Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Duminică, 12 Septembrie 2021 - Regional Press

Organizare și reorganizare în rețeaua școlară

Inspectoratul școlar trebuie să realizeze reorganizarea rețelei școlare, cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale, până la data de 1 octombrie 2021, potrivit unei Ordonanțe de Guvern.

Tot până la 1 octombrie, inspectoratele finalizează procedura de arondare a creșelor de stat la unitățile de învățământ preuniversitar preșcolar până la data de 1 octombrie 2021, cu informarea Ministerul Educației.

În creșe pot fi înscriși copii cu vârsta cuprinsă între 11 luni și 3 ani.

Ministrul Educației a anunțat luna trecută că a fost adoptat pentru prima oară costul standard per copil în creșă, care este de 15.010 lei per copil, pe an, plus 585 lei cheltuieli materiale.

„Pentru a avea un ordin de mărire, pentru un copil de grădiniță costul standard este de 7.431 de lei, adică sub jumătate. Pentru un elev, costul standard este de 6.111 lei”, afirma Cîmpeanu pe 6 august.

Citeşte mai departe ...

AJOFM Galați, partener într-un proiect pentru tinerii fără job

AJOFM Galați implementează, pe o perioadă de 24 de luni, proiectul „EXCEL”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, pentru ocuparea tinerilor NEETs.

Termenul NEET se folosește pentru a descrie categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare.

Lider de proiect este Asociația Tehnopol Galați, iar parteneri sunt AJOFM și societatea Get You Hired SRL.

Cu un buget total de 4,647 milioane lei, proiectul „EXCEL” are ca obiectiv general creșterea gradului de ocupare al 375 tineri NEETs, șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 ani înregistrați la Serviciul Public de Ocupare din regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea) cu accent pe cei din categorii defavorizate cum ar fi rromi și din mediul rural, prin furnizarea de servicii de informare și promovare, servicii de formare profesională, servicii de mediere pe piața muncii și sprijin pentru dezvoltarea antreprenorialului în rândul acestora pe perioada proiectului.

Proiectul își propune îmbunătățirea posibilităților de încadrare pe piața muncii a tuturor celor 375 tineri NEETs șomeri vizați de proiect (din care cel puțin 162 își vor găsi un loc de muncă) și de calificare a acestora (din care cel puțin 300 tineri vor obține un certificat de calificare).

32% dintre cei 375 de tineri NEETs au nivelurile de ocupabilitate C si D, respectiv „greu ocupabil” si „foarte greu ocupabil”, 10,13% vor fi de etnie romă, iar 20,27% vor fi din mediul rural din regiunea mai puțin dezvoltată Sud-Est.  

Citeşte mai departe ...

Metode de combatere a stresului

Stresul este unul dintre cei mai dăunători factori externi pentru organism. Acesta afectează în mod substanțial sănătatea, slăbește sistemul imunitar și, de asemenea, poate altera sănătatea psihică și emoțională. Tot mai multe persoane acuză că suferă de epuizare profesională și probleme de sănătate cauzate de stres.

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie, pe o rețea de socializare, câteva metode eficiente prin care poți reduce stresul.

1. Meditația. Rupe măcar zece minute din timpul tău, așază-te confortabil pe un scaun sau pe o pernă, ține spatele drept. Conștientizează poziția ta în spațiu și închide ochii. Respiră adânc. Fă-ți ordine în gânduri. Concentrează-te pe câteva lucruri simple și așterne-le în mintea ta.

2. Mișcare. Ideal ar fi să faci 40-45 de minute de activitate fizică. Pe la 45 de minute este borna perfectă, unde efectele pozitive sunt clare asupra creierului, inimii, practic întregului corp.

3. Somn bun. Dormi 7-8 ore, timp în care corpul are un interval suficient pentru mai multe cicluri de 90 de minute. Trezește-te cât mai blând, ideal fără alarme terifiante și fără să apeși butonul snooze.

4. Pune pe hârtie lucrurile importante pe care vrei să le faci. Studiile au arătat că ai cu 40% mai multe șanse să le faci dacă le scrii undeva. Iar dacă le faci, stresul se va diminua, iar încrederea în sine și pofta ta de acțiune vor crește semnificativ.

5. Fă o baie rece. Sau alternează cald – rece de câteva ori. Temperatura mai scăzută a apei are efect anxiolitic, tonifiant. Vei pierde și câteva calorii în plus, care se duc în procesul de termogeneză.

6. Profită de timp. În primele trei ore ale dimineții ai cel mai mare potențial de muncă, așa că profită. Nu folosi acel timp pentru social media sau alte activități care nu-ți aduc nimic bun, fragmentându-ți și programul. Concentrează-te pe sarcinile mari, fă-le, iar apoi vei vedea că ziua ta arată cu totul altfel.

7. Relaxează-te. Vei intra într-un cerc vicios crezând că munca fără oprire va duce la rezultate bune. Cheia stă în echilibru. Ai nevoie de relaxare, de un masaj, o călătorie, o ieșire cu prietenii, o sesiune de citit, un serial urmărit, o porție bună de râs.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi au câştigat „bătălia” de la Ploieşti

  • Publicat în Sport

În prima etapă a Diviziei A la handbal feminin, seria A, HC Activ Prahova Ploieşti - CSM GALATI 20-23 (9-9). Duelul echipelor retrogradate din Liga Florilor a fost aprig disputat, cu o primă repriză foarte echilibrată, în care ploieştencele au condus cu 7-5 dar la vestiare s-a intrat cu 9-9 pe tabelă. Gălăţencele au ieşit motivate şi s-au desprins la 3-4 goluri. Finalul a fost incendiare, gazdele s-au apropiat la un gol dar csm-istele au avut nervii tari şi au obţinut foarte importantă. „Un meci cu încărcătură ţinând cont de mai multe aspecte. Sunt foarte bucuros pentru această victorie şi vreau să le mulţumesc fetelor, au respectat, au înţeles şi au jucat ce le-am cerut. Am câştigat prima bătălie din „războiul” lung pe care îl avem de dus pentru promovarea în Liga Florilor, mai avem mult de muncă şi aşa cum am mai spus trebuie multă răbdare. Suntem pe drumul cel bun şi vom continua pe aceeaşi linie”, ne-a declarat antrenorul Valeriu Costea. CSM a folosit lotul: Ana Maria Micu , Bianca Aron, Nicoleta Petre - Nikolina Knezevic 1 gol, Cristina Marcu 3 g, Andreea Prescură, Cristina Andriţa 6 g, Iasmina Ichim, Iulia Eiler 6 g, care a debutat cu succes la senioare, Iulia Sava, Mădălina Mureş, Daniela Corban 3 g, Mădălina Conache 2, Ana Maria Lopătaru 2 g, Liliana Ticea, Mălina Bichir . Etapa viitoare, CSM Galaţi va întâlni pe CNE Sf. Gheorghe, duminică 19 septembrie, de la ora 11.00 în sala Polivalentă Dunărea.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Când moțiunea intră în parcursul parlamentar PSD o va vota.Oricum Guvernul Cîțu e căzut

Președintele PSD Marcel Ciolacu consideră că Guvernul Cîțu este ca și demis și a precizat că Partidul Social Democrat va vota moțiunea de cenzură imediat ce aceasta va intra în circuitul parlamentar.

„Aștept o decizie a CCR, cum a făcut Orban în august anul trecut. Mai mult, după decizia CCR, care a dat dreptate PSD, au lipsit de la vot ca să nu creeze cvorum ș nu am văzut atunci o catastrofă. Am fost la cvorum la BPR, la citirea moțiunii, am votat împotriva propunerii PNL de a nu se citi moțiunea, ca era neconstituțional. Acum așteptăm decizia CCR, daca e înainte sau după congres, nu mă interesează.

Când există decizia, moțiunea intră în parcursul parlamentar, iar PSD va vota. Oricum, Guvernul Cîțu e căzut, mai are 36 de zile. Suntem în logica schimbării compoziției politice. Nu mă amestec în bâlciul lor intern, în care au cărat după ei o țară întreagă” a declarat Marcel Ciolacu sâmbătă, 11 septembrie 2021, la Realitatea Plus.

Citeşte mai departe ...

Pe urmele lui Eminescu

O tabără de artă fotografică a debutat la Memorialul Ipoteşti - Centrul de Studii Mihai Eminescu, participanţii urmând să se inspire din locurile prin care a trecut marele poet. Tabăra, care se intitulează "Căutându-l pe Eminescu", va fi finalizată cu un catalog de fotografii, dar şi cu o expoziţie itinerantă organizată la Memorialul Ipoteşti şi la cluburile foto participante la proiect. "Scopul atelierelor este de a acumula un material fotografic inspirat din viata şi opera lui Mihai Eminescu, având ca principală sursă de explorare fotografică satul Ipoteşti şi alte locuri de care se leagă numele Eminescu, locuri reflectate în opera sa. Pentru această ediţie, organizatorii propun deplasări în Călineştii lui Cuparencu, satul de origine al tatălui lui Mihai Eminescu, Gheorghe Eminovici, la Pomârla, localitatea în care Eminescu l-a vizitat pe prietenul său, Samson Bodnărescu", se arată într-un comunicat transmis de Memorialul Ipoteşti.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a legat două victorii consecutive

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a a la fotbal a programat în weekend partidele celei de-a treia etape. Prologul a avut loc la Bacău unde s-au întâlnit Aerostar şi SC Oţelul. Duelul principalelor contracandidate la câştigarea seriei a fost interesant, Oţelul şi-a surprins adversara prin tactica aleasă de managerul tehnic Dorinel Munteanu, cu un pressing avansat în jumătatea adversă şi a obţinut o victorie meritată şi foarte importantă. Roş-alb-albaştrii au deschis scorul prin Ghiocel în min. 23 după cornerul executat de Nica şi au închis tabela cu un sfert de oră înainte de final prin Cisotti, după cursa irezistibilă a lui Cricimar. Aerostar a evoluat în inferioritate numerică din min.70, un jucător băcăuan fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început cu formula: Uţiu - Rus, Yabre, Ghiocel, Niculae - Neagu, Cireş, Jardan - Cisotti, Cîrjan, Nica. Au mai jucat: Cricimar, Vaştag, Dobre. Oţelul a urcat pe locul 2 cu şase puncte şi va juca etapa viitoare, pe 18 septembrie acasă cu Viitorul Ianca.

Citeşte mai departe ...

Şoc şi panică pe „Lieşti Arena”. Portarul Vădeanu a rămas incoştient pe gazon după un contact cu un adversar, fiind transportat cu elicopterul SMURD la spital

  • Publicat în Sport

Derbiul seriei a 2-a din Liga a 3-a dintre Sporting Lieşti şi Metalul Buzău a fost la un pas de o mare tragedie. În min.76, la scorul de 0-0, un jucător buzoian a scăpat 1-1 cu portarul Vădeanu, a vrut să-l dribleze dar în încercarea sa îl loveşte cu piciorul în faţă, Vădeanu este comoţionat, rămânând incoştient. Urmează 15-20 minute de panică generală, jucătorul este stabilizat la intervenţia promtă a medicilor de la faţa locului şi apoi transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi. „Situaţia lui Vădeanu nu este tocmai bună. Diagnosticul: fractura de piramidă nazală, fractură de mandibulă, maxilar. Astăzi (n.r.duminică) o să fie supus unei intervenţii chirurgicale, cel mai probabil la Bucureşti. Partea bună este că acum este conştient şi cooperant. La cap nu are nimic, îşi va reveni cu siguranţă. A fost panică mare”, ne-a declarat preşedintele Sporting, Dorinel Matei. Dumnezeu şi-a întors faţa până la urmă spre Sporting, care a învins cu 1-0, gol marcat în min.84 de Grigoraş, cu menţiunea că portarul Andrei Brăneţ, care a intrat în locul lui Vădeanu, cel care duminică avea programată starea civilă, a apărat două lovituri de la 11 metri, prima acordată gratuit de centralul Sergiu Mavriche din Bacău. 11-le de start aliniat de antrenorul Cristian Brăneţ: Vădeanu - Bucevschi, Voicu, Maftei, Năstase - Munchiu, Mihu, Bîrlădeanu, Iancu - Stan, Călin. Au mai intrat: Crihană, Ţicămucă, Grigoraş, Chiriac, A.Brăneţ. După trei etape, Sporting Lieşti este singura echipă cu maxim de puncte şi s-a instalat în fotoliul de lider.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri