Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Luni, 13 Septembrie 2021 - Regional Press

Continuă asfaltările pe strada 1 Decembrie 1918, fără devieri de trasee

  • Publicat în Social

Marți, 14 septembrie, vor continua lucrările de asfaltare pe strada 1 Decembrie 1918 din Galați, după cum urmează:

- în zona parcărilor, pe partea dreaptă de deplasare, dinspre Piața Energiei;

- în zona de legătură dintre str. Tecuci și str. 1 Decembrie 1918, pe partea de est;

- în zona de legătură dintre străzile Olănești și Podul Înalt cu strada 1 Decembrie 1918.

Conform unui comunicat remis de municipalitatea gălățeană, intersecțiile străzilor 1 Decembrie 1918 cu străzile Tecuci, Olănești și Podul Înalt vor fi închise circulației în zonele în care vor fi realizate lucrări de asfaltare.  Intersecția străzii 1 Decembrie 1918 cu strada Aurel Vlaicu va fi deschisă circulației. 

Nu vor exista în zonă devieri de trasee ale mijloacelor de transport în comun.

Citeşte mai departe ...

Derbi Autobergamo-United

  • Publicat în Sport

Etapa a doua a Ligii 1 la futsal se va încheia marţi 14 septembrie în sala sporturilor din Deva cu partida Autobergamo Deva - United Galaţi. Se anunţă un duel interesant între principalele contracandidate la câştigarea campionatului. După ce şi-au făcut încălzirea pe teren propriu cu Clujana, scor 23-1, „tigrii” lui Florin Ignat sunt pregătiţi cum să abordeze un meci complicat şi vor face tot posibilul să nu se întoarcă cu mâna goală. „Cu siguranţă, va fi un meci dificil la Deva, Autobergamo s-a întărit considerabil în această vară, va juca în faţa propriilor suporteri şi va încerca să-şi valorifice acest atuu. Avem şi noi planul nostru pentru derbi, ne-am pregătit foarte bine, mergem să ne batem pentru puncte la Deva”, ne-a declarat antrenorul-jucător Florin Ignat. Din tabăra gălăţeană vor absenta: Crăciun, care nu a evoluat nici în prima etapă, învoit şi brazilianul Coquinho, care a fost transferat în această vară din campionatul polonez dar încă nu a primit viza de şedere în România. Partida va începe de la ora 18.00 şi va fi transmisă pe Digisport.

sursa foto: Sportul Ilustrat 

Citeşte mai departe ...

Ca să ajungi super student, în primul rând trebuie să citeşti!

O carte pe zi: „Super student : Cum să înveţi mai eficient şi să iei note mai bune”, publicată la Editura Litera în 2020. "Scopul meu a fost să scriu o carte uşor de urmărit şi uşor de citit, o carte cu cele mai bune sfaturi pentru tine, ca student, încât să poţi învăţa mai eficient şi să obţii note mai bune. Sper doar că vei pune imediat în practică ce vei învăţa aici. Deşi aceste tehnici nu vor înlocui complet efortul, îţi vor garanta că vei obţine maximum din ce investeşti. Scopul este mai mare eficienţă, abilitate sporită de a învăţa şi rezultate mai bune. Ascultă-mă pe mine, un tip care nu e din cale afară de înzestrat, dar care a realizat multe prin folosirea ideilor de aici.” - OLAV SCHEWE. Super Student nu este doar despre disciplină, eficienţă şi asumarea responsabilităţii, ci şi despre motivaţie, găsirea justului echilibru şi bucuria de a învăţa. Cei care vor să înveţe mai eficient şi să ia note mai bune ca să devină cei mai buni studenţi fără a-şi sacrifica timpul liber trebuie să citească această carte.

Citeşte mai departe ...

Eşec usturător pentru FC Universitatea

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin a continuat sâmbătă cu partidele celei de-a treia etape. Pe stadionul Dunărea a avut loc derbiul suferinţei între FC Universitatea Galaţi şi Ladies Tg. Mureş. În formulă completă de această dată, panterele antrenate de David Asandei ajutat de Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu porneau pentru prima dată ca favorite. Din păcate, miza partidei între două candidate la retrogradare, surprinzător le-a cam turnat plumb în ghete gălăţencelor în timp ce mureşencele, nou promovate au jucat cu dezinvoltură, reuşind o victorie categorică. Rezultat final: FC Universitatea Galaţi - Ladies Tg. Mureş 2-8 (1-3). Pentru gălăţence, Nina Anca a reuşit dubla. 11-le de start pentru FCUG: Mădălina Grecu - Adelina Crăciun, Nina Anca, Lavinia Bot, V.Ivan - Lidia Moacă, Isabelle Bengescu, Ioana Sfetcu, Andreea Surcică - Georgiana Bobocea, Lucica Meleacă. Au mai intrat după pauză: Roxana Pazargic, Alexandra Condrea şi Elena Ivan. După trei etape, echipa gălăţeană ocupă locul 11, penultimul, fără niciun punct.

Citeşte mai departe ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos a dăruit 4.000 de ghiozdane şi rechizite elevilor din Galați și Brăila

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, urmând o mai veche tradiţie din această eparhie, la începutul noului an şcolar 2021-2022 a fost organizată o acţiune social-filantropică îndreptată spre copiii cu posibilităţi materiale reduse din judeţele Galaţi şi Brăila.
 
Astfel, Centrul eparhial, prin cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei a derulat programul social-filantropic „Hristos în școală“, îndreptat cu precădere către copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social.
 
În concret, în această săptămână premergătoare începerii noului an şcolar, au fost achiziţionate 4000 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare, respectiv caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle, toate fiind predate protoieriilor pentru a fi distribuite parohiilor din cele două judeţe ale eparhiei.
Astăzi, Protoieria Galați a livrat parohiilor din subordine 800 de ghiozdane pline cu rechizite școlare pentru ca în zilele următoare acestea să ajungă la copiii nevoiași din acest protopopiat.
 
Prin programul social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt sprjiniţi 4.000 de copii, iar valoarea totală a ajutoarelor se ridică la un cuantum de 300.000 lei, sumă oferită de Centrul eparhial, cele 8 protoierii şi parohiile Eparhiei Dunării de Jos.
 
Acest ajutor acordat de biserică în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar.
Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați: vom face totul pentru siguranța și educația copiilor noștri

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a transmis un mesaj despre noul an școlar. Elevilor le-a urat să aibă succes, iar părinților și dascălilor le-a promis că va face tot ce este posibil pentru a-i păstra pe copii în siguranță.

Președintele Consiliului Județean Galați s-a adresat elevilor care luni, 13 septembrie, încep cursurile din noul an școlar.

„Dragi elevi, astăzi pășiți, cu multă emoție și încredere, într-o nouă etapă din viața voastră. Începe un nou an școlar în care veți afla lucruri noi și frumoase și veți descoperi multe lucruri minunate. Să aveți un an școlar plin de rezultate extraordinare și bucurii”, scrie în mesajul lui Costel Fotea adresat elevilor.

Costel Fotea le-a promis părinților și profesorilor că autoritățile vor asigura condițiile pentru siguranța și educația copiilor.

„Dragi părinți și dascăli. Ca părinte, știu că fiecare nou început de an școlar este încărcat de emoție, speranță și mândrie pentru copiii noștri. Este un an plin de provocări, însă am încredere că împreună vom face totul pentru siguranța și educația copiilor noștri. Vă urez tuturor multă sănătate și putere de muncă”, a mai spus Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri