Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 - Regional Press

Costel Fotea: Un an de la prima procedură de cardiologie intervențională, la Galați. Zeci de vieți au fost salvate

În urmă cu un an, la Spitalul Județean avea loc o premieră în medicina gălățeană. O echipă condusă de șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, dr.Lucian Câlmâc, a montat primul stent unui pacient cu afecțiuni cardiace grave.

De atunci, zeci de vieți au fost salvate la Galați cu ajutorul cardiologiei intervenționale. În plus, de câteva luni, la Galați se fac și implanturi de stimulatoare cardiace pentru pacienții cu grave probleme de ritm cardic.

Astfel, în ultimul an s-au făcut 130 de coronografii  și au fost montate peste 100 de stenturi și stimulatoare cardiace.

„Întreaga procedură este gratuită pentru pacienți, deoarece Consiliul Județean asigură costurile acestor dispozitivele medicale care salvează vieți. De asemenea, lucrăm intens și la amenajarea unei secții  dedicată cardiologiei intervenționale, pe care o vom dota cu peste 160 de echipamente medicale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Spitalul Județean este singura unitate medicală din regiunea noastră unde se realizează astfel de intervenții.

 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Rămân ferm convins că România nu poate depăși această criză decât prin anticipate

Președintele PSD Marcel Ciolacu consideră că România nu poate depăși această criză politică decât prin organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Întrebat ce se va întâmpla dacă președintele va înmâna PSD mandatul formării guvernului, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va încerca să formeze o majoritate pentru a putea guverna.

„Rămân ferm convins că România nu poate depăși această criză decât prin anticipate. Chiar daca se reîmpacă, că e greu sa plece câinele de la măcelărie, mai puțină carne pe os, dacă se împacă, conflictele apar din nou. Se ceartă pe bani, pe nepoate, pe ciocli, nu au promis că fac o depolitizare totală?(…) Vom încerca să creăm o majoritate, avem cele zece zile constituționale, cum a creat Cioloș atunci. Pe Dragu o respect, dar îmi aduc aminte că a fost ministru în Guvernul susținut de PSD. Se vede că sunt vorbe false, cât de jenă îi era, că spune ce îi dau comunicatorii. Cică se încalcă Constituția! În august 2020 am depus moțiune împotriva lui Orban, era premier, iar USR, PNL și UDMR nu au făcut cvorum și nu s-a mai votat! Vă aduceți aminte?” a afirmat președintele PSD joi, 9 septembrie 2021, la B1 TV.

Citeşte mai departe ...

Clubul de vacanţă al adolescenţilor ”Cafeneaua Culturală”

Clubul de vacanţă al adolescenţilor ”Cafeneaua Culturală” s-a încheiat joi, 9 septembrie 2021. La ultima noastră întâlnire, am avut invitate trupele Cercului de "Gimnastică ritmică" din cadrul Palatului Copiilor din Galaţi, coordonat de doamna profesor Geanina Felea: Minidance (10-12 ani), Rytmic Dance (majorete), Shaining Stars (10-12 ani). Elevele acestui cerc, care ne-au încântat cu graţia şi măiestria lor, au obţinut numeroase premii pe podiumurile cele mai înalte: la Festivalul Concurs Naţional de Dans şi Muzică Uşoară ”Flori în oraşul florilor,” organizat de Palatul Copiilor Timişoara, la Concursul Naţional de Dans ”Steluţele Dansului”, care s-a desfăşurat în perioada mai - iunie 2021, la Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. Întâlnirea s-a încheiat cu o activitate plină de veselie şi emoţie organizată de echipa „Câini pentru Oameni”, din cadrul Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International şi Asociaţia „Ajutaţi-l pe Labuş”. Ne-a făcut mare plăcere să le cunoaştem pe două dintre vedetele Asociaţiei Animal Society: căţeluşa Mica şi căţeluţul Bomie. Sunt căţeluşi iubitori, plini de energie, care au fost adoptaţi, iar acum sunt folosiţi pentru terapie în cazul copiilor cu diferite afecţiuni şi dizabilităţi, dar şi pentru alte activităţi. Le mulţumim dragilor noştri adolescenţi, colaboratorilor şi partenerilor, alături de care am petrecut o vară de neuitat la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaţi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri