecţie, nu mai are acum niciun secret. Diversele tipuri de temeri, fobii, angoase, tulburări de panică şi multe altele sunt prezentate clar şi în mod accesibil de acest autor cu o mare experienţă în domeniu. De la factorii declanşatori până la modalităţile de control al acestei emoţii universale, toate aspectele importante sunt trecute în revista de Christohpe Andre. În plus, toate informaţiile sunt susţinute de exemple şi relatări din bogata lui experienţă în domeniu. O carte vitală pentru oricine doreşte să se bucure cu adevărat de viaţă şi de emoţiile resimţite, în loc să se lase controlat de ele.
Citeşte mai departe ...

Bilanț la Consiliul Județean Galați: investiții în infrastructură rutieră, în spitale și în oameni

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a făcut bilanțul ultimelor trei luni. A fost o vară plină de evenimente, ședințe de lucru, vizite pe șantier și discuții mai mult sau mai puțin aprinse despre lucrările aflate în derulare în acest moment, a dezvăluit Fotea.

Șeful CJ a dezvăluit că în această vară au fost făcute pregătiri pentru viitoarele proiecte cu finanțare europeană.

„Au fost multe ore de lucru și întâlniri cu constructorii, astfel că am reușit, împreună, să luăm cele mai bune decizii pentru județ. Mai mult, s-a lucrat și se lucrează intens la pregătirea noilor proiecte pe care le vom depune pe noul exercițiu financiar al Uniunii Europene”, a spus Costel Fotea.

Totodată, au fost continuate investițiile în sănătate.

„În vara care doar ce s-a încheiat, am continuat să punem sănătatea pe primul loc, astfel că a fost adusă aparatură medicală performantă, de care gălățenii și medicii au mare nevoie. Am continuat să investim pentru salvarea vieții celor cu probleme cardiace grave și care aveau nevoie de stenturi ori stimulatoare cardiace. De asemenea, am continuat să lucrăm la primul centru de diagnosticare a cancerului și am pornit noi investiții de modernizare a spațiilor medicale”, a declarat președintele Consiliului Județean.

În ultima perioadă au avansat foarte mult lucrările din cadrul sistemului de management al deșeurilor, unicul proiect de acest tip din România.

„Totodată, a fost o vară în care s-a lucrat mult pentru a avea un mediu mai curat. Noul depozit de deșeuri menajere de la Valea Mărului prinde contur, cea mai modernă stație de epurare a levigatului a fost deja adusă și montată, iar fosta groapă de gunoi de la Rateș (Tecuci) este în plin proces de închidere. Evoluăm și la capitolul infrastructură de apă și canalizare. Cu fiecare rețea finalizată și cu fiecare stație de epurare pe care o dăm în funcțiune, apele din județul nostru devin mai curate”, a adăugat Costel Fotea.

Președintele Costel Fotea nu a uitat să vorbească despre copiii care au participat la tabăra de vară, despre concursurile de pescuit pentru persoanele cu dizabilități și despre inedita campanie de donare de sânge.

„Zeci de copii din mai multe localități gălățene au avut parte de o tabără de vară cu jocuri, dansuri și numeroase ateliere de creație. Buna dispoziție și relaxarea în aer liber nu au lipsit nici de la cele două concursuri de pescuit organizate pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau cu handicap locomotor, la complexul de agrement Zătun. De asemenea, pentru prima dată în județul nostru are loc o campanie mobilă de donare de sânge. Până acum, sute de oameni din mai multe localități ale județului Galați au donat și au salvat vieți”, a precizat Fotea.

Numeroase proiecte vor fi lansate în curând, iar cele vechi vor fi continuate.

Citeşte mai departe ...

47 medalii pentru înotătorii gălăţeni de la CSM şi Aqua Sport la Cupa Internaţională Delta Dunării

  • Publicat în Sport

Weekendul trecut, Bazinul de înot din Tulcea a găzduit cea de-a treia ediţie a concursului Cupa Internaţională Delta Dunării. Probele de concurs au fost: 50 m fluture, 50 m spate, 50 m bras, 50 m liber. Galaţiul a fost reprezentat de sportivii de la CSM şi Aqua Sport care au obţinut rezultate foarte bune. CSM Galaţi, antrenori Mihaela Hodină şi Mihaela Bîrligea s-au întors acasă cu un bilanţ remarcabil: 8 locuri I, 11 locuri II şi 15 locuri III ce le-a adus locul 2 în clasamentul general. Rezultate individuale: Erica Grigore - 4 locuri I, Teodora Mihai - 3 locuri I şi un loc III, Alina Ginghină - 3 locuri II şi un loc III, Anca Pintilie - 2 locuri III şi 2 locuri IV, Matei Burlea - 2 locuri II şi un loc III, Darius Bocăneală - 3 locuri III şi un loc IV, Rareş Ginghină - un loc II, un loc III şi 2 locuri IV, Ana Maria Ardelean - 2 locuri II şi 2 locuri IV, Elena Ghiur - 2 locuri III, Alesia Forţu - un loc I, un loc II şi 2 locuri III, Maria Oprişan - 2 locuri III şi 2 locuri IV, Carolina Costandache - 3 locuri IV şi un loc V.
Delegaţia Aqua Sport a îmbogăţit vitrina clubului cu alte 13 medalii: 5 aur, 7 argint şi un bronz. Rezultatele individuale: Luca Trofin - 4 locuri I, Ariana Pricope - un loc I şi 3 locuri II, Carla Dogaru - 2 locuri II şi un loc III, Ianis Huluţaş - 2 locuri II.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: ”Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia”

Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații așteaptă ca USR PLUS să semneze moțiunea de cenzură, dacă vor ca Guvernul Cîțu să pice, sau să își dea toți demisia.

”Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă! PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30. Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze. În nici un caz nu vom accepta ca dorința românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USR PLUS ca obiect de șantaj între partidele din Coaliție”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai departe ...

Continuitate în funcțiile de conducere din Învățământul gălățean

170 de locuri vacante de directori și 65 de directori adjuncți sunt posturile din învățământul gălățean pentru care au expirat mandatele de activitate în această vară. Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a validat, la ordinal ministerului de profil, toţi directorii şi directorii adjuncţi de la unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi care vor asigura interimatul pe funcţii, până la organizarea concursului pentru ocuparea acestor posturi.

Mare parte dintre posturile vacante sunt la Școlile Gimnaziale și Grădinițe dar sunt posturi și la unitățile școlare din învățământul liceal.

Inspectorul Şcolar General, Gina Brînzan, a declarat că s-a optat pentru continuitate, având în vedere că termenul pentru organizarea concursurilor este, relativ, aproape, iar începutul de an școlar este la două săptămâni distanță.

Citeşte mai departe ...

Schimbări privind avizul epidemiologic pentru elevi

Avizul epidemiologic, pentru care părinții și copiii stăteau la cozi interminabile la ușile cabinetelor medicilor de familie la fiecare început de an școlar, nu va mai fi necesar la fiecare revenire a copiilor din vacanță, ci doar în momentul înscrierii la școală și grădiniță, prevede un Ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, publicat în Monitorul Oficial. Practic, un elev va trebui să ducă la școală avizul epidemiologic de intrare în colectivitate doar la momentul înscrierii la clasa pregătitoare, nu și în vacanțele dintre fiecare an școlar, cum se întâmpla până acum.

De asemenea, avizul epidemiologic va fi solicitat și în cazul transferului între unități de învățământ.

Noul an școlar începe în 13 septembrie, cu elevii în bănci. În cazul în care rata de infectare trece de 6 într-o localitate, atunci toate școlile din acea localitate trec la cursuri online, au anunțat miniștrii Educației și Sănătății.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri