Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Vineri, 10 Septembrie 2021 - Regional Press

Valeriu Costea, antrenor CSM Galaţi: „Trebuie să avem răbdare, să nu punem presiune pe fete, o vom lua pas cu pas şi vom încerca împreună ca în cel mai scurt timp să readucem CSM Galaţi acolo unde îi este locul, în Liga Florilor”

  • Publicat în Sport

La sfârşitul acestei săptămâni debutează Divizia A la handbal feminin. CSM Galaţi a fost repartizată în grupa A alături de alte 12 echipe. A 14-echipă CSM Bacău a încurcat socotelile, după ce s-a înscris mai târziu şi a fost acceptată, cu câteva zile înaintea startului sezonului a anunţat forfait. CSM Galaţi va juca în prima etapă în sala sporturilor Olimpia din Ploieşti, duminică 12 septembrie, de la ora 11.00 cu HC Activ Prahova Ploieşti, într-un duel care se anunţă interesant între două retrogradate din Liga Florilor. „Am preluat echipa de 10 zile, am încercat să împletesc experienţa cu tinereţea. Avem un lot jumătate-jumătate şi avem mult de muncă ca să omogenizăm relaţiile de joc. Eu ştiu foarte bine ce am de făcut, trebuie însă să avem răbdare, să nu punem presiune pe fete, o vom lua pas cu pas şi sigur vor veni şi rezultatele. Mai am o promovare la activ cu CSU Danubius şi împreună cu fetele vom încerca ca în cel mai scurt timp să readucem CSM Galaţi acolo unde îi este locul, în Liga Florilor”, ne-a declarat antrenorul de la CSM Galaţi, Valeriu Costea. Lotul de jucătoare pentru sezonul 2021-2022: Ana Maria Micu, Nicoleta Petre, Bianca Aron, Roxana Ivanov - Cristina Marcu, Cristina Andriţa, Mădălina Conache, Raluca Tănasă, Ana Maria Lopătaru, Nikolina Knezevic, Andreea Prescură, Mădălina Mureş, Iasmina Ichim, Andreea Merlă, Iulia Eiler, Iulia Sava, Mălina Bichir.

Citeşte mai departe ...

Important pentru părinți! Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor din Galați

Masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor din Galați, începând cu 13 septembrie, a decis Comitetul pentru situații de urgență. 

Comitetul Judeţean  pentru Situaţii  de Urgenţă  Galați  a adoptat astăzi, 10.09.2021, următoarele măsuri:

1. Se aprobă scenariul 1 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ existente la nivelul unităților administrativ teritoriale din județului Galați.

2. Pe parcursul anului școlar, scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ vor fi actualizate săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de situația epidemiologică stabilită de către Direcția de Sănătate Publică Galați.

3.  Organizarea activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ se va realiza cu respectarea Ordinului comun MS nr. 1756 din 03.09.2021 și MEC nr. 5196 din 03.09.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

4. Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.

5 Măsurile dispuse intră în vigoare începând cu data de 13.09.2021.

Citeşte mai departe ...

Cei 139 de afgani evacuați de România vor fi cazați la Galați

  • Publicat în Social

139 de cetățeni afgani, evacuați joi și ajunși la București la bordul unui avion, vor ajunge la Galați, după efectuarea perioadei de carantină.

„Cei 139 de cetățeni afgani vor intra în carantină. După formalitățile la nivelul Poliției de Frontieră, efectivele de la Imigrări vor prelua cererile de protecție internațională și vor asigura cazarea și asistența cetățenilor afgani în centrele de azil, mai precis în centrul de azil de la Galați. Excepția o reprezintă cetățenii afgani care au permise de ședere valabile. După obținerea unei forme de protecție, aceștia vor putea fi înscriși în programe de integrare”, a declarat secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu.

Afganii din acest grup fac parte din categoriile de persoane vulnerabile: colaboratori ai trupelor române în teatrul de operaţiuni din Afganistan, studenţi cu burse în România, jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, magistraţi şi membri de familie ai acestora.

„După obţinerea unei forme de protecţie, aceştia vor putea fi înscrişi în programe de integrare", a mai spus Despescu.

În România există şase centre de azil, care au în total 750 de locuri, cu posibilitatea suplimentării, iar gradul de ocupare al acestor centre este în prezent de circa 70 la sută. Centrul Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Galați are o capacitate de 250 de locuri.

Citeşte mai departe ...

61 % dintre angajații din Educație s-au vaccinat

Ministerul Educaţiei a anunţat joi seară, 9 septembrie, câți angajați s-au vaccinat până în prezent.

Instituția precizează că 193.430 angajaţi din sistemul naţional de învăţământ s-au vaccinat, dintr-un total de 317.531 angajaţi.

Ministerul Educaţiei a publicat, joi seară, rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învăţământ preuniversitar (de stat) şi din sistemul de învăţământ superior (de stat şi privat).

”Din totalul de 317.531 angajaţi ai sistemului naţional de învăţământ s-au vaccinat 193.430 de persoane, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Sursa citată precizează că, faţă de ultima raportare, se înregistrează un plus de 8.257 de persoane vaccinate în sistemul naţional de învăţământ.

Citeşte mai departe ...

Noi țări europene intră pe ”lista roșie” a infectărilor

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat joi, 9 septembrie, lista ţărilor cu risc epidemiologic.

Bulgaria intră pe lista roşie, iar de pe aceeaşi listă, se constată ieșirea Portugaliei şi Tunisiei. Germania a intrat, de asemenea, pe lista galbenă.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de astăzi, 09 septembrie 2021, Hotărârea numărul 68 pentru actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU.

Principalele modificări sunt următoarele:

- în zona roşie au intrat: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka şi Guernsey;

- în zona galbenă au intrat:

  • din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas şi Curaçao;
  • din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Germania, Croaţia, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat şi Bonaire, Saint Eustatius şi Saba;

-în zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Gibraltar şi Honduras

Citeşte mai departe ...

Important! Se reiau traseele de autobuz dedicate elevilor

Primăria municipiului Galați informează că săptămâna viitoare se vor relua traseele mijloacelor de transport dedicat elevilor.

Astfel, din data de 14 septembrie, când în unitățile de învățământ începe programul obișnuit, elevii vor avea la dispoziție, de luni până vineri, trei trasee dedicate exclusiv lor.

Este vorba despre Traseul 1 - Dimitrie Cantemir (7.00, 7.15) – Parc CFR (7.00); Traseul 2 – Micro 19 (7.10, 7.20) – Micro 13 (7.10); Traseul 3 – Micro 13 (7.00) – Parc CFR (7.10).

 

Citeşte mai departe ...

Indicatoare rutiere noi pe drumurile din județul Galați

Peste 2.000 de indicatoare rutiere vor fi montate pe șoselele din județul Galați în cadrul unei operațiuni comandate de Consiliul Județean Galați. Lucrările se desfășoară în paralel în mai multe zone ale județului.

„Montăm indicatoare noi acolo unde este nevoie și le înlocuim pe cele uzate. În această perioadă, se lucrează pe drumurile dintre Independența și Slobozia Conachi, Ghidigeni și Țigănești și între Smârdan și Cuza Vodă. Se montează indicatoare de avertizare, limitare de viteză, prioritate, drumuri periculoase, de interzicere, restricție, de informare sau cu diverse specificații cu caracter preventiv”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Indicatoare rutiere noi au fost montate și pe drumurile modernizate cu fonduri europene. De asemenea, au fost reabilitate sute de borne kilometrice, se lucrează la refacerea marcajelor rutiere pe anumite tronsoane de drum și continuă lucrările de tăiere a vegetației de pe marginea drumurilor.

Citeşte mai departe ...

„Panterele negre” de la FC Universitatea Galaţi sunt motivate să spargă gheaţa

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin continuă sâmbătă când sunt programate partidele celei de-a treia etape. FC Universitatea Galaţi va întâlni pe stadionul Dunărea, de la ora 11.00, o colegă de suferinţă, nou promovata Ladies Tg. Mureş. Un duel interesant practic un meci de şase între două contracandidate la evitarea retrogradării. „Panterele negre” pregătite de David Asandei ajutat de Gabi Călinescu şi Gică Cucu au efectivul complet şi sunt motivate să spargă gheaţa şi să obţină primele puncte din acest sezon. „Ne aşteaptă un meci dificil dar avem un moral bun, am început să ne simţim mai bine în teren, eu cred că suntem o echipă care o să crească de la meci la meci şi ne dorim victoria la meciul de sâmbătă. Sperăm să fie un rezultat pozitiv ţinând cont că este primul meci când va fi toată lumea, eu îmi doresc această victorie. Cred în fete şi că vom reuşi acest lucru împreună”, ne-a declarat jucătoarea Lucica Meleacă, autoarea primului gol din acest sezon pentru FCUG. Celelalte meciuri ale etapei sunt: CSM Alexandria - Heniu Prundu Bârgăului, Poli Timişoara - U Olimpia Cluj, CSS Târgovişte - Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Piroş Security Arad - ACS Fotbal Femina Baia Mare, Banat Girls - AFC Fair Play Joc cinstit.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

PSD demarează procedurile privind constituirea unei majorități pentru a adopta plafonarea pentru un an a prețurilor la energie și gaze

PSD va demara negocieri politice pentru susținerea trecerii prin Parlament a unui proiect de lege privind plafonarea, la un nivel sustenabil pentru consumatori, a prețurilor la energie și gaze pentru o perioadă de un an. Considerăm că, după adoptarea legii privind consumatorul vulnerabil, plafonarea este următoarea soluția necesară și eficientă pentru a proteja populația confruntată cu o explozie fără precedent a prețurilor la facturile pe care le primesc în această toamnă.

PSD condamnă atitudinea cinică a premierului Cîțu, care s-a opus explicit plafonării prețurilor și a afirmat că nu va apela la pârghiile legale existente, care îi permit Guvernului să adopte imediat o asemenea decizie. Fiindcă Executivul se mărginește doar să constate cum românii primesc oferte aberante de la distribuitorii de energie și gaze, cu scumpiri de 300%, PSD va iniția un proiect de lege privind plafonarea prețurilor. Am constatat că există în Parlament premisele necesare pentru a construi o majoritate care să susțină adoptarea rapidă a unei asemenea legi. 

În paralel, vom chema companiile de utilități să răspundă în fața comisiei parlamentare de anchetă constituite la cererea PSD pentru abuzurile săvârșite prin ofertele scandaloase trimise clienților. De asemenea, vom chema în fața comisiei conducătorii tuturor instituțiilor publice abilitate, ministrul Energiei, șefii ANRE și Consiliului Concurenței, conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pentru a le cere să ia cele mai dure măsuri în vederea descurajării comportamentului de speculă al companiilor de stat sau private din piața energetică.

PSD consideră că apărarea românilor în fața unei adevărate apocalipse energetice este adevărata prioritate a unui partid responsabil, nu circul politic și bătălia pentru putere pe care o desfășoară în această perioadă PNL și USR-PLUS.

Citeşte mai departe ...

Folk la Dunăre-ediţia a VII-a

Festivalul Folk la Dunăre a ajuns la a VII-a ediţie şi se va desfăşura în Gradina de vară „Leonard”, în perioada 10-12 septembrie, de la ora19:30 în toate cele 3zile.Trupele şi artiştii care vor încânta iubitorii de folk în cadrul acestui festival sunt: 10 Septembrie: Raul Cârstea, Marius Batu, Mircea Vintilă; 11 Septembrie: Maria Gheorghiu & Radu Gratianu, Ecoul Magda Puskas şi Sorina Bloj, Emeric Imre & Marius Roje; 12 Septembrie: Adrian Ivaniţchi, Florin Săsărman, Ducu Bertzi. Din 1979 până în 1985, cantautorul şi folkistul român Ducu Bertzi a susţinut 1.400 de spectacole în cadrul Cenaclului Flacăra. După o perioadă în care muzica folk a intrat într-un con de umbră, în 1986, Ducu Bertzi a continuat să înregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat în şlagăre: „Şi de-ar fi”, „Floare de colţ”, „M-am îndrăgostit numai de ea”, „Suflet fără chei”, „Omul pădurii”, „Iertările”, „Unde oare” sau „Focul vânat e gonit de vânt”. Pe Ducu Bertzi îl puteţi asculta în ultima zi a Festivalului „Folk la Dunăre”, duminică, pe 12 septembrie, de la ora 19:30, în Grădina de vară „Leonard”. Biletele pot fi achiziţionate online accesând link-ul https://www.blt.ro/folk-la-dunare-editia-vii.html sau de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afişat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituţiei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri